Císař a porodnice Příbram. Jak se k tomu staví?

janadrazdikov
13. dub 2021

Dobrý den zajímá mě jak se Příbram staví k cisarskemu řezu v roce 2019 jsem rodila císařem a v červnu/červenci mě čeká druhý porod přiklání se k císaři nebo zkusit přirozeně? Děkuji

magdi999
13. dub 2021

@janadrazdikov Ahoj, zítra jdu na první kontrolu před porodem do příbramské porodnice (termín mám 7.5.) a chci taky zkusit přirozený porod po předchozím císaři. Tak dám vědět 😉 Ale myslím, že se k VBAC staví pozitivně. Mám známou, která počítala s druhým císařem a spíš ji motivovali k tomu zkusit to přirozeně.

janadrazdikov
autor
13. dub 2021

@magdi999 a jak to zvládla kamarádka? Zvládla přirozený porod?

magdi999
13. dub 2021

@janadrazdikov Nakonec ne. Miminko bylo docela velký a v průběhu ji začala bolet jizva, tak nakonec znovu císař.

lida9
13. dub 2021

sice se zakladatelko na toto neptas, ale neda mi to : ja si uzila nekolik hodin ( 12h ) kontrakci po predchozim cisari a musim teda rict, ze ta jizva boli jak cert v kontrakci! takze 2. cisar byl nakonec... Kazdopasne preji krasny porod a zdrave mimco!

magdi999
14. dub 2021

@janadrazdikov Ahoj, tak mám po dnešní kontrole v Příbrami. Při ultrazvuku kontrolovali jizvu, ptali se na potíže, jestli někdy bolela a tak. U mě bylo vše v pořádku, tak doktor sám předpokládal, že chci rodit přirozeně, což jsem mu potvrdila. Pak mě jiná doktorka vyšetřovala, s tou jsme probraly mnou anamnezu, proč minule došlo k císaři a tak. Nijak mě od přirozenýho porodu nezrazovala ani netlačila do druhého císaře. Ale jasně mi řekla, jaký je postup, když porod nezačne spontánně, o přenášení, případném vyvolávání a plánovaném císaři. Což jsem moc slyšet nechtěla a trochu mě zarazilo, že to řekla jako hotovou věc 😃 Rada bych se totiž vyvolávání vyhla.

janadrazdikov
autor
14. dub 2021

@lida9 mě právě jizva už pobolívá teď 😔

janadrazdikov
autor
14. dub 2021

@magdi999 děkuji za info

lida9
15. dub 2021

@janadrazdikov me v tehu nebolela vubec, az pri tom porodu... myslim, ze pokud te boli uz ted, tak bych to na prirozeny nevidela bohuzel. ale nejsem doktor, prober to s nima🙂

janadrazdikov
autor
15. dub 2021

@lida9 jj já počítám spíš s císařem všem moc děkuji

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru