Opravdu poznám kontrakce?

karlajasmine
29. říj 2015

Všichni říkají, že to bezpečně poznám.. ale už mám několik dní, hlavně večer ale kolikrát i přes den bolesti v kříži, tvrdnutí břicha, křeče jak při MS nebo jako když má člověk vzduch ve střevech.. včera večer jsem si ty bolesti chtěla stopovat na hodinkách, ale nevěděla jsem, ve který moment mám začít měřit.. jestli ve chvíli, kdy mě rozbolelo v kříži, nebo v moment, kdy mě píchá v břiše, nebo prostě jak .. nevím :D Mám v tom nějak zmatek. Jako porod to očividně není, protože tu ještě pořád sedím a miminko nikde, ale jestli tohle začne plynule přecházet v porod, tak nevím, jestli to vůbec poznám.. Do porodnice se mi fakt nechce, dokud ještě nebudu mít úplně před porodem.. abych absolvovala vyšetření a oni mě pak poslali domů.. měla jste to některá takhle, bolesti několik dní dopředu..?

karlajasmine
autor
29. říj 2015

Jo a posledni tri dny taky chodim 5x denne na velkou, vetsinou prave, kdyz me picha v brise.. to tak taky bezne nemivam.

eldrag
29. říj 2015

můžou to být přípravne kontrakce takove slabe a nepravidelne, prave kontrakce otevírací opravdu poznáš, zkroutí se ti prsty na nohou a budes potrebovat prodychavat.

ducik
29. říj 2015

@karlajasmine zni to spis poslickove 😉 rozjety porod myslim poznas . Posliky rozezenes horkou vanou, porod ne.

dannyblakely
29. říj 2015

to poznáte 😉

leniczka23
29. říj 2015

Dobře, zezačátku to možná nepoznáš, ale jak se to bude stupňovat přijde fáze kdy to poznáš určitě! 🙂

lv
29. říj 2015

jo holka, já si prvně myslela, že mám větry a dělala jsem svíčku, no prostě nohy na zeď, zadek přizvednout 😀 že se to kruci nějak furt vrací - opakuje, zesiluje,mi došlo asi po 4h..takže to poznáš..

pajdousekk
29. říj 2015

Neboj rozhodne to poznas! 😉

medakote
29. říj 2015

@karlajasmine Poznáš to, věř mi. Pokud si nejsi jistá, není to ono. Bolesti v kříži a píchání v břiše, to budou neduhy těhotenství a postupná příprava na porod. Já toto měla poslední dva měsíce těhotenství a hlavně posledních čtvrnáct dní. Pokud si ani nejsi jistá od kdy měřit, tak to nic není. Až půjde do tuhého, poznáš to, stoprocentně, neboj se. Tělo se teď postupně připravuje. A pokud bys náhodou jela zbytečně, no tak se taky nic něděje, raději dvakrát zbytečně než jednou pozdě...

blecha94
29. říj 2015

Já první půlhodinku (asi 4 nebo 5 kontrakcí) myslela, že mám průjem. 😀 Byly to bolesti jako při solidní střevní chřipce, myslela jsem, že to jde od střev. Ale postupně to sílilo a pak... pak už si to nespleteš ani omylem. 😅 Poslední dny těhotenství mě bolelo pořád něco, břicho neustále, každou chvíli mě někde dloublo, píchlo, natáhlo... Ale kontrakce poznáš, neboj. 🙂

karlajasmine
autor
30. říj 2015

Diky moc všem za uklidnění 🙂 prostě to nebudu řešit a až to přijde tak vám věřím ze to poznám 😀

karlajasmine
autor
1. lis 2015

Teď zase nevím jestli nerodim.. Od rána cca 2 hodiny mám každých 10min křeč v břiše a v zadech jak při MS, vždycky to trvá tak 30vteřin a pak to přestane. Dá se to vydržet,musím si u toho stoupnout, malinko to prodycham a přejde to. Mam jít s kámoškou na obed, ale abych tam nezačala rodit.. Ja nevím. Mam vysokou toleranci na bolest a už se zase bojím ze to nepoznám 😀 ale jestli to jsou kontrakce tak předpokládám ze se to do oběda bude nějak stupnovat a pak už to poznám..

loc
1. lis 2015

@karlajasmine Ahoj, chapu, ze mas strach, ja mela rozjezd porodu take dost divny. Byly to podobne bolesti, jako popisujes, jenze kazdych 5 minut a horka voda je neutlumila. Nebyly teda nijak hrozne, myslela jsem si, ze to ono neni, ale tim, ze byly fakt kazdych 5 minut jsme radsi jeli. A sice to byly spis jen poslicci, ale nechali si me tam kvuli ATB, mela jsem pozitivniho streptokoka a PA mi dala injekci s tim, ze se to bud rozjede nebo bolesti prejdou, vyspim se a porod zacne sam dalsi den. A stala se ta prvni varianta, maly byl do tri hodin venku ( ale to bylo po te injekci, bez ni kdo vi, jak dlouho by to trvalo).

Takze byt tebou, na obed se rozmyslim podle toho, jak daleko mate ten sraz a jak rychle te tam muze partner pripadne vyzvednout. Bolesti se stupnovat budou a i se budou zkracovat intervaly a take jeste jedna rada - pri kontrakci ( i te ze zacatku) by melo bricho ztvrdnout jako kamen, a to vsude, nejen v miste, kde je schoulene miminko ( rikala mi to PA pri prijmu). Ja to tak prave nemela, ted uz budu vedet. A jeste posledni rada, kdybys mela prece jen pochybnosti, lepsi zbytecne, nez to nestihnout 🙂.

karlajasmine
autor
1. lis 2015

@loc diky za odpověď! Domluvili jsme se s manželem tak, ze pokud se to do oběda nebude stupnovat, tak na obed pojedu, s tím, že jsem si dochystala tašku do porodnice a manžel mě tak kdyztak vyzvedne i s taškou a jeli bysme..

loc
1. lis 2015

@karlajasmine To je myslim dobre rozhodnuti, alespon se trochu rozptylis a nebudes na to doma muset porad myslet 🙂 . Tak drzim palce, at vse dobre dopadne 😉

aklin
2. lis 2015

to můžou být poslíčky. Pokud si chcete být jistá, zkuste teplou sprchu. A když to nezabere a ještě bude bolest intenzivnější, je to jasné - porod.

alyssa18
2. lis 2015

Jojo, já jsem měla bolesti v podstatě celý poslední měsíc před porodem. A ty pravé kontrakce jsem nakonec poznala podle toho, že v teplé sprše nepřešly, odešla mi hlenová zátka (to fakt poznáš) a celkově už to začínal být hardcore v porovnání s tím, co se dělo do té doby.

keeshka
2. lis 2015

Taky jsem si to říkala, jestli to fakt poznám 🙂 . Dva dny před porodem jsem měla přesně to co popisuješ a říkala si, jestli to teda fakt nepoznám a jsou to kontrakce a nebo ne. U mě nebyly 🙂 , protože pak když přišli, fakt jsem to poznala a jela do porodnice při pravidelných po 5 minutách. Celé těhotenství jsem jinak neměla žádné poslíčky, zátka mi odešla až při porodu a voda též. Takže zpíš bych řekla, že se to už fakt chystá na porod a kontrakce můžeš každou chvíli očekávat, tak to bylo u mě 🙂 .

jbzirafa
2. lis 2015

já nepoznala nic, mně to řekl až lékař v nemocnici (kam jsem sice jela sanitou ale ne s pocitem, že rodím) já tvrdila že to určitě ne, jen mi (mimo jiné) tvrdne břicho. (s čímž jsem byla prác dní přetím u doktora a dal mi na to magnosolv). ale to byl extrem, byla jsem na konci 6. měsíce...takže to sem koukám nepatří. komu se to děje prá dní před temínem, může být v klidu nervózní.

lenicka2323
1. črc 2018

Dobrý den, nemohl by mi někdo poradit zda je možné že to je k porodu nebo mi jen malá kope do žeber kdyz uz od noci mam bolesti pod levym zebrem vzdy se to na chvili uklidni a pak hned znova, zátka mi uz odešla a dnes jsem 40+1.Dekuju

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru