Porodnice Plzeň Lochotín. Byly jste spokojené nebo ne?
Byly jste spokojené v této "nejmodernější v Čechách" porodnici? Nebo vás zklamala?
michamicha: Na podzim meli na lochot.bazenu tehobik v pondeli od 17.h, ale jak je to ted, nevim☹
michamicha: nasla jsem tohle: http://www.bazenlochotin.zcu.cz/index.php?page=... Ten tehobik tam je porad v pondeli od 17.h a cvici to Lenka Sosnovcova - je to porodni asistentka z fakultky, ja ji mela u porodu a byla suprovni. A taky jsme ji meli na predporodnim kurzu a ted k ni chodime na plavani ve vanickach😉
tygrous: aha, já koukala na tyhle stránky http://www.bazenlochotin.wz.cz a tam to není 😅 děkuju 😉
michamicha: nemas zac😉 Ja taky dlouho chodila na ty stranky, co pises ty, ale ted jsem nahodou objevila, ze maji nove😉 Kde bydlis? Na Vinicich v materskem centru je ted taky cviceni pro tehu, protoze ta cvicitelka je sama tehotna😉
tak se mi ozvala paní Kostnerová, že těhobik pořád běží a prý mám dneska od 17-18 hodin přijít vyzkoušet 😉
michamicha: Tak jake bylo cvico?😉
ahoj, jsem to včera nestihla, ale půjdu příští týden 😉 tak potom poreferuji 🙂
ahoj holky, porodní pokoje mají fakt pěkné 😉 ale jak je to s personálem?A jak dlouho dopředu se zamlouvá termín, pokud se zamlouvá?
nejlépe je to když zjistíš že jsi těhu a budeš vědět termín tak hned zamluvit 🙂 já ani nevím kde budu rodit.... 😀 mě se žádná nelíbí 🙂
misullka20: tak u nás 🙂
Ahojky sirael😉
porodnici si zamlouvat nemusis (to jen v Praze maji tenhle system). Ale je dobre se zavcasu prihlasit na nejaky ten predporodni kurz, pokud na nej chces chodit (ja se hlasila asi v 22.tt, ale co jsem slysela ted, tak uz je potreba i driv).
Ja si na personal stezovat nemuzu, nemela jsem zadny problem, porodni asistentka super a sestricky pak taky v pohode... Ale to zalezi, na koho asi zrovna natrefis...
tygrous: ahooooj! já si říkala že to asi netřeba zamlouvat když se rodí hlavně tam 😉
tak to je dobře, že máš dobré zkušenosti.A porodní místnost příjemná?Na fotkách to vypadá strašně hezky! Napiš taky, jak se s prckem máte!
sirael, porodní místnosti jsou vesměs stejné a příjemné. Mně ukazovali růžovej, vyvolávali mi v modrým a rodila jsem v zeleným a ten mi taky přišel nelhezčí 😀 Na všech je vana, sprcha, wc a postel, kde si můžeš klidně schrupnout 😀 Jo, a na všech je PC s připojením na net, kdyby ses třeba nudila 😀 Co se personálu týče, nemůžu nic vytknout dětským sestřičkám, ale ty ženské sestry mi zrovna příjemné nepřišly, ještě že jsem byla v pohodě a v podstatě od nich nic nepotřebovala 😅
sirael: no,ja se tam moc nenudila a ani jsem si ten porodni pokoj neuzila, byla jsem tam 1,5hod a pak jeste teda 2 hodky a ty jsme s manzou prospali na te velke posteli (rodila jsem ve 4h rano😉 Ale bylo to tam prijemne...
mame se uz dobre, prvni mesic byl zahul, ale ted uz fak pohodicka a veselo. honzik se smeje, povida, zacina se natacet a stehovat po dece na zemi i v postylce...akorat teda ted resime ekzem a asi alergii na kravskou bilkovinu, tak jsem ani nestihala zajit pokecat k vam do plzne 😅
vy uz se snazite???😉
tygrousi, já si ten pokoj celkem užila, nejdřív vyvolávání, pak jsem se teda rozrodila ve "dnu volna" a vlastně jsem šla na sál v 9 večer a ze sálu v 9 ráno. Nejvíc jsem si teda užila vanu, prakticky jsem z ní nevylezla 😀
Spagetka: no ja si planovala, jak si tam dam vanu a jak budu hopsat na mici atd, ale do porodky jsem dorazila otevrena na 7 cm, nez porodni asistentka sepsala vse do PC a vytiskla mi lejstra, tak jsem byla na 8cm, pak mi pichli vodu a kontrakce jsem rozdychavala oprena o okenni parapet s vyhledem na nocni parkoviste pred porodnici, tam mi to prislo nejlepsi, no a po hodine jsem sla tlacit. Ale aspon jsem si uzila ruzne polohy na tom rodicim kresle 😀 , tam jsem jich fakt vystridala nekolik...
spaagetka: to je síla, ten pc 😀 určitě budu mít myšlenky surfovat 😀 ale tak třeba hodím nějakou zprávičku na MK tak proč ne 😅 s těma ženskýma jsi mě moc nepotěšila...nu což se dá dělat 🙂
tygrous: to je super, že jsi tam byla jen chvilku a ta postel je taky příjemná věc, že tam není jen jedno lůžko.To se mi moc líbí.
Ještě ne, ale tak nějak jsme se dohodli, že začnem od podzimu (respektive v červenci mi končí HA tak možná už nepřikoupím) ale nejdřív sháníme větší byt a je to dost fuška.Špatné období.
Je skvělé že už jste se s prckem sehráli, co ti přišlo první měsíc nejnáročnější?
sirael: s tim surfovanim teda taky nevim, ja mela myslenky jen na to, aby uz byl venku, i dkyz teda jsem nijak extra velke bolesti nemela... Ale je fakt, ze doma vecer predtim, kdyz manza uz spal, tak jsem stridave chodila do sprchy a na balon k netu 😀
cely prvni mesic byl narocny - maleej pres den nespal, jen v naruci, porad chtel pit, usinani vecer jen u prsu a treba dve hodiny v kuse a usnul po pulnoci, bolavy brisko...no proste trochu sok, kdyz cekas klidne spokojene miminko (a moje sesrtenka takove fakt mela od narozeni😉), ale pak to tak nejak vyprchalo do ztracena a mame rezim a usina v pohode a ja se uz konecne v klidu najim... 😀
tygrous: no ono to zase aspon odvede myšlenky, že....
A nebo je to tam pro ty chlapy, ten net 😀
Tak je skvělý, že se malej "zklidnil" asi mu tě bylo líto 😅
sirael: No ja o tom netu ani nevedela, az ted, jak to napsala spagetka 😀 Vis, ze ani nevim, co vlastne manza presne delal? Vim, ze byl u me, ze mi pak pri tlaceni daval loknout vody a drzel misku, abych tu vodu zas vyplivla (pit mi nedovolili, ani lok) a drzel mi jednu nohu (a druhou por.asistenkta) pri tlaceni, ale jinak si to nejak moc nepamatuju. Akorat to, ze jsme byli furt vysmati, i v pauzach mezi kontrakcema po 1 minute 😀
Chi, ale asistentka na kurzu rikala, ze se stalo i to, ze zenska rozdychavala kontrakce na kresle a chlap spal na te velke posteli 😀
tygrous: a jak to nesl, ten porod (manža) statečně?
to je dobrý, že ten chlap si v pohodě chrněl 😀 asi byl po šichtě 😀
sirael: ja myslim, ze to nesl v pohode😉 I pupecnik si prestrihl a pak mi i rikal, jak videl, jak me nastrihli (ja to necitila...).
A dobry bylo, ze celou dobu tam jsi vlastne sama, obcas nakoukne por.asistentka a pak najednou v minute ja tam okolo tebe hafo lidi a prcek je za par vterin venku. Vypadali vsichni tak hezky sehrani, i kdyz teda ani jsem to moc nevnimala, ze je jich tam tolik.
Tyjo, jak to ted pisu, tak uz se docela tesim na dalsi porod 😀 I kdyz par dni po porodu jsem na druhe dite nemela ani pomysleni, tak ted se na tehu uz zase tesim 😉
Tak k tomu netu, PC zapla doktorka někdy ve 2 v noci, zapsala tam cosi, a pak prohodila ke mně(Zrovna jsem byla napojená na monitoru, takže nic moc poloha, kontrakce zrovna jako blázen 😖 ), jestli něco nechci na netu, tak jsem prohlásila, že fakt ne. Ona že si to myslela, ale že v případě zájmu této vymoženosti můžu využít 😀 Samozřejmě se u toho řehtala, jak blázen 🙂
Jinak já být doma, taky bych jela co nejpozději, takže bych si ho taky neužila, jenže jak jsem ležela, kvůli vyvolávání, na rizikovým, tak jsem jinou možnost neměla. I když kontrakce jsem úspěšně maskovala od rána do cca 8:30 večer, pak mě prokoukly na monitoru 😀 Ale naštěstí jsem měla nadstandart, takže jsem nemusela manžu posílat v 18:00 domů a mohl se mnou hrát žolíky a stopovat 😉
spaagetka: tak to je dobré 😀 no ale zas proč ne, výhoda to určitě je, když se někdo cítí dobře.
spagetka: Ja zas mela furt kontrakce po 10 minutach a na monitoru skoro nic a pritom jsem byla otevrena na 7 cm 😅 Proto jsem vydrzela doma tak dlouho. A jeste chvili, tak snad porodim i doma 😀
tygrous: to by teprve bylo něco 😝
Ahoj holky, já si užila porodní pokoj 16 hodin a o připojení mi nikdo neřekl, to by manžel určitě využil 😀 Já si užila hlavně vanu a sprchu, v posteli jsme si taky schrupli, pak už jsem byla bohužel pořád připojená na monitor a nokenec to stejně skončilo CS. Já byla nadmíru spokojená, a to i s personálem (vyjma gynekologických sester, ty byly občas jedovaté). Pak jsme si ještě poleželi na neonatologii a tam byli všichni snad ještě lepší.
Příště budu rodit zase určitě tam 😉
vycu: každá pozitivní zkušenost je super, díky 😉

ahoj,
jsem se byla kouknout na lochotínským bazénu, ale žádný cvičení nebo plavání pro těhulky tam neměli nikde napsaný, tak jsem jim písla mailem, snad se někdo ozve 😉 já bych chtěla chodit plavat, ale na slovany do bazénu se mi moc nechce, mám vycházky odpoledne a to tam chodí většinou spousta dětí si zablbnout, tak nechci riskovat kopanec do břicha ☹