icon

Porod císařem nebo vyvolat?

nniikkiinnaa1
30. lis 2015

ahoj, prosím nevím jak se rozhodnout..
Ze zdr. důvodů bude ukončovat mudr těhotenství o cc 14 dní dřív
Mám na výběr CŘ nebo vyvolání (on se pro vyvolání)
pořád nevím :-/ musím se do zítra rozhodnout
děkuji za názory

koncita
30. lis 2015

Jestli si můžeš vybrat - jednoznačně vol normální porod (i když vyvolávaný) 🙂 🙂

victress
30. lis 2015

pokud lze ze zdravotních důvodů vyvolat, tak já bych určitě chtěla zkusit rodit normálně být tebou, pokud se něco při vyvolání a přirozeném porodu pokazí, císaře ti udělají vždycky 😀 😀

nniikkiinnaa1
autor
30. lis 2015

taky jsem chtěla, ale první porod trval 20 hodin, tak se bojím 🙂

anetka1701
30. lis 2015

A první bylo císařem??

Pokud ano, tak bych volila rozhodně dalšího císaře. Pokud bylo přirozeně, tak bych jednoznačně volila vyvolávaný porod...

victress
30. lis 2015

@nniikkiinnaa1 každý prožívá přirozený porod i císaře individuálně, druhý porod můžeš mít krátký, krásný, ukázkový a v pohodě anebo taky ne a potom by nastoupil na řadu SC, ale dobrovolně bych na SC nešla, protože to byl pro mě ten nejhorší zážitek v životě (pokud pominu fakt, že z něj máme syna) a 20hod. na prvorodičku není zase taková hrůza 🙂

elana
30. lis 2015

@nniikkiinnaa1 mě vyvolání selhalo, když je tělo totálně nepřipravené, částo se to buď ani nerozjede, nebo (a to je horší verze), si užiješ dlouhý a protrahovaný porod, který kolikrát končí akutní sekcí.

já osobně (po svých zkušenostech s vyvoláváním u prvního i dvěma císaři...prvním vyvolávaný skončil-naštěstí ne akutním, prostě se ten porod nerozjel, na druhého jsem šla rovnou, vyvolat jsem už odmítla), bych volila jednoznačně plánovaný řez.

jija
30. lis 2015

@nniikkiinnaa1 u mě se taky nepovedlo vyvolávání a po 3 dnech pokusů mi vyvolat porod jsem skončila na císaři, ono asi záleží na tom jaký je nález před vyvoláním, doktoři by měli být schopni posoudit, jestli má cenu vůbec vyvolávat, mě třeba v porodnici už před vyvoláním přiznali, že děti na termín s těhotenskou cukrovkou (moje anamnéza) se jim vyvolávat moc nedaří ☹ že jsou úspěšní spíš s vyvoláváním po termínu

romantika
30. lis 2015

ja dva vyvolavane, oba prekotne ale az po 2 dnech muceni, po obou jsem sotva chodila a hodne dlouho byl mimo pouziti po všech strankach. všem kamarádkam co rodili cisarem jsem zavidela jejich stav, proto volila bych cisare. obe deti pridusene a při obou kopa komplikaci. po prvním jsem se dusovala ze tohle uz nikdy, druhy byl jak přes kopirak....... Oznaceni CISARSKY ma celkem jasny důvod, vyvolavany dite nijak neochrani, ba naopak, jsou to peken src...... co si dite vylize. povazuji psychicky obe za stejne, ale při cisari se posetri navíc rodicka, coz pak po porodu sakra oceníš. ideal je byt pripraven na vse a ocenit, ze se dite narodilo zdrave.

abcd987
30. lis 2015

Rozhodně bych rodila normálně. U mě první vyvolávaný a druhý doporučený na sekci ze zdrav. důvodů. Chtěla jsem rodit normálně, po domluvě to šlo pod podmínkou pokud se porod nerozjede do 4 hodin, šup na sál. Naštěstí to šlo normálně. Pokud máš ze zdrav. důvodů budeš více pod dohledem a pokud se ti nebude něco zdát, řekneš a jedeš na sál pod celkovou narkózou.

no_title
30. lis 2015

určitě je lepší vyvolávaný. On nemusí být tak hrozný, jak leckdo popisuje. Kdyby bylo nejhůr, k císaři se dá přistoupit (téměř) vždycky. Některé maminky sice na SC nedají dopustit, ale - nemůžeš mít většinou parnera u porodu, miminko ti akorát ukážou a hned odnesou (leckdy ho maminka vidí až za 3 hodiny v horším případě na druhý den), rekonvalescence je samozřejmě horší, byť odpadávají problémy jako že si nemůžeš 14 sednout nebo bolestivý styk.

marcicek84
30. lis 2015

@nniikkiinnaa1 - pokud první končil císařem, tak druhý bych šla rozhodně opět do císaře...pokud první nekončil císařem, bylo by na zvážení zkusit to topět vyvolat. Já také vyvolávaně a nakonec cekce, proto bych u druhého volila 100 % opět sekci, pokud bych stála před rozhodnutí, zda sekce nebo císař

nniikkiinnaa1
autor
30. lis 2015

@anetka1701 nn normalne

nniikkiinnaa1
autor
30. lis 2015

Dekuji za komenty..prvni byl normal.no,asi bude bezesna noc a budu davat pro a proti🙂ideal kdybych zacala rodit i sama a bylo by to jasny🙂

joyride
30. lis 2015

Zalezi jak budes mit pripravene porodni cesty. Mne vyvolavali ve 39tt kvuli malemu mnozstvi plodove vody, ale nebyla jsem vubec otevrena a cipek nezkraceny. Dali mi proto preindukci, aby se mi pripravily, bohuzel to akorat zpusobilo kontrakce po 2 minutach a lehky odtok uz tak mala plodove vody. Monitor nevypadal dobre, takze probehl akutni cisar. Priznam se, ze se mi ulevilo, kdyz mi cisare oznamili. Vyvolavani nikam nevedlo, akorat jsem si uzila krasne kontrakce a strach o malou. Blby je, ze dopredu nevis jak na vyvolavacku budes reagovat.

nniikkiinnaa1
autor
30. lis 2015

no práve..🙂 min. týden byl mudr pro CS, ted říkal, že mám měkký hrdlo, propustný na prst, tak za něho by se přikláněl k vyvolání..
nechám si to ještě uležet ..

ivaflo
30. lis 2015

Zkusila bych vyvolavany...Cisar se muze udelat kdykoli. Navic ten pocit ze zvladnuti klasickeho porodu a bondingu se nicemu na svete nevyrovna. Drzim pesti

anetka1701
30. lis 2015

@nniikkiinnaa1 já bych zkusila vyvolat... Oni si tě pohlídaj... Mám za sebou 2 SC a dala bych fakt cokoliv za to, rodit normálně :o(

nniikkiinnaa1
autor
30. lis 2015

děkuji děkuji 🙂 jdu do vyvolání..tak snad bude mít mudr pravdu a klapne to 🙂

anetka1701
30. lis 2015

@nniikkiinnaa1 držím palce!

nniikkiinnaa1
autor
5. pro 2015

Tal holky,nakonec jsem se rozhodla pro vyvolani.Od podani tabletky byla mala za 5 hodin ma svete🙂

abcd987
5. pro 2015

@nniikkiinnaa1 Gratuluji ke krásné holčičce. 🙂 🙂 🙂

marcicek84
5. pro 2015

@nniikkiinnaa1 - tak to byl nakonec fičák, co já bych za takový rychlý vyvolávaný porod dala...