icon

V kterém měsíci je nejlepší rodit?

sarahladynka
26. srp 2016

Holky , mám takový dotaz, kdyby jste měli znovu rodit a mohli si vybrat měsíc, který by to byl?Kdy myslíte, že je nejlepší porodit. V zimě, v létě na jaro?Díky za názory 🙂

Strana
z2
zuzineckah
16. říj 2016

V devátém 😂😂✌
Jinak duben. Ten mi vyhovoval po všech stránkách. Nevadí mi ani léto. Nevím co to jsou otoky, miluju teplo,ale vadilo mi to 6N, díky kterému jsem o polovinu léta přišla,resp.byla jsem "na suchu"😂 určitě bych nechtěla nikdy rodit v zimě (listopad-unor), zimu obecně nemusím, oblékání je opruzeniny,s miminem tuplem. Naštěstí si s tím už hlavu lámat nemusím 😎

zuzineckah
16. říj 2016

Opruz,ne opruzeniny 😂slovník no ✌

zulitvi
16. říj 2016

Rodila jsem v kvetnu a skvělé. Ve vedrech v létě jsem se netahala s břichem. Když mu byl rok a začínal víc ťapat, tak nebylo namrzlo a mohl krásně ťapat venku. K druhým narozeninám dostal koloodrazedlo a taky se na něm hned mohl ucit, protože bylo skvělý počasí..
Ale stejně to každá vidí jinak a je to naprosto jedno podle mě, přírodě neporucis a muzes si to naplanovat jak chces a treba se pak narodi o mesic driv a tak nema ani cenu to planovat.

svetlus_pepca
16. říj 2016

Napadlo mě přesně totéž, co @zuzineckah - v devátém 😀 (Mmch. na opruzenin je to taky - když se hodně oblečeš a potíš se 😀)
Jinak, jak bylo řečeno - tohle si fakt nenaplánuješ 🙂 Každopádně jednou jsem narazila na průzkum, kde vyplynulo, že nejvíc dětí se rodí v červenci. Já jsem například rodila v červenci 😀 A bylo to fajn. Myslím, že ty otoky se klíďo objeví i v zimě. Jinak to mělo své výhody. Rychle suché prádlo, kterého není málo po porodu (pokud nemáš teda sušičku jako dnes už já! 🙂), miminko může spát pěkně venku v kočárku na čerstvém vzduchu (nebydlíš-li teda v centru velkoměsta), ty můžeš chodit lehce a volně oblečená (po porodu je to volné oblečení celkem fajn 😀 a já jsem po císaři ocenila i to lehké), po porodu jsem se často chodila sprchovat a to je v teplém počasí taky příjemnější, když jsem se na to cítila, vyrazili jsme na výlet (žádné navlékání, v klidu jsem nakojila a přebalila venku)... Mně to prostě vyhovovalo po všech stránkách 🙂 A ještě to stihneš 😀

zulitvi
16. říj 2016

@zulitvi pak jsme taky neresili fusak na maličké miminko a taky byl chvili po druhych narozeninach bez pliny, protoze beha po zahrade nahatej a tim se to naucil.
Jen teda jak mu byl měsíc, dostal na 6 týdnů sádru na půlku těla a to byly zrovna ty extrémní horka, tak mi ho bylo trošku líto, ale stejně bych volila květen.

zuzineckah
17. říj 2016

@svetlus_pepca já mám jedno dubňátko a dvě červencové krasotinky😂
Léto, resp. teplejší měsíce jsou mnohem praktičtější na podstatně víc věcí kolem porodu a miminka, než zimní. Jedinou nepříjemností může být až příliš teplo (vedra, jak před 2 lety), nebo 6N, které mě omezilo hodně, protože poslední porod byl parádní, žádné poranění, cítila jsem se prakticky ihned zpátky ve formě, ale nelajzla jsem si bazén, který jsme měli letos nový na zahradě, což mě dost mrzelo kvůli staršímu synovi, protože jsem ho tam nemohla pouštět, kdy si přál. A já jsem taky želva, takže jsem jen poslintávala a v dobrém dětem a manželovi záviděla 😀 Ale jinak opravdu vidím jen sama pozitiva👍🏼

kuliseks
17. říj 2016

Syn se narodil v prosinci a nemenila bych 🙂 zadna vedra s malym miminkem, naopak se mu dobre i dychalo atd. Znami meli mimco v cervenci loni, jak byla ta silena vedra, a to pry bylo hrozne 🙂 takze o porod az tolik nejde, spis o mala miminka potom. Ale hlavne, ze jsou zdrava, je jedno, kdy se narodi. Nas se narodil o 3 tydny driv, asi s nami uz chtel byt na Vanoce a neriskovat, ze se mu navic dotahne uzel, co mel na snure 😉 je to o nahode a velkem stesti 😊

Strana
z2