icon

Strach z porodu - bolest

20. črc 2021

Na konci tydne jdu na vyvolani porodu a mam strach z te bolesti. Zažily jste bolest, ktera byla vetsi nez porod? :/ Jak jsem byla vyrovnaná a nebala se, tak uz to na me pada.

Strana
z2
blondynka400
20. črc 2021

@hezz17 jako na koníkovi se dá číst hodně blbostí, ale tohle aspiruje na první cenu. 🙊 (to že je to jiné po prasknutí vody s tím bych asi mohla souhlasit, ale ne vždy to musí být bolest, bolest a tlak je trošku rozdíl)

martt
20. črc 2021

První dítko jsem mela vyvoláváné a druhé přirozeně a uprime pro mne "mensi" bolest byla při vyvolavaném porodu. A horší bolest jsem zažila a občas zažívám, když se mi blokne krční páteř to vždy vykrikuju ze radši půjdu znovu rodit než se trápit s krční páteří.

pexi
20. črc 2021

Zkušenost nemám, ale kamarádka ano a vyvolávaný porod byl pro ní nakonec lepší než první, co se rozjel sám. Samozřejmě bylo důvodů víc, prý oproti prvnímu byl ten druhý pohoda. Držím pěsti, ať je vše v pořádku 🍀🍀🍀

pavca1982
20. črc 2021

@hezz17 Tak já měla konec pánevní vyvolaný. Mega bolest. 🙄

hezz17
20. črc 2021

@blondynka400 no a zrovna podle tebe aspirace na blbost je porodnickej real. Par let jsem tam odpracovala, neco vystudovala, tak nemelu uplne z cesty, bud v klidu.
@pavca1982 jo, ale to uz je zase to slovo VYVOLAVANY

veru181
20. črc 2021

Na mě padl hrozný strach v momentě, kdy porod začal. Během porodu jsem došla k závěru, že už takovou bolest nikdy nechci dobrovolně absolvovat, ale zhruba do půl roka jsem usoudila, že to ještě v budoucnu jednou zvládnu 🙂. Bolelo to nepředstavitelně, jako asi většinu, ale protože jsem jinak měla dobrý porod v příjemném prostředí, zpětně vzpomínám jen na ty hezké chvilky po porodu s mrňousem na břiše. Hodně štěstí 🍀

terezia10
20. črc 2021

Takové zuby jsou taky peklicko protože u porodu vis ze to skončí u zubů bohužel ne a potom šití za živá byla taky chuťovka zlatý porod opravdu 😄

blondynka400
20. črc 2021

@hezz17 radši nechci vědět, kde je toto porodnický reál 😀 A jsem ráda, že máme takové odborníky, kteří poznají, kterou rodičku co bolí a co nebolí .-) A pevně věřím, že máš i srovnání z tvých porodů a tedy víš, jaký je to skutečně je rodit KP a záhlavím.

mamio
20. črc 2021

Hele klid...já mám za sebou oba dva porody vylovany s nálezem nula na čípku...za mě ti doporučuju dát si epidurál,při druhým mě ho nabídli automaticky... to dáš,v klidu.... nevím jak bolí klasický porod...

cherie24
20. črc 2021

Taky jsem zažila horší bolesti. Trpím na záněty žaludku a můžu říct, že oproti křečím, které mě chytaly po pozření i pár soust jídla byl porod fakt sranda. A to jsem tam trpěla 16 hodin bez jakýchkoli léků na bolest, pár hodin si ani nepamatuju, to jsem byla úplně mimo a nakonec skončila císařem. I tak nepovažuji porod za to nejhorší co jsem musela vytrpět. Porod je pořád "chvilková záležitost" která je odměněná na konci miminkem. Bolesti způsobené nemocí se táhnou klidně i několik týdnů a léky kolikrát zabírají až po x dnech. A odměna na konci žádná.
PS. Mě porodní asistentka radila, že pokud nakonec dojde na vyvolávání porodu, nemám váhat a jít do epidurálu.

hezz17
20. črc 2021

@blondynka400 nevim o co ti jde. Uznavas, ze tlak hlavy ve vaku blan boli min nez samotna hlava. Ale ze kp boli min- ten tlak. Uz ne... vsak je to v principu to samé. A ver nebo ne. Prvni dite bylo kp, druhe zahlavim.

jardicka
20. črc 2021

Zažila jsem vyvolávaný i přirozený porod, takže to můžu porovnat. Oba porody byli co se týče intenzity bolesti stejné a oba docela rychlé. Vyvolávaný cca 5 hodin, přirozený 3 hodiny. Rodila jsem bez utlumujících věcí a celkem v pohodě. Ale každý porod je jiný. Nikdo neví jaký bude. Ale určitě bych se snažila být nad věcí a snažila bych se nemyslet už dopředu na to, že to může být šílená bolest a nebo nedej bože, že se může něco stát. Já jsem s takovým přístupem šla rodit. Prostě jsem si řekla, že nějak porodit musim a snažila jsem se myslet pozitivně. Ale je fakt, že já jsem od přírody velký optimista a v mém světě se prostě nemůže dít nic hrozného 🙂

blondynka400
20. črc 2021

@hezz17 jde mi o to, že je prostě nesmysl hodnotit, který typ porodu bolí víc a nebo méně. A fakt neznám jediného člověka z oboru, co by takovou kravinu vůbec někdy vypustil z pusy.
A prosím ještě jednou si přečti co jsem psala. Napsala jsem že uznávám tlak, ale že tlak se nerovná bolest.

barmil
20. črc 2021

Zanet zubu v tehotenstvi. Mlátila bych hlavou o zeď. Nemohla jsem žádné léky, jen ledovala a prosila manzela, at me zastřelí, že už to nedam. Nejhorší byly noci, trpěla jsem od soboty do pondělí, nikdy jsem tak ráda nesla k zubaři. Když zub otevřel, úlevou jsem usnula.
Porody mam za sebou dva přirozeně a ten druhý byl 6tydnu po tom zubu a manzel sám říkal, že u zubu jsem teda pěkně vyvadela a při porodu jsem byla v pohodě a v klidu.

eviicka
20. črc 2021

Neboj se předem, pokud bude porod bez komplikací, dá se zvládnout i ten vyvolávaný. Já jsem porodní bolesti (i když teda pominuly rychleji než u porodu) zažívala před dětmi i při menstruaci, když jsem se některý měsíc rozhodla dělat hrdinku a nevzít včas prášek.

Rodila jsem 2x vyvolávaně, bez epidurálu a nebylo to tak hrozné. Respektive matně si vybavuju, že při samotném porodu jsem plánovala, že toto už nikdy, ale vteřinu po narození dítěte už bylo všechno jinak 🙂.

levandule_k
21. črc 2021

Asi bych udělala vše proto, aby se porod spustil sám, sex, teplá vana, dlouhá túra, bylinková koupel, bylinky, zkusila říct miminku, že je čas přijít na svět, psychicky se uvolnit, protože samotný strach z porodu může bránit rozběhnutí porodu.

andelka
21. črc 2021

Víc jsem se bála extrakce osmičky než porodu. Po první jsem se k další odhodlavala dva roky. S porody jsem to tak nikdy neměla. Sice jsem nezažila vyvolávaný,ale ani neznám epidurál nebo něco jiného. Nejvíc mě bolely tak poslední fáze druhé doby, vyloženě už k tlačení. U posledního jsem u tlačení myslela,že se musím roztrhnout ( ale bylo mi to stejně všechno jedno), a nakonec ani škrábnutí. Mám teda štěstí na docela krátké porody bez zadrhelu, ale mám k porodu respekt. Bolest to je, ale představa třeba několika zubních zákroků je mi nepříjemnější. No a manželovi věřím,že když strčil omylem ruku do stroje, tak než se dostal do nemocnice na sál a dali mu anestezii,tak o bolesti ví taky svoje. Mně se žádný úraz nestal, tak já mám " jen " ty tři porody.

madaki31
21. črc 2021

Heleď, já měla vyvoláváné porody všechny 3.
Nemá ale smysl se ptát jak ro každý zvládl. Každá jsme jiná, každá máme jinde práh bolesti.
Mysli pozitivně. Zvládla to miliarda žen před Tebou a zvládneš to i Ty 😊😊 nemám srovnání s přirozeným, který začne sám... Třeba pokud klapne vše teď, bude těhotenství v pořádku, tak se prcek rozhodne sám.
Ale...
Dcera 16 hodin konteakce po dvou minutách, zvládla jsem to. Syn 11 hodin totéž. A syn 9 hodin, úžasný porod ikdyž vyvolaný, protože jsem celé těhotenství tušila že to tak zase dopadne a psychicky se uklidnila.
Co nejvíce se hýbat, gravitace dělá svoje 😊
Určitě to zvládneš a ať je to přirozeně nebo vyvolávaně, věř že až se na miminko podíváš, na vše zapomeneš 😊😊😊

pampeliska1313
21. črc 2021

Měla jsem mít indukci, ale začala sem sama, nicméně, jsem pak měla kontrakce s oxytocinem - bolelo to, ale dalo se to. Měla sem kontrakce po dvou minutách cca 23 hodin. Myslím, že kdyby obecně porody nebyly tak dlouhý často, tak to není popisovaný jako taková hrůza. Ale to mluvim jen o kontrakcích, nakonec jsem skončila na císaři, byla jsem celou dobu jen na dva prsty, takže to tlačení samotný nevím.🙂 Ale stejně - jak do toho půjde, tak nebudete myslet na nic jinýho, já jsem strašpytel šílenej, ale nenapadlo mě že by ta bolest byla tak nesnesitelná sama o sobě - já prostě dojela na to, že to dloooouho nepostupovalo a malej se blbě otáčel. Sem přesvědčená, že kdybych se otevírala, normálně porod zvládnu (bolestivost) a to jsem měla až třeba na poslední hodinu rajskej plyn, jinak za celou dobu nic proti bolesti. Zvládnete to, pokud to půjde, nechte si něco dát, aby to bylo snesitelnější a uvidíte.🙂

miaelle90
21. črc 2021

Ahoj, snad Tě aspoň trochu uklidním. Měla jsem vyvolávaný porod bez epidurálu apod. a vrtání jedničky bez znecitlivění je proti tomu prochazka růžovým sadem🙂. Zbytečně se nestresuj, stejně už to nezmeníš, miminko musí ven, tak se snažím dát se trochu do klidu a věř svému tělu, že to zvládne🌸

vladenkamaminka
21. črc 2021

Jestli tě to trošku Uklidní, me vyvolavali porod od rána... žádné bolesti nic nebyly, večer mi rupla vpdal, začaly bolesti a za 39 min byla holka na světě... takže můžeš mít klidně také napoprvé fofr porod

autor
21. črc 2021

SUper, děkuji všem za zkušenosti 🙂

petralp
21. črc 2021

Mě ho budou vyvolávat zítra. V sedm ráno nastupuju. Taky z toho mám obavy aby se něco nezvrtlo. Jsem prvorodicka takže vlastně nevím co mě čeká. Snad vše dobře dopadne i tobě. Ono to nějak bude 🙏😃

luhana
22. črc 2021

Ja jsem byla na vyvolavacce pred cca 4 mesicema. Bala jsem se taky. Kontrakce byly neprijemne, ale nic strasneho. Pro me je horsi migrena (opravdu). Zbytecne se dopredu nestresuj, bude to dobre uvidis 😊

jolana24
24. črc 2021

Vždycky jsem od všech poslouchala, jak porod bolí. No když si představíš, kudy proleze mimino, tak je jasný, že to bolí, ale to co jsem zažila u vyvolávanýho porodu předčilo všechny moje očekávání. Nejlepší hláška porodní asistentky: Mezi kontrakcema si odpočiňte 👍🏻😂 To by nebylo špatný, kdyby ten porod nebyla jedna velká kontrakce (přísahám, že jsem fakt neměla dobu bez kontrakcí delší než 5 vteřin). Byl to masakr zakončenej VEXEM 🙈 Druhýho porodu jsem se po tomhle upřímně děsila. Dcera se naštěstí rozhodla, že mi to usnadní a narodila se týden po termínu přirozeně. Opravdu bolestivý kontrakce trvaly poslední půlhodinu a na jedno zatlačení byla venku. S vyvolávaným porodem se to vůbec nedalo srovnat

majaashi
24. črc 2021

Neboj, me taky podporovali kontrakce oxytocinem, a teda ano, porod boli, ale v ru chvili to vnimas uplne jinak, na sale ti pomuzou, podpori, hlavne se nenech vydesit, zvladnes to jako kazda 🙂

lenkabukov
24. črc 2021

Zažila jsem větší bolest. Infekce z rezavého hřebíku. Na tu infekci nám vychcipalo stádo koz a při odklízení se mi zabodl hřebík do nohy. Radši 1000x rodit, než tohle zažít znovu. Takže se neboj, kdyby to bylo něco tak hrozného a nesnesitelného, tak tu ani nejsme 😃🙂

majaashi
24. črc 2021

Joo a jeste tedy pro uklidneni, ja rodila 30 hodin, komplikace, vetsi mimco, 2 hodiny tlaceni a velke poraneni, opravdu jsem rikala, ze vetsi bolest jsem nezazila atd.. a po dvou mesicich od porodu mi trhali zub, i zubarce jsem rekla, ze bych radsi znovu rodila :D proste to pak zapomenes 🙂

xleni
24. črc 2021

Mám za sebou dva porody a oba bolely jako prase. Ale poznala jsem horší bolest...po trhani dolní osmy, vysekávání z dásní... dvě noci jsem bolestí probrečela, najíst jsem se nemohla. Porod trvá pár hodin a hlavně je tam ten krásný konec 👶.

Strana
z2