Porodnice v J. Hradci, v Č. Budějovicích nebo v Táboře

trskova
14. led 2015

Resim, kterou porodnici si vybrat. Vsude je neco spatne nebo neco dobre. Poradite? Na vsechny smery to mam stejne daleko.

edeltraut
14. led 2015

Já rodila všechny děti v Č.B. (i když bydlím 15km od JH) a musím říct, že poslední pobyt mě zklamal - ne v přístupu ke mně (jako matka tří dětí jsem byla ráda, že mě nechají na pokoji 😀), ale k jedné mamince na pokoji. Byla to hodně mladá maminka prvorodička a když srovnám, jak mi vše vysvětlovali a chovali se ke mně, když jem měla první, tak to je nebe a dudy... dokonce mi to vadilo natolik, že jsem psala na vedení....

anggely
29. led 2015

Já rodila v ČB císařem v prosinci 2014. Musím říct, že u porodu byli všichni perfektní a i na jipce byla péče dokonalá!! Na odd. šestinedělí to bylo o něco horší.. Jako prvorodička jsem nic moc o péči o miminko nevěděla a tam nám toho moc sestry neukázaly, neřekly.. Počítají tam s tím, že už všechno víte. Takže jsem se musela na vše ptát, až jsem si připadala jako blbec 😀 Na druhou stranu byly celkem ochotný a vždy poradily a pomohly. Člověk se nesmí bát otevřít pusu.. Příště budu rodit zase v ČB, protože už vím co od toho čekat.. 😉

hojda
29. led 2015

Záleží na tobě, co očekáváš a jaké máš požadavky. Já vybrala JH, malá porodnice, klidnější. V den mého porodu jsem rodila jen já sama, dokonce se mi povedlo se domluvit i s lékařkou, která mě rodila poprvé, aby byla u porodu.

petra_90
31. led 2015

Taky mě zajímají názory hlavně na porodnici v JH a Táboře, nemůžu se rozhodnout, kterou zvolit a už nemám moc času... 😢

terka_85
31. led 2015

Ahojky, já rodila v ČB v roce 2011 a byla jsem moc spokojená. Kromě jedné nepříjemné sestry na příjmu byli všichni moc fajn. V květnu čekám druhé a jinam než do ČB bych nechtěla, nedovedu si představit, že bych v kontrakcích jela třeba do Krumlova. Budějckou porodnici máme 10 minut cesty a i to mi stačilo 🙂
Navíc mají jednu z nejlepších neonatologií a to je pro mě rozhodující. Já vše nějak přetrpím, ale kdyby se kvůli mému pohodlí mělo něco stát mimču, tak bych si to neodpustila.
Všude se najdou nepříjemné sestry. Možná je to tam jak na běžícím pásu, ale bohužel je to veliká porodnice, kam jezdí rodit z celého kraje...

brendamonique
31. led 2015

... ahoj já rodila dvakrát v JH, naposledy minulý rok v červenci. Většina dr. jsou tam ženy, které jsou velice ochotné a vším se jistí, aby se nic špatného nemohlo stát. Malého mám akutní sekcí, jelikož se na porodním sále při tlačení zjistilo, že mu nesestupuje hlavička a, že neprojde, proto mne rychle převezli na sál a malého "vytáhli" 🙂 ...nemohu si stěžovat na personál ani na dr. - všichni velice ochotní (...ale nemám samozřejmě srovnání s jinou porodnicí) ... sestřičky na šestinedělí jsou velice ochotné a vše rády vysvětlí, miminka pohlídají pokud se maminka potřebuje vyspat či osprchovat atd.... v ten den jsem rodila sama - kromě maminky, co porodila, když mne přivezli ... mají více porodních sálů i "hekáren", snaží se porod urychlit masážní vanou ... což mi hodně pomohlo ... bohužel jsem malého viděla až po probrání z narkózy, takže nemohu posoudit bonding apd. - jinak mi malého donesli ihned po probrání a následně si ho odnesli ještě na 48 h k sobě a přinášeli pouze na kojení, aby se člověk po císaři sebral a rozchodil. Konkrétní dotazy ráda zodpovím, pokud budu vědět ...

brendamonique
31. led 2015

... mimochodem, také jsem slyšela samou chválu na českokrumlovskou porodnici - známá tam v létě rodila přirozeně a je maximálně spokojená ... úplně se vším ... ale sama také netuším, jak bych v bolestech dojela tak daleko ... ale pokud by měl někdo tu možnost, asi bych se rozhodla pro to ...

gilla25
1. únor 2015

Ahoj, mě by zajímalo jak je to v Táboře (J. Hradci či ostatních jihočeských porodnicích) s bondingem a případným respektováním porodního plánu vypracovaného rodičkou?
Také vybírám porodnici a mým hlavním kritériem je umožnění nerušeného bondingu (měření, vážení a omytí miminka nejlépe až po uplynutí tzv. „Zlaté hodinky“).
Co jsem se dočetla, tak přesně toto by teď měli nabízet ve Strakonické porodnici (nově zrekonstruované), ale tuto porodnici mám zrovna nejdále. ☹ Víte o tom nebo měli jste tuto možnost v některé jihočeské porodnici???? Děkuji. 😉

trskova
autor
2. únor 2015

@petra_90 ja se rozhodla pro tabor. Ve ctvrtek se tam jedu podivat.

petra_90
2. únor 2015

@trskova jedeš na monitor? Tak potom napiš, jak si byla spokojená s přístupem personálu a jak se ti tam celkově líbilo. 🙂 Díky.

likerova_spicka
2. únor 2015

Hlasuju pro Hradec. Mám skvělou zkušenost z prvního porodu a druhý budu absolvovat taky tam. Mají tam poměrně osobní přístup. Pokud je to jen trochu možné tak podporují bonding, na prvním místě je dítě a matka a pak až vše ostatní. Doufám, že se nic nezměnilo 🙂

monul88
2. únor 2015

Rodila jsem v ČB 2012 a v Táboře 2015. Nemůžu to vůbec srovnat. V ČB byl vše problém, taky jsem byla prvorodička a jak se dětský sestry chovali ke mně a k malýmu bylo děsný. Porod taky žádná sláva, měli dost času na vše až bylo pomalu pozdě. V Táboře jsem byla jak v říši divů. Vše šlo v klidu, manžel jim řekl, jak byl minule rychlý porod a oni se zařídili, takže když už malá chtěla ven, tak jsem prostě mohla začít tlačit a nikdo mi na břicho nevlítnul. Porod byl průběhově úplně stejný jako první, takže nevím co v ČB byl za problém. I na šestinedělí v Táboře byli všichni ochotní, nic nebyl problém, nikdo se netvářil kysele jako v ČB.

trskova
autor
2. únor 2015

@petra_90 volala jsem si tam a objednali me na porodopis a monitot, ale na monitor chodim ke svemu lekari a do porodu bych to tak nechala. Pani se me uz v telefonu ptala jestli md uz posila dr nebo ne, a ze je jim jedno kdy k nim prejdu. Memu dr taky. Ten posila az uplne na konec myslim az v 39tt nebo 40tt. Takze jim to tam tak povim a uvidime.

petra_90
3. únor 2015

@trskova a k jakému gynekologovi chodíš, jestli se můžu zeptat? Můj říkal, že od 37.tt budu jezdit na monitory a kontroly už jen do porodnice.

trskova
autor
3. únor 2015

Ja mam doktora v budejovicich
@petra_90

petra_90
4. únor 2015

Jo tak to nic. 🙂 Zrovna jsem se bavila s jednou maminkou, která rodila v Táboře a prý si nemůže vůbec na nic stěžovat, tak to asi taky nakonec zkusím tam..

trskova
autor
5. únor 2015

@petra_90 tak jsme jen sepsali porodopis. Udaje o me, o manzelovi, rodinne anamnezy, a tak.sestricka byla prijemna, ukazala nam kam prijet, kde zazvonit az to na me prijde. Co mit sebou. Na monitor jsme se nedomlouvali, rikala jsem ji ze chodim zatim ke svemu dr. A ze jsem tam byla v pondeli a na dalsi jd zas v pomdeli, tak mi ho tam ani nedelali, ale ze kdybych chtela tak k nim mam zavolat a domluvime se kdy mam prijit.

trskova
autor
13. únor 2015

@petra_90 tak muzu rict, ze jsem si vybrala jak.nejlepe jsem mohla. Doktoru super, sestry perfektni, pece vyborna a jidlo strasne dobry.

petra_90
14. únor 2015

@trskova tak to jsem ráda, že si byla spokojená. 🙂 Taky nakonec půjdu do Tábora, zatím to vypadá na plánovaného císaře kvůli poloze KP (jsem prvorodička), tak snad bude všechno ok. Děkuju ti za recenzi. 🙂

lili_2
19. čer 2018

Ahoj holky jsem v 34 týdnu a rozhoduji se kde budu rodit, máte některá čerstvé zkušenosti z jindřichohradecké porodnice?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru