icon

Zkušenosti s třetím císařským řezem: Jak to zvládnout?

sandruska92
6. čer 2023

Ahoj holky, ☺️ rada bych se představila, jmenuji se Sandra a mám už 2 děti ☺️ 2 císaře a čekáme mě 3 císař, mám ztoho obavy jestli to zvládnu ten císař, jak ste to měli vy?

ivkasolavova
6. čer 2023

Já měla jednoho císaře ,tak těžko soudit jaky by byl další ,nejhorší bylo pár dní pak už to bylo lepší a lepší . První noci jsem byla bez malyho byl v inkubátoru a vozily mi ho na krmení .

jinajanna
7. čer 2023

Mám za sebou tři a rekonvalescence byla rychlejší a bolest menší.

sandruska92
autor
7. čer 2023

@jinajanna to je super, takže se nemusím ničeho bát?

jinajanna
9. čer 2023

@sandruska92 Tak pořád je to velká břišní operace, ale dneska už to fakt umí rychle a s minimálním poškozením.

alpakovo
9. čer 2023

@sandruska92 za mě byl třetí nejlepší, byla jsem fit hned třetí den. Žádný problém, čtvrtý den jsem šla domů

sandruska92
autor
13. srp 2023

@alpakovo Prosím o radu, co je lepší, celková narkoza a nebo spinarni

alpakovo
14. srp 2023

@sandruska92 já byla spokojená s oběma. Spinální je lepší v tom, že mimčo hned vidíš, aspoň teda mě malého hned ukázali a nebyl problém ho pak mít i chvilkubu sebe s tatínkem. U celkové tohle nejde

mama_mila
14. srp 2023

Mám za sebou tedy jen dva, oba ve spinálu. Když to celé srovnám, tak poprvé porod samotný super, pak teda velké bolesti a delší rekonvalescence, trvalo dýl, než jsem byla celkem ok. Psychicky jsem na tom byla špatně, ale to bylo přístupem v porodnici. Manžel u porodu nebyl, dělal pak bonding, tehdy to jinak nešlo (covid).
Podruhé porod docela hrůza ve smyslu, že mě bolelo cévkování, nemohli mi napíchnout páteř, na sále mi bylo zle a chtělo se mi zvracet, ale pak ok. Syna jsem si z břicha pomohla vytáhnout, manžel byl u porodu a bonding jsme měli oba. To bylo super. Bolest mi přišla horší než poprvé, ale byla jsem rychleji ok. Jizva v pohodě, psychika taky lepší, už jsem věděla co a jak atd.

fandysek_1
14. srp 2023

@sandruska92 mám za sebou 3x císaře ve spinální anestezii. Každý císař byl jiný, ale vše se dalo zvládnout. Jen bych nepodcenila čas po porodu. Mít doma alespoň částečně pomoc, jít po šestinedělí na fyzioterapii a nechat si zkontrolovat rozestup a celkově víc na sebe dbát.