Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
@snazilka01 a vyfot nam, co jsi nakoupila. ☺ hlavne se opatrujte 💜
@nenulinecka dobraa.Jedu si jen pro tu tasku a do dm pro Avivaz.Musim pockat, az mi prijdou penize.To se pak zas rozjedu 😂
Ahoja, dneska jsem byla na gyndě v poradně. Vše je v pořádku ❤
Při vážení mi sestra říká, to nám nějak hupla ta váha od minule, měla byste ubrat...řikám jí, že nevim jak?! 😕 A ona - já vim, já taky furt žeru 😅 Při minulý kontrole skok nahoru 4kg, teď zas 3kg, se picnu.
Jen doktor to má na háku, ptá se mě - jak se cítíte? řikám - tlustě 😝 , jeho odpověď zní - vždyť jste těhotná 😉
Jinak příští kontrola 12.12. a to mi už napíše i mateřskou!!! Fakt to letí, uuááá 😵
@evelin1251 hlavni je, ze je vse v poradku. Ty kontroly mate holky nejako za dlouho po mesici... No leti to, jako blazen... ☺
@nenulinecka tak jsem na ceste domu.Ten nakup me zas zrujnoval a k veceri budou jen rohliky s Juniorem 😂 hlavne, ze mala ma radost a vesele si kope 😂❤ vyfotim az prijedu dom
@nenulinecka zrovna jsem dnes rano byla taky na kontrole a to uz od zacatku chodim kvuli vysokemu tlaku do rizikovky. No a prekvapive si me pozval opet az za mesic. Taky to nejak nechapu. To uz pri minulem tehu jsem ke svemu chodila casteji. No tak zase lepsi nez kdyby si me zval kazdy tyden, ze neco neni v poradku. Jen mi ted naplanoval velky UTZ ve 30tt a kontrola jako takova az za ten mesic.
@snazilka01 😂 rohliky nevadej, hlavne, ze mrnousci maji vse. 😂
@donia vim, ze mam skvelou doktorku, ale az takhle peclivou ... ☺ moje totiz rikala, ze od 30tt by se mel cipek kontrolovat alespon kazde dva tydny pro jistotu. Proto mi to vrta hlavou, ze chodite po mesici. Ale kdyz jdes ve 30tt na ultrazvuk, tak to joooo. ☺
@snazilka01 moc krasna 💜 slusi Ti to
Ja jdu take dnes na kontrolu a mam docela strach, co mi rekne. Minule rikal, ze me da na par dni mozna do nemocnice, tak jsem zvedava jak to dnes dopadne
@mari90 drzime pesticky 🌼
@nenulinecka Já chodim pravidelně 1x za měsíc, teď jsem 28+2tt 🙂 27.11.jdu taky na velký ultrazvuk (ale né ke svému dr), a protože se mě ptal doktor, kdy chci jít na mateřskou, půjdu 6 týdnů před TP, tak to propojí s poradnou. Azítra mám jít ještě na odběr - krevní obraz.
@nenulinecka Ooo dekuji moc 💋 jinak tady jsou ty veci.Koupila jsem si uz i miniaturky sprch.gelu, samponu, deodorantu a tamponku do porodnice 😂
@snazilka01 krasny ... ty miniaturky jako bomba 😂 ale pry po porodu budem radi ve sprse hodnekrat... tak jdes se pustit do prani?
@evelin1251 tak to mas taky tak nejak rozdeleny dobre... 🌼
Holky, dneska jsem dost vylekaná, změřila jsem si tlak a hraniční! 138/91, úplně se mi udělalo šoufl, letěla jsem si uvařit čaj z hlohu a udělala test na bílkovinu v moči - naštěstí negativní, po hodině jsem měřila znovu a 135/89. Držte mi palce ať to klesne! Jsem teprve 26+2. Měla jsem toho dnes tolik na práci a jsem teď absolutně k nepoužití a za chvíli má přijít chlápek na revizi kotle a topení ☹. Holky musíme si vážit každého dne, kdy je naše těhotenství OK. Já už chci aby uplynuly následující dva týdny abych byla alespoň 28 týdnů! Jdu to ještě jednou zkusit změřit: ... juj, 118/86, tak to je trochu lepší, mám nějaký vysoký tep - 100 bpm, asi jak jsem vylekaná...
@nenulinecka joo uz peru konecne, jupii 😂
hurá! teď už 114/71, asi zabral ten čaj z hlohu, to není možné... jééé, ani nevíte jak se mi ulevilo, uf uf.... to je mi najednou nádherně, ... snažilko, díky taky za zprávu, nejvíc se mi líbí ty nádherné botičky co máš pro malou, ty musím taky pořídit a ta taška to je normálně kabelka nebo to je nějaká lepší taška na kočárek?
@dixxie tlak klesne neboj...já jsem na to hrozný lempl...naposledy mě měřila mudra. minulý týden a to jsme měla 140/85. Teď řešíme doma nepříjemnou věc a tak budu mít asi tlak vyšší...už asi 4dny jsme ve stresu☹ snažím se být v klidu, ale ...Jsem ráda, že můžu být v práci, nemám tolik času přemýšlet....
Tak mam po kontrole vse pry ok. Jen me zaskocila jedna vec. Po dvakrat jsem byla na pohotovosti a vzdy mam ve zprave, ze placenta na ZS nedosahuje do DDS a dnes mi lekar napsal do zpravy nizko nasedajici placenta, tak nejak nevim...jinak prcek je podle mereni a ze to premeroval dvakrat skorem o dva tydny vetsi, tak jsem docela koukala...no a take mam za sebou prvni monitor...
@mari90 placentu máš na zadní stěně, což je fajn a nedosahuje do dolního děložního segmentu, což je taky fajn kvůli porodním cestám. nízko nasedající placenta asi znamená že je trochu nízko, ale jak děloha roste tak se vytahuje nahoru, takže podle mě není čeho se bát. že máš velkého prcka, to já jsem měla taky 🙂. můj měl dokonce polyhydramnion, hodně plodové vody měla jsem obrovské břicho 🙂.
@snazilka01 stalo se neco strašnýho 😨ja nemam vanicku a lehatko 😲😅
Ahoj holky,
už jsem se dlouho neozvala, ale zvládla jsem vás dočíst.
My se máme dobře (klepu to). Žádné neduhy mě moc netrápí, občas mě pálí akorát žáha a začínám si připadat nemotorná (stříhání nehtů na noze už začíná být fuška s tím ohýbáním), ale jinak to jde.
@dixxie Ten tlak je ok. Celkově je v těhotenství trochu vyšší, takže když se nedostaneš přes 140/95, vůbec bych to neřešila. Ta vyšší hodnota je méně důležitá než ta spodní, u té spodní bych si hlídala hranici 100. Já takový tlak, co sis naměřila, měla minule na kontrole a sestra říkala, že pokud nemám otoky, zatmění před očima a závratě, tak bez problémů. A to já nemám ani náznakem. Jinak jsem na tebe myslela s tím ztraceným notebookem, já mám taky Apple, takže hlídám jako oko v hlavě. Potřebuju ho k práci.
Ad cukrovkový test: můj doktor vůbec neposílá, pokud není něco v anamnéze nebo podezření. Minule jsem se ptala a on říkal, že pokud nemám problémy, není potřeba se tím stresovat. Ve 30. týdnu akorát odebere krev a zkontroluje hladinu cukru. Takže nějaké strašení o povinnosti tohoto testu od jiných zdravotníků je úplně plané. A já s tímto přístupem souhlasím.
Jinak si teď nevybavím nick naší první maminky této diskuze, ale myslím na malého. Věřím, že to zvládne, ona ta miminka jsou pořádní bojovníci!
Ad výbavička: Holky, vy mě fascinujete. Já nemám vůbec nic připravené ani nakoupené a ještě to tak chvíli nechám. Mě to vůbec nebere. Zatím plně žiju dosavadní život, takže jezdíme na prodloužené víkendy, lety po Evropě zvládám 1x do měsíce a vydržím i šest hodin na rybách v lodi na řece. Do toho práce, lítání po úřadech (stále vyřizuji doklady po svatbě, přes zvláštní matriku v Brně to trvá několik měsíců), chození na procházky, přestavba nového domu, já na výbavičku nemám prostě čas 🙂. A navíc mě to fakt nebaví, jsem tu jediná? 🙂 Hlavně mě nekamenujte.
@nenulinecka Cozeee? Jak je to moznyyy 😂😖 a ty ji chces tu vanicku?Ja budu myt ve vane na lehatku 🙂
@calwena s tim ohybanim to je drina, natoz se oholit 😂, je dobre, ze zadne neduhy nemas. A nekamenuju Te, popisujes to presne, jak moje sestra. Sice jsem si rikala, ze je zvlastni, ze nic nema hotoveho v osmem mesici, ale nakonec to dala, ani nevim jak... ☺ Proste kazdyho vec ☺ ja jsem radsi ve svem domacim hnizdecku. Hihi

@dixxie mooc dekuji za lichotku s vybavickou.Vyzivam se v tom hrozne moc a jen tak neco nekoupim.Je pravda, ze na penize moc nekoukam kolik co stoji, ale mela bych se zacit krotit, jinak budeme jist zachvili Vlasak 😂 Jen uzivej co to jde.Jinak co se tyce porodu, na ten se taky tesim, hoodne.Jsem asi fakt blazen, ale hranici bolesti mam hodne vysokou a tohle byla docela i prijemna bolest.Rikam..Magor 😂 ty mas taky hezke veci a je mi cti, ze ti budu voditkem.Jinak vse je z H&M, Lindexu, Nextu, F&F, Pepca.Dnes si jedu pro tasku na kocar, kterou mam vybranou v H&M, moc se mi ty klasicky prebalovaci tasky nelibi.Tak az budes nakupovat, budu rada, kdyz posles foto, treba sjedu jeste pro neco 😂