icon

Co znamená observační pokoj?

lluucc
20. kvě 2016

Ahoj, rozhoduji se mezi dvěma porodnicema a jedna z nich uvádí, že mají observační pokoj.
Cituji: ,,První dobu porodní tráví rodičky v závislosti na stavu a nálezu na porodních cestách na observačním pokoji, posléze na porodním boxu. Rodička je připravována k porodu v místnosti, zvlášť k tomu účelu určené. Příprava je individuální ."
Znamená to že to je taková ta ,,hekárna? A až když už budu rodit, tak mě převezou na porodní sál, nebo je to jen pro ty co přijedou dřív (planý poplach) a ať nemusí jezdit zpátky domů?
Ta druhá porodnice má uvedeno, že když rodička přijede, je hned umístěna na porodní box, kde je celou dobu porodu.
Předem moc děkuji za odpovědi a názory 🙂

werumka
•
20. kvě 2016

Observační pokoj je hekárna - básnicky řečeno "pokoj na pozorování" 🙂 Pokud volíš soukromí, volila bych druhou možnost, kde jsi hned na porodním pokoji a už se nikam nepřesouváš. Na hekárně se většinou tráví většina první doby porodní (což je ta nejdelší)...

nika82
•
20. kvě 2016

tak na internete som našla niečo taketo, proste miestnosť kde je viac posteli a su oddelené len stenou na koleckách

tehulka12
•
20. kvě 2016

Jo, přesně to to znamená - hekárna

betelgeuzz
•
20. kvě 2016

Ne vždy to musí vypadat jako na obrázku, v místní porodnici taky mají zvlášť pokoj pro 1. dobu porodní, ale na něm je rodička sama, nebo s partnerem, není to velká místnost pro x lidí. Na porodní box se přesouvá pak na druhou dobu porodní. Já rodila jinde, kde po příjmu jdeš hned na box, kde trávíš celý porod. Nejlepší je zajít na prohlídku.

slunea
•
20. kvě 2016

Taky si myslím, že nejlepší je si zajít na prohlídku a poptat se.

Do Karviné se jdeme podívat teď v úterý, mám v plánu se jich na to zeptat - odkdy budu moct být na boxu. Na předporodním kurzu nám taky říkali, že když to ještě na porod nebude, můžeme se klidně vrátit domů a přijet později (pokud nebude odteklá plodovka).

A taky to, že porodnice nepíše o tom, že by měla observační pokoj, neznamená, že ho nemá. Zrovna před týdnem jsem si na něm poležela v Porubě. Spolubydlící tam byly třeba s odtokem plodovky, na vyvolávání (kvůli přenášení), ale taky s kontrakcemi a nálezem, který na porod ještě nevypadal (nakonec paní šla ještě domů). U paní s vyvolávačkou čekali, až se otevře na 4cm, než ji poslali na box. Ale většina jde asi na box rovnou - soudím podle toho, že v pátek večer měli všech 5 plných a z mého pokoje (ty tam jsou asi 2) odešla jedna, možná 2.

iveta93
•
21. kvě 2016

Ano hekárna. Já byla na vyvolání a byla jsem za něj ráda. Měla jsem svůj klid a hopsala si na míči. Na box jsem šla až na poslední monitor a to už mě tam nechali. Ale tam jsem neměla pořádně klid, pořád tam někdo chodil, bylo na mě vidět z chodby (ne, že by mě to v tu chvíli trápilo).