icon

Porodnice Zlín

meggi10
7. čer 2007

Ahoj holky jaké máte zkušenosti ze zlínské porodnice??

Strana
z6
marryline
29. bře 2018

Ahoj holky, chci obnovit diskuzi a zeptat se na Vaše zkušenosti porodu ve Zlíně? Stále se nemůžu rozhodnout, zda jít rodit do Uh nebo Zlína.

trchalikovajana
30. bře 2018

@marryline ahoj ja rodila prvniho syna ve zlíně v r.2015 duben a za me dobré i 4.patro setinedeli.
Druhy porod v UH 2017 rijen a take spokojenost. Dokonce v uh maji pekne porodni boxy.
Jen jsem mela slozitejsi porod. Ale spokojena jsem byla a sestricky na novorozeneckem jsou bozi😊.
Jedine minus a pro me velke diky rozsahlemu poraneni,ze jsou spolecne koupely s toaletama pro dva pokoje,tzn pro 4zeny. A doporucuji sve obleceni pro miminko. Davaji je tam jen do kosilek a plen a zavinovacky. Jinak pro maminky nocni kosile k dispozici,super!!! A kdyz je potreba i vlozky.
Je to o lidech...😊 a kdyby tak treti mam tez v Uh😊

trchalikovajana
30. bře 2018

@trchalikovajana no porodnice podle toho co mam blize....😊

marryline
30. bře 2018

@trchalikovajana ahoj 🙂 moc děkuji za odpověď. Já bych práve taky raději uh, ale zase když nastanou komplikace (doufám, že nenastanou) tak prej vybavení je lepší ve Zlíně,ale nevím co je na tom pravdy.

ginnyw
30. bře 2018

@marryline ahojky, já si myslím, že v případě komplikací by do Zlína převáželi. Pro nedonošence mají skvělé vybavení. Já rodila v srpnu 2017 ve Zlíně, ale jsem ze Zlína. Nad jinou nemocnicí jsem nepřemýšlela a nemůžu si stěžovat 🙂

marryline
30. bře 2018

@ginnyw ahojky, chci se zeptat, zda jsi miminko měla celou dobu u sebe po porodu nebo ho někam odnáší? Nevíš jestli můžeš mít vlastní oblečení pro mimi?

lasicek
30. bře 2018

Do Zlína ne, dvě špatné zkušenosti. Jinak dítko ti odnášet nrmzsí, ale musíš si o to řìci.

marryline
30. bře 2018

@lasicek můžu se zeptat o jakou zkušenost jde? Spíše při porodu nebo na oddělení šestinedělí?

ginnyw
30. bře 2018

@marryline oblečení pro mimi dávají v porodnici, vlastní až na cestu domu. Jinak já měla císařský řez, takže se mnou Vojta nebyl pořád. Jinak pokud je maminka v pořádku, tak mimi dávají k ní na pokoj.

sedmiteckas
30. bře 2018

@marryline za mě rozhodně Zlín. Minimálně proto, že je opravdu lépe připravená pro porod s komplikacemi atd. (člověk nechce nic přivolávat, ale realita je, že stát se může všechno). Už jen z toho důvodu bych volila Zlín. Jinak já mám zkušenosti dobré. Je to spíše o štěstí na konkrétní lidi...Porod můžete mít naprosto v pohodě a budete mít názor, že Zlín je úplně super, nebo můžou nastat komplikace a tam se může ukázat, jestli jste udělala dobře. A tady podle mě s volbou Zlín narazit nemůžete... Nevím, odkud jste, jestli na půli cesty mezi Zlínem nebo UH....? Ale pokud nemáte do Zlína vyloženě dlouhou cestu, volila bych Zlín. Jinak teda já rodila 2014 v srpnu a to byl problém s lůžky, na pokoji jsme byly tři, dodatečně se tam přistavovalo lůžko - prostě nebyly místa... prostě se víc rodilo... Ale jinak opravdu Zlín spokojenost.

mia255
30. bře 2018

Já rodilated v únoru ve zline a za mě naprostá spokojenost. Porod rychly, Porodní asistentka i slečna na praxi nejlepší🙂 měla jsem opravdu full servis :D ihned po porodu mi daly mimco na prsa, nechaly ho tam asi hodinu, samozřejmě nechaly dotepat pupecnik. Během sítí měl malou manzel, taktéž během vážení a rychlého vyšetření ... Potom nám nechali ještě dvě hodiny v přítmí a soukromí 🙂 šestinedělí taky super, nebyla tam jediná sestřička na kterou bych mohla říct špatně slovo. Jen jedna uklízečka byla hodně nepříjemná a vším tam tříslala....

marryline
30. bře 2018

@sedmiteckas já jsem z Otrokovic, takže to mám fakt tak na půl cesty. Proto pořád přemýšlím. Mám trošku strach z kleští kdyby byly potřeba, vím že v uh používají vax, což je šetrnější. Asi nevíš zda to mají i ve Zlíně, že?

marryline
30. bře 2018

@mia255 moc díky za odpověď, jsem ráda za pozitivní názory, asi je to fakt o tom na koho člověk narazí. Dělali vám před porodem ještě vaginální vyšetření velikosti miminka?

plksv
30. bře 2018

Mám srovnání Kroměříž - Zlín a za mě určitě Zlín.

mia255
30. bře 2018

@marryline ne, poslední odhad velikosti jsem měla ve 34 TT u svého gynekologa ;) ale já mám asi hodně prostornou pánev a hlavně to už byl druhý porod tak to nebylo potreba🙂 ano je to o lidech a asi také o komplikovanosti porodu... Já viděla doktora jen u příjmu a pak když mi šel kouknout na síti 🙂 takže naprosto hladký porod bez komplikací 🙂

mia255
30. bře 2018

@marryline jediné vyšetření bylo na kolik jsem otevřená

danahladnickova
30. bře 2018

Já rodila obě děti ve Zlíně a co se týče porodu nemůžu si na nic stěžovat. První porod listopad 2015 druhy leden 2017. V tom lednu jsme byli taky na pokoji 3. Ale slečnu přeložili hned jak se uvolnilo místo.

betelgeuzz
30. bře 2018

Já vždycky doporučuji ptát se na konkrétní věci, protože každá jsme jiná, máme jiné představy a co jedné nevyhovuje, druhé se líbí. Kamarádka si třeba stěžovala na Zlín, že jí nechtěli dát druhý den po porodu UM pro mimčo, když ona ještě neměla mléko. Já jsem teda byla ráda, že ve Zlíně podporovali kojení, UM necpali, nevážila jsem při každém kojení, naopak mi řekli, že první dny nedoporučují vážit, že to maminky akorát vyleká, že nakojí jen pár ml. Ale to byl jen příklad, nevím, jak to chodí dnes, rodila jsem v letech 2009 a 2011, oba porody ve Zlíně, byla jsem ráda, že ve Zlíně tehdy podporovali přirozené porody, první dceru jsem rodila KP a prý jsem nebyla ojedinělý případ a druhou jsem porodila na stoličce.

mia255
30. bře 2018

@betelgeuzz teď je to s tím vážením stejně 🙂 vážila jsem jednou za celou dobu před kojením a po kojení... Obrovský rozdíl oproti porodnici v Brně, kde jsem rodila první dítě. Tam mě nutili vážit a zapisovat ml po každém kojení... Ale to je na jiný příběh, v životě bych už v Brně v této porodnici nerodila když vím, že to jde jinak, lépe a pohodoveji....

marryline
31. bře 2018

@danahladnickova
@betelgeuzz díky holky za odpověď 🙂

marryline
31. bře 2018

Holky, ještě se chci zeptat. Volili jste u porodu i studentku? Nebo jste ji tam nechtěly?

trchalikovajana
31. bře 2018

@marryline není zač 😉 ve zlíně je špičkové novorozenecke.... a když je potřeba převáží z uh do zl. Ale myslím že jen dítě. Ale to už nemusí být pravda,teď nemám čerstvé informace.

trchalikovajana
31. bře 2018

@marryline Jinak pozor v uh si chystali na nas kleste. Nastesti jsme to zvladli bez nich. Pokud jsi z Otrokovic tak si myslim že rychlejší to bude do Zlína😁.
A třeba druhý už zvolíš Uh.
At to bude Zl nebo Uh. Hlavně se neboj porodu,a pokud to dovoli váš obou zdrv.stav chtěj miminko u sebe a dohlížej si na něj😉.

marryline
31. bře 2018

@trchalikovajana fakt? Nechtěli použít první VEX? Já bych si právě chtěla ještě zjistit, zda mají ve Zlíně taky ty vexy nebo jen kleště.

becicka
31. bře 2018

@betelgeuzz
@mia255 Zajímavé, rodila jsem říjen 2016 a musela jsem zapisovat imrvére všecko, váhu před kojením po kojení stolici... porod dobrý, na šestinedělí katastrofa.

becicka
31. bře 2018

@marryline Studenty medicíny jsem povolila, ale nikdo mi stejně nepřišel.
Moje sestra tehdy taky studovala a vím, že se medici pořádně k ničemu v nemocnici nedostali, málokdo dává souhlas.

lasicek
1. dub 2018

@marryline mas soukromou zpravu

kusanagi87
1. dub 2018

Ja jsem pro zlin, uz jen kvůli neonatologii, kt UH nema. ve Zlíně je hned za dvermi porodnich salu, kdyby neco. Kdyby de neco po.... v UH, tak na to nemají výbaveni a prevazi matku i dite do Zl. A z Otrokovic to mas určitě blize do KNTB. Znam jednu PA, co pracovala tam i tam a rikala, ze by vzdy volila Zl.
Ja jsrm tam rodila 5/2016 a byla jsem spokojena. Porodni.asist.uzasna. Mam pocit,ze bez ni ( a manzela) bych neporodila. Mela jsem puštěný chill out, vanu s aroma oleji, na kazdy krok se me ptali. Po narození krátký bonding a pak vzali syna s mym svolenim umyt, oblect a na chvili prohrat (byl trochu podchlazený). Detska sestra se k nemu chovala krasne! Manzel sel s nimi a pak syna prinesl a zkusili jsme kojeni a dalsi 2 hod jsme byli vsichni spolu na tom pokoji, kde jsem porodila. Pak na odd.sestinedeli a tam jsme byli take porad spolu 🙂 krome 2 zjevne vyhorelych sester (jedna stara a jedna mlada), kt tam ale moc nebyly, byly vsechny ok 🙂
Vazit jsem teda nemusela, jen 1x kdy se chtelo vedet, zda maly place kvuli tomu, ze se malo napije nb kvuli necemu jinemu.

Ja jsem od UH, ale uz ted vim, ze dalsi bych rodila zase ve zline. V UH se dost kritizuji detske sestry a kamaradka tady skoro i s dcerou umrely; porad doktori na něco cekali a pak meli co delat, aby to vubec dobre dopadlo.

marryline
1. dub 2018

@kusanagi87 moc díky za super informace, řekla bych že teď mám ze Zlína mnohem lepší pocit a jsem spíše pro Zlín 🙂 mě se na Zlíně jen nelíbí, že nedělají před porodem utz velikosti hlavičky miminka, protože jsem nyní ve 33tt a mimčo bude mít asi větší hlavicku, tak mi moje gyn. Dororucila prohlídku před porodem, mám i uzší pánev. Vím že v uh to dělají a mají tam i porodní Vexy, že když je nějaká komplikace, tak nepoužívají hned kleště, ale první VEX. Asi nevíš jestli to mají i ve Zline, že? Jinak co se týče vyšetření miminka po porodu (sluch, gen. Vady atd je i ve Zlíně taky samozřejmostí , že?) máme veškerou genetiku v pořádku, ale jsem v tomhle docela opatrná.moc díky za odpověď 🙂

trchalikovajana
1. dub 2018

@marryline prej kleste...no u nas to asi jinak neslo

Strana
z6