Dát dítě k adopci?

anna356
30. zář 2016

Ahoj lidi, jsem těhotná je mi teprve 16 let a jsem v 20 tydny, moje rodiče mi zakazali jít na potrat, já s dítětem asi nezvládnu se starat a s přítelem jsme mladé a nemáme peníze, prostě nechci vychovat dítě jsem moc mladá, každý den přemyslím o tom co budu dělat s dítětem, můj přítel jeho rodiče nam zakazali že nemůžeme spolu byt.. S přítelem jsme mluvili že asi bysme dítě dali k adpoci nebo ne, co vaše názor? Prosím napište děkuji moc.

werumka
30. zář 2016

Ahoj, napis mi soukromou poštu 😉

lutu11
30. zář 2016

A na co ste mysleli, kdyz jste soulozili? To jste oba dva na sexualni vychove nebo prirodopisu chybeli?

werumka
30. zář 2016

@lutu11 Myslím, že tohle už jim stačili říct i rodiče a k tématu to příliš není 😉

kockopes2724
30. zář 2016

adopce je určitě lepší řešení než potrat, ale nejlepší by bylo abys sis ho nechala, po letech můžeš litovat, že ho vychovávají cizí lidé a ty nevidíš jak roste, hraje si, raduje se.........mě by to bylo líto, ale zase mě není šestnáct, to má člověk ještě jiné priority než vychovávat dítě

kockopes2724
30. zář 2016

jo a koukám, že ten termín máš o rok dopředu, tak doufám, že si zase tady někdo nedělá prdel 😀

anna356
autor
30. zář 2016

@kockopes2724 Nikdo nemusí vědět, narodí mě v Březnu.

caverina
30. zář 2016

@lutu11 tohle fakt nebylo nutne.....nestacim se divit

antoinet
30. zář 2016

Doporučuju nenechat se soudit na mateřském webu, ale obrátit se na nějakou instituci, která pomáhá ženám jako jsi ty, je jich více. Je fajn, že děťátko dostalo šanci žít a věřím, že mu bude dobře ať už u náhradní rodiny (víš kolik rodin na tuhle chvíli čeká?) a nebo ještě lépe s tebou. Mrkni třeba na:
http://www.nechsime.cz/pomoc-a-poradenstvi-pro-...
http://napocatku.cz/?page_id=34
http://www.umc.cz/skp.klubicko/node/173

anna356
autor
30. zář 2016

@antoinet Dobře, děkuji moc

nikinnna
30. zář 2016

Ten malinký život co v tobě roste, si šanci na šťastný život zaslouží. Je spousta párů, kteří mu to můžou dopřát a budou nejšťastnější za tuto příležitost. Souhlasím s @antoinet jsou to organizace, kde tě pochopí a miminku ten krásný domov pomůžou najít.

bartovaandrea
30. zář 2016

Myslim, ze je uzasne, ze jste si miminko nechali, ale pokud se na to necitite tak dat dite rodine, ktera ho bude milovat a zajisti ho I financne, je podle me nejlepsi reseni. Nebojte 🙂 nejak to dopadne, ale tady z matek, ktere si neprosli tim co vy a jeste dokazi cloveka odsoudit si nic nedelejte. Bude to dobry 🙂 a taky uvidite co budete citit po porodu 🙂 nejste prvni ani posledni dvojice, ktere se to prihodilo 🙂

kokena77
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
anve77
30. zář 2016

@caverina omlouvám se, ale @lutu11 má svatou pravdu...Když dítě v 16 letech souloží a má nechráněný sex, musí bohužel s touto variantou počítat.To je učivo 7.ročníku ZŠ. Podle příspěvku navrhuji zeptat se rodičů.( když zakazují) Ti určitě mají jasno co s miminkem 😉

caverina
30. zář 2016

@anve77 ale ta slecna se nepta jak se ji to mohlo stat....ona se pta na adopci...tyhle veci se stavaji a stavat budou....ale hned odsuzovat....

werumka
30. zář 2016

@anve77 S jakou variantou? Ona se neptala na názor, co si myslíme o jejím těhotenství 😀 Ona se ptala na adopci.

anve77
30. zář 2016

@caverina
@werumka V žádném případě nesoudím.Nesouhlasím, když děti mají děti,ale stává se to, jasná věc. Slečna se ptá na názory, ale já si myslím, že by se měla zeptat hlavně svých rodičů, jestli dát dítě k adopci, nebo ne.Oni evidentně rozhodují . Za mě samozřejmě ANO, ale musí v tom mít jasno do budoucna. To právě nevím jestli je v 16-ti letech možné domyslet důsledky a následky.... 😉 Ale přeju ji, aby se rozhodli správně.

romesak
30. zář 2016

me se libi jak tady nekteri hned soudi asi utoho byli 😅 ja mam taky prcka pres HA

trolik
30. zář 2016

Ahoj,když mi bylo jako tobě tak se mi stalo to samé.Partner mě opustil a já jsem nenašla odvahu říct to rodičům a šla jsem rovnou v začátku na interupci.A bylo to to nejhorší co jsem udělala.Potom jsem se hodně dlouho nenáviděla,na žádné miminko jsem se nemohla ani podívat každý další vztah jsem odmítala...jenže já nechtěla ani adopci právě jsem si nedokázala představit,že ho bude vychovát někdo cizí...co když ho pak budu chtít vidět?Co když ho po porodu už nebudu chtít dát pryč?Jak to bude dál to se pak budu otáčet za každým kočárkem a přemýšlet jestli tam ta maminka neveze moje dítě?A nechat jsem si ho taky nechtěla.Nedokončená škola,žádný otec,žádné peníze...pomoc rodiče mě zabijou apod.
Takže pokud si jen trochu rozumíš s rodičema a slíbili ti pomoc tak si miminko nech!Třeba i když ti zakazujou být s přítelem však oni třeba po porodu změní názor.

nikinnna
30. zář 2016

@anve77 pleteš se. Kdyby moje mamka před 26 lety poslechla svoje rodiče, nebyla bych na světě (mamce bylo taky 16). Nikdy nelitovala, že neposlechla. Ne vždycky mají rodiče pravdu, je to je hlavně o tom co chce a nechce autorka.

werumka
30. zář 2016

@trolik V tomhle ohledu jsou biologické mámy celkem dobře chráněné. Protože souhlas je potřeba dát po porodu a pak i po šestinedělí u soudu. A ještě pak běží tříměsíční rozmysleci lhůta. Právě proto, že ta máma může po porodu změnit názor. A pikud je to v zájmu dítěte, je to samozřejmě správné. Když dáš dítě do adopce, dají ho do jiného města, daleko od toho Tvého, abys ho nemohla potkávat. Jedna věc je strach a obava, že ho neuvidis vyrůstat. Druhá věc ale je, že musíš počítat s tím, že až to dítě bude plnoleté, může si Tě najít. Což samozřejmě nemusí byt psychicky úplně dobré.

caverina
30. zář 2016

@anve77 ale prispevek od
@lutu11 takovy byl...hned jim rekla jaci jsou vlastne hlupaci.....samozrejme ze se musi rozhodnout ta slecna....tady si akorat muze vyslechnout nase nazory....ale rozhodne by to nemely byt nazory typu co delali v hodine biologie....

anve77
30. zář 2016

@nikinnna to si právě nemyslím. Autorka i kdyby chtěla sebevíc, rodiče do toho nejspíš mají co mluvit.Jestli mají pravdu, nebo ne, asi nikdo neovlivní. Pochybuju, že slečna má kde bydlet a dost fin. prostředků.A jestli rodiče řeknou, že si dítko musí nechat, tak si ho prostě nechá, ale jak píše sama, tak jsou mladí a výchovu nezvládnou.

kockopes2724
30. zář 2016

@anna356 zlato pokud jsi ve 20 týdnu určitě se ti nenarodí až v březnu, to bys musela být rekordmanka v přenášení 😵

trolik
30. zář 2016

@werumka ano přesně toho jsem se tenkrát bála,že ho neuvidím vyrůstat a že někdo cizí ano a co když se o něj budou starat špatně a co když mi bude chybět a já už nevím co všechno se mi tenkrát honilo hlavou bylo to strašné období.Já asi bych ho ani v 18ti vidět nechtěla-nedokázala bych se podívat do očí...autorka to má teď moc těžké...třeba by jí pomohl a víc podpořil přítel a jeho rodiče pokud jsou její zklamaní naštvaní nebo já nevím co cítí.Myslím,že je potřeba mluvit o tom co bude...s čím kdo pomůže co kdo bude dělat a tak.Dneska se dá při dítěti i dostudovat myslím...Já to beru podle sebe já asi bych se s adopcí nikdy nesmířila.Ta tříměsíční rozmyslecí lhůta je myslím dobrá.

nikinnna
30. zář 2016

@kockopes2724 já jsem ve 20tt a termín mám 21.2. což je prakticky poslední termín v únoru. Případně to může počítat podle poslední menstruace a tam oproti ultrazvuku může ten týden/ dva lítat.
@anve77 nemůžou ji nutit nechat si dítě, které nechce

nikinnna
30. zář 2016

Týden ne termín

anve77
30. zář 2016

@nikinnna
1)moje rodiče mi zakazali jít na potrat,
2)jeho rodiče nam zakazali že nemůžeme spolu byt.
Naopak, rodiče v tomto případě rozhodují a bohužel budou mít poslední slovo v tom, co s dítětem bude. Pokud ji donutí se dítko nechat, a mladí se o něj nedokážou postarat a ani snad nechtějí/nemůžou páč jsou mladí.
Nehledě na to, že slečna není plnoletá 😉
Evidentně to k té adopci směřuji:
3) S přítelem jsme mluvili že asi bysme dítě dali k adpoci nebo ne,

kacca11
30. zář 2016

@nikinnna rodice rozhoduji a muzou bohuzel zakazat jak interrupci, tak adopci.

jsem_dama
30. zář 2016

Myslím že adopce je pro zakladatelku nejrozumější řešení. Sama je ještě dítě, podle stylu vyjadřování ani nebude úplně standartní, myslím že v téhle konstelaci by výchova nedopadla úplně nejlíp. .

tahejhula
30. zář 2016

@kockopes2724 A pocitat umis? Brezen neni nijak vyloucen. 😁

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru