Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
@nenulinecka moje mamka mi taky fandi, ostatne jako ve vsem.Je uzasna ❤ aleano, moje slova.
@simi1510 jee. Tak moc drzim pesti! Urcite vse bude v poradku. Myslime na tebe vsechny! ❤️Malemu hodne sil!
@simi1510 dezim pesticky 💜
Děkujeme holky!
@nenulinecka kombinezu doporucuji s tim dvojim zipem, lip se ti bude do toho mimco oblekat. Jen ho na to polozis, zastrkas rucky, nozky a oba zipy v klidu zapnes. Dokud mimco lezi, tak je to nejpraktictejsi. Dneska uz tak delaji ty nejmensi snad vetsinou takhle.
@nenulinecka 😂😂👏
@donia Noooooo, presne po tom pujdu. Abych ho ruzne nekroutila... ☺ jen netusim velikost cepicek... to teda vubec...
@snazilka01 😂
@nenulinecka koukni do H&M tam maji ted vseho mraky.Mam tam odtud kombinezu a cepicky, fakt super ❤
@snazilka01 cepicky maji taky nejakou velikost ? Urcite se pujdu pdivat. 🌼 a odpoledne poslu ulovek
@nenulinecka 50/56 a 56/62.Ale jestli ti muzu poradit ty zimni cepicky vem radeji 50/56.Ty vetsi by malemu padaly z hlavicky.Stejne ty zimni maji na mesic, dva.Pak bude hezky a bude to na ty tenci.Urcite pak posli ulovky, jsem zvedava.Nevim teda kam se chystas jit nakupovat, ale na Andelu je pak taky super Second hand Druha vlna se jmenuje jestli znas.Je to jako by jsi sla z Andela do Lidicke ulice po prave strane, hned na zacatku skoro 😍
@snazilka01 vim vim, my bydleli na Barrandove, tak tam byl muj raj 😂 dekuju za ty cepicky. Koupim jen dve. Ted jsme z Krakova, tak spis OC Letnany... a Ty jsi z jake casti?
@nenulinecka Na Barrandove mam rodice, ted bydlime s pritelem na Ritce v baracku, ktery rekonstruujem, ale stejne jsem furt v centru u rodicu nebo v nakupacich 😂 Do Krakova jezdi segra, bydli v Cimicich, tak tam maji taky prd jako my tady.Za cepicky nemas vubec zac, jsem zvedava na tve ulovky 😉
Holky tak první mise splněna, všechno vyprané a vyžehlené, akorát teď jak jsem viděla u nenuli, zapomněla jsem vyprat povlečení mám vyprané jen prostěradla jejej, posílám fotečky 50 pytlíčků oblečení.
Na komodě zimní fusak a zavinovačka.
První dva šuplíky oblečení, botičky a dudlíky, třetí suple zimní fusak do autosedačky, deka, spací pytle, pleny a prostěradla a poslední suple jednorázové podložky, ale to tam budu mít asi na půl s plinkama jednorázovými.
Je to nádherný, jak už to tady pro malou prcinku chystáme.
@barushe_27 tolik jednorazovych podlozek je skoda penez. Doporucuji koupit v ikei ty jejich podlozky bud do postylky bila nebo ta zeleno seda. Ze spodu maji igelit a jdou prat. Takze mam 2 a stridam. Tolik nehod na podlozku zase neni ;) a ty jednorazove na cestovani k doktorovi atd. Taky sem mela na zacatku velkou spotrebu az ne napadli ty ikeacke a je to super. Pouzivam i v koupelne
@barushe_27 ty jsi sikula.Ja taky chtela dneska prat, ale zapomnela jsem si v praze koupit ten Persil gel a avivaz detskou a pochybuju ze v nasi Balle budou detskou avivaz mit, takze v pondeli koupim, to jedu pro tasku na kocar.Ano je to nadhera a tak strasne rychle to leti.Jupiii 🤰
@akcejn dělám zdravotní sestru, tak jsem si vzala z práce 😉
@snazilka01 já dětské oblečení peří čisté jenom v tom dětském persilku, ale aviváž tam nedávám, nevím jak na to zareaguje, aviváž jsem použila jen na fusaky.
@akcejn ale děkuji za tip, budu si muset koupit i ty pod prostěradlo, zatím nemám to nepromokavé, ale to až časem
@barushe_27 tak to pak jo 🙂 ale ty nepromokave fakt doporucuju ;) do te koupelny idealni. Hlavne sou paradne velke. A u tech miminek pod prosteradlo ani nejsou zatim potreba. Myslim ze az se deti uci na nocnik. A taky mam pocit ze i ty nepropustna prosteradla pisi az pro deti co sou vetsi- myslim ze aby se neudusili pokud by spali na brisku- jak je to nepropustne. Tak na to pripadne mrkni
@barushe_27 mas to moc krasne pripraveny ☺
Kombinezka nic, Letnany tri obchody - nalezena jedna H&M za 800 desna barva 😞 , pepca dve Harfa, Krakov - kombinezky od 68. Velky. Tak jsem si udelala alespon radost v tomhle. ☺ velikost 50 v Kiku. Neco jsem proste privezt musela. 😂 ale mrzi me ta Praha a dostupnost pidi oblecku. Tak to vidim zase na Hradec nebo u nasich v Trutnove ☺ a cepice velky... nevim proc je vse tak vybrane...
Budete brat materskou dva nebo tri roky? ☺ holky, ja vubec nevim jak to chodi... kolik to asi tak vychazi a tak... musim to prozkoumat
Tak já asi jen na dva roky, ale jak to chodí také nevím, takže v tomto neporadím.
Holky s tím chystáním to já vidím úplně jinak, jednak jsem realista, takže miminko v náručí tady ještě není a druhak než se dostane do peřinky, tak do té doby ještě nepochybně uvidím např. X jiných povlečení a nepoužitého v původním obalu se tak případně lépe zbavím. Oblečení vyperu co nejčerstvěji a jen velikosti 56 a 62.
Mateřská - první půl roku je vyměřený dle výplaty, kdo nepracoval, hned frčí na rodičáku. Kdo pracoval, pak naskakuje tedy rodičák, který je jako balík peněz rozpočítaný na dobu, jak dlouho chce maminka čerpat, čím kratší doba, tím vyšší částka a naopak. Hlavně potřeba myslet u rodičáku pracující na to, že třeba když se řekne dva roky mateřská, tak rodičák je vlastně rok a půl, protože už půlroku brala maminka mateřskou.
@nenulinecka s materskou, resp. pak nasledne rodicakem musis vedet co chces dal. Protoze jak ti skonci prispevky, neberes nic. Pouze by event. pracak za tebe platil zdravotni, to jo. Kdyz ti skonci rodicak at uz po 2 nebo 3 letech v lednu, tak co pak. Do prace sice ano, ale co s ditetem? Ja mam toho nejmladsiho ted v rijnu a doufam, ze mi ho pristi rok vezmou od zari do skolky. I kdyz budu na MD, tak by to teoreticky tak nevadilo. Ale vseobecne, deti berou od 3 let a zalezi jak je kde volno, coz je stale velky problem. Takze pokud si das i tu triletou, skonci ti v lednu a pokud by ti dite nekde vzali az od dalsiho zari, tj. v jeho 3 a 3/4 roku, tak do te doby ho nemas treba kam dat a do prace stejne nemuzes, ale jsi taky doma zadarmo. To chce poradne promyslet. Na druhou stranu si muzes rodicak kazde 3 mesice menit dle situace. No a nebo pokud chces druhe do 2 let, tak si dat tu dvouletou, budes brat vic penez. Momentalne je mesicne max. 11500,-Kc od ledna se to bude zvedat.
@garalela a nevis jak to je, kdyz nemam narok na materskou, tak rodicovsky prispevek budu brat hned po narozeni male? Nebo jak je to? Jinak to, ze jdu automaticky na 4 roky chapu.
@snazilka01 Kamaradka mela smlouvu na dobu urcitou, ta ji skoncila v tehotenstvi, pak nastoupila na pracak. I presto tam pak mela nejakou dobu proluku, to byla uplne bez prijmu a rodicak ji sel automaticky dnem narozeni ditete a musela na 4 roky, takze brala tu nejmensi castku.

@nenulinecka uvidíme, jak ho najdeme zítra no. Jestli si zvládne udržovat teplotu nebo ne