Odmítnutí vyvolání porodu, máte zkušenost?
Někdo se zkušeností odmítnuti vyvolání porodu? Z jakého důvodu? Podařilo se Vám nakonec porodit prirozene? Děkuji
@mrs_v To se deje i v te "nasi" krajske. Kdyz porodis treba v deset vecer, klidne ti dite milostive vydaji v pet rano. Kdyz neni na sestinedeli misto, vrznou matky na pokoje oddeleni rizikoveho tehotenstvi a tam mimina nemohou byt vubec. Nejlepsi jsou ty nebozacky po sekci, co se plouzi k vytahu, aby se dostaly za detmi o patro vyse. Proste krasa nesmirna.
@astyna ale mě principielne štve to že ty podmínky nejsou rovné.Ano tady na Moravě je spousta porodnic kde skutečně respektují plány a duly atd.A nechají miminka 2h nahaty na mamince.Ale v Čechách?I v tom vyhlášeným Podolí záleží na koho natrefíš a jestli je zrovna "nakloněn alternativam" to mi nepřijde v pořádku.Ten systém je prostě špatně,pokud tvrdí,že dodržují jednotné standardy a pak si to všude dělají různě podle toho jak jim to vyhovuje.Mě prostě štve nespravedlnost a vždycky štvala.
@sisstin já s tebou souhlasím.. V leccem české zdravotnictví podporuju, ale hrozně mi vadí jednak malá důvěra k rodickam, jednak některé úkony pri porodu a jednak nepřirozené nemocnicni prostředí a separace. Vůbec nevím, kde rodit druhé dítě.. Doma se rodit bojím, ale v nemocnici jsem taky neměla úplně nejlepší zážitek . Vyvolavany porod, když je to skutečně dlouho po termínu, mi nevadí, ale taky jsem věděla naprosto přesně, kdy jsem měla ovulaci, a malej se narodil přesně na svůj termín podle ovulace...přitom doktoři "věděli termín nejlíp".. Nesmysl. Taky mi tlačili na břicho, nenechali rodit v podrepu, víc než samotnej porod mě bolelo to, jak mi "chránili hráz"... Neboli "sahali do mě a dělali bůhví co"..měla jsem štěstí, že nástrih žádnej a placenta vyšla krásně v celku, ale nevzpomínám celkově moc ráda. A po porodu jsem měla taky pár dní pocit, že dítě není moje... Láska naskočila až za pár dnů kojením. Může se zeptat kde jsi rodila druhé dítě a s jakou dulou?
...a to sakra souhlasím...Já su z Moravy - severní, Krnov táhne, rodily tam moje 3 kamarádky, Olomouc perfektní, tam rodila ségra ve 33.tt - zachránili ji i dítě, odloupla se jí placenta, ztráta krve cca 2l...
Praha bída no, chce to fakt hodně rozmyslet, co je pro vás prioritou. U mě byl přítel až do konce, malého si pochoval, pak syna odhleňovali až do rána, byl přidušený vodou.
@mrs_v kde budeš rodit, jestli se můžu zeptat?
Mne v tomhle stve, jak kazdy rekne: Vsak si muzes vybrat, kam pojedes rodit, mas mnoho moznosti...
Tak napriklad v pripade predcasneho porodu zase tak moc na vyber nemas a pokud je zenska z Chebu, dost blbe se ji pojede do Krnova.
Ze si nekde zeny automaticky rikaji: Proste to nejak preziju...
Neni to spatne?
@karlajasmine Vyškov se soukromou PA a manželem bodyguardem:D
@astyna Jo do Olomouce chodím do rizikovky,měla jsem z toho hrůzu hrůz ale je to v pohodě.To prostředí není až tak strašidelné a ten přístup je tam fajn.Asi kdybych z nějakého důvodu musela být tam,tak bych to nějak zvládla,za posledních pár let se dost zlepšili,hlavně co se týká bondingu a tak,což je pro mě prostě důležitý.
@karlajasmine druhe dite Nachod, rodila jsem jen s pritelem, PA tam prisla asi jen 2x se zeptat, jak mi je. Dr prisel pouze na finalni fazi asi na pet minut. Nemela jsem monitory, vnitrni vysetreni, nastrih, umely oxytocin, po porodu 2h bonding, osetrili na mem tele, pak chvilicka sprcha (v tu dobu mel bonding tatinek) a pak uz jsem ji mela neustale. Mela jsem PP, vse bylo dodrzeno. Nikdo mi porod neridil, netlacila jsem, nechala jsem miminko prirozene vytlacit kontrakcema. Mohla jaem jist, pit, rodit, jak jsem chtela. Proste vse jsem si ridila jen ja. Oddeleni sestinedeli des jako vsudr, ale ja jsem si proste rekla, ze ji do plastovy rakve davat mebudu, ze zavinovacku nechci, ze si budu kojit, jak chci ja, nebudu koupat atd. Takze me si pak uz nikdo nevsimal. Ale stejne tihnu k domacimu porodu, uz roky sbiram info, ctu porodni pribehy, takze jestli bude jeste posledni dite, tak o nem zcela realne uvazuju ;)
@karlajasmine jinak pry v Nachode je bonding uz automaticky (ale ne po CS) a zbytek je o tom, jak prijdes pripravena, respektuji to. Ale pokud to nechas na nich, tak jedou dle klasickych postupu.
@karlajasmine mne prave prijde smutny, ze se zenska musi pripravovat no. Ale tak vetsina je fakt za rutinni vykony jeste rada, veri, ze ji zachranili dite, svoje psychicky pocity odsunou, bo "mam zdrave dite". Ja to tak fakt vse mela u prvniho porodu, ty spatny pocity nebyly hned, to vse prislo postupne. Ja jsrm treba synovi vytvorila jeden druh nejiste vazby, kdy se dite boji dat najevo sve negativni emoce, protoze matka je odmita. No to je na silene dlouhy diskuze a spousta holek o tom proste nepremysli, bere to, jak je a je lepsi se presvedcit, ze tak to je ok, nez tomu celit ;)
@karlajasmine ahoj, mam to dost podobne. prvni pord tragedie, skakani na bricho, prventivni nastrih (protoze prvorodicky proste nastrihavaj, Aniballu se vysmaly), uspechani, cevkovani behem a po porodu... ted po druhe to chci jinak, sbiram info, zapaltim si soukromou PA, ale tu proste ve strednich cechach neni zadna porodnice, co by byla naklonena prirozenejsimu porodu a hlavne respektu j rodicce. uz jsem zvazovala rodit i doma, ale na to si po prvnim porodu neverim. Pak Morava, kde jsoi porodnice privetivejsi k zene. ale mam to pres 300Km, navic o Vanocich... docela me to stve, vim, kdy jsem mela ovu, ale doktori stejne posunuli termin kvuli velikosti plodu dopredu.je mi jasny, ze me budou tlacit po jejich TP do vyvolani... desne tyto rutiny...
@sisstin to s tou rutinou mas pravdu.. ja jim pri prijmu rekla, ze nechci nastrih, mam nacviceno s Aniballem 29cm. vysmaly se mi. pak po porodu za mnou prisla doktorka a rekla mi, ze musela provest nastrih, bo bych dite nevytlacila(na zadech samozrejme).. ted vse vidim jinak... nejhorsi na tom vsem je, ze me rodila mlada doktorka, po skole.cekala jsem vstricnost a inivace, ono naopak, prevzala jejich stare postupy vcetne prevntivniho nastrihu, cevkovani, tlaceni na zadech...a jeste si to obhajila.... 😠 kam jit rodit? vyber neni..
@hz tak samozrejme vleze do kopce tlacit je nesmysl. Ja nejdriv byla v drepu, ale to mi pak nevyhovovalo, takze jsrm porodila v sede, normalne jsem videla, jak leze a pak jsem si ji hned vzala a dala na telo. Zazitek jak blazen, vubec neplakala, jen na me furt koukala a pak uz se jen kojila a spinkala 🙂
prosím tě v Náchodě je registrace nebo se tam jezdí poté, když tě převezmou do péče na konci těhotenství od gyndy? Druhé dítě už rodit v Praze nebudu, tak se ptám všech kolem, co byli spokojení, kde bych tak mohla porodit 🙂 jsem sice ze Zábřeha, ale to by se nějak dalo.
Jinak já měla nástřih - hlava 36 cm + 2x pupečník + ruka - asi 1 cm - 2 vnitřní a 2 vnější a hned po porodu jsem si na 6nedělí došla a nic mi nebylo, jizvu už ani nenajdu...záleží, kdo šije 🙂
@sisstin tady je jasne videt, ze to je bohuzl o personalu, co rodicce dovoli a co nikoli...pokud se zena nepta(co u me po odmitnuti nastrihu), tak si proste jedou podle svych zajetych postupu, bohuzel... ja uz vim podruhe co chci, mam. nastudovano dle WHO, ale jen ta porodnice tu chybi, Neratovice to asi nejsou... rada bych Moravu, ale to uz je trochu z Jicina turistika...
@mrs_v Rodila jsem v Jicine. ted uvazuji o Neratkach, ale tam je to to trochu sazka do loterie co tak ctu...
nad muj prvni porod jsem se uz povznesla a poucila se z nej...ale reknu ti, ze po takove zkusenosti chapu zeny, co maji koule na to podruhe rodit doma. taky bych rada, ale mam v sobe proste pocit(pravdepodobne z prvniho porodu),ze nedozu sama porodut dite.. ta hlava to brzdi..

@mrs_v Ale to myslis vinohradskou? Ja myslela personalni zmeny (udajne) tam, kde jsem rodila ja. Nicmene to, jak se strhla zaplava nadsenych reakci na danou porodnu, ne zcela odpovida mnoha zdesenym vypovedim jen ze samotnych prohlidek. Dle popisu mam obavu, ze ta konkretni asistentka tam vegeti furt. Tuhletu pani je potreba nejspise fyzicky vyvest, pokud ji tam zena nechce.