Jak dlouho se čeká na výsledky screeningu v 1. trimestru?

kukokuko
10. lis 2016

Ahoj holky,
prosím kolik dní se tak čeká na výsledky prvotrimestrálního screeningu? Až po výsledcích totiž plánuju se s těhotenstvím pochlubit širšímu okolí, zatím se do toho nehrnu..

Plus váhám, kterou porodnici v Praze vybrat...Je možné registrovat se rovnou do několika? Zatím jsem 11.tt, ale ono to uteče a proto je třeba se orientovat.
Zatím je můj favorit Podolí, ale tam se obávám, že jednak bude velký problém se dostat a jednak v červnu často malujou sály a to pak stejně houby a jede se jinam. Možná zapojím do registrace i své okolí a někomu z nás registrace snad klapne..

Na 2. místě mám Bulovku...Vím určitě, že nechci rodit v žádných kojích, ale v samostatném sálu, kde bude vše potřebné a soukromí. Hekat s dalšími 5 fakt nechci🙂 Nejblíž to mám teda do Vinohrad, tam se to prý také dost zlepšilo. Krč vůbec nevím, o té jsem četla samé hrůzy, ale znáte to...Stejně je to všechno hlavně o lidech, vždyť víme🙂
Původně jsem přemýšlela o porodu do vody např. ve Vrchlabí, ale to by bylo logisticky celkem složité, byť poblíž máme chalupu.
Předem moc děkuju

katgatoo
10. lis 2016

1) byla jsem na screeningu U Apolináře, výsledek mi řekli ihned. 2) Já se registrovala v Krči, moje kamarádky si to tam chválily, uvidíme 🙂

popelucha
10. lis 2016

Ja byla v 11. tt na krvi, za 14 sni utz a komplerni vysledky. Co se tyka Vrchlabi, tak bys tam rodit stejne nemohla, porodnice je od r. 2013 uzavrena, kvuli velkemu pruseru...nejbliz by byla chvalena Jilemnice.
Co se tyka Thomayerovky, tak tam moje kamaradka delala PA 🙂

dandaa
10. lis 2016

V Podolí rikaji výsledky prý hned.V Praze mají dohodu a můžeš se registrovat jen v jedné.
Ja budu rodit v Podolí a registrují jen 12lidí na den a nejdřív se můžeš registrovat ve 14tt0 .

kukokuko
autor
10. lis 2016

@katgatoo
Já budu mít scr. u své gyndařky. Já to brala tak, že výsledky se ještě někam třeba posílají i s krví, ale třeba ne. Co se týče Krče, tak je fakt, že se to tam prý zlepšilo, ale podrobnosti neznám. Moje kámošky právě chválí Podolí 🙂

kukokuko
autor
10. lis 2016

@popelucha
Oj, tak to jsem nevěděla o tom Vrchlabí, tak to asi taková sláva tam není, když ji zavřeli..

popelucha
10. lis 2016

@kukokuko byla to skvela porodnice, jedna z nej v CR, ale holt diky nekomu doslo k nevysvetlenym umrtim novorozencu pri porodu, vinik znam, soudy a pod. Jelikoz to nemocnici stalo povest, tak porodnici zavreli...

kukokuko
autor
10. lis 2016

@dandaa
Vím, že Podolí má kapacitu omezenou opravdu jen na těch 12 holek na den...Takže registraci jsi dala v pohodě? Prý je třeba už minutu po začátku registrace v 8 hod. plno...Celkem hukot teda..

kukokuko
autor
10. lis 2016

@popelucha
Aha, chápu..

majia985
10. lis 2016

Ahoj přidám se do diskuze takže nelze se registrovat ve více porodnicích? Já mam Teda vybranou Motol. A s tím screeningem by to člověk měl vědět ihned mne bude příští týden dr. brát krev a 6.12. jdu na ten velký utz.

kukokuko
autor
10. lis 2016

@majia985
Jak psala dandaa tak dle pražské dohody prý lze registrace jen v jedné porodnici..Asi jsem to i někde četla..Já jdu na utz 25.11...Mám vždy před návštěvou gyndařky trému a obavy, ale to asi každá z nás..

majia985
10. lis 2016

@kukokuko Děkuji za info. Já jdu na kontrolu 21.11. A taky jsem pokaždé nervózní takže tě chápu tak ať všechno dobře dopadne 🙂

dandaa
10. lis 2016

@kukokuko míst je málo stejně jako u Apolinare jelikož jsou obě porodnice specializované na rizikové porody atd takže spousta holek ma automaticky registraci tam.Registrovana budu taky v Podolí ,chodím tam od začátku .Zrovna příští týden se tam maluje takže na můj termín snad nic dělat nebudou :D

kukokuko
autor
10. lis 2016

@majia985
Jasně, vše nám dopadne dobře 😉

kukokuko
autor
10. lis 2016

@dandaa
Aha, tak to chápu. Ať ti vše dobře dopadne..Já mám trochu obavu, že se tam právě maluje 2x ročně a co jsem koukala, tak vloni malovali taky v červnu...Ale co, prcek šel dovnitř a půjde i ven a ve finále je asi skoro jedno, kde přesně to bude, zvlášť ve standartních případech...Člověk může narazit na vola kdekoliv, bez ohledu na renomé pracoviště..

dandaa
10. lis 2016

@kukokuko mě se líbí prostředí a když ho budu na porod znát tak mi bude líp.S lidma pracuji takže když narazim na vola tak mě nerozhodi.Pokud budou mít na plánovaný termín údržbu tak me nepustí registrace .

kukokuko
autor
10. lis 2016

@dandaa
Přesně tak, člověk se nesmí nechat rozhodit...I když prvorodička je k tomu asi náchylnější, takže to se týká i mě..No já jsem zvědavá, jestli mi registrace klapne...Koukala jsem, že systém si předem zadané údaje pamatuje a pak jde formulář vyplnit celkem rychle...A máš pravdu v tom, že to prostředí v Podolí se mi taky líbí, o tom žádná 😉

dandaa
10. lis 2016

@kukokuko právě jak tam chodím tak poznávám lidi.Což mi vyhovuje.Nikde jinde rodit nechci tak věřím že registraci mít budu.

kukokuko
autor
10. lis 2016

@dandaa
Jasně, určitě ti to klapne..Já vlastně ani nevím...Podolí prý super právě pro komplikované případy, nebo "kdyby něco"..Ale zase nevím, jestli to tam není moc neosobní, prostě "výrobna miminek"...Já bych si chtěla porad v rámci možností "užít" a mít vše dobře vysvětleno atd. Plus aby mi měl kdo s prckem poradit a pomoct s péčí na začátku a právě nevím, jestli tohle všechno Podolí je schopno při tom jejich fofru a počtu porodů denně zajistit...Taky bych moc chtěla nadstandart..

dandaa
10. lis 2016

@kukokuko právě Podolí ma hodně nadstandartů oproti jiným porodnicim.Co jsem slysela tak většina holek at rodily kdekoliv měly problém právě po porodu ,nikdo jim moc neporadil ,neřekl.Proto planuji mít PA abych měla jistotu pomoci a rady.Oni taky jednají jinak s člověkem který má PA.Jsme na začátku tak nevíme zda nebudem komplikovaný porod :/ stačí uz jen mít tehotenskou cukrovku.

kukokuko
autor
10. lis 2016

@dandaa
No o porodní asistentce jsem zatím vůbec neuvažovala....Co to všechno obnáší a kolik to cca stojí? To k ní chodíš na konzultace jak často, nebo jak ta spolupráce vlastně probíhá? A ta ti bude radit i potom s kojením a péčí o prcka?

dandaa
10. lis 2016

@kukokuko záleží co pozadujes.Někdo má pár schůzek před porodem ,porod,pomoc a péči o mimi a ceny jsou právě dle toho co chces.Zatím jsem víc nezkoumala,ceny jsou prý okolo 10tis .Chtela bych hlavne nejakou normální tak uvidím co vyčtu ;)

kukokuko
autor
10. lis 2016

@dandaa
Já to zase nechci až tak hrotit, tak asi budu věřit zdravotníkům...

dandaa
10. lis 2016

@kukokuko já uvidím v průběhu těhotenství a až vyzpovidam víc ženských tak se rozhodnu.PA se nezajišťuje proto že by člověk nevěřil zdravotníkům ale pro osobní pomoc,pocit .

kukokuko
autor
10. lis 2016

@dandaa
Jasně, to chápu...Já jen, že nechci vše zase až tak řešit. Hlavní podporu mi bude dělat přítel, tak snad to zvládne🙂

marlenee
10. lis 2016

Tak ja rodila v Podolí v prosinci 2012. Měla jsem porodní pokoj pro sebe což je super byl tam se mnou celou dobu manžel napojena na monitor PA byla na centrále na chodbě kde sledovala muj monitor a chodila mě průběžně kontrolovat ale měla jsem soukromí oproti Apolináři.Dále jsem měla nadstandardní pokoj což jsem přes Vánoce ocenila manžel tam byl se mnou pokoj tedy vybavením zastaralý ale čistý. Výhodou byla sestra na telefonu. Takže za mě veliká spokojenost ☺

majaaa82
10. lis 2016

@kukokuko ahoj, rodila jsem na konci cervna na Bulovce a mam super zkusenost. Maximalni pece, super lekrky i sestry, vse uplne v poho. Dokonce se nam tam vsem venovaly, ucily nas trpelive kojit a pecovat o miminka. Nic nevnucovly, ylyb ochotne, usmevave a trpelive. Fakt bych uz nesl jinam. Doporucuju!

pinkworld
10. lis 2016

premyslim nad Motolem, ale porodnici (napr. primar Vlk) jako cely tym pry prechazi na Vinohrady kvuli neshodam s vedenim...takze jsem celkem nejista, doufam, ze tam nebudou sami nejaci cerstve vystudovani 😀 Porodnici jako takovou jsem zatim moc nestudovala, maji tam samostatne pokoje, nebo rodime napr. v peti lidech na jednom pokoji oddelene jen plentou?

kukokuko
autor
11. lis 2016

@marlenee
Přesně Podolí a dostat se do nadstandartu, to by bylo ideální...Ale to se asi moc často nepovede, když nadstandart chce každá druhá 🙂 Chlapa bych tam taky moc chtěla mít u sebe a ne jen v návštěvních hodinách 3 hodiny denně nebo kolik...A prý se můžu registrovat na oba termíny porodu, tj. ten podle poslední ms i ten podle UTZ, je to pravda? No teď ještě, aby mi klapla registrace, to bude boj 🙂 Ty jsi to ještě měla asi klasicky bez online registrace viď? Jinak pomohly ti sestry i s prckem v začátku? To já bych určitě uvítala, zase takový odborník na mimča nejsem 😒

kukokuko
autor
11. lis 2016

@majaaa82
No Bulovka je pro mě hned na 2. místě 😉 Ty jsi Podolí nechtěla vůbec? Věřím ale, že na Bulovce mají víc času se holkám s prckama pak věnovat, už z toho důvodu, že oproti Podolí se tam ročně narodí snad 2x méně dětí...Takže porod byl také v samostatné místnosti (hlavně ne žádné "kóje", to nechci) a měla jsi dostatek soukromí a klidu? Nadstandartní pokoj taky není třeba problém?

kukokuko
autor
11. lis 2016

@pinkworld
To neporadím. Ale vím, že v Motole rodila moje kámoška a byla spokojená..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru