icon

Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?

simona94
11. čer 2017

Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.

nenulinecka
7. lis 2017

@snazilka01 pruser vid ? 😂 no nevim, kde se stala chyba... 😲 sama jsem se vydesila pred chvili. To se napravi po nemocensky ☺ no nevim, co zvolit... vanicku, lehatko bych asi chtela... a nebo vanicku se zabudovanym lehatkem. Neviiim...

garalela
7. lis 2017

@calwena Já jsem tak něco mezi, zítra mám půlden volna na předporodní kurz a pak jedu na služebku. Co se výbavičky týče, na poslední chvíli to nenechávej, protože nikde není nic k mání na jednom místě, takže je to pěkná fuška. Pokud na něco pěkného narazíš při cestování, tak si to kup!

marketka00
7. lis 2017

Holky vy tu všechny řešíte, že máte tlak vyšší. Já ho mám zase nízký 😂 pokaždé se mnou řeší, jestli ne mi dobře. Že mám nízký tlak i tep 😁 Ale prý lepší než tlak vysoký

calwena
7. lis 2017

@garalela Na poslední chvíli to určitě nenechám, tak víceméně vím, co asi budeme potřebovat. Můj manžel je naštěstí v tomto aktivnější a už mi udělal seznam toho, co objednáme z Amazonu. Na velké objíždění obchodů to ale nevidím. Většina toho bude muset jít po netu.
U mě je ten problém, že stále nejsem rozhodnutá, jestli rodit v Čechách, nebo v Anglii. Důvodů pro a proti je na obou stranách hodně, asi to rozštípnu na poslední chvíli. Takže nevím ani, jestli to kupovat v Čechách, anebo v Anglii, dvojí si snad nechám jenom kočár a pár oblečků.
A pak si taky myslím, že předvybavovat se dopředu věcmi, u kterých nevím, zda je vůbec budu potřebovat, je vyhazování peněz. Jak se znám, budeme určitě dokupovat průběžně, jak vyvstane potřeba. Jasně že autosedačku, kočár a vaničku mít budeme, zbytek asi podle situace. Manžel trvá i na monitoru dechu a já bych ještě chtěla chůvičku.
A tohle asi taky pořídíme: https://www.amazon.co.uk/Chicco-Next2me-Side-Sl...
Připadá mi to praktické.

garalela
7. lis 2017

@calwena Uvažuji úplně o stejné věci, ale velmi mně odrazuje, že je to jen na půl roku a stejně se musí k přebalování vstávat.

calwena
7. lis 2017

@garalela To máš pravdu, ale nevím jinak, jak bychom to my řešili. Říkám si, že to holt prostě po tom půl roce zase prodám, takže část té ceny se mi vrátí. Když nechám malou spát s námi v posteli, manžel ji zalehne. Určitě si nedělám iluze, že s námi bude manžel moct spát přes týden, aby se vyspal do práce, ale přes víkend určitě bude chtít. Kupovat klasickou postýlku se mi nechce, protože je méně praktická a k té se tedy musí opravdu natvrdo vstát (= vylézt z postele) i na kojení, takže mi Chicco zatím vychází jako nejlepší varianta. A po půl roce se uvidí. Já přebalovat v noci budu určitě v posteli, neplánuju kupovat ani přebalovací pult. Jen přebalovací podložky. Ty se dají dát na každou rovnou plochu (postel, gauč apod.).

Pak se mi líbí taky tohle: https://www.amazon.co.uk/Wallaboo-Blanket-Quali...
Manželův kolega to má a pěje na to jen samé ódy.

@marketka To je jasné, že nízký tlak je lepší. Pokud neomdléváš, nemáš co řešit 🙂.

garalela
7. lis 2017

@calwena No asi je to tím, jak mám nyní už velké bříško, ale já si prostě nedovedu představit ten úkon vleže se vytáhnout do toho přístavku a k sobě přisunout miminko na kojení a kde pak přebalovat, partner většinou přitisknutý napevno, nebude kam couvnout a udělat místo na přebalení, takže prostě bude potřeba vstát. Taky neplánuji pult, nechci hromadit haraburdí. Trochu větší varianty netextilní jsou tuším od Stokke. Já tedy i hodně zvažuji podklad - aby to fungovalo s monitorem dechu.
Wrapper už mám podobný objednaný od lodger, už mám z té kolekce čepičku, je to hrozně příjmné na dotek + koupila jsem zavinovačku s pravým peřím pro úplné novorozeňátko.

marketka00
7. lis 2017

@calwena neomdlevam 🙂 jsem na něj zvyklá, dle mého ho mám teď v těhotenství i OK. Jinak ho mám ještě nižší, to samé tep. Jedině, co snasim zle je narkoza.

calwena
7. lis 2017

@garalela Já myslím, že to záleží na tom, jak je kdo na co zvyklý. Zdá se, že to máš dobře promyšlené, a to je dobře. Já přemýšlím v intencích, jak si všechno co nejlépe usnadnit, takže když mi postýlka dovolí nevstávat ze své postele, nebudu 🙂. Já totiž také předpokládám, že přes týden asi bude muset manžel spát v jiné místnosti. Nemám s miminy zase takovou zkušenost, ale mám pocit, že dokáží být pěkně hlučná a že se s nimi člověk moc nevyspí. Takže já budu přebalovat na uvolněné části manželovy postele 🙂. On to ještě chudák neví, hihi.
Ale já mám velmi pokrokového manžela, nějak se domluvíme. Dokonce mi sám od sebe navrhnul, že si o víkendu bude brát malou a nechá mě ráno dospat. Budeme se střídat.

calwena
7. lis 2017

@marketko Tak narkoza snad nahrozí, ne? 🙂 Já, když byla na operaci v Čechách a probouzela se z narkozy, tak jsem na všechny kolem mluvila jen anglicky a dokonce prý i slovensky (nepamatuji se). Anestezioložka se na mě tak koukla a povídá: "Ty brďo, co jste jí to tam namíchali? Já chci to samé, jestli to takhle zabírá na jazyky." 🙂

garalela
7. lis 2017

@calwena no však si povíme, taky nemám zkušenosti, můj drahý není vyspanej už teď, když nemůžu spát já, tak bude na málo spánku už navyklý od teď + on tedy už dvě miminka s předchozí ženou měl, takže ví víc než já
Mně se to ale právě taky moc líbí, ale prostě v tom sedmém měsíci, aby měl člověk navazující plán. Na druhou stranu to by nikdy nemohl člověk nic koupit, tu zavinovačku jsem taky zvažovala dlouho, neb bude možná jen na dva měsíce, ta čepička možná na dvě nošení..... 🙂

marketka00
7. lis 2017

@calwena snad určitě ne. Když jsem byla naposledy v narkoze po revizi dělohy, právě kolem mě hrozně lítali kvůli EKG atd. Chvíli tomu srdci trvalo než se dalo zase do "normálu" Ale narkózy na jazyky bych brala 😁

mari90
8. lis 2017

@dixxie mne jen prave zaskocilo, ze minuly tyden na pohotovosti to bylo jinak a vcera taky

donia
8. lis 2017

@nenulinecka tak jestli mohu poradit, kup si obyc. vanicku, do ktere das to lehatko. To integrovane je neprakticke, je to fakt jen na chvilicku a kdyz ti to ditko pak chce sedet, tak je to o nicem. My kupovali uplne obycejnou, vzdy ji vydezinfikuji a jede se dal. Lehatko do ni perfektne pasuje, deti na nem sedely pak i ze zacatku, aby se jim to neklouzalo a dodnes v ni obcas maleho osplouchame a to mu jsou 2. I kdyz je pravda, ze se vetsinou uz koupe se starsimi, vzdy kdo je ve vane, soupnu ho k nemu 🙂 Ta jako ze obyc. vanicka je i pak vyuzitelna na zahradu na cachtani, nebo balkon ci chatu. Deda mi tenkrat delal na vanu drevenou rohoz, abych na ni mohla dat tu vanicku a nemusela se sklanet do vany. Je to pak opravdu napor na zada a clovek je rad, ze se nemusi furt nekde natahovat nebo sklanet. A kdyz je pak nekdo nahodou po cisari, tak tim spis. To nikdo dopredu nevime vetsinou. napr. tady...
http://www.kutilhaus.cz/vanicka-detska-90cm-ph-or

donia
8. lis 2017

@nenulinecka koukam, ze tam ji maji zrovna vyprodanou, ale poslala jsem to hlavne kvuli barvam, ze jich je vicero na vyber. My mame treba oranzovou, nevedeli jsme co cekame. Je tam tech dodavatelu vice a maji skladem. Nebo nekde v dom. potrebach.

donia
8. lis 2017

A jeste k te jakoby "polopostylce". Zkusenost s tim nemam, ale za me bych ji chtela. Krome toho, ze je opravdu na par mesicu (i kdyz to nejake kosiky atd. taky), ale me treba nikdy neslo kojit v leze a to jsem kojila deti vzdy skoro 1,5 roku. Proste jen v sede a oprena o okraj gauce nebo pak s kojicim polstarem. Takze za me se stejne muselo vstavat z postele. A taky to novorozene se furt prebaluje, idealne pred kojenim, aby se trochu probralo a lepe salo a pak se vetsinou po... takze nanovo 🙂 takze vstavat se opravdu musi. A k tomu patri to prebalovani na posteli apod. je to desny napor na zada, neni nad to mit neco v urovni stani, at uz prebalovaci pult, pracka, stul.

dixxie
8. lis 2017

@mari90 no jestli to byl jiný doktor, tak to mohla být věc názoru, třeba to máš něco mezi a jeden to prohlásil za nižší položení placenty a jiný za normální. Pokud ti ale nic neříkal tak bych to zatím neřešila a příště se zeptej, zda jim přijde placenta nízko. Ale podle svých vlastních plašanských zbytečných úvah bych ti doporučila spíš neplašit, ještě nejsi na konci těhotenství a myslím se placenta zvedne.

mari90
8. lis 2017

@dixxie neplasim, jen me to zaskocilo, kdyz minuly tyden to bylo jinak, kazdopadne doktor mi chce dnes dat zadanku k hospitalizaci, tak se primo zeptam tam

nenulinecka
8. lis 2017

@donia mas pravdu, dekuji ☺ vcera jsem narazila na uplne obyc za 100 myslim...

dixxie
8. lis 2017

@calwena @calwena ahoj, ta postýlka je dobrá, taky o tom uvažuju. mám postýlku klasickou, ale chci i něco s kolečkama na pojíždění po bytě nebo nějakou kolébku či košík abych mohla mít mimi kde potřebuju. Nejradši bych měla něco takového 2 v 1, to co si jsi posílala kdyby to mělo i nějaké přecvaknutí na kolečka 🙂.
S porodem v Anglii, já bych asi vybrala ČR, za prvé tady bych nebyla cizinkou a taky já byla u porodu tak mimo že jsem ani nevěděla, že tam byl chlap - doktor, dozvěděla jsem se to až po 5 letech od přítele, myslela jsem že tam byly jenom ženy, bála bych se, že přestanu rozumět aj a být schopná komunikovat, protože hormony fakt mozek zatemní 🙂. Ale ať zvolíš to či ono, bude to fajn. Taky promysli, co chceš jako místo narození pro dítě, já se třeba narodila v Bratislavě a přijde mi to docela exotické a fajn 🙂.
Jinak co se týká výbavičky, asi to chce řešit v klidu a postupně, taky nejsem moc ready mám furt byt plný krabic po stěhování a nejsem schopná to zpracovat, do toho kupovat malému zimní oblečení, zařizovat vánoční dárky pro x lidí a neteří a synovců a tetiček apod., nejvíc se bojím toho, že v tom postěhovacím čurbesu nenajdu šrouby k postýlce kterou mám 🙂.
tady někdo prodává tu tvou postýlku za 2700
https://www.sbazar.cz/cassiebt/detail/26256488-...

pikl
8. lis 2017

@dixxie @calwena ahoj holky, náhodou jsem narazila na tuto diskuzi a vidím, že zvažujete koupi stejné polopostýlky, jakou jsem chtěla v létě koupit já. Nakonec jsme koupili normální postýlku z ikea za 2000 u které jde sundat bočnice a připevnili jsme to k mojí posteli. Výškově je to stejné, jen kvůli rámu postele je tam malá mezera, kam jsme nacpali deku. A až malá začne lozit, tak z toho uděláme klasickou postýlku

nenulinecka
8. lis 2017

Takhle rosteme my tady na Troooje ☺

snazilka01
8. lis 2017

@nenulinecka tak jeste ze sis vzpomela 😂 ja jeste nemam kojici podprsenku, ale tu si chci koupit na posledni chvili v lednu.Porad mi ty prsa rostou 😂

nenulinecka
8. lis 2017

Teda v Troooji

snazilka01
8. lis 2017

@nenulinecka tyyyo taky mas pekny brisko.Veliky 🤰

nenulinecka
8. lis 2017

@snazilka01 To se mas, me prsa nejak stojej na svoji puvodni velikosti 😂 jj s tou podprsenkou taky cekam...

snazilka01
8. lis 2017

@nenulinecka jak je to mozny?Musely ti preci vyrust, aspon trochu.Ja je mam skoro o dve cisla vetsi.Mam je uplne modre, jak se porad zvetsuji 😂 docela se toho desim..Takovy Avatarsky prsa 😂

nenulinecka
8. lis 2017

Kde mame nasi Barushe_27 ? ☺

ma_jo
8. lis 2017

ahoj, sem tam sem nakouknu, ale ještě jsem nic nenapsala. V půlce ledna čekáme holčičku a už máme doma 16měsíčního chlapečka. Tak to asi bude docela záhul, ale těšíme se 🙂.
@calwena @dixxie k té chicco postýlce – taky jsem nad ní uvažovala, ale byla jsem se na ní podívat v obchodě a je to hrozný krám. Rozvrzaný, když se nastavuje výška, dělá to docela hluk, sklápění té bočnice je tak podivné, že na to ani prodavačka nemohla přijít :D... Celkem mě to odradilo. My máme malého v klasické postýlce 120x60 a stejně jako píše @pikl jsme sundali jednu bočnici, nohy přivázali k nohám postele a do mezery nacpali deku. Funguje to skvěle. Když jsem ještě kojila, stačilo se naklonit k němu, protože postýlka je dost velká a unesla i část mé váhy, takže jsem s ním vůbec nemusela hýbat.

nenulinecka
8. lis 2017

Nevim jestli s velkym B ji to oznaci takze , kde mame nasi barushe_27 ?

Strana