Vložky a poporodní kalhotky - je nutné si je do porodnice brát nebo stačí silnější vložky?

karoczde
1. dub 2019

Ahojky.. mám takový dotaz.. všude se doporučuje vzít si do porodnice vložky a jakési poporodni kalhotky či co..

Je nutné si brát oboje? Nestačí jen nějaké silnější vložky?
Ty kalhotky jsou nějaký speciální nebo to jsou takový ty kalhotky jak se používají i při inkontinenci ?
Moc děkuji za odpověď..

alassel
1. dub 2019

Obyc vlozky rozhodne nestaci. Kalhotky si kup z duvodu hygieny. Po jednom pouziti se vyhazuji. Vsechno sezenes ve zdravotnich potrebach..

uzuuuzu
1. dub 2019

@karoczde ahoj, určitě si vezmi oboje (zjisti si, co ti dá tvoje porodnice - u nás dávali vložky ale jen jedno balení) ty vložky jsou prodyšné a hodně savé a kalhotky jsou síťované, taky hodně vzdušné - díky tomu se rychleji hojí případné poranění. Oboje koupíš normálně v lékárně 😉

hankaviki
1. dub 2019

https://www.drmax.cz/vlozky-porodnicke-batist-f...
https://www.pilulka.cz/bella-mamma-sitovane-kal...
Tady máš pro příklad odkaz na vložky a kalhotky. Kup si obojí (neříkám, že tuhle značku), ty vložky musíš do něčeho vložit, od toho jsou ty kalhotky. Kalhotky jsou sí´tované, aby to luftovalo a nezapařila se poporodní poranění. Silnější vložky ani inkontinenční nejsou vhodné. Stojí to pár korun, není důvod hledat nějaké alternativy. Těch vložek si kup víc, budeš je nosit i v šestinendělí dokud budeš krvácet.

sudylichozrout
1. dub 2019

@karoczde ahoja, u nas vlozky davali, takze jsem neresila. Ale domu jsem si kupovala a sahla jsem opravdu po poporodnich vlozkach. Jsou to takove save pesky. Obyc vlozka mi prijde, ze by mohla zaparovat. A obyc jakoze uplne obyc vlozka treba od Ria zas neni tak velka. V porodnici nam sestry doporucovaly, abychom mely v kalhotkach ty poporodni vlozky dve na sobe a trochu posunute tak, aby udelaly plochu od stydke kosti az po kostrc. A fakt je pravdou, ze jsem diky tomu byla celkem v komfortu a neprotekala. A to jsou samy o sobe dlouhe.
Kalhotky jsou dulezite. V lekarne si je kup, vem tak dva baliky. Jsou sitovane, cili vzdusne a vyhazuji se po pouziti (doma pak muzes vyprat). To je fakt hodne potreba.

karoczde
autor
1. dub 2019

@sudylichozrout hojky moc vám děkuji za odpověď.. zrovna jsem pátrala v DM drogerii a našla tam ty síťované od Bella mamma.. mají je v balení po 2 ks.. koupila jsem jen jedno, tak koukám, že asi ještě přikoupím..😃.
Vložky jsem tam nenašla..ale zeptám se v té porodnici ,jestli je tam budou dávat či jak..

merope
1. dub 2019

@karoczde Síťované kalhotky se dají i prát, dokonce snadno - pokud jsou to ty správné. Pokud jsou nikoli síťované, ale jen jednorázové, můžou být taky neprodyšné. Ideál nejlevnější ve zdrav. potřebách, kde i umí poradit. Jinak já vystačila s třemi kusy - jedny se mi chytly do zipu a rozpadly, dvoje pak už stačily, rychle to schne.

vendelinka08
1. dub 2019

@karoczde do porodnice si kup vlozky po porodu..jsou velke..mivaji je i v porodnicich a na doma jsem si koupila v DM vlozky vhodne po porodu...ty ted pouzivam a staci mi..lres den..ale na noc si jeste beru ty velike...

jerou
1. dub 2019

@karoczde ja mela loni z dmka i kalhotky i vlozky. ty kalhotky byly super pruzne sitovane.

raduushka
1. dub 2019

Určitě potřebuješ obojí. Vložky jsou opravdu mega velké a save a nemají lepicí vrstvu, takže jsou prodyšné a tak stejně je to s kalhotkama, jsou prodyšné a nikde netlaci. Ja jsem mela siťované nohavičkové a nosila jsem je tak mesic po porodu. Mela jsem císaře a obyčejné kalhotky mě tlačily na jizvu. Mě ty kalhotky stačily čtvery a prala jsem je, v nemocnici v ruce a doma pak normálně v pračce.

bekyc
1. dub 2019

Určitě poříď, po prvním porodu jsem spotřebovala 5 balíků těch vložek (Batist flower - jsou větší) a 6 síťovaných kalhotek.

merope
1. dub 2019

@bekyc Já dostala vložky v porodnici, doma jsem spotřebovala zhruba balík. Jsem po CS. Doktoři říkali, že to je hlavně tím, že při CS se rovnou ta děloha čistí, takže očistky jsou menší. V podstatě nejvíc jich bylo potřeba prvních pár dní a pak skoro nic.

eldrag
1. dub 2019

prvni den jsem spolkla dva baliky vlozek batist flower za mne nejlepsi, a kalhotky sitovany z lekarny,.... sly preprat a byly super i na doma... zalezi na porodu, ale ja krvacela cely sestinedeli celkem dost

jenny91
1. dub 2019

@karoczde Ono záleží, já třeba nakoupila doporučený počet balení dle porodnice (asi 5 ks kalhotek a 3 balíky vložek) a použila jsem sotva třetinu toho všeho, zbytek se mi válí ve skříni do dalšího porodu 🙂 (Používala jsem je i v porodnici, ale krvácela jsem málo.)

veselaopicka
1. dub 2019

@karoczde kalhotky koupis v DM za par korun a daji se prepirat a vlozky ty nejsilnejsi tzv. Babkovsky

karoczde
autor
1. dub 2019

Tak jsem se ptala v porodnici a prý tam vše dostanu.. tak uvidime...poridim raději na doma 🙂)

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru