Porod - dá se vydržet?
Je porod opravdu tak hrozný? Tak proč se rodilo i před staletími a doma?? Je u toho horečka či zvracení? Jako co to bolí?? A co porod usnadňuje? Jaký je epidurál ? A trvá to moc dlouho? Když vidím porod na videu, je mi z toho zle- nástřih hráze je zabijačka. Říkám si, že bych nikdy nechtěla mít děti, bála bych se že to nezvládnu. Hlavně mi nepiště děsivé odpovědi, ale ani lži.
@zuzka3112 no, mne se to taky zda podezrele 😀 ale tvrdi to zeny.
Beztak nam po porodu mekne mozek 😠 jinak to neni mozne jit do toho znovu. Mne se uz ted nechce a to jsem jenom unavena koule. No, necham se prekvapit, stejne uz v 9. mesici v tomto state nemam ani jinou moznost 😀
Bolesti začaly 19:30, v půlnoci už to bylo těžké, radši jsme jely do porodnice, tam nás poslaly zpátky, v 4:30 jsme jeli zpátky s kontrakcemi po 3-4 minutách, na porodní sál jsem se dostala v 6:30 a malá se narodila 15:33, hodiny jsem nevnímala, ale od takového oběda to bylo už maso, protože malá nechtěla dorotovat, pro mě nejhorší byly ty tlačíčí kontrakce, kdy tělo vypuzuje miminko samo, a já musela do poloh, aby miminko dorotovalo, najednou při takové kontrakci nastal šrumec, protože se malá sama posunula až ke vchodu, rychle všechno nachystaly, a malá snad na dvě zatlačení během chviličky vyklouzla, bylo to rychlé, takže mě natrhla. Měla jsem porod přirozený, bez jakékoliv chemické látky, pouze s vyšetřeními a pár monitorů, to jsem byla ráda, že malou hlídají, když se tam tak dlouho chudák tlačila. Pamatuji si jen, že jsem nic moc nevnímala, soustřeila se jen na sebe a miminko, ani manžela jsem moc nevnímala, ten mě jen přidržoval, pomáhal do sprchy a tak, vím, že to bolelo strašně, ale už nevím vůbec detaily co se dělo, jak to bolelo 🙂 , člověk to zapomene hned, horší bylo hojení toho šití a ještě teď mi to vadí, tuhá hráz a suché sliznice kvůli hormonům, nic moc ☹ Jinak chceme ještě jedno miminko, takže cca za 2 roky mě to čeká znova, když se všechno povede, takže to vlastně asi tak hrozné není, když si člověk dobrovolně ten zážitek zopakuje 😀 Jo a na porod jsem se těšila, aktivně připravovala a to je asi taky začátek úspěchu, nejít tam se strachem, ale s radostí, že moje láska bude za chvilku u mě v náručí. Jak tady někdo zmiňoval, že si chtěl odpočinout, jako zblblá prvorodička, jsem si říkala, dám malou k sestřičkám a odpočinu si, vzali si jí v půlnoci a v šest donesly zpět a to je to čeho nejvíc lituju, oko jsem stejně nezamouřila a doted je mi strašně líto, že jsem jí nechala samotnou, to příště už neudělám ! Tak jsem si krásně zavzpomínala. 😵
Měl vůbec někdo porod snadný??
@lekorka453 já a to oba dva 😉
@petrasipkova1 já teda rodila císařem. Ale i tak mně museli v noci malou přivézt a už jsem ji zpátky dát nechtěla. Pořád sestry, že nesmím vstávat, až druhý den, ať si odpočinu, houbelec, myšlenky jsem měla jen pro malou. Tak jsem si tam v noci pro ní nakráčela a už ji nevrátila DDD
@zuzka3112 no ženy, já vás všechny také obdivuji 😉 když mi někdo vyprávěl o porodu (s tím, že to mam už za sebou 😁), tak jsem jen valila oči. Já měla oba dva porody super, skoro bez bolesti. Do třetího už nejdu, protože si myslím, že bych si to maximálně vyžrala za ty dva krasne porody 😉
@lekorka453 ja jo, prvno porod 4,5 hodiny od prasknuti vody. Velke bolesti cca 1,5 hodiny.
Druhy porod cca 2,5-3 hodiny. Na sal jsem malem nedosla. Velke bolesti 30 minut. Druhe dite nebylo potreba ani tlacit ven, telo si poradilo samo.
Prestante se v tom stourat, bude to jen horsi. Naucte se jen jak dychat a teoreticky at vite hak cca porod probiha. Nic vic nereste, kazdy porod je jiny.
@lekorka453 Ja. Malej se narodil za dve hodky od prijezdu. Rodila jsem bez oblbovaku a jen teda mensi nastrih. Na prvorodicku a vlastne i celkove pry fofr.
@sisinka74 No právě, to jsem měla udělat, ted se biju do hlavy, jak jsem byla pitomá, stejně jsem nespala a čekala na šestou až mi ji přivezou, ale co už, to už nezměním, nezbývá doufat, že to malá z únavy z porodu prospala a neplakala po mamince, teď je to mamánek hroznej, pořád nosit, nesmí mě ztratit z dohledu, v noci spí ke mně přitulená, tak snad to není z toho 😀
Tak jednak nevím, proč si pouštíte videa, kde je vidět vše. Vy to neuvidíte. A pak při porodu se vyplavuje velké množství adrenalinu, který Vám velmi pomůže, po něm prolaktin, oxitocin a endorfin. Ty Vám pomohou rychle zapomenout. Rodila jsem s úzkou pánví syna, odhad 3400. Porod byl přirozený, bez urychlováků a oblbováků, 14 hod. Díky uvolňujícím technikám a pozitivnímu přístupu v hlavě jsem ho prožila v klidu a na svět přivedla miminko 4400g/54cm. Šel vexem, špatný váhový odhad, miminko už moc dole na cs a úzká pánev. Nastrih byl velký i vnitř. zranění, ale to přes tlak miminka necítíš. Hojení šlo dobře, Už v porodnici jsem věděla, že chci další a na porod syna mám krásnou vzpomínku. Ano, porod bolí, bolest se nedá s ničím porovnat, je pro každého jiná. Někomu vystřeluje do zad, jinému do břicha, já ji měla do stehen (poslední půl hodinu mě to vždy podlomilo nohy a manža chytal🙂 , ale ta bolest je i hodně v tvé hlavě. Když do toho půjdeš s tím, že to bude horor, že to nezvládneš, bude i tělo v křeči. Musíš věřit sama sobě, myslet na miminko. Když ti ho pak dají na bříško, bude zase dobře.
@lekorka453 i kdybyste se zeptala 100 žen tak každá vám řekne něco jiného.. Stejně jako je každé dítě jiné, tak bude i každý porod jiný. Ale neznám žádnou ženu kterou by těžký porod trvale psychicky poznamenal..z toho plyne, že se to dá v každém případě vydržet, ale ne, není to ani jako MS,ani jako skriply nerv, ani jako zlomená noha 😀
Mě to bolelo jako křeče při průjmu, jen horší, než jsem doposud znala. Trvalo to přes noc docela po krátkých intervalech, takže nic moc, k ránu už mi bylo jedno, že nahlas vzdychám u toho 😄 nicméně nebylo to ani zdaleka tak hrozné, jak jsem se obávala. Taky jsem se porodu hrozně dopředu bála a rozhodně to bylo lepší nezm jsem čekala. Díky cvičení s Aniballem pak tlačení bylo na dvě kontrakce vyřízené a bez nastřižení a díky epidurálu ani moc nebolelo. Ta noc byla o dost horší. Takže epidurálu se nebát a porodu taky ne, cvičit s Aniballem a bude to v pohodě. Ten pocit, kdy Vám položí miminko pak na bříško za všechno rozhodně stojí. V tu ránu mě už nic nebolelo.
Mě porod bolel spíš emočně než fyzicky. Měla jsem "fajnovou" první dobu porodní, ani jsem se nenadála a byla jsem plně otevřená.. co by za to některý ženský který se otvíraj a maj kontrakce třeba i 2 dny daly že... Ale bohužel u tlačení jsem se zasekla a nebyla schopna malou vytlačit ani pŕes nástřih, ani s pomocí tlačení na břicho od sestřičky. Vykoukla jí hlavička a hned zase zajela dovnitř a takhle pořád dokola. Doktorka to okomentovala, že je to tím, že jsem měla úzké porodní cesty + tuhou hráz. Takže nakonec mi lékaři museli pomoci operativně - vakuumextrakcí.
Můžu upřímně říct, že všechna fyzická bolest se hned zapomene, ale ta na duši zůstává. Ještě teď jak to píšu mám slzy v očích, jak moc je mi líto, že jsem nebyla schopna si sama svoji holčičku porodit a každý den pŕemýšlím, zda jsem mohla něco udělat jinak.....
A co se týče bolesti - mě bolely jen kontrakce. Nástřih, VEX a šití jsem skoro necítila. Ta bolest se nedá uplně popsat, ale přirovnala bych to jako bych seděla s roztaženýma nohama a někdo mě vši silou nakopával do pipky.. Žádné menses bolesti ani křížové jsem necítila.
@petrasipkova1 tak to máme stejně, mamánek na entou DDD Ale je i tatánek a ten u toho vůbec nebyl, ten ležel v jiné nemocnici se zlomeným kotníkem, takže si myslím, že zas takový vliv to nemá DDDD
Mám za sebou vyvolávaný porod syna v r. 2013- strašně jsem se bála, ale když to přišlo, tak to byl neskutečný zážitek pro mě. Teď v prosinci se mi narodila dvojčátka- kluk šel normální cestou a holka císařem. Po císaři jsem na tom byla mnohem hůř než po normálním porodu. Když bych to měla k něčemu přirovnat, tak kdybych měla mít porody jako tyto dva, tak radši každých půl rok rodit, než jít k zubaři 🙂
A jaké je rodit s epidurálem ? Je vždy nástřih u epidurálu??
@lekorka453 me epidural pichli asi po 12ti hodinach v bolestech,bylo to super,mam pocit,ze jsem i usnula.Celou dobu na porodnim sale jsem jim rikala,at me hlavne nezapomenou nastrihnout,ze se nechci roztrhnout😀 po dalsich 5ti hodinach jsem musela na akutniho cisare.Na porod jsem se hrozne tesila,i kdyz jsem vedela,ze to bude bolet.Ta bolest je nesrovnatelna s tim,kdyz vam daji miminko do naruce,me teda probudili z celkove narkozy a uz dceri cpali moje prso.Letos doufam,ze zvladnu porod prirozene nebo se aspon pokusim🙂 a taky se uz tesim,na to zle clovek rychle zapomene🙂
kdyby byl porod tak hroznej a nesel zvladnout tak do toho zensky nejdou opakovane... mam za sebou dva porody, ledvinovy koliky, zlucnikovy zachvaty a musim rict ze z toho porodu aspon mam to dite ktere mi to vynahradi, jinak bych rekla ze bolest nastejno 😀 😀 😀
Odpověď- vydržet se dá🙂
Určitě to jde vydržet a stojí to za to 🙂 první porod vyvolávaný skrz prasklou vodu a žádné bolesti, trvalo to dlouho, byla jsem vyčerpaná a říkala hned po porodu, že už rodit nechci 🙂 ale přešlo mě to rychle, druhý porod trval 2 hodiny rychlovka 🙂 klidně bych šla rodit zas 🙂 stojí to za to 🙂
Ja mela porod krasny, za 5 hodin od prasknuti plodovky byla mala venku. Zadna bolest jen velky tlak ktery nemuzes ventylovat dokad ti to nepovoli ale potom mi to bylo prijemne, kdyz jsem tlacila 🙂 opravdu nejhorsi na tom bylo byt v klidu v leze napojena 20min na monitor a siti.
Já rodila 36 hodin, měla jsem epidurál ale zabral jen na chvilku, měla jsem časté a silné kontrakce, bolest to byla ale vydržet se to dá. Měla jsem spíš problém s vyčerpáním.
Hlavně se předem nestresovat a při porodu spolupracovat a zbytečně nekřičet, akorát to ubere silu a kyslík. Když už jsem mohla tlačit, dostala jsem malou na svět na čtyři kontrakce a nastřih jsem vůbec necítila...je to ten nejkrásnější pocit uvidět poprvé své dítě a určitě za to stojí ta trocha bolesti.. 😉
Já taky rodila vždycky dva dny. První porod bolel méně, ty další dva byly o dost horší. Bolest a vyčerpání na tom byly to nejhorší. Naopak druhou fází jsem měla za odměnu, na dvě zatlačení byly děti venku, tělo si tlačilo samo, ani jsem si to nestihla nějak užít 😎
@janci84 První dva porody byla pohodička. Do porodnice jsem přijela prakticky jen porodit. Ten třetí začal odtokem vody, kontrakce nulové a příjem v porodnici. Tenkrát mi problesklo hlavou, že si to asi vyžeru za ty předchozí dva. Naprostá beznaděj mě přepadla ve chvíli, kdy MUDr. konstatoval, že jsem jen na 3 cm, takže to bude ještě na dlouho a odkráčel. Přitom už jsem začala mít ty nutkavé kontrakce ke tlačení, které už jsem pomalu nezvládala prodýchat 😖 . Naštěstí se mýlil a za 35 min. po jeho výroku jsem už držela chlapečka v náručí 😀 .
Zubař je horší. Kontrakce byly něco jako bolest břicha při průjmu a samotné tlačení, kdy už lezlo miminko ven, bolest NULA!! Nechápu, ale nic jsem necítila. Nebyla jsem vůbec ve stresu, kontrakce jsem si odbyla doma a do porodnice jsem ho přijela jen vytlačit. Mam tady o tom článek.
@janci84 hele to se máte a že jste to tak zvládla 😁 já premyslim, kdo za mě porodí to druhé, které bude v plánu 😁😁😁 ale mám nějaké problémy s moc zaklonenou dělohou a panevnim dnem, už po prvním co dopadl císařem mi nedoporučují druhy normálně... A pripustme si, že klidně dobrovolně půjdu na císař 😁😁😁 jsem srab...
Epidurál nemá nic společného s nástřihem. Myslím, že by sis měla zjistit zakladní informace a ne tu střílet nesmyslné otázky. A jaké je rodit s epiduralem ti taky každá odpoví po svém. Ale přečti si o něm něco, jaká ma rizika pro rodičku i pro dítě. Třeba to bude užitečnější.
@koordinatorka_odboje
@lekorka453 ja tedy nezvracela ani u jednoho, u druheho se mi chtelo, ale bylo mi receno, ze spatne dycham a jak jsem to zmenila tak uz pohoda
horečka - ani u jednoho
a jestli je vase predstava, ze to boli jako menstruacni bolesti tak to je krasa, podle me se to s nima vubec neda srovnat.
Ja mam jeden porod hodne spatny, krizove bolesti a porod klestema, druhy ukazkovy, oba bolely, ale kazdy uplne jinak. Na to se neda pripravit, stejne tak na ten pocit co prijde pak, to je neco tak neuveritelne silneho, ze to ty bolesti odpustite 🙂

@blecha94 jo. Ja bych byla schopna si ji vyzvednout az na cestu domu