Porodnice Neratovice. Máte zkušenosti z poslední doby?

kristyna03
11. únor 2020

Holky, několik lidí mi nezávisle na sobě doporučilo porodnici v Neratovicích. Budu mít s sebou soukromou PA, zaregistrována jsem zatím v Podolí. Zvažuji však, zda raději nezvolit Neratky. Prosím, vy které jste tam nedávno rodily, byly jste spokojené? Z hlediska vzdálenosti mám obě porodnice cca stejně daleko. Děkuju 🙂!

flabelina
11. únor 2020

Ahoj,můžeš si domluvit prohlídku v Neratovicích,já jsem se tam šla podívat a pak jsem zvolila jinou porodnici.

kristyna03
autor
11. únor 2020

Jj můžu, jedeme tam příští pondělí. Spíš mě zajímaly osobní zkušenosti holek. Díky 🙂

kacorina
11. únor 2020

@kristyna03 dnes jsem tam volala.Maji uzavřené oddělení z důvodu chřipky Prohlídky nejsou.Monika

bramarfi
11. únor 2020

@kristyna03 Rok a půl zpět, takže ne zcela čerstvá zkušenost, ale já doporučuju, kudy chodim.Prožila jsem krasny, zcela přirozený porod, bez sebemenšího zásahu, prakticky bez lékaře, jen s PA a manželem. Jediné, co je podle mě skutečně relevantní zohlednit při rozhodování, nemají jip.

fandysek_1
11. únor 2020

@kristyna03 ještě bych vzala do úvahy Mělník. Mají teď po rekonstrukci.

marky123y
11. únor 2020

@kristyna03 rodila jsem tam 12/2016 A teď znova 10/2019 A byla jsem spokojená u obou porodu. Oba porody proběhly jen za přítomnosti PA ani jsem ji neměla zaplacenou a chytla jsem obě strašně super ženské. Jediné že jsem měla zaplacenou lady card za 2000,- a 2x jsem měla nadstandard a teď je mají ještě zrekonstruovane takže moc hezké pokojicky.

sisakysela
11. únor 2020

Rodila jsem zde v rijnu 2019 a dodnes na to rada vzpominam. Psala jsem recenzi na skupine porodnice Neratovice,tak pokud byst chtela vedet vic,pridejte se do skupiny. Za me Neratovice byly to nejlepsi co jsem si mohla prat🙂

journals
11. únor 2020

Rodila jsem tam pred rokem a uz bych tam nesla.

simona_33
12. únor 2020

@journals a proč ne? To je asi důležitý v recenzi uvést

journals
12. únor 2020

@simona_33 kvuli absenci novorozenecke Jip a mozna i trochu kvuli urputne snaze o prirozeny porod za kazdou cenu.

mourovatakocka
12. únor 2020

Už starší zkušenost, listopad 2017. Za mě dobré, doktora jsem viděla jen při přijmu, pohoda ve vaně, porod jen s manželem a pa, doktor mě přišel zašít, dětská doktorka zkontrolovala malou za bedliveho dozoru muže. Porod fajn. Pak ale dvě negativní věci. Doktor na šestinedělí mi vyhrožoval, že je dcera malá, chtěl dát um, to jsem ho poslala do háje, dcera je holt drobná doteď, ale jediné, co jsem o dětech věděla dopředu bylo to, že po porodu o nějakou váhu přijdou a zase to doženou za pár dní. Takže mě znejistil, i když jsem věděla, že se nic neděje, ale hormony pracovaly a já zbytečně brečela. Laktační poradkyně tam pomáhala jedné mamince, dávala jí kojící kloboučky, u jí asi na začátek nutnost. Chtěla jsem si taky nechat poradit, když už jsme ji měly na pokoji, ale ačkoliv jsem měla vše ok, dcera byla naprosto vzorný savec a já bradavky v pořádku, asi aby se mě zbavily jsem taky dostala kloboučky. To považuju za druhé negativum, tehdy jsem myslela, že dělám dobře. A kloboučků jsem se nebyla schopna zbavit doteď 😁, ale beru je jako samozřejmost, nevadí mi, ale už vím, že zdaleka nebyly nutné.
Kdybych měla nedej Bože 😁 mít další dítě, chtěla bych rodit zase v Neratovicích. Porod tam byl opravdu komorní záležitost. O tom doktorovi jsem se pak bavila s jednou známou, říkala, že on rád znejišťuje prvorodičky 🤔, tak nevím. Každopádně napodruhé bych ho měla na salámu a hleděla bych odejít pokud možno hned druhý den 🙂

simona_33
12. únor 2020

@journals jasně to chápu, ten přirozený porod to je mantra, proč tam právě lidí chodí no... Jinak ve většině nemocnic JIP není. Děti a většina dětí určitě JIP potřebovat nebude...a eventuelne si poradí například převozem.

neomenia
12. únor 2020

@journals to jsi ale asi věděla předem, že je to porodnice bez JIP, ne? Naprosta většina malých porodnic nemá JIP pro novorozence a pri patologii se novorozeně převáží do větších krajských nee fakultních nemocnic. Tak je to po celé ČR.... Pokud jdeš rodit do malé porodnice, musíš s tímto počítat.

journals
12. únor 2020

@neomenia vedela. Taky jsem si uz zazila jake to je kdyz si clovek mysli, ze je vsechno ok a opak je pravdou. Vychazim jen ze sve zkusenosti.
Porod byl blbej a myslim, ze to trochu prepiskli. Ano, chodi se tam prave kvuli prirozenym porodum. Ja mam zkusenost negativni a ac nemam pocit krivdy a horkosti proti teto porodnici, rodit bych tam uz znovu nesla.

kristyna03
autor
13. únor 2020

Holky a rodila jste tam některá se svou soukromou PA?

sisakysela
13. únor 2020

@kristyna03 ja ji mela, ale porod nakonec probehl cisarem. Ale verim,ze pokud by byl prirozeny,byla bych krasne pripravena.

p4vl4
Autor odpověď smazal
Zobraz
tali85
24. dub 2021

@journals já mám dvě zkušenosti s porodem v Neratovicích (a jednu na Vinohradech - velký rozdíl). V Nera jeden přirozený, jeden sekcí. Naopak já byla ten, kdo chtěl ještě počkat a zkoušet ten přirozený porod (po už jedné zkušenosti se sekcí).. a ve chvíli, kdy se jim přestaly líbit monitory, nikdo neváhal ani chvíli nad akutní sekcí a už vůbec nechtěl dále zkoušet přirozený porod.. takže jsem jen chtěla uklidnit nastávající maminky, aby to nevyznělo, že se Neratovice drží zuby nehty přirozených porodů. To opravdu ne. Na postupu se shodli nezávisle tři lidé, PA, lékařka i přivolaný primář.

hellicek
2. kvě 2021

Raději budu rodit doma než v Neratovicích,porodnice vypadá jak za komunistů,nic co by mě lákalo tam přijet a přivést na svět dítě

sylvka
9. črc 2021

Ahoj,lezela jsem v Neratovicích předevčírem po pádu na břicho ve 20 týdnů .
Už před 9 lety jsem zde byla spokojená a přivedla na svět syna.nyni zkušenost taky skvělá.na oddělení jsme byli čtyři,takže jsem měla pokoj pro sebe . Prijmala mě paní doktorka,strašně milá,vše vysvětlila...sestry také hodně ochotne ,stala kontrola...paní uklízečka mi ochotně došla pro heslo k WiFi.druhy den při kontrolním utz mě vyšetřovala nějaká nová Dr,asi po škole,tak se trošku učila,ale za zády měla doktora,tak mi to nevadilo.jedine co bylo malinko mimo moje představy bylo jídlo,ale to už tak bývá.jinak super pocit a s klidem na duši tam půjdu v listopadu k porodu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru