Rodila jste některá v Domažlicích?

veverice27
23. črc 2014

Ahoj maminky.
Rozhoduji se, kam v den D.
Láká mě to do Domažlic, proto se obracím na Vás, které máte s Domažlicemi zkušenosti. Jaký je tam personál? Porodní sál..možnosti pro rodičku. Přístup k maminkám, jestli Vám dali hned miminko aj. Budu ráda za každou zkušenost, popř. radu.
Předem děkuji ;)

krucis
23. črc 2014

Ahoj, rodila jsem v Domažlicích před dvěma a půl lety a bylo to celkem fajn. Srávila jsem tam 4 dny a nemůžu si skoro na nic stěžovat co se týče porodu. Bohužel co se týče oddělení šestinedělí, neporadím. Malou mi s podezřením na šelest na srdci odvezli pár hodin po porodu do Fakultky do Plzně, protože neměli potřebné přístroje k podrobnějšímu vyšetření a další dva dny jsem byla sama na oddělení gynekologie. Co se týče porodu moc se mi líbilo, že jsem v moderní porodní místnosti celou dobu mohla být s mužem, který mi byl velikou oporou. Měli jsme soukromí a i když samotný porod trval 6 hodin mohla jsem si vybrat kde a jak budu tu dobu trávit (nejčastěji na míči, nebo v parádní vaně) a PA mi doporučovala co a jak by bylo vhodné (rodila jsem poprvé a neabsolvovala jsem žádný kurz). Když přišlo na to, že už konečně můžu vyhupnout na křeslo a začít tlačit, byla jsem už sice na konci sil, ale personál mě podporoval. Nakonec malou zkoušeli vyndat kleštěmi, protože nešla ven. Tam mám jedinou špatnou zkušenost - myslím, že lékařka, která pod vedením doktora toto prováděla neměla tolik zkušeností a moc jí to nešlo...Malou mi hned po porodu položili na prsa. Pak jí za přítomnosti muže změřili, zvážili a vyšetřili. Bohužel byla přidušená pupeční šňůrou (proto nešla ven), tak mi jí už nedali a musela být na kyslíku. No a následoval její převoz do Plzně a mě přesunuli na gynekologii. Nicméně když se mi druhý den po porodu nalili prsa, sestřičky ze šestinedělí mi ochotně radili jak odstříkat mléko a jak ulevit od bolesti. Nesetkala jsem se tam s nikým, kdo by mi byl nepříjemný.

veverice27
autor
25. črc 2014

Ahoj @krucis moc Ti děkuji za Tvou zkušenost, snad Vaše malinká je v pořádku. Hodně zdravíčka ;) i pro druhé miminko..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru