icon

Předčasný porod kolem 26tt, jaká byla vaše miminka?

mimi1004
15. říj 2014

Maminky, rodila jste některá předčasně v 26. - 28.tt. Hrozí mi, že se mi to stane. Jaká byla vaše miminka? Přežili to některé z nich?

Strana
z4
slunicqqo
7. dub 2015

já málem porodila v 31. tydnu, ale nakonec jsem rodila přesně na den v termínu, po dvou dnech na kapačkách jsem pak šla domů a fakt poctivě ležela abych vydržela co nejdýl a nakonec se bála ,že snad budu přenášet 🙂

martinamala37
7. dub 2015

já málem rodila 28 tt. V nemocnici mi dali ale Tractocile a ten malou udržel v bříšku a ted jsem 38 tt, takže to vypadá že taky budu rodit v termínu 🙂

guinea
7. dub 2015

@marketa11112 Ahoj Markét, moc gratuluji k tomu, jak pěkně se tvůj mrňousek ze všeho vylízal, a hlavně tvojí zásluhou! Jen mně zarazilo to o očkování, že vás čeká v půlce měsíce. Je to velký nápor na mozek, resp. vždy způsobí alespoň mírný zánět mozku a velmi podráždí nervovou soustavu. U nedonošeňátek se vždy odkládá! Raději si o tom ještě něco zjisti...

vrk
7. dub 2015

@nolies jee, tak to uz jste meli krasny tyden i vahu a byli jste velici💗 na to uz se taky tesim.

vrk
7. dub 2015

@martinamala37 my uz nemeli vodu a tak se nedalo uz nic delat. Jsem rada, ze jsme vydrzeli aspon do pondeli.

marketa11112
7. dub 2015

@guinea no maly ma uz skoro 5 kilo a je mu 3 a pul mesice. takze ockovani bylo uz odlozeno 🙂). jak dlouho cekat vic ?
dekuji 🙂

guinea
8. dub 2015

@marketa11112 Pokud vím, tak minimálně do jednoho roku věku dítěte, ale rozhodně bych se na tvém místě poradila s dětskou neuroložkou. Ty bývají objektivnější, než pediatričky, co se očkování týká...

tygrisek09
8. dub 2015

@vrk jee, tak už je malý na světě. Tento týden už je super. V Podolí nám vždy u rizikových s předčasným porodem říkali vydržet do ukončeného 30. týdne a to, co bude nad, tak to je bonus.

nolies
8. dub 2015

@vrk jojo, byl velkej. Vlastne jsme cekali jen na ten ukonceny 36.tyden, driv nepousteji. A budes za prckem dojizdet nebo si te tam nechaji? Ja jsem tenkrat musela dojizdet, bylo plno a prednost mely maminky co koji. Bohuzel nam se kojeni nepodarilo.

marketa11112
8. dub 2015

@guinea na neurologii jdeme ted 14-teho. hned pak na pediatrii na první ockovani.......... ....
no ale zase bez ockovani nemůžeme nikam mezi lidi. jsem porad zavrena doma a uz silim, asi bych se uz zbláznila....ale s ockovanim se normalne zacina v 6.tydnech a tusim při 3,5 kilo, ne ? a malému uz je vic jak jednou tolik 🙂). a uz ma skoro 5 kilo. no ja se snazim verit naší pediatricce, sama dělala hodne let na jipce na nedonošencích...

marketa11112
8. dub 2015

@nolies jinak nas malej se narodil 30+5 1760 g a pousteli nas 36 + tusim 1 s vahou 2330 g, ted je mu cca 3.5 mesice, korigovane 6 tydnu a včera mel 4750 g...

nolies
8. dub 2015

@marketa11112 nas mel pri propusteni 2230 🙂 a v 6 tydnech kalendarne 4110 - to mel korigovane 1 den. Byl na um a ta vaha letela nahoru 🙂 jsi fakt dobra, ze kojis 🙂

martinamala37
8. dub 2015

@vrk Aha tak to pak jo. Hlavně že jsi ty i malý v pořádku. 🙂

vrk
9. dub 2015

@tygrisek09 taky jsem byla stastna za kazdy den +co byl v brisku. Sikulka.

vrk
9. dub 2015

@nolies nahlasila jsem se na ten hostovsky pokoj nastesti vcas, takze snim tu zustanu, navic bydlime kousek za Brnem, takze to bude pro me velka pomoc. A muzu se zeptat ty jsi nekojila vubec ani treba tyden? Nebo potom postupne ubyvalo? Ja zatim zadna slava, ale verim, ze to prijde.

vrk
9. dub 2015

@marketa11112 tak to uz byla krasna vaha💗 i tyden. Uz se take tesim.

vrk
9. dub 2015

@marketa11112 a co je to prosim za ockovani na ktere se chystate? Zatim o nich celkove vim prd, ale chci urcite odkladat co to pujde. Ja myslim, ze stim chozenim mezi lidi to u nekterych co treba vynechame do roku nebude tak horke, ale musim to poradne procist vse a poradit se.

vrk
9. dub 2015

@martinamala37 to ano, zatim je maly VELKY sikula, Vam preji hodne stesti a pekny porod.

nolies
9. dub 2015

@vrk ze zacatku jsem trochu kojila, malej vytahl tak 15 ml, tak ho jeste museli dokrmovat mym odstrikanym. Pak asi po tydnu se uz vubec nechtel prisat, tak jsme se dohodly se sestrickama, ze ho naucime na flasku. Dojizdela jsem za nim dvakrat denne - taky bydlime kousek za brnem- sokolnice, tak to byl zahul. Po 12ti dnech se uvolnilo misto na hostinskym pokoji, tak jsem nastoupila a hned druhej den nas propousteli.

vrk
9. dub 2015

@nolies takze by laktace mozna i jela, ale ty uz jsi nechtela ze? Ja odstrikava co muzu, vypada to den ode dne lepe, tak doufam; ze se to rozjede a bude mlicka dost. A kolik je ted prckovi?

nolies
9. dub 2015

@vrk spis malej nechtel a uz jsem byla psychicky na dne, tak jsem se rozhodla pro flasku, 3 mesice jsem odsavala a zaroven davala um, pak byl jen na um. Ted mam druhy mimco a to chce jen prso 😉

marketa11112
9. dub 2015

@vrk měli bychom zacit s hexou, rotaviry jsme propasli, když byl vincek nemocny..

nolies
9. dub 2015

@marketa11112 jestli ma malej 5 kg, se normalne ockuje 🙂 my jsme dokonce ani odklad nemeli a byl ockovanej v 9ti tydnech.

marketa11112
9. dub 2015

@nolies diky, většina maminek me presvedcuje, ze mam ockovani odlozit třeba az na rok.... ale co když pak něco chytne ? pak bych si to vycitala.... musim jen doufat, ze maly bude mit dobře reakce..

nolies
9. dub 2015

@marketa11112 kazdej ma na to jiny nazor. Ja jsem nechtela odkladat prave kvuli tomu, aby neco nechytil. A jsou tu bohuzel i zakony, pak se muze stat, ze ti ho nevemou do skolky atd. A kolik ma ted malej korigovane?

amazonka.k
9. dub 2015

@marketa11112 Já bych taky odkládala, zvláštˇ v tomto případě, sama bych dítě naočkovala až po 1 roce, které nemoci se konkrétně bojíte ? Myslím, že to, že něco chytí je daleko méně pravděpodobné, než že bude mít nějakou nepěknou nežádoucí reakci...

vrk
9. dub 2015

@marketa11112 hexa je pry nejvetsi svinstvo. Zkuste alespon nejake mono vakciny, pediatr jiste poradi, pokud mu nejde jen o profit u farmaceuticke firmy. Stim, ze by malicky neco chytl se nebojte, to uz caste se rozvine onen vir v tele prave po vakcinaci nez bez, kor kdyz ho pak naockujete stejne jen o kousek pozdeji.😉 ale na druhou stranu maminka vi nejlepe co je pro jeji ditko nej.

vrk
9. dub 2015

@nolies jasne chapu, musi to byt narocne. Super, ze druhy prcek si sam zada.

marketa11112
9. dub 2015

@nolies ja vse pocitam na mesice, tak to zkreluje. narodit se mel kolem 20. února, narodil se 20. prosince -- o 9 tydnu dřív 30 + 5, jestli pocitam dobře -- 7 tydnu ? z nemocnice nas pousteli ještě mesic před terminem porodu, puvodne mi tvrdili, ze at nepocitam dřív jak kolem terminu. ale maly mel 2330 g při prousteni a kojila jsem.. 🙂). ted davam navíc 3 x denne prikrm, teda ještě před 2 dny to bylo dvakrát denne, maly ji cim dal tim vic a me se proste v mych b-ckach vic mlika nestiha tvorit. ....... ale i tak jsem rada, v nemocnici mi tvrdili, ze kojit nebudu, ze bych byla výjimka a ze mam mlika malo , no a nakonec se to povedlo a ja kojila ze zacatku plne..... byla jsem tak stastna amrzi me, ze to uz nejde,kojeni si uzivam 🙂) ta blizkost malého je uzasna 🙂)

marketa11112
9. dub 2015

@amazonka.k
@vrk ale ja nevim co je ne.... jsem uz z toho zblbla, každý prave říká něco jiného...... moje pediatricka tvrdi, ze nikdy zadne nezadouci reakce nevidela.... ach jo, co ted? jdeme tam uz v utery a ja na jednu stranu chci , aby maly uz mel ockovani zasebou a na druhou stranu se bojim, teda nestraste me.....

Strana
z4