Kartičky pro novorozence v porodnici

no_title
24. čer 2019

Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat, jestli jste v porodnici měly takové kartičky se jménem miminka na postýlce? Potřebuji najít nějaké pro inspiraci, ale google mi vyplivl jen toto 😀
Kdybyste náhodou měly fotky, kde je aspoň trochu vidět, budu ráda, když pošlete, klidně i sem nebo do sz 😉
Případně dělaly jste si třeba i nějaké svoje třeba pro newborn focení?

ireniq
24. čer 2019

U nas takovahle "reklamní", jen s datem...

chiara1990
24. čer 2019

U nas v porodnici automaticky davaji na postylku karticku se jmenem a datumem apod.vubec by me nenapadlo resit tohle.

no_title
autor
24. čer 2019

@chiara1990 já jsem grafik, proto se ptám 😃 jako zatím zjišťuju, že grafická kvalita je tak nějak nic moc no.

chiara1990
24. čer 2019

@no_title tak to potom jo 🙂

poah
Autor odpověď smazal
Zobraz
leilinka1234
24. čer 2019

Varská porodnice před půl rokem 🙂

penelopaw
24. čer 2019

@no_title U nás v porodnici (Liberec) dávali dřív kartičky od Hipp, teď mají vlastní - zítra nafotím ;)

eeevee
24. čer 2019

My měli takovou 🙂

asojakova
24. čer 2019

My jsme měli takovou, co je na úvodním obrázku. Ručně namalovaný a vybarvený obrázek a k tomu údaje o miminku. Líbí se mi to mnohem víc než ty reklamní. A nějaká grafika u kartičky v porodnici mi je u ... (víte kde) 🙂

no_title
autor
24. čer 2019

@asojakova ty malované většinou bývají v malé porodnici, kde mají sestry čas to vybarvit a tak. 🙂

no_title
autor
24. čer 2019

@penelopaw díky 🙂

lobella
24. čer 2019

U nas byla klasicka jako na jinych oddelenich, zadny detsky motiv, proste jmeno, vaha, datum, ja mela uplne to same s oznacenim skupiny stravovani

muhehehe
24. čer 2019

Měla jsem u všech dětí typově úplně stejné jako ve tvém úvodním příspěvku, akorát jiné obrázky. A moc se mi líbí, obecně jsou mi tyhle motivy mnohem milejší než něco prudce designového.

makronka222
25. čer 2019

Vzdyt si takovou krticku muzes vyrobit sama a jen do tho vypsat vahu, cas atd

prejeta_zaba
25. čer 2019

@no_title U nás právě na opak, ve velké porodnici v Brně jsme dostali tu ručně malovanou, tak jak máš v úvodním příspěvku, akorát každý měl jiný obrázek (včelka Mája, Krteček apod.) a podruhé v malé porodnici v okresním městě jenom reklamní od Hipp. Btw. Myslíš že to malují sestry? 🤔 To bych si myslela že někdo externí a jenom dostanou do porodnice hotový balíček "jmenovek". Ty vymýšlíš nějaké nové nebo co?

codal
25. čer 2019

V Jablonci jsme neměli žádné..

jannym
25. čer 2019

Praha Bulovka, plastovy pasek na rucicce ditka a na postylce karticka asi jako vysacka na kufr s jmenem, vahou a delkou

penelopaw
25. čer 2019

Před nějakými pěti lety používala liberecká nemocnice kartičky od Bepanthenu - z jedné strany růžová pro holku, z druhé modrá pro kluka.

penelopaw
25. čer 2019

Vedle toho pak dávali na plastový vozíček s miminkem kartičku od Hippu, kde ale nebyly uvedeny informace o miminku (váha, míry), ale jen jméno a číslo pokoje, kde je maminka.

penelopaw
25. čer 2019

Teď dávají kartičky s logem porodnice - z jedné strany jsou informace o miminku, z druhé prostor pro otisk. Kartičky jsou extra růžové pro holky a modré pro kluky. Ty malé "vizitky" od Hipp používají i nadále na vozíčky.

penelopaw
25. čer 2019

@leilinka1234 To uvádění porodníka a asistentek se mi líbí 🙂.

penelopaw
25. čer 2019

@no_title Pokud vytváříš nějaké návrhy, hodíš sem pak koncept na kukačku? Nebo do soukromé zprávy? (Nebudu nikde šířit a krást know-how, jen mne to zajímá 😉.)

Jinak na newborn focení jsme nevytvářili nic, protože newborn nefotím - dělala jsem si teď jen do třetice milníkovou deku.

poah
25. čer 2019

@no_title ja jsem ty rucne malovane (s jezkem a husama-viz.muj prispevek vyse) dostala ve Fakultni nemocnici v Brne,coz je nejvetsi porodnice v kraji (nejspis i na cele Morave),taky si nemyslim,ze by se tam sestry tak nudily,ze by vybarvovaly obrazky 🙂 ale nikdy jsem nezjistovala kde je berou.

no_title
autor
25. čer 2019

@penelopaw Zatím ještě nic nemám 🙂 ale dělám např. omalovánky, ty už hotové jsou 🙂 vypadají takto 🙂 (obrázek zrovna o porodu 🙂.) Ráda dělám něco pro děti, chtěla jsem dělat i ty kartičky, co se rozdávají u zubaře / pediatra, akorát tam je problém, že to rodzvají třeba firmy, co vyrábí zubní kartáčky a ti už grafika mají. Spíše tak přemýšlím, co bych mohla dělat, ale dle těch ručně malovaných obrázků to asi občas někdo dělá i mimo ty firmy 🙂

martaskaaa
25. čer 2019

Sorry, že to píšu, ale tohle je poslední věc co by mě napadla (popravdě mě udivuje, že někoho jo) jaky bude mít moje dítě u jména na vozíku obrázek 🙈🙈🙈🙈 asi se fakt nudis 😂 Jestli seš grafik, si vyrob svoji a vyměň si ji, jestli ti to přijde důležitý mít kvalitní obrázek. My měli v porodnici nejaky jen vytiskly na slabem papiru s obrazkem, jméno fixou a zvlášť takovou tu reklamní karticku od Nutriklubu a stačilo to... teda nám jo

poah
25. čer 2019

@martaskaaa me to taky bylo uplne ukradeny,asi jako kazde(preci jen tam ma kazda jine starosti 🙂 ) Ale na druhou stranu je to takova hezka vzpominka,mam je vlozene v pamatnicku.

luckastep
25. čer 2019

Máme na postýlce takovouhle ;)

pettrus1210
25. čer 2019

@no_title v Hořovicích jsme měli také takovou obyc ručně malovanou, ale při odchodu jsme dostali A4 se jménem, datumem, mirami a logem porodnice u sluneční brány, to mám zaramovane a povesene u malé nad postylkou🙂

penelopaw
25. čer 2019

@no_title Kdo je ta paní v rudém tílku na obrázku? Sestřička nebo příbuzná? 🙂 Jinak je obrázek moc hezký!

Netvrdím, že jsem v porodnici nějak extra prožívala podobu kartičky s údaji dítěte, ale že by mi to bylo úplně jedno taky říct nemůžu. Všechny kartičky mám schované na památku a mít nějakou originální, nezlobila bych se. Možná by ty kartičky šlo pojmout nejen jako info v porodnici na památku pro miminko, ale jako oznámení o narození miminka pro příbuzné a přátele?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru