Kyretáž po porodu. Máte zkušenost?

veverkaterka1234
24. únor 2020

Dobry den, mate některá zkušenosti s kyretáží po porodu? Po měsíci od porodu jsou ve mě porad ještě nějaké sraženiny kterým se nechce ven a momentálně dostávám injekce aby byly sraženiny vyloučeny. Pokud se tak nestane do týdne, tak přijde kyretaz.
Mám z toho strach.

slunickovm
24. únor 2020

@veverkaterka1234 já jsem měla v sobe taky hodně sraženin po prvním porodu, ale naštěstí žádné teploty a gynekoložka radila hodně kojit a naštěstí jsem na kyretáž nemusela. Poslední asi deseti cm sraženina odešla kolem osmého týdne

alcar
24. únor 2020

@veverkaterka1234 neni se ceho bat. Ja mela kyretaz v podstate ze stejneho duvodu, jen ne po porodu. Zakrok byl ambulantni. Probihal jako interrupce. Prisla jsem, v narkoze provedli kyretaz, cca do hodiny po zakroku jsem mohla v doprovodu odejit domu. Rezimova opatreni v podstate zadna...jen se v den zakroku setrit.

bambinna321
24. únor 2020

Ahoj, také mám nedávnou zkušenost, jen ne po porodu, ale problém stejný. Obavy jsem měla šílený a bylo to úplně v pohodě, rychlovka, za hodku po zákroku domů. 🙂

veverkaterka1234
autor
24. únor 2020

Mockrát dekuju za vaše příspěvky, hned jsem o něco klidnější 🙂

miba10
24. únor 2020

@veverkaterka1234 já měla porody dobré, ale poporodní komplikace a po druhém porodu ve mě zůstal kousek placenty. Hlídali se to a taky se mluvilo o kyretazi. Dělali mi ji po každém porodu. Tuhle třetí už moc nechtěli. Obávali se velikého zjizveni dělohy a měli strach abych mohla ještě otěhotnět. Tak chtěli nasadit oxitocin aby se to samo vyloucilo z těla atd. Já tehdy volila kyretaz. Další děti, vzhledem k poporodním komplikacím, už mi nedoporučují a mě ty 2 raraskove bohaté stačí 😂 Nicméně nechalo se to být, jen se pravidelně kontrolovalo a obešlo se to nakonec bez kyretaze.
Nevím čeho přesně se bojíš, ale není čeho se bát. 😉

aksil_e
24. únor 2020

@veverkaterka1234 Mela jsem kyretaz po prvnim porodu hned v porodnici, kdyz pri kontrolnim utz zjistili, ze v deloze zustal kousek placenty. Zakrok na chvili, jen jsem po te narkoze nekolikrat musela odsat a mleko vylit, protoze v nem jsou pak obsazeny ty latky z narkozy. Jinak ambulantne jsem kyretaz absolvovala 3x kvuli zamlklym potratum, rano nastup, odpoledne domu. To zvladnes.

legelata
25. únor 2020

@veverkaterka1234 Ano mam. Nic to neni, ale hlavne pak trvej na radnem zkontrolovani rezidui po te kyretazi.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru