icon

Negativní lidi + kecy po porodu

haskovaludmila
1. čer 2017

Ahoj holky,
Rozhodla jsem se založit tuto diskusi. Pro zasmání a pro povzbuzení. Určitě jste po porodu slyšeli něco,co vás rozesmutnilo. Říkám kaslete na ostatní a přidávám výčet,co jsem si vyslechla ja:
Od mamky- v den porodu,urcite neporodis,moje porody byly hrozné,nech si císaře. Plud popis matčiných porodu do detailu. Opravdu potěší a povzbudí od vlastní mámy že?
Od tatky- první věta po porodu,kdy bude druhý? Poprvé viděl vnucku-jezis to je malý,co máš v lednici? Co bylo k obědu?
Od sousedky - Ježíš ta je tlustá,no má být po kom,ze?
Od tchýne- nějak ti pořád řve ne,to Pepicek (můj manžel) to bylo zlatý dítě
Od okoli- kojis? Kojis? Kojis,? Máš dost mlika? Stačí ji to? Vy máte látkový pliny jo? Jste blázni.
Od švagrové - ty ses biomatka
První týden doma- mamka otevři jsme pod barákem.
Musela jsem si ulevit a postěžovat. Hned je mi líp🙂

Strana
z4
isabelafuentes
1. čer 2017

@pajushak To moje tchynka ma zase cca od 4. mes. prupovidky,jak u nich bude miminko spat na vikend,jak si ho pujci atd. Nevim,jestli jsem precitlivela,ale tyhle reci mi,ve chvili,kdy mam jako prvorodicka dite stale jeste uvnitr sveho tela,pripadaly,jako kdybych ji mela pujcit vlastni ledvinu.💣

vanilllka
1. čer 2017

V těhotenství stále dokola - kdy to bude? Co to bude? I od úplně cizích lidí, které vlastně ani odpověď nezajímá a ptají se jen tak konverzačně, protože na co jiného se těhotné zeptat.
Po porodu, člověk se ještě ani neotřepe a už se všichni ptají, kdy bude druhé.
Jakmile děti jen trochu brekly, tchyně okamžitě konstatuje, že je bolí bříško.
Jakmile si dítě strčí prst do pusy, tchán okamžitě hlásí, že "hledá zuby", tchýně že "má hlad". To opakují stále dokola (dcera nechce dudlíka a cucá si palec pořád).
Když je potřeba dítě přebalit, tchán to komentuje, že "má bláto na hřišti" - tuhle trapnou hlášku nesnáším úplně megamoc.
A samozřejmě neustálé dotazy na kojení, z toho bych se asi měla zpovídat každému na potkání.
A běda když roční dítě nenutím vysedávat na nočníku!

pataja
1. čer 2017

@isabelafuentes
Tchýně připravuje pro moje dítě u ní doma dětský pokojíček. Štve mě to hlavně z toho důvodu, že rekonstruujeme a doma mít pokojíček ještě tak dva roky nebude. Tak si myslím, že tchýně by mohla spíš přispět nám, aby mělo pokojík doma ☹

biedronka10
1. čer 2017

@fullera to ja do 6 mesice jsem byla zajimava, ale jakmile zaclo stehovani do stareho domecku, tak vsichni ztichli a stahli se, hlavne aby nemuseli prijet pomoci, smrdi to tu totiz praci misto cajovych dychanku. A tak s chlapem sami pokladame dlazbu, ja od rana do vecera uklizim maltu, do toho delani izolace okoli baraku, tak u toho taky asistuju a pohoda fertig, jsem 9 mesic

rozarka69
1. čer 2017

Kdyz to tu ctu, tak se bojim co me to jeste po porodu ceka :D
U nas jsou to teda zatim reci typu:a kdy uz budes rodit? Mala za nama nechce? Az budes rodit, tak hned volej! To ja takovy bricho nemela.. Uz mas sbaleno do porodnice?A nekric na malou, kdyz bude casto plakat. Uz mate vybrane jmeno?Tohle jmeno neni dobre, urcite ma spatnou karmu,nebyla by Lucka lepsi?Vic by se to k vam i hodilo :D
Ovsem nejvic me asi dostava hlaska me babicky, kterou si oblibila a stale ji opakuje: Nezapomen vzdy dat male cepicku, at ji nenafouka ouskama do hlavicky!
Nekdy se opravdu citim, jak nesvepravna :D

lucka662006
1. čer 2017

Kdyz že narodil náš Honzík, tak hodně plakal. Jakmile se vzbudil, tak často plakal až do doby, než zase usnul. (Podotýkám že dnes 3.5 roku, normální zdravý kluk). A tchyně na to tenkrát, když jsem byla já z něj vystrslá jak blázen, tak ještě: "to ale není normální, že stále brecí"!!! Rozházený hormony, nervoza z toho, že dítě stále brečí a tchyně ještě tyhle kecy. To mě tenkrát fakt dorazilo. Přitom podle mě a doktorky byl zdravý, jen asi prdíky....

isabelafuentes
1. čer 2017

@rozarka69 Tak jesteze jsme jmeno pro dite nikomu nerekli,ty komentare a rady bych asi tezko rozdychavala!🙏

isabelafuentes
1. čer 2017

@pataja Tak to je taky dobry! Nekdy jsou ty babicky uplne srandovni,clovek by si i myslel,ze se snad to dite narodi jim a ne nam!😂🙄
Chce to holt kecy poustet jednim uchem tam a druhym ven,anebo si rict svoje a hotovo.

fullera
1. čer 2017

@biedronka10 Jéééé, tak to mi mluvíš z duše... Taky rekonstruujeme (v den, kdy mě manžel vezl do porodnice, se u nás boural kus zdi 😀). Takže k "blbým kecům" ohledně těhotenství / mateřství jsou tu ještě "blbý kecy" na téma, proč už to nemáme hotový, že se to vleče 😀 😀 😀

ml0
1. čer 2017

Od čtvrtého měsíce, pokaždé, když jsem se viděla s tchýní. "Už máte postýlku?" Malé je 8 měsíců a postýlku stále nemá.
Druhý den v porodnici sestra: "Vy máte tak ukřičené dítě, to jsme tu ještě neměli." Neonatolog: "A divíte se, když se podíváte na maminku. Vždyť je přehnaně vážná." Podotýkám, že to bylo po akutním císaři se značnou ztrátou krve.

pajula123
1. čer 2017

Holky ja v roce a pul maleho pochopila,ze ty blbe kecy neprestanou nikdy. Co ja uz slysela hlavne od svagra,jsem proste totalne nekompetentni matka 😀 To bude proste porad neco: kojeni (nejdriv je blbe nekojit,pak je blbe kojit "moc dlouho"), kdy dite chodi,mluvi,chodi na nocnik,jake nosi boty,ze to prehanime s dietou (ABKM), casem prijde ze by mel to a ono,jak se uci,...kdo ma potrebu blbe radit a kecat,vzdy si neco najde.

markiiska
1. čer 2017

Ja sem uz alergicka na otazku Kojis?

haskovaludmila
autor
1. čer 2017

@markiiska ještě horší je máš dost mlika? Stačí to malé?

kacenecka_24
1. čer 2017

@haskovaludmila pro me je ještě horsi asi mas slabe mliko :D

dokument
1. čer 2017

mne to nevadilo, kazdej neco rika. Jediny, co me fakt rozcilovalo, ze mi asi jeste 2 roky po porodu, znami a kamaradky gratulovali k druhemu... byla jsem tak tlusta. Taky jsem jim to hned nahlas rikala, ja jsem jenom tak tlusta. Jinak kecu bylo asi spousta, ale nic si nepamatuju, mne nez neco dojde, tak je tyden pryc, takze mne to nerozladi. Rodina zadne spatne kecy myslim ani nemela. Ani okoli. Nic si nevybavuju.

a jeste kdyz to tady procitam...ja nevim, asi ziju na jine planete, mne rikali v porodnici, jake mam krasne dite, ze to je vyjimecny exemplar (jakoze krasavec 😀 ), rvaly tam vsechny decka, spis mi furt nekdo kluka chvalil a chvali, mne, krome toho, ze jsem pribrala, ze mi to slusi a tak. Nikdo nic spatnyho nerikal. Tchyne me akorat usmernovala, to mi vadilo, jak se mam o dite starat, furt byla o krok napred a udilela rady, ale ze by neco hanliveho rikala, to teda nikdy. Naopak. Ze se o nej krasne staram, manzel i tchyne mi to rikali, i jini, cizi lidi (pritom ja mam pocit, ze se moc nestaram 😅 )

rozarka69
1. čer 2017

@isabelafuentes Joo vždy všichni ví, jak by se mělo tvé dítě jmenovat a nenechají si vysvětlit, že rodit budeš ty a tudíž i ty si své miminko pojmenuješ :D Dokonce jedna kamarádka porodila chlapečka Honzíčka a její tchýně to nemohla překousnout, že se ten malý nejmenuje po jejím synovi, že tomu dítěti půl roku říkala schválně jiným jménem :D No, přejme si takovou tchýni :D

katkaajirka
1. čer 2017

taky jsem si vyslechla takové ty klasické, nejvíce mě dostala manželova babi den po porodu: "Ale vždyť to břicho máš pořád stejné!" Vzápětí se jí ptaly známé, jak se náš malý jmenuje, babi odpověděla zklamaně, téměř se slzou v oku "Ryša"
První rok to bylo samé "kojíš, kojíš?", pak se to obrátilo "ty pořád kojíš?"
Ale ze všeho nejvíce mě štvala a stále štve rada tchýně: "nechte ho vyřvat, on pak usne" "jó, to kdybyste ho nechali vyřvat, tak to máte snazší" "já jsem našeho Jiříčka vždycky nechala pěkně vyřvat a ten pak spal!" "neberte si ho do postele, rozmazlíte ho"

takyjedna
1. čer 2017

@pucmelinka Jo presne jak u nas :D Asi deset dni pred porodem jsem jeste byla u kadernice. Moje matka: A neni to uz zbytecny? Stejne uz pak nebudes mit cas chodit na barvu :D Od porodu chodim stejne pravidelne jako driv... Nekdo mi v klidu hodinku povozi kocar. Asi bych na matersky mela chodit jako vagus nebo co.

crejzy
1. čer 2017

já nevim jestli jsem jediná těhule a dělají to hormony, ale mě hrozně rozčiluje "pěkně se kulatíš" kdyby komentovali jenom břicho tak ok, ale já v tom slyším " pěkně si ztloustla". No a pak nechápu dotazy na druhé dítě, když ještě není ani to první na světě...

pp25
1. čer 2017

@crejzy Tuhle větu s kulatěním mi asi tak před 10min řekla kolegyně v práci, taky mě to skoro naštvalo, protože člověk za tím prostě vidí to že ztloustl i když to ti lidi třeba nějak špatně nemyslí, takže úplně chápu, co tím myslíš 😉

crejzy
1. čer 2017

@pp25 asi to vážně špatně nemyslí, ale ta věta je děsná, zvlášť když člověk ví kolik už má nahoře 🙈

puresin
1. čer 2017

"Mas to bricho nejak moc nahore, to urcite bude kluk. Holka? To se doktor musel splest. Dva doktori a tri utz? Pletou se. Protoze JA mela holku posazenou nizko.".... 😂

herminka
1. čer 2017

Tchyně na každé zabreknutí: "Bolí ho bříško. Nojo, kluci na to trpí víc." (ani s jedním ze tří dětí jsem dítětem nezažila, co je to bolest bříška)
Moje maminka: "Za nás žádné uspávání neexistovalo. Prostě jsem vám dala dudlík, strčila do postýlky a bylo."
"Nemáš slabé mléko? To přece není normální, aby se tak často kojil."

Potom se mě ještě každý po prvním porodu ptal, komu vozím, měla jsem malinké břicho a navíc rodila v únoru, tak na mně těhotenství nepoznali. Ale to jsem nebrala negativně, to je spíš jen taková perlička.

biedronka10
1. čer 2017

@fullera a nebo blbe keci...ty to nemuzes delat, chces ublizit decku? Na mou jizlivou otazku a kdo tomu chlapovi pomuze, aby tam nevypustil dusi? Je v telefonu hroboveeee ticho 😀

hrasek15
1. čer 2017

Já úplně miluji věty začínající na měla bys. Měla bys víc jíst. Měla bys víc ovoce. Měla bys víc pít. Měla by ses pořádně oblékat. Měla bys odpočívat. Neměla bys pít kafe. Neměla bys jíst hermelín, i když je z grilu. Neměla bys nosit těžké věci. Neměla bys toho kluka tahat, je těžký. Úplně nejvíc mě baví věta mojí mamky: měla bys přibrat! Neměla bys už chodit do práce. Prostě nesnáším, když mi někdo říká, co mám dělat.

sirka1
1. čer 2017

Mě spíš víc vadí, že mi každý říká mamino, případně těhule. Dítě ještě není na světě, mám svoje jméno a nejsem jenom těhotná, mám i jiné zájmy než dítě a těhotenství.

pataja
1. čer 2017

@hrasek15 to je ono, chytrý všichni jak rádia, u nás je k tomu ještě, neměla bys cvičit, neměla bys chodit se psem a novinka neměla bys na sluníčko 🙂

hrasek15
1. čer 2017

@sirka1 to je přesné! Na větu typu: jak je, mamino? Odpovídám: nijak, nejsem tvoje matka👎 člověk s pozitivním těhotenským testem přichází o jméno, identitu, soukromí, názor, selský rozum a IQ klesá na polovinu... Ještě že máme v okolí tolik laskavých lidí, kteří nám to všechno připomínají....

bbubble
1. čer 2017

@pikl k perlicke z drogerie - ked som este nebola tehotna, kupovala som si v bylinkarni jednu zmes, ktora sa uziva aj v tehotenstve (ale nie len).. a predavacka mi strcila do ruky vzorku olejicku na strie, s pohladom na moje brucho - vraj jak sa to natahuje to popraska a nevyzera to pak pekne.. tak doteraz neviem ci to bolo tymi bylinami, alebo proste len mnou v letnych satach previazanych pod prsiami :D

a inak posledne tyzdne je to klasika - bez pozdravu spravy Uz??? pak oslovovanie od inych ludi ahoj mamko (vazne nie som ich mamka), a tiez napr dramy od tchyne ked si dovolim tyzden pred terminom ist niekam 30km vlakom.. :D

blecha94
1. čer 2017

Já si ty kecy v těhotenství moc nebrala. Lidi jsou buď zvědavý, nebo pořádně nevědí, jak se chovat a tak - aby neurazili - říkaj hrozný kraviny. 😀 Jako ano, ke konci mě telefonáty 10 x denně vážně otravovaly a trochu mě mrzelo, že ihned poté, co jsem řekla, že furt nic, všichni telefon položili a už se nezeptali, jestli třeba nechci dovézt dort nebo brambůrky, ale co už... :D

Po porodu mě teda neskutečně nasrala švagrová. Nedopadlo mi to s kojením, tak jsem po čtrnácti dnech přestala zkoušet odsávat to nic a prostě s tím sekla. Pak jsme přijeli ke tchýni a ta mi povyprávěla, jak mě pomlouvala, že jsem stejně určitě kojit nechtěla, málo jsem se snažila, chudák dítě, bude úplně blbý, nebude mít správnou střevní mikroflóru, bude to chcípáček... Dále komentovala to, že dcera bez problému spala ve vlastním pokojíku slovy, že si vychováváme malýho sociopata a že by mi to dítě zabavila, protože dítě patří k mámě do postele a basta. :D

Mně snad ani tak neštvaly ty blbý hemzy jako to, že to troubila všude kolem, ale mně do očí to nikdy neřekla (protože by dostala pěstí a moc dobře to věděla 😀).

Doporučuju ty řeči ignorovat. Je to nikdy nekončící kolotoč, vždycky se najde hromada věcí, který tu okolí může zkritizovat. :D Já už se neobhajuju, nikomu nic nevysvětluju, s nikym se nebavim. Pokud máme rozdílný názory a druhý straně to vadí, tak nazdar bazar. 😅

Strana
z4