Porodnice kde respektuji striktní zamítnutí vitamínu K a očkování?
Kdo problematiku studoval, urcite chape vazne duvody odmitnuti "vitaminu" k (injekcni i oralni) a ockovani v porodnici.
Tohle je moje druhe dite, ale prvni porod planovany v CR, jakozto zemi, co nema dobre povedomi o rizicich s tim spojenych a kde ockovani je povinne.
Moje otazka je, vite z osobni zkusenosti, jestli respektuji v tomto prani rodicky? Bude nekdo schopen doporucit vstricnou porodnici v Praze a okoli?
Diky
Doteď jsem si myslela, že jeden z největších zabijáků a zbraní hromadného ničení kojenců je Vigantol....tak teď už mu úspěšně na paty šlape i Káčko 😀
Super, jen tak dál, další bude....?
@astyna Jo, naše očkováky, to je počtení... Potíž je v tom, že nikdo z nás není objektivní. Kdybychom si my dvě chtěly zahrát na objektivitu, tak bychom mohly stejně dobře říct, že podle našich rodin se ukázalo, že kojení způsobuje autoimunitní nemoci, alergie a astma. Je to blbost. Ale data jdou často dobře ohýbat.
Jenze my dve jsme maly vzorek. My jsme jen empiricka zkusenost a bohuzel na to si casto hraji lide bezne v diskuzich. Jejich zkusenost je zakon. Rozhodne si nemyslim,ze muj syn kojeny do roka,bude mit take astma nebo alergie - zijeme vjine dobe,miste a navic musim zohlednit geny manzela...
@astyna Jasně, tomu právě rozumím. Spíš jde o to, že někdy se srovnávají fakta, která spolu prostě ani nesouvisí. Jako že by se třeba udělala studie na to, že když bude dítě jíst banán, tak onemocní nějakou chorobou. A samozřejmě by vyšlo, že ano, protože banán jí skoro každé dítě. Tudíž dělat studie na některá témata je prostě k ničemu, protože není jak vyvrátit opak.
@astyna taky mi prijde ze je to hoax 😂 nebo je pani uplne mimo a radsi si nemela dite porizovat, protoze pred vsema “nastrahama” a “spiklencema” ho neuchrani.
Za druhe jestlize nekdo bydli v zahranici nevim proc jezdi rodi do CR, kde si jeste bude “stritkne” diktovat podminky... myslim si ze v nasi zemi a v dnesni dobe se da debatovat a domluvit se na cemkoliv, staci se jen slusne domluvit s prislusnym personalem....
@lussinka88 Jasně že je to hoax. A o to smutnější že s tím najednou začnou lidi tak strašit i přesto že stačí pár minut na Googlu k tomu aby zjistili že je to hoax.
To rovnou můžeme vyvolávat paniku tím že banány nám způsobí hrozné nemoci protože jsou radioaktivní. :D
Odpovědi jsem četla spíš namátkou, ale místy mě překvapuje ta všeobecná paranoia... tak snad stačí říct ve dveřích že chci vědět úplně o všem, co mně nebo dítěti hodlají podat, a je to, ne? Číst tady, že ,,někde prý dávají oxytocin, aby....".. no tak se snad zeptám, co to je, když se ke mně blíží s injekcí, ne? Nebo rovnou vyjmenovat předem, co si člověk nepřeje.. snad máme pusu a občanku... dovedu si představit, že to někde může fungovat stylem ,,mlčení znamená souhlas", to jo, ale že by někdo něco dal přes výslovný nesouhlas, toho bych se fakt nebála, vůbec nikde. Jinak zkušenost osobní - rodila jsem dvě děti v Brně Bohunicích (tuším že je to největší porodnice v ČR, takže trochu továrna), hned na začátku jsem řekla že nechci nic, a taky jsem nic nedostala a ani mne nikdo do ničeho netlačil, jen chtěli ,,rupnout" plodovou vodu, tak jsem řekla že nechci, a neudělali to... O podání vitamínu K mne u obou dětí informovali, souhlasila jsem, ale nepochybuju, že kdybych řekla "ne", bylo by bez keců vyhověno.
@normalnimatka nějak tvůj příspěvek úplně nechápu... Když někdo neví svojí krevní skupinu, stačí se domluvit s doktorem a nebo si to zaplatit, není to nic drahého. Já svojí krevní skupinu znám ze střední z laborek, kdy jsme to měli jako "pokus" a do té doby jsem bez toho mohla v pohodě žít 😀
@emirateshills Napsala jsem ti do SZ 🙂
@simone5 tak to je zvlastni protoze ja jsem jim v porodnici rikala,ze bych rada aby me na ockovani doporucili vzhledem k tomu,ze otec male zije v anglii kde je plno pristehovalcu z celeho sveta a tbc by tam mohla chytit ale podle nich to zvysene riziko neznamena...
@koncita no tech zabijaku je,to by ses nestacila divit.treba UM,kocarek,pro nenosici naopak satek ci nositko,nedej boze kdyz ma dite v tehle vedrech hole nozky apod :D
@emirateshills Vzdyt je to nesmysl. Me se hrozne libi veta "studoval problematiku" a pak z toho vyleze zmet nesmyslu z internetu....
@ilonne Ja mam vzdycky chut tyto chytracky normalne vyliskat. Sedi na pr..li, posilaji si 'studie', kterym ani jedna nerozumi, pisou koniny po internetovych diskusich a maji pocit, jak nejsou sveta znale. Kdyby jednou tu pr... zvedly a potkali se s lidma, co cely svuj zivot zasvecuji tomu, aby bojovali s leukemii u deti, venujou tomu kazdou minutu az do posledniho dechu, protoze vi, ze kdyz najdou jakkoukoliv pomoc, lek nebo pricinu, muzou zachranit deti od pomaleho umirani. Jako toto je snad nejtezsi prace na svete. A tady ty kozy si mysli, ze se k nim ten newsletter, ve kterem se pise, ze leukemii zpusobuje ockovani, jako nedostal? Nebo ze jsou podplaceni big pharmou, takze delaji, ze to nevidi?
@ilonne A nejlepsi je te Vaxxed dokument, ktery je desne cenzurovany, ale vsichni ho uz videli 😅😅😅 Ony vubec nechapou, ze je 'cenzurovany' jenom proto, ze je to to nejlepsi pro jeho marketing. Kdyby nebyl uplne desne tajny a zakazany, tak by totiz nemely pocit, ze odhaluji spinkuti. Takze je strasne prisne cenzurovany, volne s shlednuti kdykoliv online. 😂😂
@zelenaesmolda Aha, takže Anglie je v pohodě, ale Kanada je riziková, jo? Tak to nevím...
@simone5 no taky me to zarazilo...
@emirateshills Btw kdyz je tu zdravotnictvi podle tebe zrejme jak za "krale Klacka" - doporucuji rodit jinde.
Chtěla bych mít v 5./6. týdnu tyhle problémy...
Mě se strašně líbí jak se tu řeší tyhle záležitosti ve kterých ani odborníci, vědci a profesoři nemají jasno, ale matky u internetu jsou si tím jisté a ony to prostě ví 😀 to mě hrozně baví. Ještě že ten google existuje 😀 holky, chtělo by to trochu zdravého selského rozumu!
@journals az na to, ze zdravy selsky rozum kazdemu rika neco jineho. ;) ja se jim taky ridim a vsadim se, ze se nazorove rozhodne nezhodneme. :D
@myjusiatko Zdravý selský rozum ti asi neřekne, že "tajné" věci se dají vygooglit. Že ty jsi ta vyvolená - jedna z mála, co prokoukla velkou lež. Také ti asi nebude tvrdit, že víš něco, co odborníci neví... Já na to žádný názor nemám, neřeším to, je mi jedno co si o tom kdo myslí. Ale tvrdit tu, co všechno způsobuje leukémii, autismus a další závažné diagnózy a že já to vím a zbytek světa je úplně zaslepený... tak to mi přijde slušně mimo!
@aleenka1234 asi trol 😂😅 nebo se svet zblaznil 😂🤣
Prelozeno. Mam toho mnohem vic, vzhledem k casove vytiznosti nejsem schopna to dodat okamzite.
Jak injekce, tak kapky vitaminu K:
Za prvé, abychom absorbovali vitamin K, musíme mít funkční systém žlučových cest a pankreatu. Váš kojenecký trávicí systém není při narození plně rozvinutý, a proto dáváme těmto novorozencům mateřské mléko (a zpozdujeme prikrmy), dokud nejsou alespoň šestiměsíční a proč mateřské mléko obsahuje pouze malé množství vysoce vstřebatelného vitamínu K. Příliš mnoho vitaminu K by mohlo poskodit játra a způsobit poškození mozku (mimo jiné). Jak se dite vyviji a s tim i trávicí trakt, slizniční výstelka, střevní flóra a enzymove funkce, může dítě zpracovávat více vitaminu K. Nízká hladina vitamínu K při narození tudiz dava smysl.
Za druhé, pupečníková krev obsahuje kmenové buňky, které chrání dítě před krvácením a provádí veškeré potřebné opravy uvnitř těla dítěte. Aby dítě dostalo tuto ochranu v podobe kmenových buněk, musí byt prestrihnuti pupecniku zpožděno a krev musí zůstat ridka, aby kmenové buňky mohly snadno cestovat a vykonávat své funkce. Představte si, že dítě má svůj vlastní ochranný mechanismus, který zabraňuje krvácení a ktery opravuje orgány ... který nebyl objeven, dokud jsme nezačali uz běžně dávat novorozencům injekci vitaminu K.
Za třetí, novorozenec může mít nízkou hladinu vitaminu K, protože jeho střeva ještě nejsou plne kolonizována dostatkem bakterii, potřebnych k jeho syntéze a "cyklus vitaminu K" není zatim plně funkční u novorozenců. Má pak smysl obejít system strev a vstříknout vitamín K přímo do svalu? Ani ledviny novorozence nejsou jeste plne funkcni.
Začtvrté, děti se rodi s nízkou hladinou vitamínu K ve srovnání s dospělými, ale tato úroveň je stále dostačující, aby se zabránilo problémům; profylaxe vitaminu K není nezbytně nutná.
Konečně několik klinických pozorování podporuje hypotézu, že děti mají přirozené ochranné mechanismy, které ospravedlňují jejich nízké hladiny vitamínu K při narození. Nevím o vás, ale pravděpodobně bychom měli zjistit, proč to tak je před tím, než "vstříkneme ted a budeme si delat starosti později."
Víte, proč je vitamín K nucen rodicum a jejich detem? Vzhledem k tomu, že farmaceutické společnosti nerady ztraci peníze, lékaři nemají rádi zpochybnováni, tudiz Americká akademie pediatru by se neodvážila změnit své doporučení.
Od roku 1985 lékaři vědí, že orální vitamin K zvyšuje hladinu krevního vzorku 300 az 9 000krát. Injekční vitamín K vede ke krvi 9000krat hustsi, nez krev dospeleho.
Dětská krev doplnena vitamínem K způsobuje, že se kmeňové buňky musí pohybovat přes huste blato, ne pěkně namastene krevní cévy plné krve, které umožňují snadné cestovani kmenových buněk kamkoliv. Doufejme ze jednoho dne lekarska profese uzna, že kmenové buňky z pupečníkové krve jsou nejenom důležité a užitečné pro novorozené dítě, ale take ze kmenové buňky potřebují ridkou krev z velice dobreho duvodu.
Jakýkoli plod, který se musi jako mokrý ručník prodrat odtokovym potrubím, může mit poškození v jakékoli části těla, včetně mozku, a potřebuje zabudovanou fixaci, moznost jak se sam zahojit. A kmenove bunky se snadno dostanou pres hematoencefalitickou barieru v mozku.Ve skutečnosti mohou kmenové buňky jít ... kamoliv !!! Úžasné, nemyslíte, že Boží design má řešení situačních problémů. V podstate tři řešení, druhe je skutečnost, že v prvních několika dnech zivota je schopnost srazeni krve na nizsi urovni nez normalne.
Ale ... pediatři to považují za "vadu" ... tak chtějí dát vitamin K, což má za následek krev mnohanasobne hustsi než ma dospělá osoba. Tato injekce vitaminu K, jak říkají ... (stejne tak říkají, že okamžité prestrihnuti pupecniku je bezpečné a normální dotepani pupecniku je neprokázaná intervence) ... je proto, že dítě nebylo správně navrženo a ze pokud nepodate vitamín K, dítě by mohlo „vykrvacet“.
Není to jen tak, že injekční stříkačka s vitamínem K je polozena přímo vedle svorky a nůžek! (pozn. v CR vetsinou pouze kapky do 4 hodin po porodu)
Existuje však nezodpovezena otázka:
"Proč jsou faktory srážení krve u malých dětí v prvních dnech po porodu nízké? Proč má dítě v důsledku toho mnohem ridsi krev?"
Logicka hypoteza je, že redsi krev umožňuje volnější a rychlejší přístup kmeňových buněk z pupečníkové krve do kterékoli části těla poškozeného během porodu. Koneckonců, proč by se kmenové buňky musely probojovavat krví dítěte, která je nyní mnohonasobne hustsi než dospěle osoby?
Část 2:
Vit k
Polysorbát 80 je neiontová povrchově aktivní látka, která snižuje povrchové napětí mezi dvěma kapalinami nebo mezi kapalinou a pevnou látkou. Povrchově aktivní látky mohou působit jako detergenty, smáčedla, emulgátory, pěnidla a dispergátory. Ve vakcínách polysorbát 80 pomáhá rozptýlit všechny složky - včetně hliníku a rtuti - rovnoměrně v kapalině.
Klíčovým rizikem polysorbátu 80 spočívá v tom, že pomáhá při dodávání sloučenin - včetně rtuti a hliníku - přes hematoencefalickou bariéru (BB😎. Krevní mozková bariéra je slabá a snadno proniká během prvních dvou nebo tří let života a často během seniorních let. V jiných věkových skupinách BBB zpravidla omezuje průchod látek z krevního řečiště. Avšak článek pediatra Dr. Lawrence Palevsky naznačuje, že dokonce i v případě, že polysorbát 80 ve vakcínách může dovolit vstup dalších komponentu vakcíny do mozku.
Také bylo prokázáno, že injektovaný polysorbát 80 náhle mění funkci srdce. Výrok o léčivém přípravku používaném k léčbě anémie související s chronickým onemocněním ledvin a chemoterapií varuje: "Klinické studie ukázaly, že darbepoetin alfa (polysorbát 80) zvyšuje riziko závažných vedlejších účinků (např. Krevní sraženiny, mrtvice, srdeční infarkt, srdeční selhání ) a smrti v některých případech. Ukázalo se také, že zkracuje celkové přežití a / nebo zvyšuje riziko nádorového růstu nebo recidivy u pacientů s určitými typy rakoviny. "
Dalším problémem je, že polysorbát 80 může způsobit reakce přecitlivělosti a anafylaxi. A je zvláště riskantní u kojenců. Navíc je jeho riziko zvýšeno, když je přítomen polymyxin B, další složka vakcíny.
Článek od Josepha Mercoly naznačuje, že to může způsobit i neplodnost. Informuje nás o "slovenské studii publikované v časopise Food and Chemical Toxicology v roce 1993." Výzkumníci injekčně podávali samicim potkanů Polysorbat 80 (v 1, 5 nebo 10% vodném roztoku), ve dnech 4 až 7 po porodu. Objevili, že přípravek zrychlil zrání krys, prodloužil estrousový cyklus, snížil hmotnost dělohy a vaječníků a způsobil poškození děložní stěny indikující chronickou estrogenní stimulaci. Potkanni vaječníky byly také poškozeny, s degenerativními folikuly a bez corpule lutea (množství endokrinních tkání vylučujících progesteron, které se tvoří ihned po ovulaci). Takové závažné deformity do vaječníku mohou vést k neplodnosti. "
Cast 3 bude k dispozici brzy, obsahuje to i cast kde bylo prokazano, ze vitamin k je zodpovedny za 10-20% vyssi sanci detske leukemie.
To je zase výživná diskuse. 🤦♀️ Když to zde tak čtu, otevřu si kramek s bylinkami a zaměstnám par porodnich babek, vydělam na tom majlant. 😂😂😂
@dominikaromanova jestli chceš vydělávat, stačí nějak splašit pár výživných článků a škodlivosti čehokoliv co souvisí s pediatrií, či gynekologií a na webových reklamách máš majlant mnohem dříve...
Neříkám že všechno je správně, ale lidi by si měli uvědomit že obchod se strachem a panika vydělávají taky dost a celkem bezpracně.
@emirateshills hned v druhem ostavci mate nekolik nesmyslu... zrejme jste clanek nepochopila (pokud vubec existuje) a zrejme vubec nevite co jsou kmenove bunky a jakou maji funkci (to ze se z nich da vypestovat organ apod se vi nekolik let neli desitek let...) ... zkuste se nejdriv naucit zaklady a pak louskat odborne clanky...
@emirateshills cca 30 procenr umrtnost to mi prijde dost divne cislo... a neuvazujes treba o domacim porodu?

@emirateshills
Nevěřím, že očkovaný člověk něco roznáší. To by to sám musel chytit. Mě připadá, že si schválně hledáš data, která ti osobní sedí a jak se říká, kdo hledá, najde.