Přišel porod z ničeho nic?
Krásný den holky, jsem dnes 39+5tt a už si nepřeji nic víc na světě než porodit!!! Jenže stále se vůbec nic neděje...Mám jen občasné bolesti v podbříšku jako při MS, ale to je vše.. Cítily jste nějak, že už to přichází? Nebo to přišlo opravdu z čista jasna? Jsem strašně netrpělivá :(
U mně vůbec nic, trochu odteklá voda, ta praskla až na kontrole v ambulanci. Pak to nějakých 6 hodin pořád vypadalo, že nic. No dalších šest hodin už stálo za to.
Rodila jsem dvakrát a vůbec nevím, co jsou poslíčci, nebo tvrdnutí břicha.🙂 U obou dětí mi úplně z ničeho nic praskla voda a za chviličku byli na světě.😀
Tak ať to máte co nejrychleji za sebou!🍀
U obou nic. U prvniho mi teda odesla hlenova zatka (sobota rano) a nejak jsem si byla jista, ze o vikendu porodim 😀 u druheho vubec nic, byla jsem i rano na kontrole (39+6) a pani doktorka mi chtela udelat Hamiltona, ale odmitla jsem, chtela jsem to nechat ciste na miminku. Tvrdila mi, ze se vubec nic nedeje a divila se,ze ho nechci. V ten den vecer uz me tam meli na prijmu 😉
Tři porody ze čtyř přišly naprosto nečekaně odtékáním plodové vody pár dní před termínem. Nikdy jsem nezažila žádné poslíčky ani odchod hlenové zátky. Prostě jsem se po obědě zvedla od stolu a začalo to téct 😀. Pak to ještě vždy trvalo hodně hodin, i celý den, než byly děti na světě, ale už to prostě jelo. Čtvrtý porod (druhý v pořadí) začal od rána pomaloučku polehoučku tvrdnutím břicha a slabými kontrakcemi. Po půlnoci jsme jeli do porodnice a za dvě hodiny byla dcera na světě. Takže všechny porody byly pro mě nečekané, nikdy jsem ráno nevzbudila s tím, že dnes to asi přijde 🙂.
V podstatě ano. Teprve den před porodem jsem měla celý den poslíčky a další den už začal kontrakcemi.
U mě taky z čista jasna. Praskla mi voda 37+2. Malý byl KP, takže SC 🙂
První dcera přišla z čista jasna, žádná hlenová zátka, žádné poslíčky, nic. Jak začly bolesti v podbřišku, tak jsem za 13 hodin porodila. U druhé dcery jsem měla poslíčky několik týdnů předem a dlouho jsem přemýšlela jestli vůbec rodím. Jasné mi to bylo asi poslední 2 hodiny, do porodnice jsem dojela na 8 cm otevřená a dcera byla na světě za 50 minut 😀
@zmrzlink no z ničeho nic... u prvního jsem asi 10 dní po termínu začala večer něco cítit a ukázalo se, že to jsou náznaky kontrakcí. Porodila jsem další den v poledne. U druhého to bylo na termín, ale něco jako poslíčky, tvrdnutí břicha, nebo dokonce prasklá voda ... nic. Až do začátku porodu mi nic nebylo . Jo u druhého jsem už tušila, že ten den porodím, tak jsem se sbalila do nemocnice, už když jsem jela ráno do poradny. Prý to nic není, že nerodím, at jdu dom. Nechtelo se mi, ale musela jsem . No a po poledni mne tam měli zpátky a kolem 16. hodiny jsem porodila. Aspon jsem si jeste stihla dojít do krámu a dokoupit pár potřebných věcí 😅
@zmrzlink ale i ty občasné bolesti v podbřišku znamenají ze se něco děje.. Tělo se pomalinku chystá.. Ja měla občasné bolesti v zádech, takže když byly bolesti sice hodně silné tak jsem si říkala že to stejně nic nebude... Ani jsem si nevšímla ze procházím první dobou porodní 😀byli u nás přátelé a byla zábava... Najednou kontrakce po 4 minutách a rodila jsem.. Ale podotýkám ze to bylo poslední den 42 týdne.. Takže máte spousty času.. To jsi slyšet nechtěla 😂 ale je super že si to prostě to dítko spustí když je pravý čas.... Vim jak náročné to je, ja už pak i odolávala tlaku na vyvolání... Držím pěsti ať je porod krásný ❤️
Já jsem nikdy neměla žádné poslíčky, žádné tvrdnutí břicha... kontrola 39+6, nic se nechystá. V noci když jsem byla 40+1 tak mi ve spánku praskla voda a v poledne byl malý na světě. Vůbec jsem v přirozený porod nedoufala, čekala jsem, že se bude vyvolávat. Držím palce, ať to co nejdříve přijde, pro mě ten týden před porodem byl úplně za trest.😴
@zmrzlink ale miminko ma ještě spousty času.. Pokus se zklidnit. Užít si poslední společne chvíle... Vim ze ten konec je těžší,.. A k vyvolání není důvod. Pokud je miminko ok, plodovka, průtoky,... Tak není důvod proč nečekat, až si to spustí samo... Někteří lékaři tlačí, takže taky jsem musela odolávat, když jsem šla k jinému jak ke svému. Ale stojí to za to.
@pipi_puncocha Moc ti děkuji, přesně jak říkáš...tento poslední týden je opravdu peklo. Za cele těhotenství jsem nepropadala k panice a teď co se děje? Ta bezmoc 🙄
@zmrzlink to je ta bezmoc, že nevíš kdy a jak to přijde, já mám v životě ráda mít všechno nalinkované a ve svých rukou a tady s tím nevíš ani kdyby ses na hlavu stavěla. 😬 Tak snad brzy.🍀
Den pred terminem jsem byla na kontrole, podle monitoru se nic nedelo, zamcena na 10 zapadu, tak jsme se s doktorkou loucily se slovy, ze se uvidime za 4 dny pri nastupu na vyvolani (kvuli cukrovce). Prijela jsem domu, lehla si na gauc a lup, praskla mi voda. Za 12 hodin byl maly na svete.
Oba porody překotné a začalo to jen lupnutím a následným prasknutím vody a pak už prakticky dítě venku.
U mě bez jakéhokoliv náznaku ve 38+0. Zadní poslíčci, ani jsem nezaregistrovala, že by odešla hlenová zátka. No a ve 2:30h ráno jsem se vzbudila s pocitem že jsem se šíleně počůrala 😂 no nepočůrala, praskla voda. Teď čekám druhé, a poslíčky mám už 14 dní, jsem ve 29tt
Me probrala v 1 rano bolest zad, ve 3 uz bylo jasno ze rodim :D a v 6 byl uz mrnous na svete. Mezi 1-3 jsem se jen rochnila ve vane, nez mi doslo, ze mam kontrakce co 4 :D
@amazonkajanik odkud jste?
rodila jsem 2x a pokaždé mě ráno vzbudili pravidelné kontrakce....
@zmrzlink Promlouvej k miminku, uklidni ho, že jsi připravená, nemusí se bát a už se na něj těšíš. Když se ty věci někdy vypustí, dopadne to nejlíp. Já měla možnost porodit do termínu přirozeně a po už plánovaná sekce, už byl termín. Nakonec jsem nechala na miminku, ať si vybere svoji cestu. Narodila se dva dny před termínem.
@lessika Krásný den holky, já si musím postěžovat. Dnes mám termín porodu, který nikde :zed: V noci jsem myslela, že je to tady! S chlapem jsme vyháněli a v půlnoci mě vzbudili neskutečný bolesti v kříži. Byla to docela facka, neustávalo to a věděla jsem, jak tohle už nezaspím. Bolela mě nejvíce pravá strana, ale bez přestání, dokonce to někdy vystřelilo do bříška. Šla jsem si dát vanu, kde jsem ležela přes hodinu a bolesti stále. Začala jsem panikařit, pak jsem si bedra silně promasírovala a uklidnilo se to a usnula jsem. A teď? Jediná zmínka o nějaké bolesti :,(. Nic se neděje :zed: Já si byla tak jistá holky, ta bolest byla opravdu tak intenzivní. Ráno jsem si už poplakala, nějak holky moje už nemohu :zed: Denně volá tchýně, tak co? Včera jsem jí už musela říci, (slušně) jak asi vyhodím mobil z okna, protože všichni píšou a volají :zed:
@lessika proč pak? Jsem od Strakonic
U mě to bylo taky z čista jasna. Na kontrole dva dny před porodem, že se ještě nic nechystá, druhý den jsme jeli do obchoďáku, malýmu jsem tam koupila obřího plyšovýho medvěda a asi se na něj tak těšil, že mi v noci praskla voda, ale u mě teda porod celkem trval, na svět se dostal až v půl čtvrté odpoledne 🙊😃
Holky tak jsem tu znova :( CS1 v 40+2tt je možný samovolný porod?
Ahojky holky, potřebuji nějakou útěchu. Lépe řečeno naději!! Dnes jsem byla poprvé v poradně ve své porodnici.. Celou dobu moje doktorka říkala, jak já určitě přenášet nemůžu, měla jsem krásný nález na 38tt hezky propustná na prst, čípek měkký na 1,5cm. Jenže do dnešního dne nic, tak dnešní kontrola bez nového nálezu. Na poradně chtěl udělat Hamiltonov hmat, jenže po vyšetření mi bylo sděleno, že to nemá bohužel cenu dělat, jelikož jsem stále tak na 1 prst a porodní cesty nepřipravený. Přitom hlavička krásně naléhá v pánvi.. Neskutečně se bojím vyvolání porodu, který musí proběhnout v 41+3tt. Holky komu se spustil porod s CS1 do týdne? Já už nemám vůbec naději a vzdala jsem to :( Jsem z toho strašně špatná a vyřízená…

Holky, tak snad se dočkám🙏 Když vás tak hezky čtu ❤️