icon

Zemřela na porodním sále - jedná se o omyl, přečtěte si vyjádření nemocnice v úvodu

bilateniska
17. dub 2016

Modrý koník: Po dohodě s nemocnicí zveřejňujeme její vyjádření k této diskuzi.

"Vážená společnosti „Modrý koník“,
Vaší činnosti včetně diskusního portálu si určitě vážíme a přispívá k výměně informací budoucích rodiček. To je určitě dobrá věc, ale nesmí dojít ke zmatení informací. Takové zmatení jsme však jako Fakultní nemocnice Brno zjistili v příspěvku (viz níže) a celé diskusi pod ním. Příspěvek se týkal „nějakého“ odvezení prý snad mrtvé osoby.

V této souvislosti Vám musím sdělit, že šlo o převoz jednoho přístroje mezi našimi porodnicemi Bohunice a Obilní trh, který se mohl dotyčné diskutující zdát jako mrtvá osoba. Jde o zkreslení informace, protože šlo, jak výše uvádím, o převoz jednoho přístroje. Nikdo nezemřel.

S pozdravem
Mgr. Pavel Žára M.A.
Centrum komunikace, tiskový mluvčí
Fakultní nemocnice Brno"

Původní příspěvek uživatelky bilateniska:

Ahoj,
jsem tu nová, ačkoliv už delší dobu pročítám zdejší názory a rady. Včera jsem zažila něco, s čím se ale nějak nemůžu srovnat a rozhodla jsem se registrovat a sdílet svůj zážitek s ostatními, abych si třeba přečetla nějaké pohledy, které mi pomohou si to v hlavě urovnat. Byla jsem včera v porodnici, probíhaly tu předporodní kurzy. Bylo nás tu hodně, aspoň 10 těhulek určitě. K sálům šla nějaké volaná lékařka z chirurgie, nějaký čas nikdo nevycházel, ani nešly další pacientky. Pak, zrovna když jsme stály před porodními sály, najednou odtud odvážely zakryté tělo :/ Přeběhl mi mráz po zádech, bylo to fakt hrozné setkání s realitou, aspoň pro mě v tomto rozpoložení děsný zážitek, to samozřejmě nemluvím o hrůze, kterou musela prožít ona a kterou prožívá její rodina. Všichni mlčeli, lékaři se chovali jako by nic. Nikdo to nekomentoval. Neznám pochopitelně žádné podrobnosti, ale myslela jsem si, že dneska se u běžných porodů neumírá, nebo aspoň ne takto. Že se to výjimečně stává na operačních sálech při císařském řezu, kde jsou komplikace, že takové ženy končí na JIP a nemusí to zvládnout (krvácení apod.) to jsem vše nějak v hlouby duše tušila, ale jak to, že na běžném porodním boxu, tedy asi u porodu bez předpokládané komplikace, proč ji nenapojili na nějaké přístroje na ARU nebo na JIP, nějak se s tím neumím poprat, jak se může něco takového stát na místě, kde mají životy začínat, jiný skončil. Je to opravdu smutné a na běžném porodním boxu mě to prostě šokovalo víc, než na jiných odděleních, kde to člověk v nějakém podvědomí nosí, že tam někdo někdy umře. Popravdě se teď porodu najednou mnohem víc bojím a nevím co s tím dělat.

Strana
z7
bajana
17. dub 2016

@blauen možno keby bola odokrytá, riešilo by sa niečo v štýle aké to bolo nechutné a necitlivé atd...a možno je to nemocničný predpis...rozhodne mi to príde vierohodnejšie vysvetlenie než že hlavným vchodom vyvážali s prepáčením mŕtvolu akoby sa to tam dialo každý deň...

terezapetrova
17. dub 2016

@bajana a tak nesmyslná nevim, pro zakladatelka asi nějaky smysl ma, minimalne se dozvěděla, ze rodicka muze pri porodu umřít, to je realita i kdyz velmi smutna

terezapetrova
17. dub 2016

@bajana a samozrejme velmi výjimečná vec diky bohu

blauen
17. dub 2016

@englerova14 jednou jak se mi stal menší úraz tak Mé na chirurgii sil doktor a prihlizelo pět mediků 😀 a bylo to odpoledne tak bych i věřila ze tam byli taky v takový čas medici

marticep
17. dub 2016

@terezapetrova ale vždyť ona se to pouze domnívá, ona neví, zda tam skutečně někdo zemřel....

blauen
17. dub 2016

@bajana taky pravda jak píšeš!

nonnni
17. dub 2016

no zcela uprimne...tohle videt, tak posledni, co ocekavam, tak je mrtva rodicka. Tu by NIKDO a NIKDY a za ZADNYCH okolnosti takhle nevezl. Takze by me ani nenapadlo, ze se z toho nekdo slozi, protoze si to bude nekdo myslet. Takze ani jako pesronal bych mozna nesepla, ze si tohle nekdo takhle vylozi. Uplne stejne to mohly byt narovnane veci na voziku prikryte prosteradlem. Vzdyt zakladatelka z te "mrtvoly" vubec nic nevidela.

Za druhe...kdyz neco potrebuji vedet, tak se zeptam. Absolutne nechapu, ze ses
@bilateniska nezeptala lidi kolem, personalu, ale radeji se uziras pochybnostmi, ktere jsi ve sve hlave nafoukla do bizardnich rozmeru.

blauen
17. dub 2016

@bilateniska věřím ti že to muselo byt hrozne něco takového vidět, me by to taky šrotovalo hlavou a vyvolalo ve me určitou paniku. Ale bohužel i takove smutno věci se stávají a musíme věřit tady jak někdo psal, že to byla figurina.

loafeer
17. dub 2016

Ach jo!
Tak naposled. Včerana porodním sále v Bohunicích NIKDO NEUMŘEL. Jednalo se o figurínu- atrapu rodící ženy, kteoru si medici či áraři vezli ze skladu ( starých sprch, kde jsou tyto výukové věci uloženy) a vezli si ji do své výukové místnosti. Vzhledem k tomu, že figurína má pár ,,nedůstojných,, míst a nebylo by vhodné ji převážet jen tak nostro, byla zakrytá.

Holky copak si myslíte, že je zdravotní personál, složený většinou z matek od rodin a mladých holek tak necitlivý, že by se na Ps vládla pohoda a klídek a takováto smrt nikoho nezasáhla? Že by v situaci, kdy by tam byl šrumec kvůli ženě v kritickém stavu či zemřelé ženě, že by tam pustili prohlídku těhotných žen?

Zakladatelka se měla zeptat rovnou, jeslti se něco stalo....ačkoli to nemyslela asi zle, takto se šíří pomluvy, fámy, z porodnických zařízení se dělají místa pro týrání žen a ze zdravotníků necitlivé bytosti se srdcem z kamene a bez špetky soucitu, citu a empatie 😢

bajana
17. dub 2016

@loafeer naozaj úprimne ďakujem za tvoje vysvetlenie

loafeer
17. dub 2016

@bajana já už to psala asi na první stránce, ale nevadí

bajana
17. dub 2016

ja viem, ale očividne to nepomohlo...tak snáď teraz to zaberie 😉
@loafeer

magdalenax
17. dub 2016

@drakenn Proč by mělo být převážení jen přikrytého těla proti standartům nemocnice?

lindaaa10
17. dub 2016

Musím se tak trošku zastat autorky, protože jsem také slyšela od jiné maminky, že byla v čekárně a domnívala se, že převáží opravdové tělo. Na porodnici v Bohunicích nedám dopustit, ale chápu nastávající maminky, které tohle muselo hrozně vyděsit. Tohle vážně mohlo být provedeno trošku citelněji, zasáhlo by to každého, natož nastávající maminky.

englerova14
17. dub 2016

@blauen to byli asi moooc příjemná kukanda😀

blauen
17. dub 2016

@englerova14 upřímne me to bylo jedno, hlavně že to bude brzo zasite 😀

drakenn
17. dub 2016

@magdalenax k tomu slouzi specialni prevozovy vozik. Jen tak telo vezt pryc z oddeleni se nesmi. Nektere nemocnice maji povinne i cerne pytle na zesnule do tohoto voziku

markyzka84
17. dub 2016

Já teda nevím, ale rodila jsem na nadstandardu a vim že já teda měla jen jeden vchod a jeden vychod...

alikam
17. dub 2016

@drakenn To známe totiž z těch seriálů a filmů, jak jenom doktoři přehodí něco přes tělo, a vezou ho normálně přes chodbu, ideálně celou nemocnicí, aby to bylo co nejvíc dramatický....

Ale jak tady někdo tvrdil o neexistenci jiných východů a uliček, tak copak vás vezli normálně chodbou nemocnice? Jasně že tam mají pro tyto případy zadní uličky, mě taky nějak tak vezli na pokoj, a ne chodbama kde by mě každý očumoval..:D

kimh
17. dub 2016

@alikam Já jsem šla tedy norálně po chodbě kde běžně jsou lidi.

loafeer
17. dub 2016

@markyzka84 tak klientky nemusí vědět všechno, že:o) rozhodně tam je těch míst víc, zadní a hlavní vchod, zkratka k centrálním operačním sálům, výtahy boční atd :o)

magdalenax
17. dub 2016

@drakenn Ano, speciální vozík a mají i poklopy, které jsou bohužel v dnešní době malé. Jinak, pracovala jsem v nemocniční recepci, i když velmi krátce, stačilo to však na to, abych věděla, že stejnými dveřmi vcházeli návštěvy na nemocnými, stejnými dveřmi se i nemocní přiváželi a stejnými dveřmi se odváželi zemřelí, ovšem, pouze mimo návštěvní hodiny, což ovšem nepomohlo, protože pokud byly návštěvy kupř. od dvou, zemřelého vyváželi ve třičtvrtě na dvě, tak už v té době stejně stepovali lidi venku....

markyzka84
17. dub 2016

@alikam no vchod a vychod do porodniho boxi ale byl jenom jeden .. to že mě pak vezli zkratkou na operačni sal je věc druha.. Ale vychod do porodniho byl jen jeden. To tvrdím

markyzka84
17. dub 2016

@loafeer JJ o tom žadna na akutního mě taky vezli zkrz jakoby budovu .. o tom zadna ale chvilku jsem musela po chodbně .. než dojeli k vytahu (myšleno že mne museli vezt po chodbně, uz předchystanou na sál)

alikam
17. dub 2016

@kimh Aha, tak to potom asi jak která nemocnice teda...

drakenn
17. dub 2016

Zemrely musi zustat 2 hodiny na oddeleni v tomto voziku ve specialni mistnosti (nekde v koupelne ci cistici mistnosti) pote je prevazen do chladnice.. ano, mate pravdu, pokud se pouziva pytel ci je zemrely vysoky ci obezni, je obtizne ho tam dostat. Ale neznam pripad, ze by se nekdo nevlezl. Radeji ale toto tema opustim, tehotne zakladatelce to muze byt neprijemne, nerada bych se nekoho dotkla..

kacca11
17. dub 2016

@loafeer ja mam na tomhle webu casto pocit, ze podle mnohych zde lekari, sestry a dalsi zdravotnici delaji vsechno proto, aby pacientum a vsem okolo ublizili...

babanci
17. dub 2016

@lindaaa10 Rozhodně to mohli nastávajícím maminkám říct. Jejich zděšené pohledy určitě zaznamenali.

loafeer
17. dub 2016

@kacca11 jako aj já:o( člověk se snaží, dává do toho všechno a pořád jen kritika, nespokojenost a tak

terezapetrova
17. dub 2016

@marticep tak všeobecně.. ja se zapojovala do diskuze i protoze me překvapuje ze někoho (zakladatelku) překvapuje, ze rodicka muze umřít u priroz. porodu na porod. boxu . A anetvrdím, ze tohle úmrtí urcite bylo

Strana
z7