Kdy se registrovat v ostravských porodnicích?

gwennie
15. bře 2013

Ahojte, prosím máte někdo informaci, kdy je třeba se registrovat v porodnicích na Fifejdách nebo v Porubě?
Mimochodem, mám rozdíl TP podle MS a UZ asi týden, navíc gynekolog anoncoval pravděpodobný předčasný porod, tak se přece stejně nedá odhadnout, kdy porodím, ne?
Děkuji 😎

ange_de_la_morte
15. bře 2013

W Ostrawě není registrace třeba w ani jedné ze 3 porodnic. Já rodila před 2 měsíci we Wítkowicích a rozhodně jsem zwolila spráwně - super na porodních sálek i na šestineděli. Na kontrolách we Wítkách se řídí spíš termínem podle UTZ , ten termín je důležitý hlawně kwůli přenášení, já jsem měla jít na wywolání max. 7 dní po termínu dle UTZ ( naštěstí jsem porodila den předtím). A jinak mimochodem mi wyhrožowali předčasným porodem od 22. týden a rodila jsem 8 dní po termínu dle MS a 6 dní po UTZ termínu 🙂

A ještě jedna wěc - osobně bych na Fifky rodit teda fakt nešla . A omlouwám se za to to dwojité ,,w,, nefunguje mi několik kláwes na noťasu a mezi nimi i jednoduché ,,w,,

petaov
16. bře 2013

Stačí se zmínit tam, kde docházíš na kontroly, že bys u nich chtěla rodit. Ale registrace se nedělá. Až to na Tebe přijde, nejdřív tam zavolej, než vyrazíš, jestli náhodou nemají stop stav. Takhle mi to tehdy řekli. Už je to dva roky, tak snad se to nezměnilo. Já měla plánovaného císaře, tak jsem to už pak neřešila. Rodila jsem na Fifejdách (tehdy ještě nebyly zrekonstruované) a za mě určitě doporučuji! Personál byl naprosto skvělý. Je tam takové rodinné prostředí. Chtěla jsem menší nemocnici. Jinak před porodem jsem byla na prohlídce i v Porubě a ve Vítkovicích. Ve Vítkovicích mi přišel ten personál taky sympatický, ale bylo to tam celkově dražší.

gwennie
autor
18. bře 2013

@ange_de_la_morte
@petaov
Děkuji za odpověď, holky, takhle jsem to taky slyšela, že nemusím registrovat dopředu, stačí zavolat než pojedu.
Ohledně Fifejd - slyšela jsem, že je tam záchod a sprchy jen na chodbě, a ještě v dost omezeném množství. A nadstandard (který bych chtěla), má prý záchod taky přes chodbu.. Nevíš, co je na tom pravdy?

ange_de_la_morte
18. bře 2013

@gwennie : přesně to newim, ale ležela tam šwagrowá na šestnedělí před rokem a něco, pokojíčky byly neskutečně malinké, a personál mi nepřišel milý ( možná jsem narazila na wyjimku), ale juá obecně nemám Fifky ráda, nikdy jsem tam nebyla spokojená jak po stránce pacienta tak po stránce praxe jako zdrawotní sestra. Nawíc we škole nám PA říkaly že se na Fifkách pořád jede we starých kolejích - jako že mají mnohem wíc nástřihů než we zbylých 2 nemocnicích, horí wýsledky co se týče počtu odcházejících maminek co plně kojí atd.

petaov
18. bře 2013

Ahoj, já jsem tam rodila před dvěma lety, tehdy rekonstruovali porodní sály, tak už jsou možná zrekonstruované i pokoje. Já jsem byla s pokojem spokojená, vůbec mi malý nepřišel. Záchod a sprcha rozhodně na chodbě nejsou. Je to součástí pokoje, ale máš to společné s druhým pokojem. Čili za stěnou je druhý pokoj a koupelnu máte průchozí, samozřejmě jsou tam dveře. Ale není to na chodbě, je to ve Tvém pokoji. Mi to nijak nevadilo. Na nadstandartu se o sprchu s nikým nedělíš. Nadstandart má výhodu v tom, že návštěvy za Tebou můžou chodit kdykoliv, i mimo stanovený čas. No, já jsem byla po porodu ráda, že mám svůj klid a krom přítele, který za mnou chodil, jsem z návštěv nebyla moc nadšená. Ale každý je jiný, někomu nadstandart vyhovuje. Já jsem si chtěla s někým povídat. První noc jsme byly na pokoji tři, pak už jen dvě a jednu noc jsem byla i sama. V té době byl stopstav ve Vítkovicích, tak byl na Fifkách celkem nával, ale jinak můžeš být i na normálním pokoji sama, takže bych neutrácela za nadstandart.
@ange_de_la_morte Že mají horší výsledky v kojení, než kdo? To je nějaká fáma. Když jsem byla na prohlídkách ve Vítkovicích i v Porubě, samy sestry mi potvrdily, že na kojení nekladou nijak zvláštní důraz, protože jim to přijde přirozené, každá matka to prý zvládne. No, myslím, že pro prvorodičky je to celkem věda. A předporodní kurz Tě na to nepřipravý, kde je jenom teorie. Fifejdy získaly také certifikát, že podporují laktaci. Zvlastní zkušenosti vím, že jsem mohla i o půlnoci zazvonit na sestru a vždycky přišla s úsměvem a pomohla mi.
Pro mě byly jasnou volbou Fifejdy, protože bydlím kousek odsud, byly levné a přítel mohl být přítomen u císaře. (To v Porubě nešlo a ve Vítkovicích to bylo hrozně drahé). Přečti si stránky těch nemocnic, mezi kterými se rozhoduješ a pak si tam domluv návštěvu, vyptej se na všechno, co Tě zajímá a podle svého vlastního pocitu se rozhodni. Doufám, že budeš spokojená 🙂 Vždycky je to o lidech, každému vyhovuje něco jiného.

gwennie
autor
18. bře 2013

super, díky moc oběma

ange_de_la_morte
18. bře 2013

@petaov : informace které mám od Fifkách jsou přewážně od PA co přenáší na Ostrawské Uniwerzitě, co se týče podpory kojení - já jsem byla we Wítkowicíh a byla jsem maximálně spokojená, několikrát denně chodily sestry z šestinedělí, ptaly se jak nám jde kojení - prwní dwa dny jsem si sestru wolala skoro ke každému kojení protože jsem si s malým nebyla schopna poradit, wždy hned přišla sestra a pomohla mi jak mohla, a wždy s úsměwěm ( nesetkala jsem se s jedinou protiwnou sestrou). Noworozenecké sestry chodily 3x denně, kontrolowaly miminka, ptaly se na kojení a jestli nemáme další dotaz ( a já jsem se fakt ptala na každou krawinu), kdykoliw byla možnost si telefonem zawolat přímo na noworozeneckou sestru a wždy přišla hned ( i w noci) - z noworozeneckých sester sem narazila na jednu čůzu ( ta ale naštěstí roznášela jen čisté prádlo) takže newím co říkaly sestry na prohlídce prohlídce porodnice, ale rozhodně nám s kojením pomáhaly hodně . Maminka wedlě mně měla chlapečka co měl žloutenku a něchtěl wůbec pít - sestra chodila na každé kojení a byla tam wždy půl hodiny a mamince wedle pomáhala. Ale jak říkám na Fifkách jsem osobně neležela, takže info mám jen zprostředkowané.

petaov
18. bře 2013

@ange_de_la_moje kamárádka, co rodila ve Vítkovicích před dvěma lety, říkala, že se o kojení moc nezajímaly. Samozřejmě je to jen jeden názor, Ty máš jinou zkušenost. jen říkám, že Fifejdy mají ten certifikát o laktaci, tak ho asi nedostaly jen tak. Ve Vítkovicích mi přišel ten personál taky moc sympatický. Chodila jsem tam na kurz. Prakticky jsem se rozhodovala jen mezi Vítkovicemi a Fifejdami (Porubu jsem nechtěla), nakonec u mě rozhodla cena, protože otec u císaře vycházel asi o tisíc dráž, ale teď už to podražilo o dost i na Fifejdách, protože mají nové sály, takže to asi výjde nastejno.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru