icon

Ambulantní porod - Chrudim, Pardubice

krdla
8. srp 2016

Ahoj holky,

porod se mi blíží a tak začínám shánět pro mě nejvhodnější porodnici v okolí. Nejblíže to mám do Chrudimi. Ale... už od začátku jsem věděla, že pokud budeme obě v pořádku, nechci aby prťous zažil první týden někde v nemocničním prostředí, ale pěkně doma, s mámou a tátou. Tudíž jsem se rozhodla, že chci rodit ambulantně a nebo být v porodnici den, max. 2.
Mým přáním je také spíše pasivnější porod ze strany porodní asistentky a taky bych chtěla rodit v poloze, která mi bude pohodlná, ne nutně na zádech.
Tak jsem kontaktovala porodnici Chrudim, s tím, že bych u nich ráda rodila a to ambulantně a bylo mi řečeno, že do 24 hodin mi mimčo v žádném případě domů nepustí, standart doby ležení na odd šestinedělí je 4 dny, v Pardubicích to mají podobně.
Máte někdo zkušenosti v tomto ohledu s porodnicemi v Pardubickém kraji nebo se striktním odmítnutím propuštění domů? 🙂 😕

sisstin
18. srp 2016

@tahejhula to bylo pro romulenku ;) :D

sromulenka
18. srp 2016

@tahejhula Když těch miminek je třeba dvacet, než se všechny postupně vyslečou, vyšetří, popřípadě přebalí, to už zabere nějaký ten čas a ten ortoped nemá v ten den na starost jen novorozence. Když si miminko personál vezme na vyšetření, vždy to oznámí mamince.

tahejhula
18. srp 2016

@sisstin To nevadi, aspon mi jednou pise nekdo, s kym souhlasim. 😂

sisstin
18. srp 2016

@sromulenka me dite si NIKDO nevzal bez meho vedomi, od ty doby, vo vylezla z bricha nebyla ani minutu beze me kdyz nepocitam minutovou sprchu a to hlidal dceru muz.

tahejhula
18. srp 2016

@sromulenka A ony jsou vsechny matky naraz ve sprse, ze ano? Proto se nemuze na tech treba pet pockat, az vylezou.

sisstin
18. srp 2016

Ja teda byla nastesti v porodnici, kde respektovali, ze nechci zasahovat ani do porodu ani do pece o dite 🙂 presto priste rodim ambulantne nebo doma 🙂

mrs_v
18. srp 2016

@myjusiatko já už to radši nekomentuju k tomuto až se dostane někdo z HPNP tak to bude hit roku 😂😂😂

tahejhula
18. srp 2016

Takze takhle, personal se muze matky zeptat, zda dovoli dite odvezt k vysetreni samotne, nebo zda rychle vyleze a odveze si je k vysetreni ona. Protoze zrovna kycle nejsou neodkladna pece a holt to pripadne pocka. Tady je videt, jak si plete zdravotnicky personal prava a vlastni dojmy.

sromulenka
18. srp 2016

@tahejhula To je vidět, že nevíte , jak to chodí při takovém vyšetření ze strany personálu, jejich práce. A jak je vidět je zbytečné tu něco psát. Furt si budou mlet to své.. a stále dokola ..😀 Nu což. Jsme přeci jen lidi, že 😀

sisstin
18. srp 2016

@sromulenka diky takovym jako jsi ty prave pohled na zdravotniky je takovy, jaky je. Ja se nastesti setkala i s respektujicimi 🙂

mrs_v
18. srp 2016

@tahejhula ne může oni se podle zákona ptát MUSÍ.

sisstin
18. srp 2016

@tahejhula ja taky nenechala vysetrit sluch, protoze jsem kojila. Proste jsem tam s malou zasla druhy den po domluve, otazka asi dvou minut 🙂

tahejhula
18. srp 2016

@sromulenka Nic nevim, samozrejme. Hlavne ze nekde to jde uplne jinak. Cim to asi bude? Ale spitaly s predpotopni politikou si porad pojedou svoje.

tahejhula
18. srp 2016

@mrs_v Tak nemusi, muze sam empaticky usoudit, ze neni nac se ptat a jen matce pres dvere oznami, ze je potreba s ditetem dorazit na vysetreni. 😉 I takove nemocnice jsou.

myjusiatko
18. srp 2016

@sromulenka chapes, ze nas nezajima jak to probiha? Nas zajima co se deje s ditetem, kde je, mit dohled, kontrolu. Vysetreni sluchu fakt neni zivotne dulezite zrovna v ten moment a muzu si na nej zajit jinde a DOKONCE!!! klidne jinde.

myjusiatko
18. srp 2016

@myjusiatko *jindy

hankar20
18. srp 2016

@tahejhula hlavně co by na nich viděl když kyčle jak už je dlooooouhou dobu známo se s vývojem dokončují az po porodu a jejich výplň a usazení začíná kolem 6teho týdne života... Ale miminko bez toho vysetreni to proste nepřežije 😂

mrs_v
18. srp 2016

@sromulenka ty laskavě otevři nějakou moderní zahraniční literaturu ohledně péče o ženu a dítě a podpory kojení.Vidím že personál Štbk porodnice je stejně tupý jako personál v ostatních Agel zařízení.
A až ti nějaká matka dá přes hubu,že si jí to dítě odvezla,tak se laskavě nediv.Já bych v tu ránu vyla u ředitele nemocnice a chtěla okamžité preskoleni personálu v oblasti práva pacientů a rodičů hospitalizovaných dětí.

anelamates
18. srp 2016

@tahejhula Všechno beru, ale zeptám se naprosto jednoduše - mluvila jsi s tou mámou? Pokud ne, pak si jen domýšlíš. Pokud ano, pak stačilo říci bran se, sestra nemá právo. Hotovo. Někdy prostě jenom podsouváme své mínění jiným.

sisstin
18. srp 2016

A dceru za cely pobyt nikdo nevazil - neprala jsem si to, videla jsem, ze pije (pauza v brade), mela pocuranych 8 plen denne a smolka odesla 4 h po porodu. Ono neni potreba vazit jak debil, staci poznat, jak dite pije a jak se to projevuje 🙂

terry1512
18. srp 2016

@sisstin No přesně. a pro @sromulenka odvézt my někdo dítě z pokoje bez mého vědomí tak by takový tóčo dlouho nezažil!! a bylo by asi od věci si uvědomit že VY lékaři jste tam pro nás,ne my pro Vás!!!
A pokud by teda ten dr. nemohl vzít přede mnou jinou maminku mile ráda si zajdu na vyšetření těch strašně důležitých kyčlí sama později.
A k těm bodům ohledně vyhrožování.Je to úplně mimo co jste naspala. Matka dítě nezalehne,nepsala jsem o spaní přes noc ale o polehávání přes den například.Jak tu někdo psal miminko si do kalhotek snad nikdo nestrká tudíž důvod očistky jsou úplně mimo.Kojení po 2 hodinách bylo striktně vyžadováno,i když dítě by si dalo třeba po 1,5. to se nesmělo,bude překrmené a bude blinkat.Žádná matka nenechá své dítě hladem snad.A že matce zakázali dudlík, jako můžou stím maximálně nesouhlasit ale rozhodnutí je VŽDY na matce.Nehledě na to že to malému vyrvali z pusy jak s prominutím psovi botu a hodily do koše!!!!!
A pokud bych se setkala s takovým přístupem s jakým vy to prezentujete tak by mě tam neudrželi ani minutu.

eficenka
18. srp 2016

@sromulenka
ještě že se snad nikdy nedostanu do porodnice, kde pracuješ...
fakt neuvěřitelné, jak se tu prezentuješ a píšete...

anelamates
18. srp 2016

@sisstin Rekla jsi, co si přeješ a bylo to. Jak má sakra personál tušit, že matka není spokojená, pokud mlčí?

sisstin
18. srp 2016

@anelamates ja to rekla a respektovali vse, vzdyt to tu pisu ;)

sisstin
18. srp 2016

@anelamates ale zdaleka ne vsude to je a matky zastrasuji, vyhrozuji, ne kazdy je dost asertivni a po porodu v klidu ;)

eficenka
18. srp 2016

@sromulenka
tý jo, tak ještě že jsem nerodila tam u vás.
jednou by mi někdo dítě vzal bez svolení a to tóčo bys neviděla.
včetně stížnosti k řediteli a kdyžtak právní kroky.
měla by ses začít vzdělávat - spaní společně v posteli s matkou je PREVENCE vůči apnoe, dítě neupadá totiž do tvrdého spánku...
sids v posteli s rodiči nijak nesouisí - sids je chemická změna v mozku a dítě zachránit nelze.
základní nedostatky ohledně zdr. věcí?

sromulenka
18. srp 2016

@mrs_v za prve, o vyšetření sluchu jsem tu Já nic nepsala. Za druhé jsem psala, že si miminka bereme na vyšetření, ale maminky jsou obeznámeny, vědí, že si je bereme a souhlasí. Tak si mě tu laskavě neber do pusy. Když neumíš, číst mezi řádky!

anelamates
18. srp 2016

@tahejhula Ted jsem se pobavila - personál může počkat, jo? A ted si vezmi, že oni nahlásí mamince, že její dítě jde na řadu tehdy a tehdy. A nepříjdou, protože přece personál může počkat. A je cambus zase. A kdo má pravdu, kdo je v právu? Ty nebo ta maminka, která je připravena včas? Jo, tady jsou zádrhele. Ano, personál je tu pro vás, ale vy také musíte respektovat personál a režim oddělení. Jestliže vím, že mám jít s dítětem na vyšetření, tak sprchu odložím. Jestliže zrovna musím na záchod, požádám druhou matku, at to sestře vysvětlí a dítě si může sestra odnést. Přece mi ho neukousne, ne? Vy máte sklony trošku jako děti - já já já mám právo. A co ti ostatní? Ti mají jen právo držet ústa a řídit se vámi? Oni ti lékaři toho mají na hrbu o hodně víc, než vidíte vy.

tahejhula
18. srp 2016

@anelamates Se kterou? Trosku uz se ztracim v debate...
Jedna tam vazne plakala, bylo ji dvacet. Vycitala si, ze porodila o pet tydnu drive. Do toho ji sestry "podporovaly" recmi typu: To se malo snazite, no, on je hrozne linej, to nepujde...
S ni jsem mluvila denne. Bala se jich hrozne.

sisstin
18. srp 2016

@mrs_v ji Agel, tak to uz jsem doma :D bonding decky :D :D :D

Strana