Aktuální zkušenosti s porodnicí Obilní trh. Jak to hodnotíte?
Jakou máte zkušenost? Vše co jsem našla bylo staršího data tak bych se ráda dozvěděla aktuální zkušenosti. Četla jsem, že odd.šestinedělí je docela děs....
@veroniquecz u milosrdnych to budw exkluzivka, kámoška taky byla ráda, že malej vůbec žije..
@jjasmina jj přesně. Já měla jasno, ze tam rozhodně ne.
@srnii vim, ze chces nazor na Obilnak, ale kdyby se ti to nahodou hodilo, tak jsem pred mesicem rodila v Bohunicich a nemuzu si tam stezovat temer na nikoho i uklizecky a sanitarky byly mile. Jen jedna detska doktorka na me byla trochu neprijemna, protoze jsem malou nenechala vykoupat a mela nejakou vyrazku, tak mi to dala sezrat, ze je to nevykoupanim, ale to jsem presla a myslela si svoje. Ale prestoze tam bylo totalne natriskano a dokonce zastavili prijem na porody, tak se chovali vsichni moc prijemne a mile. Jediny neprijemny fakt bylo, ze jsme na pokoji pro dve byly narvane tri a s tema vozickama na miminko jsme se tam nemohly skoro hnout. Ale pokud ti o prostredi nejde, tak to ti muzu klidne Bohunice doporucit, lidi byli skveli.
Tak mám po porodu na Obilňáku a musím říct že se z toho, co jsem tam prožila budu vzpamatovávat hodně dlouho. Porod super, porodní asistentka anděl, byla jsem poté plná euforie ale na odd.šestinedělí mě začala přecházet. Sestry na šestinedělí v pohodě, nemůžu si stěžovat, prostředí opravdu staré ale to nevadilo. Sanitárky byly otřesné, po propuštění jsem nemohla v klidu dceru nakrmit, protože akutně potřebovaly povléci postel, kterou jsem si mimochodem musela dle jejích instrukcí sama vysvléknout. Jeden den jsem musela pak strávit na tz . Hostinském pokoji, při příchodu mi bylo od sanitárek sděleno, že již nemám nárok na čaj a musím si jít koupit vlastní pití, oběd jsem dostala studený, bez příboru, na večeři bagetu z automatu. prostě jakmile vás po gynekologické stránce propustí a musíte kvůli dítěti ještě zůstat, začne to být ještě zajímavější než do té doby. Sestrám na novorozencích nepřeji, aby se k nim někdy někdo v nemocnici choval tak, jak se chovaly ony. Byly tam asi tři, které byly hodné a poradily. Jinak hrůza, malá mi začala zvracet a já nevěděla co mám dělat a tak jsem na ně zvonila, bylo mi řečeno, že nepřijdou; koupání mi neukázaly a bylo mi sděleno že to přece zvládnu, když jsem se zeptala, zda mi pomůže laktační poradkyně s kojením, opáčila, že co budu jako dělat doma když to nezvládám v porodnici. To, že se nahlas bavily o "ceckách pacientky z pokoje číslo ..."mi třeba přijde taky přes čáru. Prostě obilňák už nikdy víc, jsem doma už nějakou dobu ale pořád se z toho, jak se tam k nám chovali nemůžu vzpamatovat. Jinak nevadí že je staré prostředí oddělení ale takové nánosy mrtvých much a vos, co byly na pokojích na oknech se nevidí snad ani nikde ve squatu.
@srnii ach jo, chudaku, to fakt zlaty Bohunice. Ja tam teda nastesti byla po porodu jen dva dny, ale fakt si na lidi nemuzu stezovat a prostredi bylo taky prijemny, kdyby nebyla tak vyhrocena situace, co se poctu rodicich tyka. Jinak pribor jsme jednou taky nedostaly nebo spis dostaly jsme jednu lzicku a vidlicku, kdyz byly zrovna na obed knedkiky a maso a bylo nam receno, ze na to mame asi 15 minut a byly jsme tam 3 😃 ale sanitarka se nam moc omlouvala, ze uz nevi co s tim, ze ty noze uz i krade v jidelne na obede, aby tam nejaky byly, ale ze porad mizi. Asi poslu sponzorsky dar do porodnice nejakou velkou sadu priboru 😃😃😃
@srnii tak já rodila únor 2020 a měla jsem úplně opačné dojmy. Já si nemohla stěžovat i ohledně kojení, nešlo mi to a šla jsem na dětské asi ve 2 ráno, aby mi pomohli, čekala jsem, že sestra bude nepříjemná a setkala se s pravým opakem, ukázali co a jak, péči, koupání komplet právě.akorat na pokoj jsem si nikoho nevolala, šla jsem vždy já tam teda a že jsem tam byla vařená, pečená nešlo kojit, divná stolice, zánět v očičkach, odsat nos, to bylo furt něco
@jjasmina bohužel je to o lidech, a na štěstí na koho narazíte. za těch pět dní co jsem tam byla jsem narazila na tři sestřičky na dětským co mi ochotně pomáhaly a řekly ať přijdu kdykoli. Bohužel je to celkem malé množství z toho, kolik jich tam za tu dobu bylo. Závidím, že jsi za nima mohla dojít s čímkoli, já si až na ty tři výjimky připadla, že se po mě chtělo abych si před porodem povinně nastudovala skripta z pediatrie.

@kacka1994 jasné je to na tobě, za mě Obilnak fakt super. Milosrdní určitě ne, kamarádka má problémy i 6 let po porodu a druhé kamarádce zmrsili porod, dcerce praskli při tlaceni na břicho lebku a hned po porodu ji odvezli do dětské, ptz neměli vybavení. Já se rozhodovala takto: 1) Obilnak - nedonosenecka i klasická JiP pro miminka, kdyby se něco posralo (u první jsem byla v nemocnici týden), jsi porad a mimcem, když už ne na pokoji (rooming in), tak v jedné budově, 2) BOhunice (jsem kardiak), takže kdyby mimco ok a já blbě, tak fakultka. A pokud by neklaplo ani jedno, teprve pak bych hledala alternativy. Ono je úplně něco jiného když jsi 100% ok ty i miminko a když je nějaký problém. A co se tyče covid a nedostatku personálu, to je teď úplně všude, výhodou fakultky je možnost přesunu personálu, což třeba v malé nemocnici je hodně omezené. Držím pěsti ať je všem pohodě 🍀