icon

Výbavička do porodnice pro mě a pro malého ♥️. Co jste si braly?

sanyy22
11. dub 2021

Ahoj holky, chtěla bych si už pomaličku začít nakupovat věci do porodnice , můžete mi prosím napsat co jste si braly jak pro sebe tak pro mrňouska do porodnice🤰🤰🤰 děkuji ♥️

mamikry
•
11. dub 2021

@sanyy22
Pro sebe beru: 2x Batist Flower vlozky, 6x sitovane kalhotky, 2x kojici podprsenku, 2x nocni kosili, pantofle do sprchy, Purelan, gel z dubove kury, Herbalon, vlozky do podprsenky, kuchynske uterky, kosmetiku, knizku, nabojecku, propisku. K porodu hroznovy cukr.
Pro maleho: overalky, bodycka, kdyby bylo teplo, ponozky, rukavicky, plenky, ubrousky, jednorazove prebalovaci podlozky a kosmetiku.

87pavlina
•
11. dub 2021

@mamikry Ještě bych přidala kojící čaj, Bepanthen (mně Purelan vůbec nepomáhal), župan, ponožky, nafukovací kruh (nebýt něho, tak si nesednu ani k obědu 😀 ), gumičku do vlasů, něco sladkýho na doplnění energie.
Pro mimčo ještě dudlík, manžel mi ho pak vezl na poslední chvíli, když jsme jeli domu, protože nemocniční jsem musela vrátit 😀 Kosmetiku pro mimčo jsem si brala, ale nakonec jsem ji nepoužila, protože jsem měla k dispozici nemocniční. Oblečení jsem si taky vzala jen to, ve kterém jsem malou vezla domů, protože v nemocnici oblečení měli.

lovemusicsun
•
11. dub 2021

Ono záleží v jaké porodnici budeš rodit, každá poskytuje něco jiného. Já rodila v Krči a tam bylo poporodních vložek kolik jsi chtěla, takže ty jsem nebrala. Stejně tak oblečení pro mimčo.
Osobně bych si připravila - tašku k porodu (stačí igelitka), kde bych měla pití, jelení lůj, nějakou mlsku na dodání energie, ručník do sprchy, popřípadě svou košili, kdyby nemocnice neposkytovala erární. Celkem dobrý tip byl i kartáček na zuby a pasta, kdyby člověk u porodu zvracel (já ho nepotřebovala). Jo a Red Bull pro manžela, ten se mu v noci hodil.
A pak tašku na šestinedělí - poporodní kalhotky, dvě kojící košile, kojící podprsenku, kojící čaj, plenky pro miminko, Purelan, nějaké jídlo, pokud Ti nestačí nemocniční strava, propisku, přezůvky, kosmetiku.. Župan bych nebrala, u nás v porodnici bylo strašný vedro. Kosmetiku pro mimčo i oblečení jsme v porodnici měli.
No a do třetí malé tašky bych zabalila oblečení pro mimnko na cestu domů, popřípadě oblečení pro Tebe na cestu domů, pokud bys nejela v tom, v čem jsi do porodnice přijela.

malinkaelinka
•
11. dub 2021

Jídlo, hlavně jidlo, hodně jídla 😁 jinak nic extra, vložky, kalhotky, běžnou hygienu, tilko a pyzamkove kraťasy, podprdu, pro dítě jen pár plen, mycí olej a perlan. Nabíječka, knížka. Zrovna si delam taky seznam. Jedine, co si oproti minule vezmu navíc, je zmrazeny zeleninový vývar na vzpruzeni po porodu.

jjasmina
•
11. dub 2021

Pro sebe si nabal jídlo, tam se to nedalo jíst totiž 🙂 jinak vlozky a sitovane kalhoty top, samo , že ručník, mýdlo, sampon, košili jsem měla nemocniční, stejně jsem ji měnila i 2x denně, nabijecka. Pro dítě pleny, vlhcene ubrousky(doma jsem nepoužívala)Bepanthen, olejicek a oblečení pro prcka, spis v čem pojede domů 🙂

maaaadlaaaaa
•
12. dub 2021

@sanyy22 Nám v porodnici neposkytovaly nic, takže jsem měla batoh na sál : gumový pantofle, noční košili, kartáček a pastu, sprchový gel, oleje k porodu, reprák, ručník, čokoládu a pití. Na šestinedělí: ručník na spodek a ručník normální, 2x noční košile, 2x vložky balist, vložky do podprsenky, 4x síťované kalhotky, gel na hráz, olej po porodu, dlouhý kardigan, normální pantofle a kosmetiku. Pro malou plenky, vlhčené ubrousky, olejicek, sudokrém, hřebínek, desinfekci na pupík, tamponky, uchošťourky, hřebínek, ocuflash kapky a bodycka. Určitě bych si vzala příště řepíkový krém na bradavky, moc mi pomohl potom zahojit , kojící čaje, lactofyt sirup a ricinum cominus na rozjezd kojení. Bohužel jsem pak z porodnice s kojením bojovala, protože už tam se to nastavilo špatně, každý říkal něco jiného a tohle mi hodně pomohlo. Ať to dobře dopadne 😊

malanoha
•
12. dub 2021

Je dost podstatny, kde budes rodit. Nekde davaji skoro vse pro mamu i mimino, nekde skoro nic a musis mit i vlastni toaletak... Vzala jsem si dva rucniky a pak mi chybely. Hned se umazal od krve.. A v nasi porodnici davali jednu erarni kosily na den, ale bylo mi tam vedro a spotrebovala jsem i hromadu svych... A jidlo. Hlavne ovoce, jogurty.. U nas byla na pokoji lednicka. Nejsem vybirava, ale nemocnicni strava byla šílená a jeste absolutne nevhodna pro kojici.. Ale nekde treba vari lepe..

sanyy22
autor
•
12. dub 2021

Holky děkuji moc za vaše rady, už píší seznam🤭
@malanoha já budu rodit v Krnovské nemocnicí, a kamarádka co tam rodila před 6 měsíci tak měla vše své, a jídla co tam měla byli šílený, hlavně tam byli jídla co hodně nadýmaly třeba fazolacku, květák čočku apod..