Centrum porodní asistence - Bulovka. Zkušenosti z posledních měsíců?

mari2
12. čer 2020

Máte někdo zkušenosti z posledních měsíců? Zajímali by mě především zkušenosti starších maminek - je mi 40, a obávám se, že mě budou považovat za rizikovou rodičku, a pokud bych měla rodit v klasické porodnici, tak bych si asi raději vybrala jinde. Ale pište i pokud jste mladší 🙂

janedv
12. čer 2020

@mari2 s CPA jako takove nemam zkusenost, ale kvuli veku jsem rozhodne jako rizikova vnimana na Bulovce nebyla (porod 40let). Takze za pokus to stoji. Je tady i skupina porodnice bulovka,ja tam vzdy nasla rady a odpovedi. Drzim pesti!

sudylichozrout
12. čer 2020

@mari2 Bulovka je skvela, rodila jsem tam 2x, potreti jsem rodila nestandardne mimo porodnici a na Bulovku nas pak vezla sanitka. Ale na porodnim boxu jsem jeste rodila placentu, takze mam jistou zkusenost ted z brezna. Zrekonstruovane, ciste, skvele PA i lekarky. Je mi 36, ale myslim, ze vek nehraje roli. Doporucuji.

mari2
autor
12. čer 2020

@sudylichozrout
@janedv
Moc díky! A ještě otázka registruje se podle termínu dle MS nebo UTZ, pokud ještě víte

95newmommy2020
12. čer 2020

CPA fyzicky neexistuje. Pozor na to! Já rodila v únoru. CPA je zatím jen a pouze nabídka služeb “svoji” porodni asistentky. Jinak se rodi úplně normálně na klasickým boxu, který je celkem hezky, je tam lehatko, samostatná sprcha a balon.

mari2
autor
12. čer 2020

@95newmommy2020 Diky, vidíš, myslela jsem, že už se to posunulo. Jde mi každopádně spíš o ten přístup, chtěla bych co nejpřirozenější porod, co to jde....
Byla jsi tam jinak spokojená?

95newmommy2020
12. čer 2020

@mari2 A jinak porod docela dost hnus, nutili mě do vyvolání ve 39 tt, kvůli váze miminka, který bylo o 1100g lehčí než byl odhad. Neudělali mi císaře, když už to začínalo být v háji, a já zkolabovala, malyho jsem nevytlacila, obr nástř, kleště, moje resuscitace. Jediný v čem byli vážně perfektní byla rychlá akce se vším na bolest (opiaty, epidural, entonox) na nic jsem nečekala dlouho.

95newmommy2020
12. čer 2020

@mari2 no přirozený...to fakt nebylo, jako vyvolavali mi to takovým balonkem, což je šetrnější, léky na bolest jsem chtěla, to jim nevycitam. Ale to, ze na mě narvali oxytocin a nedovolili mi se hýbat a být na zádech, to mě dost zklamalo. Hlavně sliby před porodem byly úplně jinde.

janedv
12. čer 2020

@95newmommy2020 anesteziolozku maji vazne skvelou. Jinak primar Koliba super, dr. Mykiskova (Mikyskova?) taky ale jsou tam pak mlade pindy, ktere stoji za starou belu. Registruje se dle utz, mi rekla sestra. Nejdriv emailem pak osobne.
Ja tam rodila 2x pac to mam nejbliz a znam primare. 2015 vse spatne (to byl jiny), 2019 lip, ale ty mlade dr - pindy jsou na ranu, arogantni, nezkusene, spatny odhad.

95newmommy2020
12. čer 2020

@janedv Jojo ty mladý fakt něco, a hlavně arogantní. Ještě jsme měla nějakou mladou arogantní PA, co mi teda jen rupla vodu, díku bohu. Ale sllysela jsem jak mě pomlouva, jak pomlouvá výběr jmen, a to že se bojím. (Podle mě ona ani sama nerodila)

mari2
autor
12. čer 2020

@95newmommy2020 hmm to jsou teda zprávy. Nevím, jestli je to ale v Praze lepší, když čtu diskuze apod., vždy mi přijde, že záleží fakt na koho člověk narazí 😔😒.
Uvažuju i o Mělníku, ale nechci zůstat bez porodnice v Praze...

mari2
autor
12. čer 2020

@janedv proto chci do toho centra, ale ne do porodnice... Právě, abych se vyhla takovým doktorům 😕

janedv
12. čer 2020

@mari2 to se asi nevyhnes, zalezi na koho narazis.. ale jinak Mikyskova je fakt klasa, Koliba taky. Anesteziolozka skvela (ja mela 2x planovany cisar, takze PA neznam). Na novorozencich vesmes super, krom jedne kravy. Doporucuji nadstandard 1luzak. Ale navzdory vsemu, sla bych zas tam. Ono si asi fakt nevyberes...

95newmommy2020
12. čer 2020

@mari2 Myslím, ze to nikde není úplně tak jak slibuji, ale vyhla bych se vyvolání. Měla sepsanej vlastní porodni plán, ne ten jejich dotazník, na ten nedbali. A pokud bys měla plánovaný CS, tak to zase tam jsou na to perfektní.

mari2
autor
12. čer 2020

@95newmommy2020 taky mám pocit, že ty nejhorší porodní story jsou po vyvolávání. Tak budu doufat, že to malé bude po mě, já se narodila 2 týdny před termínem.

95newmommy2020
12. čer 2020

@mari2 to ano, vyvolání prave nejčastěji konci císařem, vexem nebo klestema. Preju ti ať se bude chtít prckovi včas a ty budeš mít hezky porod. ❤️

radukaj
24. únor 2021

Ahoj, dnes jsem byla na druhe poradne ve 41.tt na Bulovce v CPA. Moc mila PA Beta Samkova mi natocila monitor. Tep miminka byl vyssi, tak to sla zkonzultovat s doktorkou. Prisla doktorka Valkova, chovala se ke mne, jako kdyby mela vetsi zodpovednost za me vlastni dite nez ja. Mlada, nezkusena, arogantni, neduveryhodna osoba, ktera mi nic nevysvetlila a rovnou zacala strasit. Po hodine mi zopakovali CTG, uz lepsi, ale stale hranicni tep kolem 160. Ja ve stresu. Dale me vysetrili, doktorka ke mne sedela zady, kdyz se me ptala na otazky, nechala me stat polonahou na vysetrovne s otevrenymi dvermi. Pak me velmi neurvale vnitrne vysetrila, nakonec ultrazvuk na zadech (“Natahnete si ty nohy!), ktery trval vecnost, protoze s pristrojem neumela. Bez dalsich informaci ci otazek mi rovnou navrhla hospitalizaci a indukci porodu. Odjela jsem a nechala se vysetrit jinde. Vse v poradku. Moc doufam, ze uz na Bulovku nebudu muset jet.

95newmommy2020
24. únor 2021

@radukaj to je jedine dobře. Ze si odjela.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru