icon

Odmítnutí vyvolání porodu, máte zkušenost?

lenbenn
16. črc 2016

Někdo se zkušeností odmítnuti vyvolání porodu? Z jakého důvodu? Podařilo se Vám nakonec porodit prirozene? Děkuji

sisstin
1. srp 2016

Holky, musim zehlit a mam dite na zadech, co usina :D jdu se venovat cinnosti, ja bych ty inernety zakazal :D :D :D

astyna
1. srp 2016

@hz

já jsem třeba měla v pohodě těhotenství, ale při porodu najednou vykoukla ruka a najednou bylo kolem mě snad 5 lidí, co mi "tam koukali" a řešili, co jako budou dělat. Na uzv to vidět prý nebylo. Navíc klesaly ozvy, tak šup šup oxytocin rychle a tlačte, co můžete. Ten vystřelil 😀

Já jsem skeptik na domácí porody, sice je to nyní již jiné než z doby mé babičky, ale jí při tom zemřely 2 děti. A já si víc cením živého dítěte než mého pohodlí.

hz
1. srp 2016

@astyna ono to je opravdu o lidech. nekde Epino a Aniball chvali, jinde zatracuji a neuznavaji..

astyna
1. srp 2016

@hz

já jsem v tomhle posera - moje hráz byla nepružná a tvrdá jak blázen, roztahovat jsem to odmítala, masáž už vůbec ne...Příště snad něco nacvičím, nebo se hecnu, uvidíme, je to ještě daleko, ikdyž manžel už sonduje, kdy se začneme znovu snažit, ale krotím ho 😎 Navíc malý přestal zase v noci klidně spát, takže to je taky přirozená antikoncepce.

hz
1. srp 2016

@astyna taky jsem spise skeptik co se porodu tyka, hlavne pred prvnim porodem. ted uz je vse jinak, mysleni se zmenilo a nikdy jsem netusila, ze budu dobrovolne studovat porodnictvi...na vyber neni, porodnictvi lehce mimo me predstavy, co muze zena delat, kdyz to chce jinak? osefuje si to dulou ci soukromou PA, porodnim planem... ty odvaznejsi rodi doma..

mrs_v
1. srp 2016

@hz v Neratovicích pracuje několik PA co nabízí služby i soukromě.Střední Čechy právě teď docela mi přijde že fajn.Pokud tam počítám i Neratky a Hořovice a Rakovník...samozřejmě že na blbce může člověk narazit kdekoliv. :/

hz
1. srp 2016

@mrs_v ja ted prave cetla, ze pokud je pri porode v Neratovicich ok, tak ok, pokud je problem, uz je to problem pokud rozumis. ze se pry ted vozi na svym dobrym jmene, ale pritom to tam lehce upada...ale to je jedna baba povidala...stve me ta vzdalenost, mam maleho syna, navic budu rodit az vetsina z vas bude se svymi blizkymi rozbalovat darky pod stromeckem..=kazdy bude chtit klid....

myjusiatko
1. srp 2016

@hz neni to jedna baba povidala. V neratkach je to fajn, kdyz mas dulu. Jinak jedou klasiku.

mrs_v
1. srp 2016

@myjusiatko to je tak ale řekla bych téměř všude.Buď dulu a nebo fakt od počátku"Ne Ne Ne" a hodně asertivniho partnera.

hz
1. srp 2016

@mrs_v @myjusiatko sly byste rodit tam, kde uz mate jednu negativni zkusenost?vzala bych si svou soukromou PA.. i kdyz se o te porodnici vi, ze je to klasita a sama rutina? navic ta PA je zamestnanec dane porodnice v nevoli diky svemu alternativnimu pristupu k aktivnim porodum? presto byste to riskly nebo ne?

mrs_v
1. srp 2016

@hz to pises o tom Jičíně?Ne asi bych to neriskovala.

urtica
1. srp 2016

@hz
@mrs_v Nevím, jak to mají ostatní duly, ale moje proti lékařskému personálu nešla (např. při výběru porodní polohy). Epino podezírám z vyvolání předčasného porodu...ale je to jen domněnka...

urtica
1. srp 2016

@hz A odkud jste, že jste rodila v Jičíně? Úžasná je prý Jilemnice...

mrs_v
1. srp 2016

@urtica obecně by dula měla spíš podpořit ženu v tom,aby se ubránila sama.

urtica
1. srp 2016

@mrs_v Tak...já už nebyla schopná mluvit (porod 32 hodin), ale měla jsem v PP uvedeno, že porodní polohu si chci vybrat - proonice to na svých stránkách uváděla. Když na to přišlo, řekla mi dula, že tahle dr. rodí jen vleže a že musím na záda (stavěla jsem se automaticky do kleku, jak mě nutilo tělo) - společně s PA a sestrou mě nasoukaly na záda...

tahejhula
1. srp 2016

@urtica Tak to je bezvadnej pristup. Takovou dulu si chce zaplatit kazdy. :/

urtica
1. srp 2016

@tahejhula Ano, nebyla to jediná věc, která mě na jejím přístupu zklamala...a to jsem na ni našla na netu samé dobré recenze...proto by mě docela zajímalo, jak se k tomu staví jiné duly.

tahejhula
1. srp 2016

@urtica To bude zrejme velmi individualni a na zaklade tve zkusenosti bych rekla, ze to delaji i zeny, ktere by nemely.
Uz ta veta, ze tahle doktorka "rodi" jen vleze. Predne doktorka nerodi a za druhe klientovi muze byt uplne jedno, jestli neco dela obvykle tak ci onak. Bych jim asi zdrhla na wc a tam porodila. Jenze u prvniho ditete je clovek fakt vyjukany. :/

hz
1. srp 2016

@urtica ona Jilemnice uzasna zas tak neni, ale asi lepsi nez Jicin..fajn jsou male porodnice, to treba Jc je, ale proste ten pristup uz neni osvetovy jako treba v Neratkach.. jinak jsem prave od Jc..

hz
1. srp 2016

@urtica ty jo, tak to je neco.... a jak sl v leze tlacit? asi nic moc, co?

tahejhula
1. srp 2016

Na Neratovice se mnozi velmi negativni reakce. To je dalsi problem, lecktera porodnice dodrzuje nejaky ten prirozeny standard, jenze to nevydrzi. Udrzi to dva tri roky a pak se nenapadne vraci do starych koleji. :/

hz
1. srp 2016

@urtica a co by na to asi dr. rekla, kdybys na ty zada nesla? a ta dula, vyjadrila se pak k tomu zpetne?

hz
1. srp 2016

@tahejhula presne tak, a jaky myslis, ze maji k tom neudrzeni a vraceni se do starych koleji duvod? hodne mi na nich vadi to jejich VIP, nezaplatis, nemas sanci, zvlaste jsi li z daleka...

tahejhula
1. srp 2016

@hz Protoze po staru je to pohodlnejsi. ;) Vic zasahu, vic penez. Zenska, co zaklekne a sama v rohu vytlaci dite... Zadny oxytocin, epiziotomie, vybavovani placenty. Kdyz vezmu peci o dite po narozeni, kdyz ho matce seberou a odvezou na novorozence, maji tam pohromade patnact "vanocek", nemusi behat k matkam. Proc v jedne porodne dite seberou a jinde ti je placnou na hrud, hodi na vas deku, k ruce zvonek, kdybyste neco potrebovali? Proc ti nekde kvuli fototerapii milostive pujci vlastni dite kazde tri hodiny na dvacet minut a pak ho proste odtahnou zase pryc a jinde ti reknou: Jen se mazlete a az se poradne pomuchlate, dovezte nam ho...?
Protoze nekde jsi i jako novopecena matka clovek a nekde jen kus v poradi.

hz
1. srp 2016

@tahejhula mas pravdu...prvorodicky takovyto pristup uvitaji(nic proti nim, taky jsem byla rada)..nektere toto po vlastnich zkusenostech odmitaji, a dobre tak..jinak zmena nenastane..

tahejhula
1. srp 2016

@hz Ja treba rada nebyla, ale zaroven jsem nebyla schopna definovat a jasne jim rici, co mi vadi. Tech sest dni jsem v porodnici vlastne probrecela. Take jsem byla v modu "musim to nejak prezit". Jaky to byl sok o dva a ctvrt roku pozdeji v male okresce a par desitek kilometru dale, kdyz se mnou behem porodu komunikovali, rikali proc co delaji, kdyz mi dite okamzite placli na bricho, kdyz nas nechali o samote ty dve hodiny, kdyz nenarizovali zadne pripitomele intervaly v kojeni a prevazovani pred a po kazdem kojeni. Kdyz mi dali kreslo k diteti na fototerapii a rekli mi, ze jsem kdykoli vitana, ve dne i v noci. Moje kluky delilo pouhych dva a ctvrt roku a necelych padesat kilometru a bylo to jako dve ruzne galaxie. ;)

hz
1. srp 2016

@tahejhula hmmm...to je jina liga... ja prave verim, ze ty male, nepreplnene porodnice se musi snazit aby prezily, tak proste zenam toleruji jejich potreby... mala porodnice s lidskym pristupem je fajn.., ale spatne se takova docela hleda..kdybych uz nemela jedno dite, tak jedu klidne i 350km do Krnova, ale takto chci byt po porodu co nejdrive doma, zvlaste v obdobi Vanoc..

urtica
1. srp 2016

@tahejhula Já hlavně už neměla sílu cokoliv řešit...fakt jsem nedokázala ani mluvit, takže tak. Vím, že na konci byla i PA celkem nepříjemná, ale bylo mi to jedno...bývalo by mi bylo jedno, i kdyby tam někdo přišel a začal na mě sprostě řvát, byla jsem už totálně apatická.
Jeden z důvodů, proč jsou asi menší porodnice většinou příjemnější je ten, že se musí o pacienty víc snažit, aby je nezavřely...další je nejspíš ten, že je tu víc času a prostoru na jednotlivé pacienty, personál není tak unavený. Obojí už dneska v Neratovích neplatí, spousta žen chce dneska rodit mimo Prahu, Nerátky jsou hodně vyhlášené a tak se z těch okolních porodnic vlastně pomalu stávají (přístupem) takové malé pražské porodnice... 😒
@hz Opravdu? Já právě na Jilemnici slyšela samé ódy, dokonce jsem uvažovala, zda se tam nevypravit z Prahy, ale bála jsem se, že bych to nestihla (chacha! - bych bývala dojela až do Kodaně...).
To tlačení bylo v pohodě...já totiž začla rodit už na baloně, jen si toho jaksi dlouho nikdo nevšiml, sestra dokonce povykovala , ať netlačím - a já už cítila hlavičku v porodních cestách...😀 - takže vleže už to byly v podstatě jen tři, čtyři poslední zatlačení a malá byla venku...akorát to bolelo asi pětkrát víc než v kleku a prostě jsem cítila, že to není ta správná poloha...intuitivně bych si ji určitě nevybrala.

tahejhula
1. srp 2016

@hz To nevim, kazdopadne tehdy do te okresky jezdily i zeny z Brna treba.

tahejhula
1. srp 2016

@urtica Takhle ti to reknu, sice mene zen a deti, ale take mene personalu. To neni tak, ze je stejne sester na oddeleni, kde maji sest porodu denne a kde maji dvacet porodu denne. Je to take o celkove politice dane nemocnice. Muzu ti rici, ze jim tehdy dosly i vozicky na mimina, kolik tam bylo zen a deti. Museli zabrat dva pokoje pro rizikova tehotenstvi a dat tam zeny s detmi. Presto sestry kmitaly, stacilo zvednout telefon, cinknout jim na novorozence (kde standardne nebyly vice jak tri deti, jinak vsechno u maminek) a ony prisly za tebou.

Strana