icon

Překotný / rýchly porod. Máte zkušenosti?

zelva
22. zář 2008

Ahojky,
nikde jsem tu toto téma nenašla. Máte zkušenosti?
Já rodila před 2 týdny právě takhle. Ve 22:30 mi praskla plodová voda, vklidu jsem se ještě osprchovala, dobalili jsme s manželem tašku do porodnice (rodila jsem ve 36 tt, takže ještě jsem to neměla úplně připravené), v nemocnici mě napojili na monitor a začala jsem mít slabé kontrakce, mezitím sepisovali porodopis, začala jsem mít silnější a častější kontrakce, mezi kterýma se mě ptali na otázky typu jestli mám křečové žíly apod. 😝 , pak si ten doktor asi myslel, že jsem nějaká hysterka či co, tak mě vyšetřil a s údivem prohlásil, že už cítí hlavičku. Takže mě doslova dostrkali na sál, párkrát jsem zatlačila a malý byl v 0:05 na světě. 🙂
No, přála bych všem takový porod.

Strana
z5
johanda
22. zář 2008

Já měla 2 takové, u první holky posílali manžela domů, že to bude až ráno (přijela jsem v 21.20 s prasklou vodou) a nakonec se TO vykulilo v 23.50. Bylo docela směšné, jak na mě přišly asi ve 22.15 "opravdové" bolesti a doktor mi málem vynadal, co tam hysterčím. No a já už měla napůl porozenou hlavičku 😀
Druhá dcera se narodila 2 hodiny od první kontrakce. 😉
Taky všem přeju takhle rychlý a nebolestivý porod

shela
22. zář 2008

ach zavidim...ja som bola presny opak...problem s otvaranim- porod trval cez 30hodin...som zvedava ako dopadne ten druhy...priala by som si ako si mala ty...

ssaara
22. zář 2008

Tak já měla podobný porod. Ve 3 hodiny v noci mě probudila silná kontrakce a rovnou mi odtekla voda. Za půl hoďky jsem vzbudila manžela,protože jsem měla kontrakce po 3-4 minutách.v půl páté jsme dorazili do porodnice,kde mi oznámili,že cítí hlavičku,šla jsem rovnou na sál a malej se narodil v 05:20. Úplná pohodička,takový porod jsem si přála a splnilo se mi to 🙂

acinka
22. zář 2008

Zázraky se dějí...zavidím a chci taky 😅

kacak
22. zář 2008

Ahoj. Taky se nám zadařila rychlovka 🙂 První kontra jsem měla v 19h, zrovna jsem byla s manžou na golfu, spíš větší bolení břicha, ale pravidelně po 4 min, přesto mě nenapadlo, že je to ono. Kolem 20h jsem dorazila dom a zjistila, že krvácim, tak sprcha, manža mě ještě oholil 🙂 a čapla jsem tašku a hurá do Podolí. V autě to najednou skočilo na bolení po 2min, ale furt to nebylo tak strašný. V porodnici mě ty kontra asi jako prvorodičce nevěřili, tak 20min. monitor, klasickej výslech a na vyšetření dr. jsem čekala skoro hoďku - do 22h. Dr. pak vyvalila oko a řiká, jste otevřená na 8cm, rychle na sál. Tam jsem dorazila cca 22h, sprcha, převlíknout, pak mi ve 22.15 píchla PA vodu a malá byla ve 22.33 na světě. Festovně to bolelo až těch posledních 10min a díky tomu můžu říct, že porod je pohoda 😎 Ovšem i díky tomu, že jsem malinkou vytlačila na jednu kontrakci najednou, jsem byla hodně potrhaná i přes nástřih a hodně jsem krvácela. Tak mě museli okamžitě uspat a šít v narkoze. Prvních pár dní byla fakt hrůza, přesto i tak řikám, že porod jsem měla krásný. 😀

lukin
22. zář 2008

Jak dlouhý porod se vůbec považuje za překotný? Zajímalo by mě to 🙂

Např. z toho, co jsem tu četla, tak já osobně nepovažuji překotný první porod od johandy. Jak jsem počítala ty hodiny, tak je to už 2,5 hodiny v porodnici a doma nevím. No a kacak taky - 3,5 hodiny. Samozřejmě to je můj názor, nevím, jak to má být správně, ale třeba já osobně považuji překotný porod tak do hodiny až hodiny a půl od začátku.

Mělo by se to nějak upřesnit 🙂

Ráda si počtu, je to zajímavé téma 🙂

ssaara
22. zář 2008

Mně v porodce říkali,že překotný porod je porod do 2,5 hodin od počátku příznaků.

johanda
22. zář 2008

lukin, já někde četla, že překotný porod je ten, který trvá méně než 3 hodiny od prvních příznaků, v porodnici uváděli 2,5 hodiny a moje gyndařka řekla, že do hodiny. Tak si vyber. 😉
K tomu mému porodu před příjezdem do prodnice - sestry mi sděliliy, že podle toho, jak jsem otevřená, rodím už tak 8 hodin - jako prvorodička. No - nějak jsem si toho nevšimla 😀

lukin
22. zář 2008

Tak z internetu jsem zjistila, že překotný porod je ten, který od prvních příznaků netrvá déle než dvě hodiny. Dívala jsem se na tři webové stránky a všechny tři uváděly dvě hodiny, tak by to asi tak mělo být 🙂

kudrlenkaa
22. zář 2008

Holky, tak překotný porod vám všem moc závidim, jestli budu mít někdy druhý mimčo, tak se za něj budu modlit 😅

konja
22. zář 2008

No tak já se můžu přidat k holkám,taky jsem měla druhý porod hodně rychlý a málo bolavý. První kontra jsem,ěla v 4:15 a malá se vyklubala v 7:13.Takže přesně tři hodiny.A opravdu bolavé bolesti jsem měla zhurba půl hodiny (ale oproti prvnímu porodu i tyto bolesti byly procházka růžovým sadem 🙂) .Navíc jsem vůbec nepociťovala nucení na tlačení,takže kdyby mě nepřišla vyšetřit PA ani bych nevěděla,že malá se už dere ven.Když mě PA řekla,že se mám chytnout nohy a při další kontra tlačit, myslela jsem si,že si ze mě dělá srandu.Nevěřila jsem ji,že fakt rodím 😀

tannawe
23. zář 2008

Ahoj vsem, to jsem rada,ze existuji i jine maminky, co zvladly porodit takhle rychle, protoze podle doktorky uz jsem si zacinala pripadat nejaka rychlorodicka.
Prvni holcinka se narodila dve hodiny od prasknuti plodove vody a to podotykam, ze jsem mela jen slaboulinke bolesti v bederni oblasti asi jako pri lehci menstruaci, ale uz jsem si podle odchodu hlenove zatky odpoledne rikala, ze je to tady a tasku jsem si dala radeji rovnou ke dverim... 😉
Normalne mi odesla zatka v pet hodin odpoledne, ja jsem si doma jeste dala lehkou veceri, sla jsem si v devet lehnout a v pul dvanacte me probudily takove lehci bolesti, opravdu nic dramatickeho, tak jsem se chtela prekulit na druhy bok a v tom citim,ze odtekla voda. Takze nastalo trochu pobiha a zmatku, ale jeste jsem se osprchovala, oblekla a do Podoli jsme dorazili kolem te jedne a Elci byla na svete ve tri nula pet...na prvni dite jsem si rikala, celkem slusny hukot...
Takze kdyz jsem zjistila, ze jsem podruhe tehotna tak jsem se jen v duchu modlila at neporodim v aute, protoze uz jsem citila, ze to bude opet klasika v mem stylu.
Zatka mi odesla tyden pred porodem a mela jsem trochu poslicky, ale byla jsem klidna a nijak jsem nepanikarila. Ten den porodu jsem to uz ale zase vedela, taska pripravena. Jeste velka prochazka na pisek a vecer zase lehka vecere a spat. V noci budim manezla klasicky, ze odtekla voda...Do pul hodiny jsme byli na Vinohradech, prijem na monitor atd. a ja uz hlavicku na ceste...malej se narodil v pul treti rano po hodine a pul. A bolesti tentokrat fakt uplne minimalne, jen takova silnejsi menzes, nic extra.
Takze ja si rikam, ze treti, paneboze...to tam snad fakt uz ani nedojedem... 🙂

konja
23. zář 2008

tannawe: Taky bych chtěla ještě jedno mimi a přesně jako ty jsem nad tím uvažovala.Ještě,že máme porodnici skoro za rohem,protože jestli budu rodit ještě rychleji,tak bych mohla porodit někde na krajnici 😀

lukin
23. zář 2008

tannawe: Super porody, ale asi někdo z nás neumí počítat 😀 Píšeš, že první porod trval dvě hodiny od prasknutí vody, ale říkáš, že voda praskla v půl dvanácté a Ella byla na světě ve 3 hodiny, což podle mě jsou 3,5 hodiny a ne dvě.

tannawe
23. zář 2008

konja:no prave, tezko to odhadovat...
lukin:ano,chybicka se vloudi 😉 ted jsem koukala do deniku a bylo to az kolem jedne...uz se to cloveku po tech peti letech stira, jeste ze jsem si zazitky psala...

johanda
23. zář 2008

Ono je celkem fuk, jestli porod trvá 2 nebo 3,5 hodiny, hlavně když málo bolí a děcko je v pořádku. U druhého porodu jsem měla absolutně nebolestivé stahy, jenom takové lehké tvrdnutí břicha...když se objevovalo tak co 6 minut, řekla jsem manželovi, že asi budu rodit, obešla jsem konferák v obýváku, jestli to jako nerozchodím 😀 , kontrakce nezesílily, jen změnily frekvenci na 3 minuty, tak jsem frčeli. Na příjmu nás otravovali s papírama, holka si v břichu asi dáchla, protože se příliš nehýbala a monitor byl nějak moc klidný a zúčastněnýcm se nezdál... dr. pravil "vypadá to na císařský řez, zkusíme půl hodiny monitorovat", setra mi připevnila ty senzory a asi po 5 minutách jsem ji volala... holení, klystýr odloženy a asi po 10 minutách intenzivnějších bolestí jsem porodila.

kacak
27. zář 2008

Lukin: tohle téma se jmenuje překotný/rychlý porod - proto jsem se přidala, podle mě to rychlovka byla. Každopádně když jsem se ptala v porodnici dr. proč jsem měla takové poranění, bylo mi řečeno, že jsem moc tlačila a taky byl porod překotný - takže se tkáň nestačila adaptovat. Tak babo raď, co je to překotný 🙂 Každopádně holky, ať to trvá hoďku, dvě či tři, bylo super rodit takhle rychle a skoro bezbolestně ne? 😉

lenkabu
27. zář 2008

Mne ve skole ucili ze prekotny porod trva do hodiny a pul od prvnich priznaku...tedy je jedno jestli od prasknuti vody nebo kontrakci..

lenkabu
27. zář 2008

tannawe:pekny,uz chapu proc se ti libi porody doma,u tretiho ditka ho asi fakt zazijes 😀 😀 😀

lenkabu
27. zář 2008

Jo a holky...moje svagrova prvorodicka rodila za 50 minut od prvni bolesti....asi 8 min po prasknuti vody...slusnej hukot,jesteze ma nemocnici za rohem 😅

lenkabu
27. zář 2008

A moje mamka...jeste kdyz jsem byla tehule tak mi rika"ty ses pekne flakala,hodinu a pul jsem te rodila,to bracha byl za hodinu venku" 😅 😀

tannawe
27. zář 2008

lenkabu: no prave!! ja nevim, me subjektivne prijde, ze to v podstate u druheho bylo tak hrozne narychlo, ze jsem se ani na ten porod nestacila adaptovat, jestli vis jak to myslim. Tak se u tretiho proste logicky zamyslim nad tim, ze kdyz to telo uz vi co a jak a pujde do toho potreti, jak to asi muze vypadat... 😅

lenkabu
27. zář 2008

tannawe:no pokud nebude necekana komplikace,coz snad ne,tak si zakasles a bude mimi na svete 🙂 Ale videla jsem na praxi Rusku co rodila posesty...a cekala jsem nejakou rychlovku a ona jela chudak na CR a uplne vyrizena..mimi neproslo proste a to bylo jen asi o 150 gr vetsi nez ty ostatni 😕 Mi ji bylo lito,takova profi rodicka,na porodni sal dosla v pantoflickach s klapacimi podpatky 😀

paolin
27. zář 2008

moje mamka segru rodila 5 hodin a se mnou malem nedojela. narodila jsem se nekde mezi sanitkou a vchodem do porodnice 😀 tak jsme byly zvedave, jestli to treba nebude dedicne 😉 segra rodila kolem tri hodin od prasknuti vody. no, byla z toho docela solidne servana, jak mama sla rychle ven. sice to byl fofr, ale pry jsou prekotne porody rizikove.

lenkabu
27. zář 2008

paolin:mas pravdu,svagrova taky byla hodne porvana...tak ono to dite nema takhle prolitnout,ze.Prekotny porod se bere jako komplikace pokud vim.Hele ja taky rodila 5 hodin,ze bych druhy dala mezi sanitkou a vchodem do porodky 😀 😀 😀

paolin
27. zář 2008

😀 😀 se rika, ze druhe se rodi polovinu prvniho. u me to tedy sedelo. jen ne, ten prekotny porod. jo, jo. taky jsem cetla, ze prekotny je komplikovany a neni to dobre pro mimco. ale prirode holt nic nenaridime 😉

lenkabu
27. zář 2008

No zpatky ho nenacpes 😀

paolin
27. zář 2008

hi hi, to se rika o chlapech-nejdriv chteji honem ven a pak cely zivot zase zpatky 😀

konja
27. zář 2008

paolin: tak to ti dávám za pravdu, já holku taky porodila o polovinu rychleji než kluka. Malá se vyklubala přesně za tři hodiny od první bolesti. Tak jsem docela zvědavá jak rychle se na nás vykutálí třetí prďola až se k němu odhodláme 😀

monika6e
28. zář 2008

tak ja se pridavam, porodila jsem za 65 minut. Me praskla voda v 11,45. Hned prisla prvni kontrakce a za ni druha.... Manzel nastesti dela za rohem, takze dorazil fofrem domu, sedli jsme do auta a vyrazili smer porodnice. Tam jsme dojeli 12,30. Doktorka me vysetrila, prevlikla jsem se a skoro jsem ani na sal uz nestihla dojit. Mala na nas vykoukla ve 12,50. Neuveritelnej fofr. Porod krasnej. Ale to siti, ktery trvalo pres hodinu a pak se mi podebralo a ja s tim pres 14 dni bojovala... Hold za luxusni porod nejaka dan byt asi musi 🙂 A to je pry ten druhy porod kratsi, nez prvni, tak u dalsiho tehu, abych si vsechno nachystala doma 🙂

Strana
z5