icon

Aktuální zkušenosti s porodnicí Obilní trh. Jak to hodnotíte?

srnii
2. pro 2021

Jakou máte zkušenost? Vše co jsem našla bylo staršího data tak bych se ráda dozvěděla aktuální zkušenosti. Četla jsem, že odd.šestinedělí je docela děs....

Strana
z2
veroniquecz
4. pro 2021

@kacka1994 jasné je to na tobě, za mě Obilnak fakt super. Milosrdní určitě ne, kamarádka má problémy i 6 let po porodu a druhé kamarádce zmrsili porod, dcerce praskli při tlaceni na břicho lebku a hned po porodu ji odvezli do dětské, ptz neměli vybavení. Já se rozhodovala takto: 1) Obilnak - nedonosenecka i klasická JiP pro miminka, kdyby se něco posralo (u první jsem byla v nemocnici týden), jsi porad a mimcem, když už ne na pokoji (rooming in), tak v jedné budově, 2) BOhunice (jsem kardiak), takže kdyby mimco ok a já blbě, tak fakultka. A pokud by neklaplo ani jedno, teprve pak bych hledala alternativy. Ono je úplně něco jiného když jsi 100% ok ty i miminko a když je nějaký problém. A co se tyče covid a nedostatku personálu, to je teď úplně všude, výhodou fakultky je možnost přesunu personálu, což třeba v malé nemocnici je hodně omezené. Držím pěsti ať je všem pohodě 🍀

srnii
autor
4. pro 2021

@kacka1994 teď je to všude kvůli covidu šílený, budeme doufat že to v tom lednu bude lepší....

jjasmina
5. pro 2021

@veroniquecz u milosrdnych to budw exkluzivka, kámoška taky byla ráda, že malej vůbec žije..

veroniquecz
5. pro 2021

@jjasmina jj přesně. Já měla jasno, ze tam rozhodně ne.

majili
24. pro 2021

@srnii vim, ze chces nazor na Obilnak, ale kdyby se ti to nahodou hodilo, tak jsem pred mesicem rodila v Bohunicich a nemuzu si tam stezovat temer na nikoho i uklizecky a sanitarky byly mile. Jen jedna detska doktorka na me byla trochu neprijemna, protoze jsem malou nenechala vykoupat a mela nejakou vyrazku, tak mi to dala sezrat, ze je to nevykoupanim, ale to jsem presla a myslela si svoje. Ale prestoze tam bylo totalne natriskano a dokonce zastavili prijem na porody, tak se chovali vsichni moc prijemne a mile. Jediny neprijemny fakt bylo, ze jsme na pokoji pro dve byly narvane tri a s tema vozickama na miminko jsme se tam nemohly skoro hnout. Ale pokud ti o prostredi nejde, tak to ti muzu klidne Bohunice doporucit, lidi byli skveli.

srnii
autor
1. led 2022

Tak mám po porodu na Obilňáku a musím říct že se z toho, co jsem tam prožila budu vzpamatovávat hodně dlouho. Porod super, porodní asistentka anděl, byla jsem poté plná euforie ale na odd.šestinedělí mě začala přecházet. Sestry na šestinedělí v pohodě, nemůžu si stěžovat, prostředí opravdu staré ale to nevadilo. Sanitárky byly otřesné, po propuštění jsem nemohla v klidu dceru nakrmit, protože akutně potřebovaly povléci postel, kterou jsem si mimochodem musela dle jejích instrukcí sama vysvléknout. Jeden den jsem musela pak strávit na tz . Hostinském pokoji, při příchodu mi bylo od sanitárek sděleno, že již nemám nárok na čaj a musím si jít koupit vlastní pití, oběd jsem dostala studený, bez příboru, na večeři bagetu z automatu. prostě jakmile vás po gynekologické stránce propustí a musíte kvůli dítěti ještě zůstat, začne to být ještě zajímavější než do té doby. Sestrám na novorozencích nepřeji, aby se k nim někdy někdo v nemocnici choval tak, jak se chovaly ony. Byly tam asi tři, které byly hodné a poradily. Jinak hrůza, malá mi začala zvracet a já nevěděla co mám dělat a tak jsem na ně zvonila, bylo mi řečeno, že nepřijdou; koupání mi neukázaly a bylo mi sděleno že to přece zvládnu, když jsem se zeptala, zda mi pomůže laktační poradkyně s kojením, opáčila, že co budu jako dělat doma když to nezvládám v porodnici. To, že se nahlas bavily o "ceckách pacientky z pokoje číslo ..."mi třeba přijde taky přes čáru. Prostě obilňák už nikdy víc, jsem doma už nějakou dobu ale pořád se z toho, jak se tam k nám chovali nemůžu vzpamatovat. Jinak nevadí že je staré prostředí oddělení ale takové nánosy mrtvých much a vos, co byly na pokojích na oknech se nevidí snad ani nikde ve squatu.

majili
2. led 2022

@srnii ach jo, chudaku, to fakt zlaty Bohunice. Ja tam teda nastesti byla po porodu jen dva dny, ale fakt si na lidi nemuzu stezovat a prostredi bylo taky prijemny, kdyby nebyla tak vyhrocena situace, co se poctu rodicich tyka. Jinak pribor jsme jednou taky nedostaly nebo spis dostaly jsme jednu lzicku a vidlicku, kdyz byly zrovna na obed knedkiky a maso a bylo nam receno, ze na to mame asi 15 minut a byly jsme tam 3 😃 ale sanitarka se nam moc omlouvala, ze uz nevi co s tim, ze ty noze uz i krade v jidelne na obede, aby tam nejaky byly, ale ze porad mizi. Asi poslu sponzorsky dar do porodnice nejakou velkou sadu priboru 😃😃😃

jjasmina
2. led 2022

@srnii tak já rodila únor 2020 a měla jsem úplně opačné dojmy. Já si nemohla stěžovat i ohledně kojení, nešlo mi to a šla jsem na dětské asi ve 2 ráno, aby mi pomohli, čekala jsem, že sestra bude nepříjemná a setkala se s pravým opakem, ukázali co a jak, péči, koupání komplet právě.akorat na pokoj jsem si nikoho nevolala, šla jsem vždy já tam teda a že jsem tam byla vařená, pečená nešlo kojit, divná stolice, zánět v očičkach, odsat nos, to bylo furt něco

srnii
autor
2. led 2022

@jjasmina bohužel je to o lidech, a na štěstí na koho narazíte. za těch pět dní co jsem tam byla jsem narazila na tři sestřičky na dětským co mi ochotně pomáhaly a řekly ať přijdu kdykoli. Bohužel je to celkem malé množství z toho, kolik jich tam za tu dobu bylo. Závidím, že jsi za nima mohla dojít s čímkoli, já si až na ty tři výjimky připadla, že se po mě chtělo abych si před porodem povinně nastudovala skripta z pediatrie.

jipe
3. led 2022

@srnii vedle hostinskeho pokoje byla kuchyňka a tam byly v roce 2015 i příbory, taky jsem tam jednu noc byla

Strana
z2