icon

Porodnice, kde se mnou muže být partner před porodem, během porodu a i na oddělení šestinedělí. Existuje taková?

milenakulova
1. zář 2026

Ahoj holky , aktuálně jsem 3 tydny po porodu a mam zkušenost z Podolí , celkově to byla celkem pozitivní zkušenost ,ale na další porod chci mít větší přehled 👀 Praskla mi voda v 1:13 ráno a do porodnice jsme přijeli po 2. Hodině , od začátku jsem vyžadovala aby se mnou mohl být partner , apelovali jsme dost na nadstandard nebo rodinný pokoj aspon po porodu , měla jsem porod sice rychlý ,ale náročný hned po zavedení balonku a proto jsem partnera potřebovala ještě více u sebe .. Ja po příjmu byla přesunuta na pokoj s jinou ženou a partner byl poslat domů , jelikož jsem měla veliké bolesti ,tak jsem si přišla jako hysterka co ruší ostatní a bylo mi tam velmi nepříjemně ( chtěla jsem se sebrat a po 4 dolézt jinam do porodnice) . Když už jsem šla na porodní sál , mohla jsem zavolat partnerovi ať přijede , po porodu se naštěstí uvolnil jediný nadstandard,tak jsme ho hned vzali ,ale bylo to opravdu o štěstí .. Kdyz jsem se před porodem ptala na nadstandard před porodem ,tak vse plné a bylo mi řečeno ,ze tam jsou ženy které nemají ani kontrakce .. Proto bych chtela u 2 porodu mít jistotu ,že tam partner se mnou muze byt od příjezdu 24/7 .. Máte zkušenost nebo vite o porodnici kde se mnou muže byt před porodem , během porodu a i na oddělení šestinedělí? Středočeský kraj nebo Praha , moc dekuji 🩷

anonym_590681
•
1. zář 2026

Jsem zvědavá na zkušenosti ostatních, řekli mi, že se to nedá zajistit, zamluvit, stejně jako nadstandard pokoj. Buď máš štěstí a je volný nebo není. Ona ho chce totiž každá rodička. Tatínky posílají domů, hodně často porod nestihnou, neodhadnou, jak rychle bude porod postupovat a pak i dopravní špička.

kakba
•
2. zář 2026

Koukni na porodnici Nymburk. Tam je to takový přátelský, mají rodinné apartmány.
Nicméně já rodila v Brně a teda muž semnou byl celou noc, jak jsem já chtěla. Po porodu semnou byl 2-3 hodiny a pak jsme ho poslala domů. Bylo zbytečný, aby tam byl.

anonym_ae66df
•
3. zář 2026

Neumim poradit v praze ale rodila jsem 3x ve Zline a manzel byl u porodu 2x (jednou byl covid) Vzdy od zacatku do konce. Nikdo ho neposilal domu a to prvni porod trval 10 hodin. Druhy byl vyvolavany, trval 3h a taky byl od zacatku se mnou.
Moc se mi nechce verit, ze to v Praze nedelaji stejne.

anonym_24c0d5
•
3. zář 2026

Rodila jsem v Pelhřimově a toto nebyl problém, myslím, že to splní každá menší porodnice.
I když vlastně Pelhřimov už má novou porodnici, co jsem koukala na fotky, tak jsou pokoje po dvou, já rodila ve staré a tam měla každá maminka svůj pokoj. Ale u porodu a před porodem můžeš mít manžela u sebe, jen na šestinedělí by asi rušil sousední maminku, což se dá vyřešit ambulantním porodem.

prosincovemimi
•
3. zář 2026

Pelhřimov myslím, že tohle podporuje. Maximální spokojenost 🍀

marty154
•
3. zář 2026

Ja rodila ted v unoru v Kyjove,uz jsem tam odrodila nekolik porodu,manzel byl kazdy se mnou od zacatku az do konce,pak kdyz me prevazeli na oddeleni sestinedeli a tam se mnou mohl byt,jak chtel dlouho.......maji i rodinne pokoje,ale je to o stesti,jestli bude volny.....normalne tam na odd.sestinedeli byly i tatinci,kteri chodili zene i pro snidani a pomahali ji s miminkem a vsim,co potrebovala......jako prijde mi to super napad,ze rodina muze byt od zacatku spolu.Kyjov doporucuji vsemi 10.....jak s oblasti pece,porozumneni,empatie....

mabs
•
3. zář 2026

Já nedoporučuji Benešov. Tam tohle naslibují a skutek útěk.

krisstina93
•
3. zář 2026

V Plzni se mnou mohl být partner celou dobu pri porodu, od příjmu až po odjezd na pokoj, ale na oddělení šestinedělí už ne, tam leda na nadstandartu, ale ten se nedá zamluvit předem a pokaždé byl plný, nedostala sem se tam ani u jednoho ze 3 porodu. V těch porodnicích je tohle na prd, termín porodu se nedá naplánovat, to by sis musela nadstandart platit třeba už měsíc před porodem a to by vyšlo dost draho, ty pokoje jsou omezené a nikdy nevíš, když začneš rodit. A mít chlapa na sdilenem pokoji není možné, ty bys tam taky nechtěla cizího chlapa non stop.

krtcice
•
3. zář 2026

Sice z ruky, ale Náchod. Když jsme přijeli k příjmu a nikdo nic nevěděl, zda už budu rodit nebo ne, bylo nám umožněno být s partnerem spolu už od samého začátku. Tady ho nikdo neposílal domů a my pak zavoláme. Moc to pro nás znamenalo. To samé po porodu, chtěli jsme rodinný pokoj, bohužel byly obsazené ale byl mi hned nabídnutý nadstandard s přistýlkou, což jsme brali, takže i tady se všichni snažili nám v rámci možností vyhovět. A na prohlídce porodnice říkali, že pokud jsou plné rodinné i nadstandardní pokoje, tak se snaží dát na dvoulůžkový pokoj maminku samotnou a partner tam může být taky neomezeně. Prostě se snaží vyjít vstříc.

keerka
•
4. zář 2026

Vsema deseti doporucuji Pribram.