Vtipné zážitky nebo hlášky u porodu
Ahoj maminky 🙂 jsem ve 28tt a jako asi kazda, zacinam mit obavy z porodu. Priznavam, ze mi k tem obavam dopomohla nejaka hruzostrasna videa nebo zkusenosti ostatnich 😀 O porodu se tu pise hodne, ale pojdme se na to podivat z te lepsi stranky 🙂 mate nejake komicke zazitky, nebo hlasky, ktere z vas padaly v prubehu? 😀 🙂 moc dekuji, snad se tu pobavime 🙂
mne spatne pride vtipne ze som v konrkaciach ai po minute na sale zjedla komplet obed sekanu s bramborem... :D
Já hrdinka u druhého porodu nechtěla zadne tlumící léky (špatna zkušenost s epiduralem). Nakonec jsem je zoufale prosila aby mi pomohli, po pichnuti dolsinu jsem seděla na míči ve sprše a všemu se smala, muže jsem prosila, ať zjisti co je to za matros, že to chci domů :D
iank ked citam ake ucinky ma rajsky plyn a dolsin aj tei sksenosti tu....to je celkom sila ze sa pouzivaju v porodnictve opiaty ufff
@babulinkab Mi primář porodního v 9 večer zahlásil, že jdeme na císaře, že já rodit normálně nebud (po 3 vyvolávačkách nic). O půlnoci kontrakce, v 5:45 byl malý venku
Jinak u nás bylo docela vtipné když jsme měla kontrakce, tak jsem byla na baloně, zpívala jsem si u toho a manžel seděl za mnou a masíroval mi záda - trochu roztřeseně. Po porodu mi pak řekl že se nemohl udržet a celou dobu se hihňal tomu, jak dělám áááá - vzpomněl si na scénu z filmu záložní plán - jak tam rodí ta ženská v bazénu 😅
@daniela1983 není potřeba delat ze vseho tragedii.. v tomhle téma jde o něco jiného. bylo by super tu vynechat poucky, když nemas cim vtipnym prispet..
Dcera se narodila o trochu dřív, než jsme čekali, byla u nás tehdy na návštěvě švagrová, ještě celé odpoledne jsme procáraly vysmáté po obchodech, v 7 ji manžel odvezl na nádraží, v 8 jsme jeli do porodnice, protože mi praskla voda. Neměli jsme ani vyplněný papír se jmény, zbyla nám ve hře trojice favoritů, a protože na příjem manžel nesměl, otevřela PA dveře na chodbu a já z monitoru volala: Co tam mám teda napsaaaat? A manžel, celý vystresovaný, volal zpátky z chodby: Cokoliv chceš, miláčkuuu! A já jen zoufale: Nee, nenechávej to na měěě! 🙂 Když jsme pak volali ve 3 ráno švagrové, že je teta, nemohla pochopit, kdy jsme to jako stihli 🙂 Moje sestra zas byla naprosto rozespalá a pořád opakovala, že je škoda, že si malá den nepočkala, že mohla být na Valentýna. Manžel jí marně vysvětloval, že jsou 3 ráno, že už je Valentýn 🙂 A možná ješte přímo u porodu - když PA celá překvapená zjistila, že vážně rodím, a tudíž se mi opravdu nedaří spát, jak po mě celou dobu chce, poradila mi, že musím dýchat jako bych si chtěla z dlaně sfouknout peříčko... Manžel pak říkal, že marně přemýšlel, proč si pořád držím dlaň před pusou - já se na to tak zafixovala, že jsem tak strávila celý zbytek porodu 🙂
My se na porodním sále zasmáli (já myslím moc ne, ale ostatní si pamatuju), když jsem měla tlačit a sestřička nade mnou..."Maminko, dýchejte...jako pejsek"....No a já na to....těžce v křeči "Já mám doma morče" 😀 😀 😀
Já s úsměvem vzpomínám na první porod - i přestože byl s epiduralem tak byl bolestivější (možná za to může i oxytocin), když bylo nejhůř, tak jsem prosila manžela, ať mě zabije a pak jsem říkala doktorovi, ať malou vytáhnou ven nějak jinak, třeba tím vakuovým extraktorem nebo jak se to jmenuje 😀 (Což samozřejmě neuděl 🙂).
U druhého to bylo lepší (kromě porodu placenty a následných komplikací), jediný "vtipný" zážitek byl dle mého manžela ten, že jsem chtěla rodit vkleče - doslova mi po porodu řekl: "Tys byla vtipná, prej chci rodit v kleče." Na to jsem mu řekla, že to ale vtip vůbec nebyl a kdyby to bývala naše porodnice umožňovala, tak by to šlo ještě mnohem líp.
Jee zeny, bavite mne 😀 😀 snad budu moci za par mesicu prispet taky nejakou historkou 😀 asi si tyhle vase zazitky budu cist pri prvni dobe porodni 😀 treba to pomuze! 😀
Meli jsme tech srandovnich zazitku vic, ale ted se mi vybavilo, jak pri siti koukam na doktorku a rikam: "udelejte mi to pekny!". Chichi, jako bych to mela nekde ukazovat. Nic chytrejsiho jsem fakt uz pronest nemohla 🙂
Měla jsem vyvolávaný porod, takže kontrakce po minutě, prodýchávala jsem ve sprše a najednou "bžuch" - tak volám na chlapa, že už rodím. Chlap vlítnul na PA, že jako už asi rodím a ona celá nadšená poslouchá, jak jsem začala jinak dejchat a povídá mi "nojo, rodíte, tak pojďte z té sprchy" .... já vylezla z toho sprcháče po 4 jako zvířátko a kontrakce mě chytla zrovna mezi futrama. Tak jsem tam zůstala jak zařezaná, neschopná udělat další krok. PA šla pro doktora a povídá mu, jestli mu jako nevadí rodit na předporodním pokoji, takhle na chodbičce ... a doktor na to, že jemu to určitě nevadí, ale že by jako maminka mohla jít aspoň od těch dveří, aby tam něco viděl :D
Nakonec mě s přítelem čapli každej z jedný strany a jako dřevěnnou kozu vysadili aspoň na postel.... a na 2 zatlačení byl malej venku. Takže vlastně ani nevím, jak vypadaj porodní sály 🙂 Za sebe mohu Havlíčkobrodskou porodnici jen doporučit - o oddělení šestinedělí už mám své pochybnosti, bohužel.
Přenášela jsem týden, i když jsem měla rizikové těhotenství, nakonec mi porod vyvolali. Nikdy nezapomenu na to, jak mě po porodu zašívaly skoro 2 hodiny, protože mě malý hodně potrhal a můj přítel na to koukl a prohlásil, že jsem zaštupovaná jako pata na ponožce. Doktorka se sestřičkou vyprskly smíchem, pak se zarazily a soustrastně koukly na mě :D
Tak tohle je super založené téma 🙂 Do porodu mám sice daleko, ale jako odreagování před screeningem je to super 🙂
Já jsem je na sále taky rozesmála. Ptali se mi po porodu na co mám chuť...řekla jsem na ananas. Bylo to v roce 1982 a ananas jsme viděli tak v zahraničním časopise.
Přítel u porodu být nechtěl. Byl semnou na sále a držel, mě za ruku, v tom tam vlítnul doktor a že rodíme. Přítel mu říká:" Ale já tu nemám být" a doktor:" Tak to máte smůlu". A měl to, ani peníze pak po nás nechtěli 🙂
A když pak měl jít fotit malou, zasekl se a na všechno odpovídal jen :"jo, jo" Tak ho musela sestřička čapnout za rameno a dovést k malé, aby vůbec něco vyfotil. A jeho první hláška, když uviděl malou, byla: "To je moje? To je ňáký šišatý". 🙂
@pavlakafka To je super, chudak pritel byl asi trosku v soku, ze? 😀 ale byl nakonec rad, ze u toho byl, nebo ne ? 🙂
Mě utřel primář u císaře, který probíhal ve spinálu... Já mu říkám: A nešlo by tam tý kůže vyříznout trošku víc, abych rovnou měla břicho jako modelka? A on na to: Tak to by teda nešlo! Vy si tady deset let pěstujete nádhernej špek a já bych vám to úsilí zkazil! 😀 😀
Když byla malá asi tak pár minut venku, probrala jsem se a začala plašit v kolik hodin PŘESNĚ!! dcerka spatřila svět. PA cítila tu naléhavost v mém hlase a uklidnila mě: buďte v pohodě, máme to, 2.19 hod. 😉... jsem trochu ujetá na horoskopy, a vlastně jediný člověk na světě, u kterého to tedy vím přesně na minutu, je moje dcerunka 😉 Porodu se nebojte, žádné horory o porodech nečtěte, ani se na ně nekoukejte. Držím pěsti, ať je porod příjemným zážitkem a miminko je zdravé a v pořádku 🙂
Když mně doktor zašíval,tak jsem mu řekla,ať mi to pěkně zašije,že jsem rodila poprvý a naposled 🙂 Když dokončil šití,hrdě prohlásil,že s ní můžu klidně na výstavu 😀
@lucieta7 🙂 ano byl rád, pořád se tím chlubí, jak to zvládl... 🙂
Na vyšetřovně mi pak doktor řekl, že rodit budu tak za hodinu až dvě a že to jde říct manželovi. Ten si šel na kafe. Já začala rodit, rychle jsme přeběhli na porodní sál. Bohužel manžel nikde, přiběhl až na poslední dvě zatlačení - ověšený mými taškami a křičel: "Já jsem tu jak polskej zájezd!" Když bylo po všem, tak prohlásil: "To byl skvělej porod, viď? Čištění kanálků (zubních) bylo teda o dost horší!" Poznámka: Na tom čištění byl on a rodila jsem já 😀
Moje malá byla špatně dorotovaná a já asi tlačení blbě chápala, prostě to moc nešlo. A doktorka mi říká: "Musíte se na to dítě naštvat a vším tím vztekem ho vytlačíte". Tak jsem se teda nadechla a v kontrakci zaječela: "Tak už kurva vylez". Vylezla a paní doktorka mě dodnes na ulici zdraví a směje se 😀
Mě ve středu odpoledne praskla voda, ale kontrakce žádný. Přes noc jsem měla slabší, když jsem se zvedla a šla, pak byli k ránu slabší bolesti, ale jinak nic, ráno mi v 9 píchli vyvolávačku. Začali šílený bolesti. Po půl hodině volám na sestřičku, že už asi rodím a ona mi říká, neslyšela jste doktora, říkal, že to pár hodin potrvá a já, tak si čekejte, ale já rodím teď, přišla koukla a letěla pro doktora. Za 30minut z 2cm otevřena na 9cm. V 10:07 byl syn na světě s váhou 3430g a 49cm, což je krásné normální miminko. Akorát že to naše bylo o 3,5týdne dřív a pan doktor mi suše říká, no čekal jsem, že bude větší.
Nemám úplně vtipnou historku, spíš pohodový zážitek. Po porodu mě zašívala jedna starší paní doktorka a jak jsem tak byla v euforii po tom porodu, hodně jsme si povídaly. Mimo jiné mi řekla, že je členka folklorního souboru, kde tančí a zpívá. Odpověděla jsem, že jsem taky dlouho chodila do pěveckého sboru, a tak mi navrhla společně si zazpívat. A fakt, jak mi došila nástřih, tak jsme si zapěly "Daleká, šeroká" (olomoucká porodnice, takže pěkně hanácky). Ležela jsem při tom pořád ještě s nohama nahoře a furt jsem se omlouvala, že si nepamatuji ten druhý hlas, abychom si to daly dvojhlasně 🙂
Dodnes ráda vykládám o tom, jak jsem si na porodním pokoji hezky zazpívala ;)
Tak vtipný nevím.... ale už kousek před koncem, kdy jsem taktak zvládala prodýchávat na balóně a u toho sprchovat břicho, manžel stál znuděne opřený o futra a říká " já jsem tak unavený, to je děsný a to teď budu muset ještě psát ty smsky a pak chlastat!" No fakt jsem nevědělěla zda po něm hodit ten balon nebo se smát 🙂))
Mně před porodem dali vykapat ATB kvůli streptokokovi a jak to dokapalo, tak já tam pořád ležím na posteli, že nevím, jestli se už můžu hejbat a PA mi říká: Proč tady ležíte jak prkno? My jsme vám nezakázali se hejbat🙂
Mě pobavil manžel. V 1h ráno mi praskla voda, já vyletěla z postele jak namydlený blesk a říkám manželovi co se stalo. A ten jen leží v posteli a povídá: " Né, dneska né. Dneska jsem unavený "

@anetka1701 vela vyvolavanych porodom konci akutnym cisarov lebo skratka tie lieky maju nepriaznive ucinky na telo matky a dietata.... ja ale rozumiem ze lahsie je prijat ze lekari to urobili dobre...kazdopadne dakujem za odpoved len mi to potvrdilo moje domnienky pekny den