icon

Odmítnutí vyvolání porodu, máte zkušenost?

lenbenn
16. črc 2016

Někdo se zkušeností odmítnuti vyvolání porodu? Z jakého důvodu? Podařilo se Vám nakonec porodit prirozene? Děkuji

lajla
31. črc 2016

@sisstin to je spíš ve vás...já mám vyvolávané dva porody, první byl strašný, posledního jsem rodila vyvolávané akutně na 5 cm, druhá dcera přímo vypadla😂 každý porod jiný,kazde dítě úplně jiné...jedno víc jedno min urvane,atd a nedovolila bych si říct co vy..
Měla byste na sobě zapracovat, dobrá je kineziologie, dítě to cítí, vyrůstá v tom a nese si to do života...a v tomto věku si uvědomuje vas vztah k dceři, není to dobré co zde pisete, není to o porodu celkově ale o vás, záleží co s tím budete dělat a jestli chcete

rajani
31. črc 2016

@tahejhula nejste admirál 🙂 naprosto OK ztráta.

@sisstin ani se nedivím vzhledem k HK porodce ☹ tam to fakt jede jak na běžícím páse, pražské porodnice hadr.

lajla
31. črc 2016

@sisstin to samé ad švagrová, tady věřím, že ji porod a vše hodně ovlivnilo...ale netřeba házet vinu na někoho, kdo za to nemůže...
Je spousta metod jak pomoci

tahejhula
31. črc 2016

@rajani Ja vim, dcerka je treti dite. ;) Proto pisu, ze zadny realny duvod pro takovy zakrok nebyl.

mrs_v
31. črc 2016

@lajla netvrd jak se něco děje nebo neděje.Já to nemám ze zdroje JPP,já chodím na ty soudy a falšování porodopisů a dokumentace a lhaní v IS je realita českých porodnic a děje se to všude nejen ve velkých FN ale i v malých okreskách.Netvrd tady jak "to se neděje" když já prostě vím,že ano a nastrihy se úplně běžně dělají když rodička řekne že ne.

tahejhula
31. črc 2016

Vtipne take bylo, kdyz me s kontrakcemi po dvou minutach nechali stat pul hodiny na chodbe, aniz by si me kdokoli vsimal. To jsem si jen rikala, ze jestli ze me to nedonosene vylitne tam, tak to bude dost hukot.

lajla
31. črc 2016

@mrs_v porodopis se dostane přímo v porodnici při odchodu, pokud tam něco nesedí je na ženě aby řekla...
No asi jsem jediná kdo nejdevs davem a nedrží hubu...taky nemám s nemocnicemi dobré ZK ale umím se bránit!!!

mrs_v
31. črc 2016

@astyna a kdo jiný má zodpovědnost za to dítě,než matka?Proč by jako matka měla být souzena,když odmítne vyvolání?Ty o tom asi taky víš velký prd,že?

mrs_v
31. črc 2016

@lajla to není žádnej pordopis ale LZ z porodu a tam nemusí být vše.Kompletní dokumentace je třeba na 60 stran pokud jde o vyvolávání a následné komplikace a nejednou jsme to řešili,že se dokumentace záhadně "ztratila" rovněž podle zákona mají právo na vynaložené náklady na kopírování a nestydí se účtovat třeba 12kč za stránku a bylo nam několikrát naznačeno že to je proto,aby ty potenciální zadatelky odradili.

rajani
31. črc 2016

@lajla žena porodopis nedostane, dostane "informace o rodičce, kde je popsáno infomrace o ní, zranění, medikace, typ porodu, malé info o mimču", pak informace o novorozenci a propouštěčku.

Ale porodopis a stejně tak dokumentace zůstává v archivaci nemocnice.

sisstin
31. črc 2016

@lajla no mne zas prijde odvazne tvrzeni, ze je to ve mne a porod a to, co se delo potom na to nema vubec vliv ;) sve porodni trauma resim s psycholozkou. Kazda jsme jina, nekomu v citech zpusob porodu neudela nic a nekomu ano. V dnesni dobe jsou normalni vedecke studie na to, jak prubeh porodu ovlivnuje kojeni a budouci vztah k diteti ;)

urtica
31. črc 2016

@sisstin Můžu se zeptat, kdo ji rodil?? Myslím tu známou, co rodila v Hk...

sisstin
31. črc 2016

@urtica je to moje svagrova, jmeno nevi, nikdo se ji nepredstavil :/

tahejhula
31. črc 2016

@lajla Hele, jsou situace, kdy proste uz nemas energii neco si s nimi vyrikavat. Viz okamziky, kdy uz jede jedna kontrakce za druhou. Muj muz to k porodu nestihl, coz nejspis udelalo taky sve. Ale o tom je ten prusvih, ze clovek misto aby se mohl zcela soustredit na porod, musi si neco ujasnovat s personalem, pripadne si vyslechnout kupu hloupych komentaru. Jenze mnohde (a pozor, netvrdim ze vsude, druhy porod jsem prozila v jine porodnici a byla to parada) tohoto stavu vyuziji a udelaji z rodici zeny magora.

lajla
31. črc 2016

@sisstin ano máte pravdu je to vaše věc a váš problém, nevím jak dlouho to řešite ale jestli od začátku tak bych změnila metodu a pokud až teď ,tak je to velká škoda a myslím že psycholožka vám nepomůže, ano myslím že to jde hodně z Vás,jsem odvážná máte pravdu, tak hodně štěstí a upřímně snad se to spraví, už kvůli syna který za nic nemůže
Nic ve zlém...ale z takovych zpráv je mi vždy smutno

mrs_v
31. črc 2016

@lajla tak napřed mně budete nadávat že se do někoho navazim skrz průběh porodu a pak děláte to samý?Nepřipadáte si ubohá když tu rozporujete konkrétní zkušenosti žen s násilím a neuctou?

lajla
31. črc 2016

@tahejhula JoJo mám to za sebou asi víckrát než většina zde😂

urtica
31. črc 2016

@sisstin Ok, díky. V Hradci byla jedna obzvláště "vyhlášená" lékařka, zajímalo mě, zda to byla ona...

lajla
31. črc 2016

@mrs_v prosiiiim???? Do koho se kde navazim? Buďte laskavé v klidu, jste těhotná, tak ať negativní energie nepřechází na dítě

tahejhula
31. črc 2016

@lajla Celkem pochybuji, ze sis nekde neco extra vyrikavala v posledni dvacetiminutovce pred narozenim ditete, se vsi uctou k tobe. ;) Ono se tomu lidove rika "faze tisice kurev", tam uz se meni vnimani a proste rodis. Kdyz mas mezi koncem jedne a nastupem druhe dvacet vterin, tak si neujasnujes nic.

lajla
31. črc 2016

@rajani ano děkuji, máte pravdu, je to takový vycuc porodopisu😃

tahejhula
31. črc 2016

Asi jako kdyz se mi asistentka v podstate vysmala, kdyz jsem ji oznamila, ze ted si nelehnu, protoze mam kontrakci. Jeji reakce byla asi: No tak kdyz si myslite, ze ji mate, pche...
Tak hlavne ze me na monitor dali ve 20:40 a ve 21:08 bylo dite venku. Asi tedy bez kontrakci. :D

lajla
31. črc 2016

@tahejhula ale to já přece nikde nepíšu...a po pravdě co píšete já nezazila, takže nemohu sloužit no...
Já vždy před nástupem řekla co chci a nechci, normálně se mnou komunikovali, všechno bylo v pohodě, u posledního jsem se smála, nejhorší byl první ale byl se mnou manžel takže ten mluvil!

tahejhula
31. črc 2016

@lajla Pritomnost muze dela hodne, jenze ono by to melo fungovat i bez nej. V tom je ta tragedie.

lajla
31. črc 2016

@tahejhula no vidíte mi zase říkali že kontrakce mám, a já je necítila😂

tahejhula
31. črc 2016

@lajla Necelou pulhodku pred narozenim mimina to asi citi vetsina zen. Ale monitor u me nezaznamenal ani jednu. ;)

lajla
31. črc 2016

@tahejhula jasný ale mi pořád není jasný...když dojde k problému v těch posledních minutách, zda byste chtěla aby s vámi komunikovali...nebo ne...to si myslím že je vám asi fuk a největší přání je mít dítě v pořádku venku...

mrs_v
31. črc 2016

@lajla tak když si tu dovolujete tvrdit jak se nedělá kyretaz bez anestezie.Hlavně že se takový případ řešil loni,paní šla na domluvené setkání s pravnickou a bylo ji řečeno že u toho bude jen lékařka co u toho byla a vedoucí lékař.A ehm ehm bylo tak asi 6 lidí a pan vedoucí felčar se ji vysmál,že pokud ji něco bolelo,tak měla víc řvát.To je aspoň profesionální!

lajla
31. črc 2016

@mrs_v tak laskavě...pokud umíte číst, hned poté jsem se paní omluvila za zcestnou informací...to jen tak pro zajímavost hm

tahejhula
31. črc 2016

@lajla Ale ano, at komunikuji... normalne. Ne, ze se me asistentka behem kontrakce petkrat preptava (predstira, ze nerozumi) na jmeno pro dite. Partnerska komunikace je na miste, hloupe narazky nikoli. Proc se nekde chovaji slusne automaticky a jinde aby sis to pomalu zaplatila jako nadstandard?

Strana