Předčasný porod kolem 26tt, jaká byla vaše miminka?
Maminky, rodila jste některá předčasně v 26. - 28.tt. Hrozí mi, že se mi to stane. Jaká byla vaše miminka? Přežili to některé z nich?
@marketa11112 Ahoj 🙂 Studovala jsem v oboru (Výzkum a výroba léčiv) a po projití tímto oborem a bližším pochopení toho, jak to chodí ve farmaceutické praxi (a ve spojení s tím v lékařské praxi) budu oddalovat očkování svých dětí, co to půjde. Hexavakcína apod, je jedna z největších hnusáren, co podle mě přišly na farmaceutický trh v posledních letech. Těch vážných nežádoucích účinků je neuvěřitelné množství, ale lékaři je nechtějí vidět (asi by tě ani nenapadlo, co za to od farmaceutických firem dostávají)...samozřejmě - nejsou takoví všichni lékaři a ne všechna miminka mají vážné nežádoucí účinky (také znám taková, se kterými to zatím nic neudělalo)...ale já bych do toho nešla ani náhodou, když si představím, co ta injekce v tom malém tělíčku způsobí, tak je mi zle...osobně budu nechávat svoje děti očkovat na nejnutnější nemoci a to pěkně postupně a začneme později (třeba první očkování v půl roce...pak po půl roce další apod.)
Každopádně je to tvoje volba, jen píšu svůj názor...doporučuji si projít nějakou odbornou literaturu, nejen propagační letáky těch firem, tam se člověk samozřejmě nedozví, kolik miminek pak trpělo/zemřelo. Ale na druhou stranu - třeba u toho vašeho to bude zrovna v pohodě 🙂 A jinak s tím nechozením ven - řešila bych to naopak, kde jinak získá nějakou imunitu? 🙂
Čekám, že mě tu dost lidí odsoudí jako fanatickýho cvoka proti lékům a očkování, budiž, ale než jsem se dostala k té odborné literatuře a zkušenostem lidí z oboru, kteří se nebojí mluvit, a trochu nad tím logicky popřemýšlela, tak jsem na to měla také jiný názor... 🙂
@marketa11112 No, já si myslím, že když počkáte třeba ještě tři měsíce, nic se nestane a co se těch monovakcín týče, i to je lepší volba než Hexa, syna mám normálně donošeného, ale stejně jsme dávali monovakcíny, jediná nevýhoda je, že si je musíte hradit sama, ale ani na okamžik jsme nezalitovala, nikdy neměl ani zvýšenou teplotu, bezdůvodný pláč, nic...Přeji Vám atˇ se rozhodnete jakkoliv, aby to proběhlo bez problémů 🙂
@sarkoc Neodsoudí, zkušenost někoho kdo do toho vidí přímo je k nezaplacení, díky 🙂
@amazonka.k kolik pak ockovani asi stoji ? dekuji
dekuji za odpovedi s ockovanim, ted uz ale vůbec nevim co delat :(( ach jo...
Damy, nebudu se tady prit s neocvkovackami, ale dcera 31+3, ockovana normalne hexa, plus rotaviry, pneumokoky a tuberkuloza! @marketa11112 - bud v klidu a ver MUDr, pkd chces poslu ti par odkazu o tom, ze cele todle halo je proste jen halo. ale neockovacky v lasce a klidu upozornuji, ze se s nima nebudu hadat 🙂...
Já mám dvojčata narozená ve 26. tt. Měli jsme očkování posunuté. Hexu dostali až v 10 měsících a Prevenar v 11 měsících. Naše doktorka chtěla vždy k očkování schválení neurologa, sama se o tom rozhodnout netroufla. Jiná očkování ještě nemáme, Priorix necháváme až na tři roky. Zvláště u nedonošených dětí bych byla fakt opatrná, ale jen můj názor.
@marketa11112 porad se s neonatologem nebo s neurologem. U nas odklad nebyl,protoze vsim odpovidal na kalendarni vek a jak neurolog, tak i neonatolozka radili ockovat normalne. 🙂
@marketa11112 Řekla bych, že nás to celé stálo od začátku asi 4 tis., některá vakcína 1500, některá 500 Kč, tedˇ už nevím úplně přesně...
@annaluciapetrzel Tady tedˇ snad není nikdo kdo neočkuje, nebo snad ano ? Většina lidí chce jen říci, že je potřeba k tomu přistupovat opatrně a zodpovědně, nikoli neočkovat vůbec...
@annaluciapetrzel Nemyslím si, že by to bylo jen halo, je zcela logická věc, že starší organismus se s vakcínou vypořádá daleko lépe a v případě nedonošeného dítěte to platí dvojnásob.
@annaluciapetrzel diky, posli, ju?
@amazonka.k
@nolies takzeockovani podle korigovaného veku by bylo ok ?
@marketa11112 jak rika @nollie a @pav_la: pkd na neonatoogii souhlas, nebala bych se 🙂. U tech 2jcatek mi to prijde rozumne, 26tt je fakt brzo (matky nedonosenat vi, ze cokoliv pred 30tt a pod 1kg je vzdy horsi), ale vy jste 30 plus neco ze? a bez problemu 🙂....u me dcery se nekorigovalo.
@marketa11112 ja myslim, ze jo 🙂
@annaluciapetrzel 30 + 5 1760 g... a vse ok...
damy, dovolte mi zde dat odpoved MUDr Petrase z ww.vakciny.net (velice doporucuji, dobry server). Ptala jsem se ho na ockovani nedonosencu a na Hexa. zde je>
Postup jak očkovat nedonošené děti není jednotný. Zpravidla limitní se stává
hmotnost buď 1500 g nebo 1700 g. Je-li nižší, pak se věk koriguje. Ovšem neznamená
to, že nelze korigovat věk i při porodní hmotnosti vyšší než 1700 g.
Nepovažuji Pediacel za šetrnější vakcínu (takové vakcíny neexistují), ale může být
pro některé děti lépe tolerována (to nevylučuji).
Pokud plánujete pobyt v Africe, pak kromě očkován proti rotavirovým a pneumokokovým
nákazám je vhodné ještě očkování rozšířit o očkován proti meningokokovým nákazám
(lze zvážit rovnou 4složkovou vakcínu (Nimenrix je určen k očkování dětí starších 1
roku)
@annaluciapetrzel prosim Vas jake pak neockovacky! Jde jen o setrnejsi postupne naockovani...kam spechat, to ze Vam to zrovna prcka nerozhodilo neznamena nic!
no jaká...neskutečně malinká (i když na to že byli dva tak cvalíci 26+5 tt 940 a 870g). kluci krásní, ale zranitelní, bojující o život, nezralé plíce, nepřipravený trávicí systém, prostě těžce nezralí a náchylní na všechno. v tu chvíli mne nenapadlo, že by se mohlo něco stát, lékaře máme perfektní ale u tak malých dětí se těžko hádá, ani váha není rozhodující, je potřeba ohromné štěstí. (větší po vělkém boji s krvácením do mozku a operaci uskřinuté kýly zemřel, menší chlapeček dohání vrstevníky a problém má jedině se špatným sluchem)
je to všechno individuální.
připojim se k této diskuzi.30.8.2015 se nám narodil Davídek 25+1.tt praskla mi jizva po císaři a začala jsem krvácet do břicha tak jsme jinou možost neměli a šlo u nás obou o každou minutu.Malý vážil 850 gramu a měřil 32 cm je stále v inkubatoru a jěště nějaký čas bude ale od začátku byl šikovný celkovou intubaci kvuli dychani měl jen necelé dva dny dávali mu samozřejmě surfantan který takto malý dět nemaj a je to látka která pomahá aby dýchali rozšiřuje to plicní kanálky kuru máme za sebou a maličký má jen nostrilky dostává čistý yslík jen přes nos a do toho si dýchá sám už proběhla i transfuze a ted chytil přes návštěvu nějakou chřipku a dostalo se mu tona prudušky tak ma antibiotika a tedka je unavený tak je na noostrilkach celý den ale jinak ho postupně nechávají bez kyslíku aby si dýchal sám zatim nejvice zvládl tři hodiny jsou to pomalé kručky a dlouhá cesta ale jsou to bojovníčci a jen tak se nevzdají.Držimm všem palečky.
@shine2015 ja bych moc rada ted rodila prirozene. Pokud bude teda mimco chtit. Maly se neotocil. Tak uvidime. Mas deti po 14m? Nam to vychazi po 13m, tak to bude podobne a jake to bylo po prichodu druheho? Asi pekna makacka vid? Pomahal ti nekdo treba babicky nebo jste to zvladli jen s muzem? Ja jsem na to moc zvedava. Ale tesim se, ze deti budou mit k sobe tak blizko🙂
@vrk heled, pomáhal pouze manžel....omezili jsme první rok návštěvy hlavně děti a celkové teda všech....aby nebyly nemocné.....po příchodu z porodnice jsme si zajeli systém a dobrý,jen mi lezly na nervy pořad kontroly - dětské, kyčle,ockovani....byla jsem nejraději doma....po prvním roce pohoda, holky si vyhrály a fakt super..,i do teď mmají krásný vztah,vše spolu prožívají a mají se rady.....a doporučují kočár pro dvojčata a nedělat moc rozdíly....my máme easy walker duo pouze sportak a je fakt super a holky spolu jezdily rady a starší neměla pocit že je to na její úkor.....a vše2x - stejne oblečení,hračky 😀 něco si ssamozřejmě půjčí ale dost mají 2x stejně....když byla nebo je nnemocna jedna onemocní i ddruhá.....ale špičku má každá trošku jindy....takže se to taky dá.....první rok uteče a jak mají stejně jídlo, běhají, vyhrají si spolu, ja mám čas vařit,uklízet .....jábych nneměnila a šla do toho znovu....
@shine2015 jee tak to moc rada slysim💗 zni to super. A jaky kocar jste meli pro uplne mimi a rocni? Na ten easy walker mrknu dekuji za tip. Takze vlastne podobne jako u dvojcatek ze?🙂 vse spolu vse stejne vse zaroven. My mame prvniho teda kluka a ted bych si prala holcicku, ale uvidime a je to vcelku jedno. Taky jsem rada, ze nam to takto vyslo, clovek z toho starani se o mimi ani nevyjede a uz ma dalsi. Nam je i ted nejlip doma, mame tu vse co potrebujem. A ty jsi rodila jednu znich predcasne?
@vrk my jsme dali do sportaku tašku....to nnám poradila paní a stačilo to v pohodě...ona starší kočárek nechtěla vůbec takže jsme nejezdili každý den...a mladší ano, ale jezdit jsme začaly až na 8mi měsících mladsi,myslím pravidelně každý den a to se jim líbilo, protože byly vedle sebe....a první byla dřív ale ne nijak dramaticky a druhá vydržela do 39tt na plánovanou sekci....
Fakt časem v tom uvidis jen výhody.... 😉
pisu po dlouhe době... ockovali jsme nakonec dle korigovaného veku vse, navíc ještě pneumokoky, ted ve dvou letech ještě žloutenku.. syn nikdy na nic nemel zadnou reakci, ani teplotu, jen jednou otekl trosku kolem vpichu, tak dobře.. do ted nebyl nemocny...ted prozivame virózu cela rodina, bohužel... navíc ja tehotna.. na zacatku 27. tydne. cipek zatím při kontrole ok, ale velke tvrdnuti bricha a tlak mam uz cca 6 tydnu.. musim polehávat..........ted s tou silenou rýmou a smrkanim se hodne bojim... tak uvidíme, kam dojdeme...🙂)

@marketa11112 Pokud tvoje pediatrička neprovozuje praxi teprv 14 dní, pak je vysoce nepravděpodobné, že by žádné děti co naočkovala neměly nežádoucí reakce. Spíš je asi z těch, co ty reakce vidět nechtějí a to by pro mne bylo vážné varování, co se výběru pediatričky týká ☹
Prober vše s neuroložkou, něco si o tom přečti a rozhoduj se až pak. Ve vakcínách jsou přídavné látky, které dráždí nervovou soustavu, a poměrně často dochází k otoku mozku. To je záhul i pro donošené děti. Mám hodně kamarádek s dětmi a žádná reakce po očkování je spíš výjimka. A taky nejde zdaleka jen o to, kolik dítě váží, ale jak má vyvinutou nervovou soustavu.