První porod císařem. Nevím, zda jít na císaře znovu
Zdravím vás,
chtěla jsem se zeptat na radu. První dítě jsem měla CŘ a teď čekám druhé, tak nevím, zda mám jít na císaře znovu nebo rodit normálně. Ani doktor se mi zdá, že to neví, protože jednou řekne tak a podruhé zase jináč. Tak bych byla ráda, kdyby mi někdo poradil a řekl své zkušenosti.
Předem děkuji.
Katka
Máš ještě do porodu dost času, tak to nechej na přírodě 😉 Pokud se do termínu rozjede porod, nebo to bude vypadat, že bys mohla porodit, byla bych pro normální porod. Pokud budeš mít pár dní před porodem a nic se nebude dít a pořád si nebudeš jista, tak císař. Já se taky rozhodla pro císař ráno a večer jsem nastupovala do porodnice a druhý den ráno se malá narodila. Bylo to 2 dny před termínem a kromě problémů, které jsem popsala v příspěvku výše, tak to na porod vůbec nevypadalo, prostě bych sama rodit opět bohužel nezačala.
@kacuda ahoj, ja som mala tiez prvy cisarsky, druhy som sla prirodzene. Riziko ruptury maternice nie je statisticky nejak vyrazne vyssie ako pri prirodzenom porode,to mi povedal aj moj gynekolog. Ked som sa ho pytala,preco proste v niektorych nemocniciach robia po prvom cisarskom aj dalsi, tak povedal, ze pre nich je to jednoduchsie,rozrezu, vyberu,zasiju a maju frei. Nikto vsak neriesi,ci je to lepsie aj pre matku a dieta. Za mna dobry, nelutujem, aj ked som nemala problemy ani po cisarskom.
Ja měla první císaře a podruhé jsem rodila normálně, no spíš přirozeně ,druhý šel vexem. Ted cekam treti a zatim to neresim 😉

@tulena každej je jinej, no... on to viděl jen z toho pohledu že jsem fit a v pohodě, pak mně odvezou a za hodinu je po všem... Ta rizika a problémy které s sebou operace nese šla mimo něj :( Ale když jsem řekla, že chci rodit normálně tak mně nakonec víceméně podpořil, ale bylo na něm vidět, že by se rozhodl jinak...