Porodnice Písek x Strakonice. Máte zkušenosti? Rady?

rousss
9. únor 2015

Ahoj všem maminkám, kterou porodnici byste mi doporučily, nemohu se rozhodnout? 🙂
Děkuji za kterýkoliv příspěvek.

mysonek
9. únor 2015

@rousss ahoj, já rodila ve Strakonicích a byla jsem spokojená. V létě budu rodit podruhé a půjdu zase tam. Ale hodně tam záleží na jakého porodníka narazíš.

rousss
autor
9. únor 2015

@mysonek Ahoj,moc děkuji za reakci. A jak to myslíš záleží na porodníkovi?

mysonek
9. únor 2015

No někteří nejsou zrovna moc příjemní co se týče jednání s pacientkami, jací jsou porodníci nevím. Já měla štěstí a chytla jsem toho nejlepšího co tam byl. I sestřičky říkaly, že jsem měla fakt štěstí. Třeba jsem vyvázla bez nástřihu a jediného stehu a to právě říkali, že by u ostatních takhle nedopadlo. Rodil mě MUDr. Chalupa. Ještě vím, že si hodně chválí MUDr. Razaka, ale ten má jen nějaké služby, jinak je v ambulanci v Blatné.

kamilka007
9. únor 2015

@rousss Nechci být za negativistu a hysterku, co vidí jen to špatné, ale za mě určitě jeď do Písku. Ze Strakonic je celá manželova rozvětvená rodina a snad všichni mají se strakonickou nemocnicí nějakou špatnou zkušenost. Konkrétně z porodnice v říjnu mužovo sestřenku klidně poslali domů s holčičkou, která váhou spadla na 2300g (k tomu jí špatně pila a sestry prý byly strašně zlé a netrpělivé, že už se pak radši na nic neptala a bojovaly samy). Dětská se prý vyděsila, když malou poprvé viděla.
A bohužel je toho víc a z víc oddělení, ale to sem nepatří. Normálně bych taky souhlasila, že je to o jednotlivých doktorech, a řekla bych si, že jsou to povídačky bůhví přes kolik lidí, ale když to slyšíš přímo od těch, kterým se to stalo, tak je to trochu strašidelný. 🙂

rousss
autor
9. únor 2015

@kamilka007 jj moc děkuji za rady🙂 a kde jste rodili Vy holky?

lumixii
9. únor 2015

Za me jednoznacne Pisek. S prvnim jdem byla ve Strakonicich a uz nikdy vice. S druhym jsem byla v Pisku a maximálni spokojenost. Jak lekari tak sestricky.

lencza
9. únor 2015

já mám za sebou dva porody ve Strakonicích a oba v pořádku, znám případy,kdy to nepadlo ve Strakonicích moc dobře,ale to je spíš způsobeno porodníkem než nemocnicí, za vším jsou lidé.........mně rodila Mudr. Braunová a podruhé Mudr. Sádlová, oba porody byly zážitky, i péče na šestinedělí byla dobrá, je pravda že jsem měla štěstí na personál, rodit mě třeba dr. Gregorová nebo dr. Vokatý,asi bych z toho neměla dobrý pocit......měli jsme v rodině před mým prvním porodem neštastnou událost spojenou s úmrtím miminka, v tomhle případě šlo o shodu špatných okolností, ale je pravda,že jsme řešili zda rodit ve Straknicích nebo v Písku, rozhodli jsme se pro Strakonice a rozhodně nelitujeme.......za mě péče na obou odděleních za 1

mysonek
9. únor 2015

@lencza souhlas, že je to o personálu. Já byla také spokojená. MUDr. Gregorová v nemocnici nyní určitě není, jestli slouží dr. Vokatý nevím. Dr. Braunová si myslím, že už neslouží (bohužel, já k ní chodím a jsem s ní moc spokojená), jen tam někdy chodí operovat.

mysonek
9. únor 2015

@kamilka007 No ale vše máš jen z doslechu. Já tam rodila a třeba na sestřičky na šestinedělí si vůbec nemůžu stěžovat. Porodní asistentky byly také úžasné. A lékař také, ale to vím, že jsem chytla toho nejvíce chváleného co tam je.

lencza
9. únor 2015

@mysonek jj i za mě už tam měla jen částečný úvazek, dr. Gregorová je toho času na mateřské dovolené,takže si mohou těhotné ve Strakonicích oddychnout, myslím,že i dr. Fialkovič je dobrej.......prostě je to o lidech, o ničem jiném
já si třeba říkala,panebože takový mládí - viz dr. Sádlová, ale byla úžasná, od přístupu při příjmu, přes porod i péči na šestinedělí

elisset
9. únor 2015

Já nemám zkušenosti se Strakonicemi, ale s Pískem ano, ležela jsem tam už necelé dva měsíce před porodem a musím říct, že porodní asistentky i porodníci, všichni byli super. A to jsem je stihla poznat vážně všechny. Nikde jinde jsem nezažila tak fajn doktory a sestry jako tam, ten lidský přístup, ochota .. nechápala jsem. Je fakt, že už jsem teda viděla lepší nemocnice, ale jde mi především o lékaře než o to, jestli budu mít na výběr ze tří jídel nebo z pěti, chápete jak to myslím 🙂. Proto jsem volila Písek.

kamilka007
9. únor 2015

@rousss Ja uplne jinde, bydlime v Hradci Kralove. 🙂

@mysonek Je doslech a doslech. Zazit vsechno na vlastni kuzi tak uplne nejde (zaplatpanbu), ale slyset zazitek primo od cloveka, ktery ho pred necelyma 4 mesici mel, je myslim dost verohodny. Ve Strakonicich je asi problem, ze je tam par hodne dobrych lidi a dost spatnych.

mysonek
10. únor 2015

@kamilka007 tak ono všude se najde někdo s negativní zkušeností. Na druhou stranu jsou lidé co jsou nespokojeni všude. Mě se nelíbí, že nemáš osobní zkušenost, ale píšeš, že celá nemocnice je hrozná, nebo že je tam pár dobrých a hodně špatných lidí. Já tam byla a měla jsem pocit, že těch dobrých je většina. Na zlou sestru jsem nenarazila. Nemyslím si, že bych měla až takové štěstí. Tvoje příbuzná měla třeba fakt smůlu na personál a nebo by nebyla spokojená ani jinde. A to, že jí pustili dítě s 2300? To je nicneříkající informace. Děti se pouští když začnou přibírat. A pokud se narodila třeba s 2,5 kilama tak na tom nevidím nic divného. Téměř všechny děti zhubnou.

kamilka007
10. únor 2015

@mysonek Jak jsem psala, z jedine rodiny znam osobne NEKOLIK lidi s velmi spatnymi zkusenostmi, a zkusenost z prvni ruky je pro me dost verohodna. Krome porodnice, potazmo sestinedeli, se to tyka i chirurgie a urologie, napriklad. Ale jak jsem psala, neni mym zamerem tu jakoukoli nemocnici pomlouvat nebo ocernovat, proto o tom dal nepisu.
Ze holcicku pustili s 2300g a detska se vydesila, kdyz ji ji poprve videla je nicnerikajici informace? A ano, mam dve deti, takze jsem obeznamena s jistym poporodnim ubytkem. Jen nepisi o sobe a svem diteti, takze detaily, s kolika se narodila a kolik pak spadla mi tu myslim neprislusi.
Chtela jsem jen pomoci @rousss s podstatnym rozhodnutim. Ja sama bych tyhle veci totiz chtela vedet. 🙂

lucijes
10. únor 2015

Přidám se se zkušeností ze Strakonic: já se na další porod tady těším🙂 Rodila jsem v září, porodní asistentky super, přijímal mě Chalupa, rodila Sádlová, na šestinedělí paráda, až na jednu sestru, která se na všechny koukala, jak kdyby byly úplně blbý 😀 (ale tak víte co, na takovýhle lidi se.e pes...). Jinak na porodním boxu jsem byla celou dobu porodu sama s partnerem, chodily ke mě PA, porodní boxy jsou nové, mají vlastní sprchu, šestinedělí je ve stejném pavilonu, ve stejném patře, prostředí skvělé....S dalším personálem na strakonické gynekologii mám také bohaté zkušenosti z předchozích let a nenašel se nikdo, kdo by mi vadil, choval se ke mě špatně atd.
Jinak pokud někdo čeká, že od porodu bude mít za zadkem sestru, která ho bude vodit za ručičku a říkat, co má dělat, tak ať do Strakonic nejezdí...tady prostě dostanete dítě hned po porodu k sobě, a starejte se. Pro mě je to ideální přístup. Řeknou vám ve zkratce pár informací a dál když potřebujete něco vědět, musíte otevřít pusu a zeptat se. Poradí vždy.
Co se váhy týče - miminka byla pravidelně vážena a musela skutečně přibrat aby nás pustili. (My jsme neubrali, stagnovali jsme a stejně jsme museli zůstat v porodnici o den déle, abychom přibrali...)...Tak asi tak z mojí zkušenosti🙂

rousss
autor
10. únor 2015

Moc děkuji všem za příspěvky a rady🙂
Právě že jsem se nedávno přestěhovala s manželem do Strakonic, jinak mám všechny doktory a bydliště jsem měla za svobodna okres Písek tak proto těd váhám kde rodit. A to si mohu zvolit kdo mě bude rodit zda požádám svého gynekologa nebo jen porodní asistentky nemocnice nebo jak je to? Chodím ke gynekologovi do Písku Mudr Velíšek jeslti znáte?

mysonek
10. únor 2015

@kamilka007 jen pro tvou informaci, konkrétně urologické oddělení v nemocnici vůbec není. Jen ambulance, která ale pod nemocnici nepatří, ale je soukromá. Takže nechápu jak může být urologie nemocnice Strakonice tak špatná 🙂 Také neříkám, že je nemocnice úplně bezchybná, ale rozhodně to není tak strašné jak píšeš.

lencza
10. únor 2015

přesně tak, urologie tam vůbec jako oddělení není, já to musím vědět,ted jsem tam chodila s dcerou, je tam pouze soukromá ordinace pražské doktorky, max to mohla být neurologie,ale to je celkem rozdíl 😉 😉

asi takhle, nikde to není 100%, i v sebelepší porodnici se může stát průšvih, a ano ve Strakonicích nestojí mamince za prdelí celý den sestřičky a doktoři, což mně osobně velmi vyhovovalo, ano režim je tam občas velmi zvláštní, ale tak nejsem ovce,abych se stresovala tím,že nemám čárku za kojení nebo za kakání u miminka v kartičce, tak prostě udělám čárku a všichni jsme spokojení, protože děti bohužel nejí a nekakají podle tabulek 😉 😉 😉 a dneska už si můžu k péči lékaře vybrat, když nejsem spokojená, mám pusu, tak se ozvu, myslím si,že mi za to nikdo hlavu neutrhne

kamilka007
10. únor 2015

@mysonek
@lencza
S tou urologií je to pak záhada, protože manželovu dědečkovi tam už nějakou dobu řeší varle, konkrétně mudr. Vinická. Zrovna dneska tam byl. To vím zase já.

Jinak ano, všude je to nějaké, a mám hlavu a pusu a můžu si o ledacos říct, ale když si vzpomenu na sebe po prvním porodu, byla jsem vděčná za trpělivé a milé sestry - s jinýma bych to tehdy totiž těžko zvládla.

Trošku jsme ale odbočily od rad pro @rousss, takže držím pěsti, ať si vybereš dobře, hlavně je to jen chvilka a doma ti pak miminko všechno vynahradí. 🙂

rousss
autor
10. únor 2015

Ahoj holky,a jak je to při porodu nevíte zda je při každém porodu přítomen doktor? a zda si ho mohu vybrat přímo kterýho chci,nebo jen porodní asistentky a doktor jen v případě rizikového porodu?nebo jak je to apson v Písku a ve Strakonicích nevíte?

mysonek
10. únor 2015

@kamilka007 Rodina Ti dává dost mylné informace a ty pak házíš špínu na nemocnici, ve které jsi nikdy nebyla. MUDr. Vinická je praktická lékařka, která s nemocnicí nemá vůbec nic společného, není urolog a ani nikdy nebyla. Takže nevíš nic. Ale to je jedno, o tom tahle diskuze není.

mysonek
10. únor 2015

@rousss Ve Strakonicích je lékař u každého porodu. Toho tvého gynekologa neznám. Pokud je z Písku, tak se ho zeptej, jestli nezná Píseckou porodnici, popřípadě jestli tam nechodí sloužit (někteří obvodní gynekologové to tak dělají). Pokud ano, můžeš si ho domluvit k porodu. Pak bys musela do Písku.

rousss
autor
10. únor 2015

@mysonek děkuji za odpověd. No někde sem četla že si můžeš zvolit u porodu koho chceš zda třebas svýho gynekologa aby vedl tvuj porod nebo i lékaře a to je asi tak všude nevím jaké máte vy zkušenosti?

mysonek
10. únor 2015

@rousss já s tím zkušenost nemám. Přijela jsem tam a rodil mě doktor co sloužil. Ale je fakt, že se porodní asistentky ptaly jestli mám někoho domluveného. Ale ptaly se chvíli před tím než jsem porodila, takže i kdybych měla, tak by to nestihl 🙂 Ono to určitě někde funguje, ale je to neoficielní. Pokud to bude tvůj gynekolog, tak musí mít smlouvu s nemocnicí, t.j. většinou to jde tehdy, pokud tam doktor chodí sloužit. A určitě za to bude chtít nějaký poplatek. Jestli se dá domluvit s někým v nemocnici nevím. Třeba já chodila na monitory ke své doktorce, takže jsem do nemocnice jela až k porodu. Navíc ono je složité si ten porod domluvit, protože nikdy nevíš kdy to bude (pokud to není císařem). Pokud tedy nechceš porod vyvolat, což já bych třeba nechtěla. Ale třeba moje doktorka chodí do Strakonic operovat a tak pokud indikuje císaře, tak většinou na den co operuje ona.

rousss
autor
10. únor 2015

@mysonek No já myslela že to můžeš mít napsané v porodní plánu kdo chceš aby tě rodil a to sem někde četla že můžeš u porodu mít dvě osoby který chceš takže manžela stoprocentně a pak bych chtěla toho doktora si určit jeslti to půjde.

mysonek
10. únor 2015

@rousss jenže jak to chceš udělat. Co když budeš rodit v noci? Ne každý doktor bude ochotný tam být. No a pokud chceš aby Tě rodil, tak musí v té nemocnici pracovat. Nejde aby tam jen tak přišel a vedl porod.

rousss
autor
10. únor 2015

@mysonek jj to je mi jasný, jo ten tam pracuje o kom si těd myslím vís? ale to je jedno

mysonek
10. únor 2015

@rousss pokud by ses rozhodla pro Strakonice a chtěla si někoho domluvit, tak doporučuji MUDr. Chalupu. Toho jsem měla u porodu já a je opravdu výborný. Šikovný porodník a je hrozně milej. A umí před porodem uklidnit. Mě přijímal v noci a byla jsem moc ráda, že jsem stihla porodit v jeho službě (malá se narodila 2 minuty před koncem služby) 🙂

elisset
10. únor 2015

@rousss Já nakonec porodila akutním císařem, praskla mi v noci voda a malý byl kp, takže jsem šla císařem, ale ten už byl domluvený delší dobu, pokud to do toho termínu vydržím, no nevydržela 😀. Takže mě prostě rodily doktorky co zrovna sloužily, ale upřímně by mi bylo úplně jedno který z doktorů mě odrodí jelikož tam byli fakt všichni moc fajn .. Ale vím, že holka co tam semnou ležela na porodní jip taky rodila císařem a doktora si přímo vybrala, byl to taky její gynekolog. Ale nevím zda to jde i u normálního spontánního porodu, protože ona měla taky plánovaného císaře .. Ale co já vím, tak stejně většinou rodí porodní asistentky a doktor spíš přihlíží. Je tam, ale porod vedou spíš ony.

ptjj
18. bře 2015

@mysonek mám s Mudr. Chalupou taky bohaté zkušenosti a jen samé pozitivní, rodil mi mimo jiné syna.......kdykoli jsem se na cokoli zeptala, vždycky všechno ochotně vysvětlil a poradil, uklidnil, výborný lékař........ale ani s nikým jiným jsem neměla žádný problém, Mudr. Dragounová byla moc milá (tu jsem tam zažila dvakrát), i její manžel se ke mně choval korektně, i když byl trochu chladnější, byla jsem ve Strakonicích spokojená a teď tam půjdu rodit znovu, škoda, že už tam není Mudr: Slintáková, ta byla taky moc milá.........myslíš, že si to jde s Chalupou domluvit? ale jak? přece nemůžu jen tak přijít nebo zavolat do nemocnice a říct, že chci k porodu Chalupu

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru