icon

Porodnice kde respektuji striktní zamítnutí vitamínu K a očkování?

emirateshills
19. srp 2018

Kdo problematiku studoval, urcite chape vazne duvody odmitnuti "vitaminu" k (injekcni i oralni) a ockovani v porodnici.
Tohle je moje druhe dite, ale prvni porod planovany v CR, jakozto zemi, co nema dobre povedomi o rizicich s tim spojenych a kde ockovani je povinne.

Moje otazka je, vite z osobni zkusenosti, jestli respektuji v tomto prani rodicky? Bude nekdo schopen doporucit vstricnou porodnici v Praze a okoli?

Diky

Strana
z7
ilonne
21. srp 2018

@emirateshills Jake mas vzdelani?

oveckaluky
21. srp 2018

Mě teda dostal výraz "Boží design" 😂 Jinak mi to přijde trochu přitažené za vlasy...

dancamich
21. srp 2018

Sepište si dokument ,,Dříve vyslovené přání´´ a nechejte si jej podepsat primářem porodnice, kde se rozhodnete rodit. Dost lesanský je prý Rakovník a trochu více vstřícné jsou i Neratovice. Nejsem ale bohužel z Čech, takže se v místních porodnicích příliš nevyznám a nemohu soudit. Každopádně vřele doporučuji investovat do své porodní asistentky. Já jsem rodila v Krnově bez asistence (Moravskolezský kraj) a ač jej za sebe nedoporučuji, Kanavit podávají automaticky kapkami.

xkalisto
22. srp 2018

Lol přeložila jsem si to zpátky a hnedka to prvni co mě to našlo byl naprosto Epický http://www.whale.to/c/interesting_points.html - text je od úžasného anonymního pediatra 😃
Ah ten titulek 😀 DĚSÍ SE ZNALOSTÍ A OVLÁDAJÍ TY BEZ NICH!
Nabízí též oblíbené vály jako "Big Pharma's Kill Chart" nebo "Medical Mafia Rackets"

No cítím se teď rozhodně mnohem více studovaná ohledně této problematiky 😛

xkalisto
22. srp 2018

A protože nemám moc co lepšího na práci tak úplně poprvé co se ten text objevil na internetu a odkud to vypadá že to maj lidi zkopírované je z https://www.livingwhole.org/synthetic-vitamin-k...

Drahá Megan studovala politologii a právo a je "certified Natural Health Educator" ofc také instruktorka Jógy.
Takže rozhodně člověk od kterého "chci" informace o zdraví svého dítěte :P

astyna
22. srp 2018

Tady odezvu nenajdeš - zkus se dostat na lékařské konzylium, sympozii a představit to tam. Nebo napiš do Akademie věd čr, předlož jim to tam, oni ti i zdarma látky otestují a zveřejni to - ne tady, nebo na blogu, ale u výrobcí, u lékařů.

lussinka88
22. srp 2018

@xkalisto na to ze to cely je nesmysl nemusi byt clovek odbornik. Jen co se tyce kmenovych bunek je ten prispevek uplne mimo. Krome toho ze slecna nebo autor nevi ze kmenove bunky jsou prekurzory vsech bunek (vznikaji z nich vsechny bunky v tele - tzn. Ze je mame v tele po cely zivot, protoze jinak bychom nemohli zit atd atd) tak se tam povida o tom “ze krev ma zustat ridka aby mohly tyto kmenove bunky se dostat z pupecniku do tela novorozence” uz jen to je holy nesmysl, kdyz logicky vitamin K podavaji po prestrizeni pupecni snury (ikdyby doslo k dotepani pupecniku). O tom ze kmenove bunky nemaji nic spolecneho se srazenim krve nemluvim 🙈🙄 odkazovat se na 25let starou studii? No comment. Internet zrejme snese vsechno

sunflowerr
22. srp 2018

@xkalisto
Hlavně jsme se v článku dověděli, jaká škodlivost vitaminu K je prokazana v ČR. A kolik dětí v ČR je tedy poznamenáno škodlivosti onoho vitaminu K. No velice odborný článek, diky kterému můžeme hned zatracovat všechny české porodnice... 👍

zelenaesmolda
23. srp 2018

@sunflowerr ja doted ani nevedela ze nejaky vit K existuje takze to asi zase tak nebezpecne nebude 🙂

sunflowerr
23. srp 2018

@zelenaesmolda
Ja synovi davala, první 3 měsíce tuším, Kanavit, 1 kapku týdně. To je vitamín K. Myslim ze tohle se dela už roky, a nikde jsem neslyšela, že je to nebezpečné...
Až tady od autorky čtu v podstatě blaboly, článek který někde viděla, není to vědecký ani odborný článek. V článku není v podstatě nijak vědecky podložená skodlivost vitaminu K.... Jen tim zbytečně straší maminky, jak tu už nekdo psal....

Například nedávno byl v TV pořad s českou vedkyni, ktera se zabývá škodlivosti očkování. Samotné očkování tedy podle ní škodlivé není, škodí hliník, který je ve vakcinach obsaženy.... Tohle bylo docela zajímavé. Ale slyšet slovo odborníka a ne číst článek, který píše nějaká blogerka na svem blogu, a tento článek zkopiruje od anonymniho pediatra.... 😂

psya
25. srp 2018

@xkalisto dobře ty!

mrs_v
5. dub 2019

Vím že jdu s křížkem po funuse a strašně by mě zajímaly ty země kde “ví že to škodí a tak to neprodavaji”. Když jako kamarádka rodila v Norsku v porodním centru (jedny z nejlepších výsledků perinatologie vůbec) a i tam Kčko dávali a dokonce injekčně. Já měla v PP, že chce K orálně a dodrzeli to a to podotýkám, rodila jsem akutní sekcí že mě v noci vezli z mnou vybrané porodnice do fakultky, takže se to porodní přání spíše k nim dostalo “omylem”.
Strašně mě mrzí negativní zkušenosti co tu mnohé píšete. Nenechte si nakecat že to je vaše vina a že mate lépe vybírat porodnici. Respektovat přání a dodržovat zákony, jsou povinni všude.

sudylichozrout
5. dub 2019

Hystericka tehotna/rodicka/matka je horsi nez tridni nepritel...

Strana
z7