icon

Porodnice Třinec - porod po předchozí sekci. Nechaly Vás potom rodit vaginálně?

kajos12
11. led 2020

Ahoj, hledam maminky, ktere prosly sekci a otehotnely 6-9 mesicu (neni podminkou) po cisari znovu a rodily v Trinci.
Zajima me, jak probihalo vase tehotenstvi (co na to jizva) a predevsim, zda vas v Trinci premlouvali k dalsimu cisari nebo vas nechali rodit vaginalne - co vse kontrolovali, zda merili tloustku jizvy, jak probihala 1. a 2. doba porodni - mohly jste normalne chodit na porodnim boxu, vyuzivat sprchu nebo jste byly porad monitorovany?
Jaky ma pristup Trinec k vaginalnim porodum po predchozich sekcich?
Dekuji

eva1109
•
11. led 2020

@kajos12 , háčkuju se, taky by mě zajímalo..

lucie_j
•
Autor odpověď smazal
•
vendes
•
11. led 2020

Zkuste skupinu VBAC CZ na Facebooku.

lucikf
•
12. led 2020

Mám tři děti, všechny jsem rodila v Třinci, první dcera se narodila císařem, a další dva se narodili přirozeně. Ale mezi císařem a normálním porodem uběhly dva roky. Uvažovali sice o císaři (jelikož jsem těsně před porodem prodělala trombózu), ale nakonec se rozhodli, že to zkusíme normálně a vyšlo to. Mohla jsem do sprchy, chodit jsem mohla, jizvu mi tedy nekontrolovali, aspoň si na to nevzpomínám, leda, že by to viděli nějak na UTZ.

lucikf
•
12. led 2020

Ještě mě napadlo, že možná i záleží, proč byl císař. Mě se ptali, u nás to bylo proto, že jsem měla v prvním těhu preeklampsii, a možná i proto se potom rozhodli, že zkusíme rodit přirozeně. Kdyby byl císař proto, že porod nepostupoval, že bych se neotevírala, je možné, že by mě i napodruhé přemlouvali na císaře. Ale to je jen moje domněnka. Vůbec by to tak nemuselo být.

kajos12
autor
•
13. led 2020

@lucikf Dekuji moc za reakci. Ja mela sekci z duvodu KP - chtela jsem to odrodit normalne a s lekarkou na tom byla i domluvena, ale nakonec dite v prubehu kontrakci strcilo do rodidel nozicku, takze z toho duvodu sekce. Jinak mam za sebou uz dva vaginalni, krasne porody, tak snad jim nebude vadit ten kratsi casovy rozestup mezi poslednimi porody.