icon

Kontrakce. Nemusí bolet, ale jen tlačit?

marketinnka
3. led 2020

Hezky den, muze se stat ze kontrakce nemusi bolet,jen tlacit? Prosim take o nazor, kopalo nebo se hybalo v brisku i hodinu dve v kuse? Nebo je neco zle? A cetla jsem zde diskuzi z roku 2018,ze dokud jdou citit pohyby, ditko se nechysta ven.

misula.g
•
3. led 2020

@marketinnka Já měla takhle asi 3 hodiny pravidelné kontrakce a byla jsem v pohodě. Dokud mi sestra neřekla, že to nejsou pravé kontrakce, pokud nebolí. No a pak to přišlo 😖 Jakmile píchli vodu, přišly ty správné kontrakce

drakenn
•
3. led 2020

Moje kamarádka rodila bezbolestně, jak píšete, cítila jen velký tlak. Mě se to vedlo pouze, když jsem byla při porodu sama a nikdo mě nerušil. Jakmile přišla sestra či doktorka, okamžitě to začalo být bolestivé.
Mozna by bylo dobré, když se víc rozepises, ať víme, o co se u tebe jedná. Ptáš se na začátek porodu? Cítíš tlak a dítě se intenzivně hýbe dvě hoďky v kuse? To je docela dlouho. Být tebou, jedu do porodnice pro jistotu..

amazonkajanik
•
3. led 2020

@marketinnka s těmy pohyby to není moc pravdivé. Ráno jsem byla na monitoru, malej řádil jak zbesily, že se i sestry smály, páč týden před jsme ho "budily ". Když se začal blížit porod, brala mě záda, ale to jsem měla skoro celý třetí trimestr. Pak doma praskla voda, v porodnici jsme byli za 6min (18:25), cestou už jsem pořádně rozdychavala. V porodnici si mysleli, že je čas (prvorodicka), pak ale sestra koukla, že se jí nezdá, jak dýchám a byla jsem na 5. Tak jestli zvládnu přejít na sál,nebo odrodim na vyšetřovně. Na sál jsem přešla, kontrakce šílený. Přišla doktorka,poučila,na dvě a půl zatlaceni byl malý na světě (18:55)

kosi_cek
•
3. led 2020

@marketinnka, přesně tak jsem kontrakce pociťovala, jako tlak na konečník a jako bezbolestné stáhnutí břicha, nicméně ten tlak na konečník je takový divný pocit, ne moc příjemný, zvlášť, když se prohlubuje, člověk ho má spojený s potřebou na stolici a nenachází se na záchodě nebo alespoň v soukromí...A na tu další otázku nedokážu odpovědět, záleží, jak to cítíš, dej na svou intuici, ale zpravidla se udává, že člověk by měl zpozornět, když se dítě začne chovat - pohybovat jinak. Při porodu jsem pohyby opravdu nevnímala a začala jsem vždy rodit v noci a to jsem spala, tak jsem taky pohyby nevnímala, ale den před porodem si v pohybech nepamatuji změnu.

kaja2016
•
3. led 2020

@marketinnka Ano kontrakce v idealnim pripade vubec neboli a moji 3 letou dxeru jsem v brise citila porad, pokud zrovna nespala. Byla akcni a je akcni do dnes, porad neco dela - v brise a nyni....

rebe
•
3. led 2020

Ano, je to možné. Měla jsem jeden velmi bolestivý (ale i tak nádherný) porod a pak díky metodám hypnoporodu dva bezbolestné. Bolelo to jako silnější menstruace, jinak to bylo spíš nepříjemné.

astyna88
•
4. led 2020

Kdyz se nebudes pri kontrakcich stahovat, zatinat sverac jako pri zastavovani moceni,boli to fakt mene,protoze nejdes proti bolesti a ten tlak funguje bezvadne a porod zrychluje....ja nic o hypnoporodu nevedela, ale kdyz jsem kamosce vse popisovala,tak jsem to vlastne delala taky 😀 uvolnit,jde to tezko,ale jde,predstavovala jsem si,ze tlacim do dveri a uz jsem chytala hlavicku syna...

marketinnka
autor
•
4. led 2020

@astyna88 vy nebo mudr?s tou hlavickou?

astyna88
•
4. led 2020

@marketinnka

Ja,byla jsem v ten moment ve sprse...tak jsem si jen drepla a syn vylezl uz cely. PA mi jen pomohla na nohy a placenta vylezla az na kresle za asistence lekare.