icon

Jak je to se záchrankou? Můžu si vybrat porodnici?

market9391
26. říj 2016

Ahoj, mám takovou možná pro někoho divnou otázku. ale zajímá mě to. Jsem z okresu Šumperk a zajímá mě když začnu rodit a nikdo by nebyl doma a budu si volat záchranku jestli si můžu vybrat kam pojedu, protože spadám pod Šumperk, tak zřejmě do šumperské nemocnice, ale tam opravdu nechci. Chtěla bych jet do Svitav, Svitavy jsou od nás 30 km a Šumperk 33 km, ale když spadám pod Šumperk tak asi nemám na výběr že?

Strana
z5
patrusa
27. říj 2016

@tahejhula a co kdyz nekdo nema auto, nebo jinou moznost se do nemocnice dostat? Myslite si, ze taxik vezme rodicku, ktere odteka plodova voda? Tezko. Pani proste resi, jak to udelat, podle me je spravne, ze hleda reseni vcas. Kdyz muze rychla vozit vozraly na zachytku, tak snad muze odvest rodici zenu do porodnice.

tahejhula
27. říj 2016

@patrusa No proto pisu, ze chybi prevozovky. My taky auto nemame.

patrusa
27. říj 2016

@tahejhula existuji soukrome sanitky, takze zadny problem

tahejhula
27. říj 2016

@market9391 Jak jsem psala, pokud se porod rozebehne drive, odtece mi voda, nebo dalsi problemy, volam taky. V taxiku mi leky nedaji. Predpokladam, ze pri bezne se rozjizdejicim porodu kazdy nejdriv zkousi pribuzne, sousedy, atd.

tahejhula
27. říj 2016

@patrusa Jo? A treba tady soukroma je, ale vozi do 15:30. Asi tak... Leda bych decku naridila, ze se musi hlasit mezi sedmou a pul ctvrtou.

patrusa
27. říj 2016

@tahejhula tak znamy vlastnil takovou sanitu a vozili kdykoli, takze proto jsem myslela, ze je to normalni

tahejhula
27. říj 2016

@patrusa No neni. Mozna to tak maji velka mesta, ale ta mensi opravdu ne. A pak co? Tady by byla obyc prevozovka na miste.

patrusa
27. říj 2016

@tahejhula to urcite, dokud nebudou, budou vytezovany RZ, bohuzel

tahejhula
27. říj 2016

@patrusa Jako i kdybych jim to mela castecne hradit za kilometr, tak bych v takovem pripade vyuzila. No, smula. Nejsou a dostat ji, je fakt unikum. Uvazovala jsem o ceste autobusem (kdyby to sedlo do danych hodin, preprava cca 28min), ale jako na mrchu docasne zrusili zastavku u spitalu. Proste prekerka.

patrusa
27. říj 2016

@tahejhula ja bych u druheho ditete ani do porodnice busem nedojela, cesta od domu, busem a od busu k porodnici trva cca 50 minut a to bydlim v Praze. Nejak se dnes bezne pocita s tim, ze na kazdy auto. Ale ikdyby mel, rodici zena se sana bezpecne neodveze

tahejhula
27. říj 2016

@patrusa Proste ty prevozovky chybi moc. Treba kdyz se stal dceri uraz, tak jsem proste potrebovala jen ten odvoz. Tekla ji krev, mela od krve cele triko, pospavala. Volala jsem na detske do spitalu a proste prevozovka neni, volejte si 155. Co ma pak clovek delat?

lajla
27. říj 2016

@vanilkacka no tak mě potom nezminujte a nebudu reagovat, každopádně Vaše připomínky mířily k mé osobě...kdyby ne, ani bych si Vás nevsimla natotuty😉

majkoz
27. říj 2016

@market9391 Mně to třeba vůbec divně nevyznělo, nejsem zvyklá si dělat domněnky a hned o lidech předpokládat to horší. Být Tebou, tak se na to optám v porodnici, kde jsi registrovaná.

lajla
27. říj 2016

@patrusa ale podle většiny byste se sama dovést měla😉 kor každý ví jaká je situace v Praze... taxíkem byste pravděpodobně zůstala viset nekde v zácpě😉 a né každý vezme rodici ženu😉 nebo ten autobus... úžasný...prostě není nad to zahekat si před obecenstvem😂

lajla
27. říj 2016

@market9391 já to pochopila hned...ani mě nenapadlo Vas obviňovat z postranních úmyslu

tahejhula
27. říj 2016

@lajla Ja jela busem do spitalu s astma zachvatem. 😂😂

lajla
27. říj 2016

@tahejhula taky nic moc😞

vanilkacka
27. říj 2016

@lajla ano,reagovala jsem na tebe a příště už nebudu,protože všechno beres proti sobě a až moc osobně a musíš mít poslední slovo.Pěknej den a buď v klidu.

tahejhula
27. říj 2016

@lajla A to bylo ted na konci srpna, takze uz tehotna. 😂 Proste mi prislo blby volat RLP a zaroven nejsou ty blby prevozovky. Pro me vyrazna mezera aktualne.

lajla
27. říj 2016

@vanilkacka tak jasný když se to míří k mé osobě😉 když se někdo snaží obrátit vzhůru nohama vše co napisi tak se paní nedivte.no😉 já v klidu jsem...toto jsou takové prkotinky, k smichu

market9391
autor
27. říj 2016

@gepe ne když to nebude urgentní, tak je jasný že někoho seženu já řešila když to urgentní bude 🙂 🙂 🙂 a za další když už se volá záchranka tak s maminkou komunikují a ví zhruba o co jde takže si myslím že záchranka ví. A za další někdy příznaky nemusí být zcela zřejmé že se jedná o rychlý porod a maminka může přijet pozdě, což se stalo i mé kamarádce čekala na manžela než aby otravovala záchranku a porod se jí rozjížděl a doktor jí řekl že kdyby jí otravovala, že by miminko možná žilo, a sám ji řekl, že i planý poplach je někdy lepší než potom brečet do dlaní.

lajla
27. říj 2016

@tahejhula to bez debat ...je to hodně nedořešené😞 naštěstí už i u nás začaly fungovat soukromé sanitky, takže kdybych nedejboze musela sanitku volat znovu a mít doma 4 děti...tak soukromá by proti nim snad nic nenamítala..

vanilkacka
27. říj 2016

@lajla Možná si precti,co jsi psala a a co ja časově za sebou a nebudeš to takto vnímat. Nikdo nic neprevratil.A už fakt nemám čas.

tahejhula
27. říj 2016

@lajla Tady je taky, ale jezdi 7:00-15:30 a me to chytlo v pul treti rano. Proste pitomy.

lajla
27. říj 2016

@market9391 přesně...to jsem psala i já...to se stalo i segre, dítě přežilo... známá to štěstí neměla...
Každopádně za své dítě zodpovídá pouze matka...kdyby tady byla otázka nezavolala jsem sanitku, dítě nepřežilo...to by bylo srdceryvných komentářů, a blablabla...ale každý by napsal větu,je mi líto...a finito

lajla
27. říj 2016

@tahejhula tak to si pozjistuju...

tahejhula
27. říj 2016

@lajla A volat soukromou z krajskeho mesta je jaksi debilovina.

lajla
27. říj 2016

@vanilkacka však já nemám potřebu si s Vámi psát😉 spíš opačné...hezký den

lajla
27. říj 2016

@tahejhula tak podle ostatních nastartovat auto...zazvonit a vzbudit souseda...zjistit noční směnu.autobusu či dokonce tramvaje?😂 Nebo jít pěšky😉 nejlepší varianta noční taxi.. které se uvolní vzít rodiči ženu...to jsou teda nabidky

tahejhula
27. říj 2016

@lajla V noci tu nejezdi vubec nic, cekala jsem na bus ve 4:35. 😂😁

Strana
z5