icon

Samovolný pokles vaší váhy po porodu

lenkas1982
4. pro 2015

Ahoj, nevíte, jak dlouho a v jaké míře běžně trvá samovolný pokles váhy ženy po porodu? Jsem 9. den po porodu a už 4. den co jsem doma a vážím se mám za těch několik dní minus 2,5 kg. Celkem mám z 18,5 kg nabraných v těhotenství pryč 14,5 kg. Ne že bych se zlobila, mám ještě z před těhotenstvím dost nadváhu, ale říkám si, jestli je to pořád voda zadržováná v těle, nebo začít víc jíst, aby se malé do mléka neuvolňovaly nějaké sajrajty z odbourávaných tuků. Plně kojím a mléko ze mě teče proudem. Jím normálně a kvůli malé zdravě, je fakt že bych při tom kojení asi mohla víc, ale v tom frmolu to zatím moc nedávám. Díky moc za reakce.

olga_
•
Autor odpověď smazal
•
blanka.k
•
4. pro 2015

@lenkas1982 rodila jsem 90kg+ (z pův.57kg a to jsem ještě 8kg během těhu zhubla a pak zas nabírala zpět), při návratu z porodnice jsem měla 80kg, po 2 týdnech necelých 65kg (měla jsem preeklampsii a byla strašně nateklá a fakt to šlo 1kg denně ze začátku)....na 57kg jsem se dostala za 14 týdnů

lu777
•
4. pro 2015

@lenkas1982 pokud máš dost mléka a malá prospívá, tak bych byla spíš ráda, že Ti jde váha dolů na tu předtěhotenskou 😉 přijde mi to jako přirozený úbytek z toho co píšeš a neznepokojovala bych se

soda365
•
4. pro 2015

já jsem v těhotenství nabrala 15kilo - původně jsem měla 58kg a při porodu 73kg, z porodnice jsem přišla domů o 7kilo lehčí (66kg) za prvních 10 dní doma jsem shodila 2kg (64kg) a od té doby NIC!!! Plně kojím, nijak se necpu a jím kvůli malému zdravě a přesto NIC!! Nechci strašit, ale ještě se neraduj, že budeš shazovat i nadále takovým tempem jako doposud... I když bych Ti to samozřejmě přála.. Po těhotenství mi břicho téměř zmizelo hned - ale bohužel mi na břiše zůstala hóóódně povolená kůže a fialové strie jako blázen.. Styděla bych se svléknout do plavek a s manželem se miluji po tmě (jinak se nedokážu uvolnit jak moc se stydím) - no děs běs - řkám si, že pětadvacetiletá holka by takhle neměla vypadat, ale bohužel.. Teď doufám, že se mi váha malinko pohne dolů a trošku se mi zpevní kůže díky cvičení, které už pár dní jedu - zkouším 30days shread s jillian, ale zatím nevidím příliš výsledky - omlouvám se, že jsem toho napsala tolik - jsem toho plná

zlatik1
•
4. pro 2015

já jsem nabrala celkem 14 kilo - původně jsme měla 59kg a z porodnice jsem šla jen s 5 kg navíc, skoro vše jsem tam nechala.. a protože jsem kojila málo jen 4 měsíce tak jsem na své původní váze ( a to jsem necvičila a nedržela diety) byla za 10 měsíců od porodu.
soda365 já jsem taky chtěla cvičit tohle cvičení, ale neměla jsme nějak na to energii .. a jinak jsem měla stejné pocity, že mám povolené břicho ( strie se mi vyhly) ale manžel mě vyvedl z omylu, že někde to miminko muselo být .. tak jsem se uvolnila a pak i přestala stydět a vše se srovnalo.

karolinafox
•
4. pro 2015

já přibrala celkem 18 kg, před těhu jsem měla 65 kg při 179 cm, z porodnice jsem šla o 9 kg lehčí a do šestinedělí jsem samovolně zhubla celkem 25 kg, tudíž na 57 kg, jím hodně, víceméně zdravě, stále plně kojím, necvičím. Příští týden bude mít malý 5 měsíců a mám 60 kg. Takže jsem 3 přibrala a zatím se to drží pořád stejně. 🙂

luciamala1979
•
4. pro 2015

20 kg u obou dětí, dej tomu půl roka-rok, do té doby řeš spíš mimi a kojení ;)

ladyhacek
•
4. pro 2015

já zhubla nějakým 18 kg během asi 3 měsíců. Jedla jsem hodně, i větší porce než manžel nebo stejné. první týdny jsem kojila co 2h. na jídlo jsem si čas našla věděla jsem (vím), že je to potřeba.
V těhotenství jsem přibrala 7kg a na začátku 4 zhubla (takže jen +3kg) ale nadváhu tu teda mám.
6 kg jsem nechala v porodnici a během šestinedělí jsem měla dole tuším 10kg

drzticka81
•
4. pro 2015

Tak po druhem porodu jsem si myslela, ze nemam sanci se dostat ze 74 kg na svych 64 (i kdyz to bylo na me taky vic-optimalni kolem 60 kg) a vida, tri tydny po porodu me stihla prvni zlucnikova kolika, ja musim drzet zlucnikovou dietu - zdrava strava (bez tuku, prepalovani, sladkeho jidla typu dorty) a pravidelnosti v jidle - ja uz si na to zvykla, a vysledek je asi 53 kg! mam velikost 34, coz jsem mela snad v 17! ale zlucnik nepreju nikomu! jen jak clovek mini a zivot meni! 🙂))

liko77
•
4. pro 2015

Já v těhotenství díky těhotenské cukrovce přibrala jen 7 kg, do konce šestinedělí jsme měla dole 15 kg a ta váha + - 1kg, 1,5 kg zatím zůstává. Jsem půl roku po porodu a pořád bez problému kojím🙂.

qz
•
30. pro 2015

Ja zacinala na 85, posledni mesic protikvas.dieta, tak k porodu s 87, ale vysazenim kortikoidu a celkove hormonalnimi vykyvy po prijezdu z porodnice 88. Mela jsem hrozne otekle nohy, ze jsem je nemohla ohnout ani v kolenou. Pak slo 17 kg/3 tydny, jenze jsem musela prestat kojit a ted se lecim, tak furt mezi 71-73... Jak rada bych s malou chodila venku a vubec bych chtela, aby vse bylo normalni.

terezapetrova
•
30. pro 2015

@lenkas1982 ja si zas nemyslím, ze pri kojení se musi jist vice, jinak bych se zbytečně netrapila a dala tomu cas 🙂

lucikakajik
•
1. led 2016

Tak ja pred tydnem rodila s 91kg a dnes mam 80kg a nejak mi to dolu uz nejde:( je pravda ze nekojim

luciamala1979
•
1. led 2016

@lucikakajik chce to cas, telo to da samo dolu, ale je potřeba vydrzet, pul roka, rok.. všechno ma svůj cas 😎

beruunka7
•
21. led 2016

Je to strašně individuákní. Před těhotenstvím jsem vážila 75 kg, před porodem 83 kg, po šestinedělí 70 kg a nyní 4,5 měsíce po porodu vážím 68 kg. Kromě nadýmavých potravin se v ničem neomezuji. Váha mi jde stále dolů, a to vše jen díky kojení a pohybu. Malá je cvalda, váží v necelých 5 měsících přes 8 kg.

beruunka7
•
21. led 2016

Je to strašně individuální. Před těhotenstvím jsem vážila 75 kg, před porodem 83 kg, po šestinedělí 70 kg a nyní 4,5 měsíce po porodu vážím 68 kg. Kromě nadýmavých potravin se v ničem neomezuji. Váha mi jde stále dolů, a to vše jen díky kojení a pohybu. Malá je cvalda, váží v necelých 5 měsících přes 8 kg.