icon

Vyvolání porodu. Můžu si požádat?

widowblack
7. únor 2020

Ahoj , myslela jsem si že se mě to nebude týkat - protže už 3 týdny čekám že porodím každým dnem ( dle slov mého dr. v 35tt 🤣🤣🤣 ach jak se mýlil). Chci se zeptat zda si po 40 tt můžu zažádat o vyvolání porodu nebo musím čekat těch 14 dní do 42tt. Jde mi o to že se neustále trápím 💩poslíčkama , už sem v porodce byla 3 x s tím že mi břicho tvrdlo po 5/6 minutách i po sprše a skákání na míči a na monitorech pak nic a nebo jen něco málo . Nález vespod je už prez týden stejný - propustnost tak na špičku prstu 🤦‍♀️. První termín dle utz mám teď v sobotu a dle MS v pondělí ( prostě 100%) vím kdy ta naše cácora vznikla 😂 Mám strach že když mě nechaj přenášet ty dva týdny že už pak bude velká a budu muset CS což po nechci !!! Ale jelikož sem první měla CS tak aby neměli strach z ruptury jizvy či aby už pak taky na velikost prolezla porodníma cestama . Takže moje otázka je - můžu v nemocnici při kontrole říct že chci porod vyvolat z důvodů těch obav ? ( viz vyjmenované výše ) Děkuju moc za názory a vaše zkušenosti

ladyhacek
•
7. únor 2020

Vždy záleží na doktorovi, pokud máš pravděpodobnost většího dítěte přenášet se nenechává.

eithelwing
•
7. únor 2020

Zažádat příliš nevím, naopak bych se bála, že vyvolání může jizvu potrápit víc.
Každopádně si myslím, že to navrhnou sami v nemocnici, u nás by mě hnali hned, což jsem odmítla.

widowblack
autor
•
7. únor 2020

@ladyhacek tak odhad v 35tt měla 3200g vím že to není moc ale kdo ví jakteď bude velká po dalších 5 týdnech ....

ckei
•
7. únor 2020

@widowblack třeba u nás se v případě prvního císaře nenechá při dalším těhotenství přenášet ani den. Počkala bych do další kontroly a tam bych vše s lékařem probrala.

widowblack
autor
•
7. únor 2020

@eithelwing hmmm tak já počkám a uvidím teda v nemocnici ;)

widowblack
autor
•
7. únor 2020

@ckei 👍 tak to by bylo fajn

ba2te
•
7. únor 2020

@widowblack Taky jsem věděla 100% přesně, kdy se nám zadařilo, ale dcera se naopak rozhodla přijít na svět dřív, takže na to bych nespoléhala 😇 Jinak u nás teda po 1. cs sice nechávají rodit přirozeně, ale do 4 kg a nechávají přenášet max. 10 dní. Vyvolávat se po cs nevyvolává, protože to je větší nápor na tu jizvu a s tím spojené vyšší riziko ruptury dělohy. Takže buď čekat, zda se rozhodne sama nebo cs. Ale zeptala bych se přímo v konkrétní porodnici - možná to bude mít každá jinak 😉

lennus
•
7. únor 2020

@widowblack Zkusila bych se uklidnit, příliš neřešit coby kdyby a naladila se na miminko a nechala cestu na něm.
Řešila jsem porod po sekci, nakonec jsem miminku řekla, ať si vybere cestu samo a malá se narodila dva dny před termínem, i když tři ostatní těhotenství skončily dříve. Po termínu už jsem měla naplánovanou sekci. Vše nakonec dopadlo dobře a bylo to krásné! Držím palce!

hermia
•
7. únor 2020

kdyby prcek mel odhad ze bude veliky, sami ti moznost vyvolani porodu nabidnou. alespon tak to bylo u me. 24.12 termin a 27.12 vyvolavali s tim ze maly mel mit kolem 4kg a ja mam jen 159cm tak abych to zvladla. nakonec mel 3290g. urcite bych se v nemocnici doktora zeptala zdali by bylo mozne vyvolat porod ale driv jak pred terminem s tim nepocitej..

widowblack
autor
•
7. únor 2020

@lennus na mimino se zkouším naladit už od začátku 🤣 a prd 🤣 no uvidíme ale 100% císařem nechcu

widowblack
autor
•
7. únor 2020

@hermia to před termínem to mi je jasný že ne a to mě ani nenapadlo 🙂

ocetnicek
•
7. únor 2020

Co zkusit poprosit o Hamiltona? Já taky neustále poslouchala, že nic, v neděli mi udělali Hamiltona, pak jsme ještě večer dali sex, no a ve 2 ráno praskla voda a jelo se 😁

amazonkajanik
•
7. únor 2020

Co zkusit babske rady? Čaj z maliniku,chodit do schodů, projet lesem, dát sex (spermie obsahují látku,která vyvolá porod) a když nic nezabere, tak se zkusit domluvit v porodnici...

puhelin
•
7. únor 2020

Ja jsem po cerklazi prenasela a na vyvolani jsem nechtela. Hamilton pomohl, za 3 hodiny jsem mela prvni kontrakci.

kejt29
•
7. únor 2020

Zkusila bych hamiltona, mi zabral 😊

martaskaaa
•
7. únor 2020

Standardně se vyvolává 41+3 a já dr poprosila, jestli by to už nešlo malinko dřív, protože jsem byla úplně zavřená a nic nenasvědčovalo porodu, nešel udělat ani Hamilton...tak jsem si vybrala i datum a rodila jsem 41+0 (týden po termínu) měl odhad 3900g, ale nakonec měl "jen" 3650g a 53cm 😁 já už byla vážně zoufalá, takže se slitoval 😀

widowblack
autor
•
7. únor 2020

@amazonkajanik 🤣 tak každý den min 7 km , sex vzdy když je muž doma , malinik piju od 36tt , denně vytíram/ vysávám , chodím do schodů předminulý týden sem ješte normáně cvičila ☺️ Takže to asi na mě moc nefunguje 😉

widowblack
autor
•
7. únor 2020

@kejt29
@puhelin
Tak to zkusim poprosit jako o první ale nevím zda to půjde když sem jen tak málo ( na tu špičku ) uvidím , ale děkuji za vaše zkušenosti 😉

martaskaaa
•
7. únor 2020

@widowblack Já byla na špičku a Hamilton udělat nešel

widowblack
autor
•
7. únor 2020

@martaskaaa hmmm já si to myslím .... a tak si třeba žížala dá říct a půjde sama .... mě zajímají zkušenosti ostatních a hlavně si tím čtením trochu zkrátit čas 😊

lennus
•
7. únor 2020

@puhelin Můžu se zeptat, proč Vám dělali cerkláž? U mě zvažovali, ale nakonec prý rizika vs benefity jsou stejné, navíc jsem byla ok a tvrdili, že smysl to má, jen kdybych byla otevřená. Což zvažovali ve 23.t., brali mi plodovku, byla jsem otevřená, nakonec bohužel se to nestihlo a malý se narodil dřív. Ať dcera se čtvrtého těhotenství se udržela.

nik1
•
7. únor 2020

Taky jsem měla první porod sekcí. Druhátko se tvářilo, že ven nechce, tak už jsem se bála, že to zase bude císařem. V porodnici mi řekli, že mě nechají přenášet max. 7 dní a pak vyvolají. 3 dny po termínu šel konečně udělat Hamilton, od té doby lehké kontrakce a rodila jsem přirozeně 4. den po termínu těsně před půlnocí. Ty obavy, které máš ohledně jizvy a velikosti miminka jistě napadnou i lékaře. Rozhodně nebudou riskovat jakékoli komplikace.

widowblack
autor
•
7. únor 2020

@nik1 děkuji za pozitivní odpověď ☺️

puhelin
•
7. únor 2020

@lennus Delali mi ho na zacatku 27tt, mela jsem cipek 18 mm a branku do V 17 mm. Bylo to za pet minut 12.

martiina_k
•
7. únor 2020

Mě řekli, že od ukončeného 38. týdne je možné porod vyvolat na přání rodičky bez toho, aniž by to bylo lékařsky nějak zdůvodnitelné. Bylo to v roce 2017, předpokládala bych, že se to nijak výrazně nezměnilo. Takže ano, můžeš si "přát" porod vyvolat.

kacenka115
•
7. únor 2020

@widowblack důvěřovala bych lékaři, určitě viděl víc takových žen a zná rizika. ;) jinak já jsem teda prvního přenášela 14 dní (nevím jestli by mne nechali po císaři), měl na váhu 3,6 kg, takže dobrý, porod rychlovka. Narodil se ve středu v půl 3 ráno, v 8 jsme měli jít na vyvolání. Čekal do poslední chvíle. 😂 A taky mi zabral Hamilton udělaný v pondělí. Takže pokud to půjde, zkusila bych prvně Hamiltona. ;)

amazonkajanik
•
7. únor 2020

@widowblack tak leda počkat na bouřku 😁 u mě to bylo tak,že jsem ve čtvrtek zehlila, víkend procházka se psy,v pondělí kontrola,na monitoru malej řádil. Doktorka,že je vše v pohodě a na porod to není. Ten den jsem ráno i řídila. Pak půlhodinová cesta ohledně reklamace auta,nákup v globusu (tam už jsem si stěžovala,že se mi blbě jde),při cestě zpět návštěva u našich (mamka,že břicho spadle nemám,že to ještě nebude) dojeli jsme domů,naštval mě pes. Říkám si, že jsem nějaká zaplynovana, dám vanu a uvidím. Raději jsem zaukolovala chlapa. Když jsem vylezla,tak že konečně si prdnu a ona mě praskla voda 😂 nu a do půl hodiny byl malý na světě

amazonkajanik
•
7. únor 2020

@widowblack jo,zapomněla jsem dodat,že jsem byla 38+6 a první porod