icon

Porod. Odpovíte prosím na otázky?

sarahsimona
27. led 2021

Ahoj holky,
vím, že tohle téma tady už bylo asi několikrát, ale zeptám se. Jako prvorodička mám samozřejmě strach z porodu. Byla bych moc ráda, kdybyste mi sem napsaly pár informací:

1. Jak dlouho dopředu jste poznaly, že rodíte?
2. Je lepší volat sanitku nebo jet autem do porodnice? Já jsem přemýšlela o sanitce, ale zase než přijedou, tak by možná bylo lepší jet autem. Bydlím totiž asi 30 minut od porodnice.
3. Jak jste tlumily bolest, co Vám pomohlo?
4. Četla jsem, že dávají v nemocnici inhalaci na zmírnění bolesti. Pomohla?

Děkuju moc 🙂

Strana
z2
klokanka31
27. led 2021

@sarahsimona A manžela jsem u porodu měla. Byl sice bledý a celou dobu jen vykuleně zíral, ale pro mě to bylo fajn, řešila jsem furt jeho a plánovala jsem mu co má po porodu udělat, takže jsem ani pořádně nevnímala co se vlastně děje. Ke konci jsem mu teda nabídla ať odejde, ale statečně zůstal. A když se o tom někdy bavíme, je šťastný že tam byl, prý to je zážitek na celý život.

amazonkajanik
27. led 2021

@sarahsimona takže,porod jsem nepoznala ,dokud nepraskla voda a pak začaly kontrakce po 5min. Bydlet jako ty,tak zřejmě volám sanitku,páč jsem měla překotný porod,ale to se tebe týkat nemusí,jelikož jsem měla porodní bolesti cca 5h před prasknutím vody,ale ignorovala jsem je 😁 a jelikož mám chlapa zdravotníka,mohl mě případně odrodit,ale to by sanita stejně pak přijela,aby nás převezli,on v té,co parkoval před domem neměl vybavení pro novorozence.
Jeli jsme autem,dojezd byl do 6min.
Bolest jsem ničím netlumila(max dýchání)a i kdybych něco chtěla,nestihlo by zabrat a tu 4 otázku nezodpovím,jelikož jsem o téhle variantě ani nevěděla 😉
Jinak držím palce,at ti to jde jako po másle,jako mě 😁

sways
27. led 2021

@sarahsimona chapu, ja se také chtěla dovážet sama a narovinu bych to asi zvladla, ale asi ti není úplně ideální. Ta sanitka by byla urco bezpecnejší 🙂.

Jo a jediny co mi při porodu pomohlo byl epidural...

miky124
29. led 2021

@sarahsimona No já taky prvorodička, bála jsem se jako ty, že to nepoznám. Termín 1.1.2020, 31.12.2019 v 10h kontrola v porodnici + hamilton... ve 14h mi zacaly bolesti, nepravidelne, nemela jsem predtim ani poslicky, zacala jsem krvacet v 1 rano jsem jela do porodnice, protoze vana nepomohla, poslali me domu at zkusim spat, ze to na porod neni, to slo tezko, kdyz jsem mela bolesti cca co 5 min. Zvracela jsem, mela jsem prujem, porad bolesti, ve 13h jsem si volala sanitku, porad nic, otevřena asi na 2cm... pichli mi injekci, lezela jsem sama na pokoji a asi za hodinu 8cm, rekla jsem si o plyn na inhalaci, uz jsem nemohla, za me docela pomohl, pak uz zadna bolest, jen vycerpani... Porodila jsem v 18h. Takze za me ten plyn ano, ale musis si o nej rict

Strana
z2