icon

Vtipné zážitky nebo hlášky u porodu

lucieta7
28. kvě 2016

Ahoj maminky 🙂 jsem ve 28tt a jako asi kazda, zacinam mit obavy z porodu. Priznavam, ze mi k tem obavam dopomohla nejaka hruzostrasna videa nebo zkusenosti ostatnich 😀 O porodu se tu pise hodne, ale pojdme se na to podivat z te lepsi stranky 🙂 mate nejake komicke zazitky, nebo hlasky, ktere z vas padaly v prubehu? 😀 🙂 moc dekuji, snad se tu pobavime 🙂

Strana
z4
daniela1983
31. kvě 2016

@anetka1701 vela vyvolavanych porodom konci akutnym cisarov lebo skratka tie lieky maju nepriaznive ucinky na telo matky a dietata.... ja ale rozumiem ze lahsie je prijat ze lekari to urobili dobre...kazdopadne dakujem za odpoved len mi to potvrdilo moje domnienky pekny den

daniela1983
31. kvě 2016

mne spatne pride vtipne ze som v konrkaciach ai po minute na sale zjedla komplet obed sekanu s bramborem... :D

irca86
31. kvě 2016

Já hrdinka u druhého porodu nechtěla zadne tlumící léky (špatna zkušenost s epiduralem). Nakonec jsem je zoufale prosila aby mi pomohli, po pichnuti dolsinu jsem seděla na míči ve sprše a všemu se smala, muže jsem prosila, ať zjisti co je to za matros, že to chci domů :D

daniela1983
31. kvě 2016

iank ked citam ake ucinky ma rajsky plyn a dolsin aj tei sksenosti tu....to je celkom sila ze sa pouzivaju v porodnictve opiaty ufff

kukujda
31. kvě 2016

@babulinkab Mi primář porodního v 9 večer zahlásil, že jdeme na císaře, že já rodit normálně nebud (po 3 vyvolávačkách nic). O půlnoci kontrakce, v 5:45 byl malý venku
Jinak u nás bylo docela vtipné když jsme měla kontrakce, tak jsem byla na baloně, zpívala jsem si u toho a manžel seděl za mnou a masíroval mi záda - trochu roztřeseně. Po porodu mi pak řekl že se nemohl udržet a celou dobu se hihňal tomu, jak dělám áááá - vzpomněl si na scénu z filmu záložní plán - jak tam rodí ta ženská v bazénu 😅

alexah89
31. kvě 2016

@daniela1983 není potřeba delat ze vseho tragedii.. v tomhle téma jde o něco jiného. bylo by super tu vynechat poucky, když nemas cim vtipnym prispet..

martasek6600
31. kvě 2016

Dcera se narodila o trochu dřív, než jsme čekali, byla u nás tehdy na návštěvě švagrová, ještě celé odpoledne jsme procáraly vysmáté po obchodech, v 7 ji manžel odvezl na nádraží, v 8 jsme jeli do porodnice, protože mi praskla voda. Neměli jsme ani vyplněný papír se jmény, zbyla nám ve hře trojice favoritů, a protože na příjem manžel nesměl, otevřela PA dveře na chodbu a já z monitoru volala: Co tam mám teda napsaaaat? A manžel, celý vystresovaný, volal zpátky z chodby: Cokoliv chceš, miláčkuuu! A já jen zoufale: Nee, nenechávej to na měěě! 🙂 Když jsme pak volali ve 3 ráno švagrové, že je teta, nemohla pochopit, kdy jsme to jako stihli 🙂 Moje sestra zas byla naprosto rozespalá a pořád opakovala, že je škoda, že si malá den nepočkala, že mohla být na Valentýna. Manžel jí marně vysvětloval, že jsou 3 ráno, že už je Valentýn 🙂 A možná ješte přímo u porodu - když PA celá překvapená zjistila, že vážně rodím, a tudíž se mi opravdu nedaří spát, jak po mě celou dobu chce, poradila mi, že musím dýchat jako bych si chtěla z dlaně sfouknout peříčko... Manžel pak říkal, že marně přemýšlel, proč si pořád držím dlaň před pusou - já se na to tak zafixovala, že jsem tak strávila celý zbytek porodu 🙂

hankatrdlinka
31. kvě 2016

My se na porodním sále zasmáli (já myslím moc ne, ale ostatní si pamatuju), když jsem měla tlačit a sestřička nade mnou..."Maminko, dýchejte...jako pejsek"....No a já na to....těžce v křeči "Já mám doma morče" 😀 😀 😀

sarkar
31. kvě 2016

Já s úsměvem vzpomínám na první porod - i přestože byl s epiduralem tak byl bolestivější (možná za to může i oxytocin), když bylo nejhůř, tak jsem prosila manžela, ať mě zabije a pak jsem říkala doktorovi, ať malou vytáhnou ven nějak jinak, třeba tím vakuovým extraktorem nebo jak se to jmenuje 😀 (Což samozřejmě neuděl 🙂).
U druhého to bylo lepší (kromě porodu placenty a následných komplikací), jediný "vtipný" zážitek byl dle mého manžela ten, že jsem chtěla rodit vkleče - doslova mi po porodu řekl: "Tys byla vtipná, prej chci rodit v kleče." Na to jsem mu řekla, že to ale vtip vůbec nebyl a kdyby to bývala naše porodnice umožňovala, tak by to šlo ještě mnohem líp.

lucieta7
autor
31. kvě 2016

Jee zeny, bavite mne 😀 😀 snad budu moci za par mesicu prispet taky nejakou historkou 😀 asi si tyhle vase zazitky budu cist pri prvni dobe porodni 😀 treba to pomuze! 😀

ivatko0406
2. čer 2016

Meli jsme tech srandovnich zazitku vic, ale ted se mi vybavilo, jak pri siti koukam na doktorku a rikam: "udelejte mi to pekny!". Chichi, jako bych to mela nekde ukazovat. Nic chytrejsiho jsem fakt uz pronest nemohla 🙂

nugetka20
12. črc 2016

Měla jsem vyvolávaný porod, takže kontrakce po minutě, prodýchávala jsem ve sprše a najednou "bžuch" - tak volám na chlapa, že už rodím. Chlap vlítnul na PA, že jako už asi rodím a ona celá nadšená poslouchá, jak jsem začala jinak dejchat a povídá mi "nojo, rodíte, tak pojďte z té sprchy" .... já vylezla z toho sprcháče po 4 jako zvířátko a kontrakce mě chytla zrovna mezi futrama. Tak jsem tam zůstala jak zařezaná, neschopná udělat další krok. PA šla pro doktora a povídá mu, jestli mu jako nevadí rodit na předporodním pokoji, takhle na chodbičce ... a doktor na to, že jemu to určitě nevadí, ale že by jako maminka mohla jít aspoň od těch dveří, aby tam něco viděl :D

Nakonec mě s přítelem čapli každej z jedný strany a jako dřevěnnou kozu vysadili aspoň na postel.... a na 2 zatlačení byl malej venku. Takže vlastně ani nevím, jak vypadaj porodní sály 🙂 Za sebe mohu Havlíčkobrodskou porodnici jen doporučit - o oddělení šestinedělí už mám své pochybnosti, bohužel.

terisekk
12. črc 2016

Přenášela jsem týden, i když jsem měla rizikové těhotenství, nakonec mi porod vyvolali. Nikdy nezapomenu na to, jak mě po porodu zašívaly skoro 2 hodiny, protože mě malý hodně potrhal a můj přítel na to koukl a prohlásil, že jsem zaštupovaná jako pata na ponožce. Doktorka se sestřičkou vyprskly smíchem, pak se zarazily a soustrastně koukly na mě :D

hul
12. črc 2016

Tak tohle je super založené téma 🙂 Do porodu mám sice daleko, ale jako odreagování před screeningem je to super 🙂

babanci
12. črc 2016

Já jsem je na sále taky rozesmála. Ptali se mi po porodu na co mám chuť...řekla jsem na ananas. Bylo to v roce 1982 a ananas jsme viděli tak v zahraničním časopise.

pavlakafka
12. črc 2016

Přítel u porodu být nechtěl. Byl semnou na sále a držel, mě za ruku, v tom tam vlítnul doktor a že rodíme. Přítel mu říká:" Ale já tu nemám být" a doktor:" Tak to máte smůlu". A měl to, ani peníze pak po nás nechtěli 🙂
A když pak měl jít fotit malou, zasekl se a na všechno odpovídal jen :"jo, jo" Tak ho musela sestřička čapnout za rameno a dovést k malé, aby vůbec něco vyfotil. A jeho první hláška, když uviděl malou, byla: "To je moje? To je ňáký šišatý". 🙂

lucieta7
autor
12. črc 2016

@pavlakafka To je super, chudak pritel byl asi trosku v soku, ze? 😀 ale byl nakonec rad, ze u toho byl, nebo ne ? 🙂

frufrunka
12. črc 2016

Mě utřel primář u císaře, který probíhal ve spinálu... Já mu říkám: A nešlo by tam tý kůže vyříznout trošku víc, abych rovnou měla břicho jako modelka? A on na to: Tak to by teda nešlo! Vy si tady deset let pěstujete nádhernej špek a já bych vám to úsilí zkazil! 😀 😀

budilinka
13. črc 2016

Když byla malá asi tak pár minut venku, probrala jsem se a začala plašit v kolik hodin PŘESNĚ!! dcerka spatřila svět. PA cítila tu naléhavost v mém hlase a uklidnila mě: buďte v pohodě, máme to, 2.19 hod. 😉... jsem trochu ujetá na horoskopy, a vlastně jediný člověk na světě, u kterého to tedy vím přesně na minutu, je moje dcerunka 😉 Porodu se nebojte, žádné horory o porodech nečtěte, ani se na ně nekoukejte. Držím pěsti, ať je porod příjemným zážitkem a miminko je zdravé a v pořádku 🙂

zaneta238
13. črc 2016

Když mně doktor zašíval,tak jsem mu řekla,ať mi to pěkně zašije,že jsem rodila poprvý a naposled 🙂 Když dokončil šití,hrdě prohlásil,že s ní můžu klidně na výstavu 😀

pavlakafka
13. črc 2016

@lucieta7 🙂 ano byl rád, pořád se tím chlubí, jak to zvládl... 🙂

vesa_ja
13. črc 2016

Na vyšetřovně mi pak doktor řekl, že rodit budu tak za hodinu až dvě a že to jde říct manželovi. Ten si šel na kafe. Já začala rodit, rychle jsme přeběhli na porodní sál. Bohužel manžel nikde, přiběhl až na poslední dvě zatlačení - ověšený mými taškami a křičel: "Já jsem tu jak polskej zájezd!" Když bylo po všem, tak prohlásil: "To byl skvělej porod, viď? Čištění kanálků (zubních) bylo teda o dost horší!" Poznámka: Na tom čištění byl on a rodila jsem já 😀

brindik
13. črc 2016

Moje malá byla špatně dorotovaná a já asi tlačení blbě chápala, prostě to moc nešlo. A doktorka mi říká: "Musíte se na to dítě naštvat a vším tím vztekem ho vytlačíte". Tak jsem se teda nadechla a v kontrakci zaječela: "Tak už kurva vylez". Vylezla a paní doktorka mě dodnes na ulici zdraví a směje se 😀

domca89
13. črc 2016

Mě ve středu odpoledne praskla voda, ale kontrakce žádný. Přes noc jsem měla slabší, když jsem se zvedla a šla, pak byli k ránu slabší bolesti, ale jinak nic, ráno mi v 9 píchli vyvolávačku. Začali šílený bolesti. Po půl hodině volám na sestřičku, že už asi rodím a ona mi říká, neslyšela jste doktora, říkal, že to pár hodin potrvá a já, tak si čekejte, ale já rodím teď, přišla koukla a letěla pro doktora. Za 30minut z 2cm otevřena na 9cm. V 10:07 byl syn na světě s váhou 3430g a 49cm, což je krásné normální miminko. Akorát že to naše bylo o 3,5týdne dřív a pan doktor mi suše říká, no čekal jsem, že bude větší.

looneycz
13. črc 2016

Nemám úplně vtipnou historku, spíš pohodový zážitek. Po porodu mě zašívala jedna starší paní doktorka a jak jsem tak byla v euforii po tom porodu, hodně jsme si povídaly. Mimo jiné mi řekla, že je členka folklorního souboru, kde tančí a zpívá. Odpověděla jsem, že jsem taky dlouho chodila do pěveckého sboru, a tak mi navrhla společně si zazpívat. A fakt, jak mi došila nástřih, tak jsme si zapěly "Daleká, šeroká" (olomoucká porodnice, takže pěkně hanácky). Ležela jsem při tom pořád ještě s nohama nahoře a furt jsem se omlouvala, že si nepamatuji ten druhý hlas, abychom si to daly dvojhlasně 🙂
Dodnes ráda vykládám o tom, jak jsem si na porodním pokoji hezky zazpívala ;)

alikam
13. črc 2016

@zaneta238 Nemůžu si pomoct, ale takovou výstavu jsem si živě představila.. 😀. Jako, rozhodla jsem se, že se letos asi ani nezajdu podívat, ale budu ti na dálku držet palce, pokud se fakt zúčastníš.. 🙂 Třeba vyhraješ trofej ve tvaru... noo ... Na poličce by se vyjímala.. 😀

scai
13. črc 2016

Tak vtipný nevím.... ale už kousek před koncem, kdy jsem taktak zvládala prodýchávat na balóně a u toho sprchovat břicho, manžel stál znuděne opřený o futra a říká " já jsem tak unavený, to je děsný a to teď budu muset ještě psát ty smsky a pak chlastat!" No fakt jsem nevědělěla zda po něm hodit ten balon nebo se smát 🙂))

zaneta238
13. črc 2016

@alikam 😀 nebuj,nikam se s ní nechystám

hanoy
7. lis 2016

Mně před porodem dali vykapat ATB kvůli streptokokovi a jak to dokapalo, tak já tam pořád ležím na posteli, že nevím, jestli se už můžu hejbat a PA mi říká: Proč tady ležíte jak prkno? My jsme vám nezakázali se hejbat🙂

ivpad
7. lis 2016

Mě pobavil manžel. V 1h ráno mi praskla voda, já vyletěla z postele jak namydlený blesk a říkám manželovi co se stalo. A ten jen leží v posteli a povídá: " Né, dneska né. Dneska jsem unavený "

Strana
z4