icon

Odmítnutí vyvolání porodu, máte zkušenost?

lenbenn
16. črc 2016

Někdo se zkušeností odmítnuti vyvolání porodu? Z jakého důvodu? Podařilo se Vám nakonec porodit prirozene? Děkuji

tahejhula
31. črc 2016

A akutni situace to nebyla, pouze v deloze zustaly zbytky placenty, nijak extremne jsem nekrvacela. Proste doktorka pravila, ze to udela ted, nez se deloha stahne a hrdlo uzavre. Hotovo. Tim to haslo. Zadny papir o zakroku (jak probiha, benefity, rizika...) jsem nedostala, informovany souhlas se zakrokem jsem nepodepisovala. Ano, toto se deje i v ceskych porodnicich.

sisstin
31. črc 2016

@lajla kyretsz bez anestezie byla provedena v nasi terminove diskuzi v roce 2007 jedne holcine, bolesti 2x vykopla dr jehlu z ruky a mela vyrvsny hlasivky. Nikdo ji nic podepisovat nedal a meli nevhodny komentare.

astyna
31. črc 2016

@urtica

ono stačí trošku pohledat, trošku pročíst a biochemik to dokáže objasnit velmi dobře 😉 ale co mám zkušenost, tak lidé chtějí slyšet jen něco, nejlépe to, co jim sedí nejvíc.

Já mluvila o rozvojové zemi? Kde, kdy? 😀 jako co už chcete víc? nevěříte lékařům, aha, hledáte na googlu a příjde Vám to lepší než medicínské knihy, OK, tak to tak dělejte 🙄

tahejhula
31. črc 2016

@lajla Ne, skutecne jsem nemela horecku, nekrvacela jsem, nemela jsem bolesti. Rozhodne bylo spousta casu na pouceni, zajisteni anestezie.

astyna
31. črc 2016

@rajani

některé ženy prostě zajímá, jak to vypadá na pokojích, zda je možný rooming-in, jak daleko je sál od pokoje, jak na Vás působí porodní asistentky a atmosféra kolem, zda je možné používat balony ve sprše až do finále, zda se dá rodit v kleku, ve stoje, na boku. To se někde dočtete v knihách? Já jsem na praxi, ne na teorie.

sisstin
31. črc 2016

@lajla k tomu, ze se nevyvolavs jen tak... Mne v tomto tehu, cili v roce 2025 bylo receno, ze vse je ukazkove "ale my to tady tak delame a kontrolni uzv a prutoky jsou drahe", odmitla jsem vyvolani 3 dny po terminu, nechala jsem se dotlacit pod vyhruzkami a vidiranim do indukce 9 dni po, nastesti oproti jinym u me to skoncilo jen pripravnou tabletou a jinak prirozenym a krasnym porodem. Mala zadne znaky prenaseni nenesla.

tahejhula
31. črc 2016

@lajla A od posledniho jidla bylo cca devet hodin. ;)
Nedelo se nic, jen proste lekarka rekla, ze nebude cekat. A jak pisu, mela jsem myslenky uplne jinde. Dochazelo mi to postupne, co mi to vlastne provedli.

sisstin
31. črc 2016

Pardon za preklepy, mobil.

rajani
31. črc 2016

@astyna Tak to samozřejmě souhlasím - udělat si názor, jak na mě daný objekt a personál působí. Myslela jsem spíše, aby člověk co se rozhoduje měl opravdu pravdivé informace (pozitivita, negativita, průběh, úspěšnost) o všem co se s ním děje či může dít a pak se kvalitně rozhodl (třebas o tom odmítnutí indukce). 🙂

astyna
31. črc 2016

@rajani

Já znám bohužel 2 případy, kdy odmítnutí způsobilo úmrtí plodu - a byla to vina rodičky, nebyla za to souzena ani jedna, kdyby to způsobil lékař, jde před soud a tam jsou pálky neskutečný. Proto mají také tak vysoké pojistky. To jen k tomu nevyvolávání plodu.

Já se nemůžu ubránit dojmu, jak čtu tuto diskuzi, že je zde plno odbornic zodpovědných za nenarozený plod 🙄 ale že mě to vlastně vůbec udivuje.

astyna
31. črc 2016

@tahejhula

a nemyslíš si, že než by se připravily ty formality kolem, že bys třeba vykrvácela? Kamarádky mamka měla něco podobného, výškrab nebyl, chytla zánět dělohy a zůstala už neplodná.

rajani
31. črc 2016

@sisstin Důvod proč se často indukuje potermínová gravidita krom zdravotní indikace je ta, že pojištovna hradí pouze 3x monitory v ambu péči. Dle WHO (a mnohách západních států) se dělá kontrola plodu 2x do týdny aby bylo zajištěno, že je vše v pohodě.

Druhá věc je kolik indukovaných porodů končí SC - nutno i započítat netrpělivost lékaře. Opravdu nechtějte vědět :(

urtica
31. črc 2016

@astyna Tak zrovna očkování je problematika, kde se neshodnou ani lékaři...zrovna tak v porodnictví je dost kontroverzních témat....
A vězte, že zdroj mých informací (tedy těch stěžejních) není google, i když i tam se dá něco najít...

tahejhula
31. črc 2016

@astyna Tak to si fakt nemyslim, jasne pisu, ze jsem nekrvacela. ;)
A v krajske nemocnici by snad mohli sehnat anesteziologa i tak, ne?
Sama doktorka rekla, ze to nic neni, ale ZE KDYBY to nevyslo, tak by s tim meli vic prace skrz uzavrene hrdlo.
Je zbytecne v tom hledat neco, co tam nebylo. Nekrvacela jsem, bricho nebolelo...

sisstin
31. črc 2016

@rajani no ja vedela presne, kdy byla ovu (merila jsem BT) a presne to odpovidalo tem 9 dnum. Navic odhad mimca prumerny (mala mela 3260), prutoky dle dr ukazkove atd. Ale proste viz to, co pises. Mne se asi ten porod nastesti spustil sam a byl fakt uzasny, hypnoticky a byl to mega zazitek. Ale dalsi dite v pripade opet nezproblemoveho tehu rodim doma s dulou a PA.

rajani
31. črc 2016

@astyna Ukažte mi odsouzeného porodníka, za kterým by se táhly miliony či velké flastry 🙂

Mimochodem, uvést někoho do anesteze je na 5 min (jen co přiběhne anesteziolog), oprabdu je obhajitelné, kdy z ženy neleje (pro představu jako kdybyste převrhli 20 litrový kyblík a voda se vylila naráz) nepočkat těch pár minut??!

astyna
31. črc 2016

@urtica

ono stačí jedna dvě aféry (viz vymyšlené případy autismu z očkování od britského lékaře) a už je tady vlna ovcí, které věří všemu, ale o tom to tady není 🙄

Google využívám na pdf příbalových letáků, asi tak, wikipedie je jak povídka z Andersenova pera 😖

Info spousta, ale musí se to třídit 🙂

rajani
31. črc 2016

@sisstin Já to beru a jsem moc za vás ráda, že to byl hezký zážitek. Ale mrzí mě, když téměř polovina indukcí končí SC jen kvůli netrpělivosti kolem poterm. těhotenství - ženy tím příjdou o první kontakt s mimčem (akutní SC), bonding nulový, bolestivost, rozjezd kojení...však víme 🙂

sisstin
31. črc 2016

@rajani ano, je to smutny. Bohuzel porodnicky nasili v CR bylo, je a asi dlouho bude. Staci cist, jaky je nazor stredniho proudu v tomto. Ale kazdy sveho stesti strujcem. Diky za debatu holky a hezky vecer 🙂

astyna
31. črc 2016

@rajani

viz zde: http://nachodsky.denik.cz/zlociny-a-soudy/porod...

https://www.novinky.cz/krimi/379531-soud-zprisn...

Stačí pohledat...

Tak třeba to zrovna u Vás nešlo, co já vím, nejsem anesteziolog, vy ano?

Ale to je jedno, lidi si bodou stejně mlet to své dokola 😀

lajla
31. črc 2016

@tahejhula to je špatný to se nesmi stávat, kdybyste si stěžovala....věřím že to někam dosáhnete, to nebolelo? Vždyť to musí bolet jak prase...já bych je to teda nenechala dělat...horečky bývají až po nějaké době až se tkáň zaniti

urtica
31. črc 2016

@astyna ono to s tím britským lékařem bylo krapítek jinak - ale asi to bude tím, že mám jiný zdroj informací 😉 .

Jinak, autismem (vývojovou dysfazii? - lékaři se neshodli na dignoze), jakožto následkem postavkcinační encefalopatie postiženou holčičku znám osobně - její maminka je má dobrá kamarádka.
No, ale ta enecefalopatie co se jí rozběhla několik dní po vakcinanci MMR byla určitě jen náhoda... 😒.

tahejhula
31. črc 2016

@lajla No chvilkama bolelo, jak pichnuti nozikem. Trvalo to cca ctyri minuty. Ale dcera se narodila o sedm tydnu drive, mela jsem myslenky u ni. Sebe jsem v ten okamzik upozadila.
Take nemusim pribehy "jedna pani povidala o kolegyni sve kolegyne, co prozila jeji snacha", ale snad netreba znevazovat osobni zkusenost. Tohle je proste ma. Stalo se. Copak bolest, ale ten zvuk skrabane delohy asi uslysim navzdy.

rajani
31. črc 2016

@astyna Jen se zeptám, Vám to příjde v pořádku, takovéhle míry trestů za viny smrti? Podmínka či 150 tis?

U porodníka z Vrchlabí vidím sice úplně jinou chybu - než neudělání USG, ale budiž..

lajla
31. črc 2016

@sisstin proč si nechala udělat něco co tak bolí??? To snad není pravda...a pak se divime jak si holky ztěžují,ale samy proti nic nedělají...no to je holt těžký
Ad vyvolávání.... zastrašování...to není zastrašování ale fakta, nechala jste se že strachu dotlačit...mi kontrolní ozvy a průtoky dělali vždy když jsem o to pozadala

lajla
31. črc 2016

@astyna bože která dovolila aby ji u porodu provazel téměř 90 lety dědek...a ta porodnice???? Vždyť to není ani možné...

sisstin
31. črc 2016

@lajla A co mela delat? Proste dr konal s tim, ze nervete nam tu pani, nejste tu jedina. Clovek nevi, co muzou a nemuzou, pri a po porodu je clovek zranitelny a misto bondingu a zzivani zazije toto. Ze je neco spatne spouste lidem dojde az dyl, mne pri prvnim porodu skakali po brise, rvali me leky, nastrihli jen tak, naprosto zdrave dite separovali, dokrmovali um bez meho vedomi atd. To se proste realne delo a deje, proto ted jsem uz byla poucena, s porodnim planem, podporou a vsim a zazizek uplne jinej.

sisstin
31. črc 2016

@lajla diky tomu jsem nekojila, mela jsem pocit, ze dite neni moje, vztah problematickej doted. S dcerou je vse uplne jinak, doted plne kojim, laska makala na 100 % hned, bonding, furt u me. Proc o to syn musel prijit, protoze se neco tak dela a vsem je to jedno? :/

tahejhula
31. črc 2016

Jo, celkova krevni ztrata (odhad uvedeny ve zprave) byla 250ml. Jestli je tohle akutni ohrozeni, tak jsem admiral z Rispaldicu... ;)

sisstin
31. črc 2016

Co zazila ma svagrova v unoru v HK porodnici je na zalobu, nechci psat podrobnosti, kdyz o tom nevi. Ale doted ma z toho nocni mury, vztah k dceri je problematicky, zadne dalsi dite nechce. Celou dobu byla ponizovana, bylo ji zabranovani ve styku s novorozencem atd. atd. Mala mela problemy, rekli ji v 36tt, ze jestli je TO geneticky, nebudou ji ani zachranovat. No neco silenyho a ona se jeste bala neco delat, aby se nemstili na male. A to neni zadny jedna pani povidala, reakne jsme to s ni zazivala cela rodina ani ne pul roku zpet.

Strana